blogging

yleinen

Suunnittelin tätä postausta jo kesällä kun mietin, että alkaisinko kirjoittamaan blogia. Olen itse lukenut ja seurannut monia blogeja. Parhaimmillaan bloggaajat tuntuvat kuin ystäviltä ja postauksia lukiessa rentoutuu sekä inspiroituu. Monilla bloggajilla (varsinkin ulkomaisilla) on ammattivalokuvaajat ja tiimit taustalla, mikä tietysti vaikuttaa blogien ulkonäköön sekä kuviin. Toivon, että kaikki pitäisivät mielessä, että monesti blogeissa nähty ei ole koko totuus. Toisaaltaan uskon ihmisten nykyään olevan hyvinkin valveutuneita netin käyttömahdollisuuksista sekä kuvanmuokkauksista. Muistan kun olin juuri siirtynyt yläasteelle ja ihailin jotain mainosta, kun siskoni sanoi että ”kai tiedät, että hänen naamaa on muokattu?”. Olin aivan ymmälläni ja väitin vastaan. Myöhemmin pääsin työni kautta näkemään hyvinkin konkreettisesti miten kuvia joskus muokataan.

Joku joskus kommentoi mun instagram kuvaan, että ”etkö osaa tehdä ruokaa, kun aina syötte ulkona”. Ajattelin, että apua miten väärää kuvaa ihmisille annan kuvieni perusteella. Instagramissa sekä blogissani näkyy vain yksi osa elämääni. Minusta tuntuu luontevalta kirjoittaa ja laittaa kuvia hetkistä jotka ovat niitä kivoinpia arjessani. Se ei tarkoita sitä etteikö multa tulisi koskaan kyyneleitä tai ettenkö kokisi koskaan vastoinkäymisiä. Todellisuudessa teen 98% perheeni ruoat itse sekä aina kotiin astuessa vaihdan heti paikalla vaatteet nuutuneisiin lököihin.

Positiivisuus ja elämänasenne tuntuvat olevan yksi kantavimmista teemoista monissa blogeissa ja mikäs sen ihananpaa. Ainakin itse nautin siitä, kun uppoudun lukemaan lemppari bloggaajieni tekstejä tai katselemaan kuvia. Minulle tulee iloinen olo ja parhaassa tapauksessa saan vinkkejä tai vertaistukea johonkin asiaan. Sama tapahtuu jos luen lempi lehteäni tai katson lemppari tv-ohjelmaa. Olen iloinen siitä, että niin moni upea ihminen raottaa ajatuksiaan ja kuviaan blogeissa. Rohkeaa!

Kävin kesällä keskusteluja portaalien kanssa, josko olisin aloittanut kirjoittaa heillä. Pääydin kuitenkin luomaan omat sivut, joista vastaan alusta loppuun itse. Ajattelin että ennalta määrätty postaustahti tai kampanjat alkaisivat ahdistamaan. Nyt olen enemmän kuin tyytyväinen, että päädyin tähän ratkaisuun. Toki ymmärrän erittäin hyvin portaalikirjoittajia, mutta itselläni ajankäyttö ja hermot eivät sitä kestäsi. Tarkoituksenani on kuitenkin jatkaa töitä ja blogini kulkee vapaa-ajan harrastuksena sivussa.

Toivon, että blogistani välittyisi aitous sekä lukijoillani olisi hyvä olla sivuillani. Ihanaa päivää <3 Heräsikö teille ajatuksia tästä?

(kuvat kesältä)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

33 kommenttia

 1. Kaisa 20.10.2014

  Moi! Ihanaa, kun aloitit uudelleen bloggaamisen. Pidin todella paljon sun ja Venlan yhteisblogista, joten sen loppuminen aikanaan hieman harmitti. Ja itseasiassa sen innoittamana aloitimme ystäväni kanssa yhteisblogin kirjoituksen 🙂

  Blogin ulkoasu on kiva, mutta itseäni hieman häiritsee isot kuvat. Nämä ovat varmasti makuasioita, mutta itse pidän tärkeänä nähdä kuvan kokonaisuudessaan eikä tarvitse selata kuvaa ylös alas. Vaakakuvathan toki näkyvät suoraan. Vai onko sitten vain mun koneen näyttöasetuksista kiinni, sillä monessa muussakin blogissa kuvat näkyvät todella suurina.

