Hyvinvointi

yleinen

Heippaa!

Multa kyseltiin muutamaan otteeseen postausta hyvinvointivinkeistä ja siitä mikä mut pitää positiivisena.

Vesi. Juon paljon vettä. Varmaankin 2-3l päivässä ja en edes juokse vessassa. Elimistö tarvitsee vettä ja monestihan sitä kuulee sanottavan, että siinä vaiheessa kun tulee jano niin ”on jo liian myöhäistä”.. Pitäisi ennakoida.

Yöunet. Oon aina ollut hyvä nukkuja ja tarvitsen paljon unta. Ennen nukuin keskimäärin 9h yössä ja nykyään vedän 7h-8h, mikä sekin tuntuu raskaus- ja pikkuvauva ajan jälkeen luksukselta. Mä oon aina ajatellut, että jos mieli on maassa tai muuten vaan veto pois niin lämmin suihku ja hyvät yöunet auttaa kaikkeen. Aamulla mieli on taas virkeä ja osaa katsoa asioita uudesta vinkkelistä. Monesti asioiden mittasuhteet kasvavat iltaa ja yötä kohden. Aamulla ajateltuna ne ei tunnukaan enää niin isoilta.

Ulkoilu. Käyn paljon kävelyillä/lenkeillä ja tykkään viettää aikaa raittiissa ilmassa. Sali jää aina kakkoseksi, jos vaihtoehtona on hyvä sää ja ulkoilu. En ota mitään stressiä liikkumisesta. Välillä tulee liikuttua enemmän ja välillä vähemmän, mutta aktiivinen olen aina. Viikon aikana me liikutaan Matildan kanssa tosi paljon, mutta itse treeniä ei tule niinkään usein tehtyä.

Ruoka. Syön säännöllisesti ja suht terveellisesti. ”Suht” sana tarkoittaa sitä, että syön sitä mitä tekee mieli. Pääosin terveellistä kotiruokaa, mutta herkuttelen myös viikottain. Oon huomannut, että mulle ei toimi kieltäminen missään asiassa ja paremmin tulee syötyä jos sallin itselleni kaiken. Tiedättekö mitä meinaan? Jos on herkkulakko, niin himoitsee kahta kauheemmin herkkuja!

Ystävät ja perhe. Äitiyden myötä oon oppinut tervettä itsekkyytä ja teen paljon valintoja sen mukaan mikä mielestäni on Matildalle parasta. Jo pidemmän aikaa olen viettänyt aikaa vain niiden ihmisten kanssa jotka ovat minulle niitä tärkeinpiä. Perhe ja ystävät ovat mulle suuri ilonaihe ja voimavara.

Ulkonäkö. Mä oon aina ollut laiska kuorintavoiteiden ja rasvojen käyttäjä. Kyllä mulla purkkeja löytyy ja joskus innostun niillä läträilemään. Pesen meikit aina ennen nukkumaan menoa ja arkisin mulla on myös monta meikitöntä päivää. Vaatteiden suhteen mukavuus voittaa ulkonäön, eli kireet ja korot ei oo niinkään mun juttu.

Vähän hassulta tuntu tehdä tätä postausta, kun ei mulla ole mitään ihmeellisiä vinkkejä joita voisin jakaa.. Mutta sen oon huomannut, että hyvä olo ja positiivisuus lähtee itsestä. Ihailen niitä tyyppejä jotka on just sitä mitä ne on.  Aidosti omia itsejään!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

19 kommenttia

 1. Viivi 24.10.2014

  Ootko muuttanu jotenkin tota sun tekstityyliä nimessä ja blogissa? Joka tapauksessa näyttää hyvält!