  Mukavaa syksyä sinne! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 20.10.2014

   oi, kiva kuulla! Mikä teidän blogi on? 🙂
   Hei kiitos viestistäsi, oon pähkäillyt ton aivan saman asian kanssa. Oon täysin samaa mieltä, että kuvan pitäis näkyä kokonaan (varsinkin asupostauksissa on kiva hahmottaa kokonaisuus) ja munkin koneella se näyttää ”liian isolta”.. :/ se pienempi vaihtoehto on taas sitten typerän pienen oloinen, mut voisin testata sitä seuraavassa postauksessa. Ipadilla ja iphonella kuvat toimivat kivasti ja mun onkin pitänyt kysyä lukijoilta, että minkä kautta useimmat sivuja katsovat. Mutta toivotaan, että saisin kuvat jossain vaiheessa laitettua juuri optimaalisen kokoisina 🙂 Ihanaa sykysä sinne <3

   Vastaa
   • Kaisa 22.10.2014

    Itseasiassa blogi on suljettu, sillä opintojen takia kirjoittelun joutui jättämään sivuun. Mutta suunnitteilla on jatkaa sitä kunhan valmistutaan koulusta. Vinkkailen sitten uuden osoitteen 🙂

    Kuvamuutos oli hyvä. Kiitos, nyt ne näkyvät selkeämmin. Mukavaa loppuviikkoa, koulukirjat kutsuvat 🙂

    -Kaisa

    Vastaa
    • Sara Parikka 22.10.2014

     ai en edes tajunnu 😀 joo ymmärrän, että opiskeluun kannattaa satsaa 🙂 Tsemppiä!! <3

     Vastaa
     • Kaisa 22.10.2014

      Hihi. En mäkään olis tajunnut tuosta mun viestistä, sen verran epäselvästi kirjoitettu. Kiitos tsempit ovat tarpeen 🙂 <3


 2. dankku 20.10.2014

  Moi Sara! Sun blogi on ihana ja näit postauksii on kiva lukee ajankuluks <3 Mitä mieltä oot koulukiusaamisest tai yleensäkki kiusaamisest? Tuli vaan mieleen tosta insta jutusta. Ihanaa päivää sulle! (:

  Vastaa
  • Sara Parikka 20.10.2014

   Kiva kuulla <3
   mistä instajutusta tuli mieleen?
   en voi oikeen lyhyesti edes selittää mitä mieltä kiusaamisesta.. muuta kun itse myös siitä kärsineenä, että se on väärin. Usein johtuu ihmisen omasta pahasta olosta ja epävarmuudesta. Todella ikävää jos koulussa sellasta joutuu kokemaan :/

   Vastaa
 3. Jasmin 20.10.2014

  Heippa Sara! 🙂 on ihanaa kun kirjoittelet ❤️ Sun tekstit saa mut aina tosi iloselle tuulelle! 🙂 toivottavasti ei haittaa kun kommenttoi tosi moneen postaukseen? Tätäkin oli kiva lukea,kiitos Sara kun jaksat kirjoittaa 🙂 oon sanonu monelle mun luokka kaverille että se Saran blogi on niin ihana!❤️

  Vastaa
 4. dankku 20.10.2014

  Se tuli mieleen tosta ku sanoit et sul on tullu joku sanoo et etkö osaa laittaa ite ruokaa. Sit on muutenki huomannu et joitaki kiusataan istas ja muaki ollaan kiusattu koulus mut nyt se on alkanu helpottaa mut onneks on ystävät, perhe ja idolit <3 kirjotan itekki blogia aina sillon tällön (: sit mul on kans kaverin kans yhteine blogi (: mut jee pian me nähään meinaa joulukuu tulee nopeesti (:

  Vastaa
  • Sara Parikka 20.10.2014

   aa niin joo 🙂 se kiusaaminen on kyllä ikävää.. mutta totta tuo, että onneks on ihmisiä jotka välittää <3 Mikä sun blogi on?

   Vastaa
 5. dankku 20.10.2014

  http://danielalaine.blogspot.fi/ tossa mun blogi (:

  Vastaa
 6. Noora 20.10.2014

  Ihana blogi ja mulle ainakin välittyy sun aitous!
  Kuvat on liian isoja mun koneelle, mutta ehkä siihen on tulossa muutos?
  Oon iloinen että perustit blogin, sua on mukava seurata!

  Vastaa
  • Sara Parikka 20.10.2014

   jee ihana juttu <3 joo kyllä tulee muutos! munkin koneella näyttää hassulta kuvien suuruus! kiitos viestistä 🙂

   Vastaa
 7. Maria 21.10.2014

  Hei!

  Kiva postaus! Ihanaa, että kirjottelet aidosti ja mielenkiintosesti.
  Itelle on myös tärkeää välillä kirjottaa myös niistä negatiivisista asioista esimerkiksi vauvavuoden aikana ja vertaistuki on kyllä ihan mieletön mitä sieltä kautta saa. Ihan kaikkea kaikista henkilökohtaisimmista asioista en kuitenkaan ala raapustelemaan, sillä munkin blogia lukee moni kaveri/sukulainen, joka rajottaa jonkun verran 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.10.2014

   kiitos viestistä 🙂 ihana blogi sulla, niin kaunis pikkutyttö!
   joo kyllä se raja on varmasti jossain hyvä vetää, ja itselläni se menee myös tuossa ”henkilökohtaisimmat” kohdalla. 🙂

   Vastaa
 8. taskuapinat 21.10.2014

  Moikka Sara!
  Ite tykkään kanssa lukea sun blogia, osittain johtuu myös siitä että meidän tytöt on saman ikäsiä, niin on kiva katsoa kuinka Matilda on kasvanut 🙂
  Ja myös on kiva lukea oikeaa kirjoitusta, mikä ei ole tuulesta temmattua 🙂
  Kuva aisioista, ite luen blogiasi joko puhelimella tai tabletilla niin sanoisin että isot kuvat on paremmat. Pienistä kuvistä tuli ehkäpä liian pieniä :s
  Kysyit myös jossain kirjotuksessa että kiinnostaisiko kirjoitus Matildan huoneen sisustuksesta? -kyllä kiinnostaa 😀 samoin olisi kiva lukea sun kirjotuksissa: esim, lilasta ja onko teillä jokin harrastus? Ihanaa syksyn jatkoa koko sun poppoolle 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.10.2014

   Mooi <3 Kiitos viestistä! Kiva kuulla, että lukijoista löytyy muitakin pienen tytön äitejä. On noi vaan niin ihania! Joo sama homma täällä, että luen blogeja tabletilla ja siksi itse tykkään isoista kuvista..(tietty koneella pienet näyttää paremmilta) Koitan nyt noilla vähän pienemmillä, kun tuli niin paljon palautetta..mutta toivottavasti löydän pian ratkaisun joka tyydyttää kaikkia 🙂
   Toivon että päästäis pian muuttamaan ja pääsisin suunnittelemaan Matildalle huonetta, joten siitä lisää myöhemmin 🙂 Ja joo Lilasta voisin tehdä kyllä postausta piakkoin 🙂 Ihanaa jatkoa myös teille <3 ja toivottavasti "nään" sua täällä kommenttiboxin puolella ja lukijana!

   Vastaa
 9. Julia 21.10.2014

  Moikka sara! Oon lukenut sun blogia jo jonkin aikaa ja en vain voi lopettaa se lukemista! Sulla on todella kauniita asujakin

  Vastaa
 10. Noora 21.10.2014

  Moi, Sara!

  Mä tykkään sun blogista erityisesti siksi, että sulla tulee välillä pieniä oikeinkirjotusvirheitä (kuulostaapa kauheelta)! Tarkoitan sitä, että teksti siis on sun näköistä, eikä sen tarvi aina olla täydellistä pilkunviilausta. 🙂
  Oot ihana pirtsakka ja reipas, ja tietty kaunis! :))

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.10.2014

   joo siis apua! Tiiän niin mitä meinaat 🙂 kirjotan niinkun ajattelen.. ja sit jälkeenpäin kun luen, niin oon välillä ihmeissäni mun sanajärjestyksistä.. Mutta sit oon testannu sitä, että viilaisin tekstin ihan oikeaoppiseksi ja se taas tuntuu tosi tönköltä ja ei niin ”multa”. varmaan tajuut mitä meinaan. 😀 mutta kiva jos ei häiritse <3 ja kiitos viestistä. 🙂

   Vastaa
 11. Miia 21.10.2014

  Heippa Sara!

  Luin sun ja Venlan yhteisblogia, kunnes sä jäit pois ja sekös harmitti. Kiva että olet aloittanut uudelleen.:)
  Mä tykkään kans kun kuvat eivät ole liian isoja.

  Noista ”syöttekö aina ulkona/etkö osaa laittaa ruokaa?” tai vastaavista negatiivisista kommenteista, joista heille tulee fiilis että elämäsi olisi luksusta ja kaikki aina hyvin, niin ainakin itselleni tulee mieleen, että voivat monesti olla nuorempia lukijoita. He eivät välttämättä ihan samanlain tajua kuin aikuisemmat lukijat, mitä kaikkea bloggarit haluavat tai eivät halua julkaista elämästään. Negatiivisia asioita harvemmin haluaa koko maailmalle kuuluttaa. Toinen vaihtoehto on ihan aikuisetkin lukijat, jotka haluavat ärsyttää huvin vuoksi ja vielä anonyyminä. Tätä tapahtuu harmittavan usein! Vähän hankala muotoilla asiaa lyhyesti sanoiksi, mutta ymmärsit varmaan 🙂 Ja kommenttini ei ollut haukkumista nuorempia kohtaan, ei todellakaan.

  -Miia

  Vastaa
  • Sara Parikka 21.10.2014

   Kiitos viestistäsi 🙂 juu, näin se taitaa juurikin olla! Ihana juttu jos saan susta lukijan!!

   Vastaa
 12. Sanna 22.10.2014

  Näin todellakin on, että sun blogista saa aidon kuvan. Nythän on paljon pinnalla se, että ovatko blogit liian lavastettuja ja aitous on kadonnut niin sun blogissa näkyy just kivasti se sun arki ja sun positiivisuus ja pääsee niinkuin ikään kuin seuraamaan sivusta sun elämää, eikä sitä siloiteltua versiota. Jatka samaan malliin, tämä toimii hienosti ja uskon, että välittyy juuri sellainen kuva kuin haluaisitkin!

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.10.2014

   Kiva kuulla! kiitos viestistä 🙂 Ihanan oloinen blogi sulla!! ja juu kyllä se niin on, että monet blogit on pullollaan mainoksia ja kampanjoita, mutta hyvä että niistä pitää aina mainita..niin ei tarvii arpoo onko joku postaus tehty yhteistyössä vai ei. 🙂

   Vastaa
 13. millamai 22.10.2014

  On mukavaa ettei sulla ole käytössäsi mitään huippukuvaajia ja tiimejä blogisi taustalla. Monet ammattimaiset blogit jäävät ainakin minulle kovin etäisiksi ja niiden luomaan täydelliseen kiiltokuvaelämään on vaikea samaistua. Sun blogisi on aito ja elämän makuinen. Täytyy myöntää että kun tulin katsomaan blogiasi, niin odotin näkeväni juuri sellaisen viimisen päälle sliipatun blogin. Yllätyin kuitenkin positiivisesti, ja vaikutat lisäksi hirveän kivalta ihmiseltä 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.10.2014

   Ai voi että mikä viesti <3 Ihana juttu! Toivottavasti saan susta lukijan!!

   Vastaa
 14. Anzku84 06.11.2014

  Ihana blogi<3 Selkeä lukea ja hienoja kuvia! Olisi kiva kuulla millainen prosessi oli perustaa oma blogi? Oliko ns. helppoa? Otatko kuvat millä kameralla? Kuka pääasiassa kuvasi ottaa, on siis apuna esim asukuvissa? Ja loppuun vielä postausidea. Kun puhuit että tykkäät seurata blogeja, niin voisit kertoa jossain postauksessa jatkossa mitä blogeja seuraat ja miksi (:

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.11.2014

   Heippa 🙂 Oi ihana kuulla <3 Mulla kaikki lähti siitä, että halusin perustaa nettisivut, jotta työnantajilla olisi mahdollisuus ottaa minuun yhteyttä.. Sitten mietin pitkään ja päätin että liitän sivuille myös blogin. Kyllähän tässä on homma ollut ja sitten vielä kun päädyin tekemään blogin itse ja täysin omin ehdoin. (oli mietinnässä portaalin alla kirjoittaminen) Eniten mennyt aikaa "oman tyylin" löytymiseen nettisivuijen ulkonäön suhteen. Verkkoveljien avulla sivut on luotu ja he ovat olleet korvaamattomana apuna 🙂 Ostettiin kamera lahjakortti rahalla, Olympuksen suht perus järkkäri. Mikko on miltein aina kuvaajan roolissa 😀 Hei loistava postausvinkki <3 Mukavaa jos jäät lukijaksi!!

   Vastaa
 15. Suvi 10.11.2014

  Heippa Sara, tämä oli todella hyvä kirjoitus! 🙂 Tuo on kyllä aivan totta, että ihmiset jostain syystä todella herkästi olettaa, että niin sanottu some-maailma on se aito maailma eli mitä ihmiset näyttävät somessa ja blogeissa jne. olisi sitä todellisinta totta, vaikka oikeastihan monet antaa vain hyvin pienen osan elämästään. Juuri vaikka ravintola-annoksista on paljon kivempi laittaa kuvia kuin vaikka jostain omatekoisesta pöperöstä, josta on estetiikka kaukana :D. Ja juuri se, että mieluumminhan niitä asukuvia laittaa joistain ”ulkomaailma-asuista” kuin juuri jostain kotivaatteista, niistä varmaan harva inspiroituisi haha!

  Mutta kaiken kaikkiaan tätä sun blogia on mukava lueskella, koska saa paljon paremman kuvan millainen oikeasti oot. Tässä saat kirjoittaa omalla tyylillä ja kertoa niistä asioista, joista haluat eikä mielikuva sinusta muodostu vain sen perusteella, mitä jossain julkisuudessa susta kirjoitellaan jne.

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.11.2014

   Juu näinhän se on 🙂 Mun on ainakin vaikea saada arkiruokaa kovin herkullisena kuviin.. Tietysti jos siihen käyttäisi aikaa niin varamasti onnistuisin. Ja olen täällä myös kirjoittanut, että kollariasu on mun vakkari arki vaatetus 😀
   Ihanaa jos viihdyt blogissani ja kiitos kun kirjoitit <3

   Vastaa