  Noi positiivisuuden neuvot toimii hyvinä muistutuksina esim. Välillä itelläki saattaa hyvinki unohtuu perheen, ystävien ja liikunnan tärkeys hyvinvoinnissa, varsinki stressaavina aikoina… Oot kuitenki oikeessa et positiivisuus lähtee itestä ja välillä vaatii vaan sen päätöksen olla positiivinen ja tuntee hyvää oloo jotta se onnistuu:)

  Vastaa
  • Sara Parikka 24.10.2014

   Joo oon muuttanut 🙂 Innostuin eilen testailemaan ja nyt tykkään blogin ulkomuodosta tosi paljon! Kesti hetken löytää se mikä on oma juttu.
   Juu kyllä se näin menee, että itsestä se lähtee..mutta kyllä sitä tietty itekki joutuu haeskelemaan motivaatiota ja positiivisuutta toisinaan.
   Ihanaa viikonloppua! <3

   Vastaa
 2. dankku 24.10.2014

  Ihana postaus ja itekki tykkään nukkuu pitkät yö unet (: Juu tiiän mitä meinaat tolla kieltämisellä ja herkkulakolla meinaa itellekkää ei onnistuis hyvin ku tulee just sillon himo 😀 Voisiks tehä postauksen mis olis eri ruokii mitä oot tehny? Ihanaa Perjantaita Sara! <3
  <3:lla Dankku

  Vastaa
  • Sara Parikka 24.10.2014

   Niinpä 🙂 Joo ens viikolla reptiä luvassa 😉 ihanaa perjantaita myös sinne <3

   Vastaa
 3. Piia 24.10.2014

  Voi että. Kuulostipa hyvinkin pitkälti semmoselta mikä olis voinut tulla mun suusta 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 25.10.2014

   Ai 🙂 joo aika perus jutuilla mennään 🙂 mutta mikäs siinä!

   Vastaa
 4. n 24.10.2014

  Moi! Kerroit jossain että tilaat paljon vaatteita ulkomailta. Olen itsekin innostunut tästä mutta en oikein tiedä mistä kaupoista uskaltaa ja on turvallista tilata. Oliskohan sulla antaa jotain vinkkejä? Enimmäkseen naisten ja lasten vaatteita.

  Vastaa
  • Sara Parikka 25.10.2014

   Heippa! Joo, mielellään annan vinkkejä. Forever21 on aivan yksi lemppareistani. Sieltä tulleet vaatteet ovat aina osuneet nappiin, enkä ole koskaan mitään palauttanut. (ystäväni ovat palauttaneet, ja se on sujunut mutkitta..tietysti postikulut n.7e täytyy silloin itse maksaa). Oon levittänyt tätä mun forever21 innostusta myös kavereihiini ja verranut vaatteita, että ne ovat kuin Zaran laatua mutta hm hinnoilla. Olen ostanut sieltä mm. muutamia silkkipaitoja jotka ovat aivan kuin uusia. Suosittelen! Ja jos päädyt tilaamaan, niin tarkista, että olet forever21 EU sivuilla, niin silloin vaatteet tulevat Lontoosta, etkä joudu maksamaan mitään tullia. Sieltä on myös ilmainen kotiovelle kuljetus yli75e ostoksista ja vaatteissa kestää max. viikko. Hmmm muista nettikaupoista olen satunnaisesti tilannut, enkä siksi uskalla sata varmasti suositella 🙂 Toivottavasti tästä oli jotakin apua! Lastenvaatekauppoja etsin itsekkin! Tiedätkö hyviä? Oon kuullut että ”Next” kaupassa yhdistyy halpa hinta ja hyvä laatu.. Tulipas pitkä sepustus 😀 ihanaa illanjatkoa! <3Sara

   Vastaa
 5. Nea 24.10.2014

  Moi! Oonkohan väärällä selaimella (safari) liikenteessä vai mikä mahtaa olla ongelmana, sillä oon huomannu nyt kun tätä blogiasi olen alkanu aktiivisemmin seurailemaan niin aika pahaa latauksellista ongelmaa 😮 Teksti pääosin näkyy, mutta kuvat tulee jälkikäteen ja en välttämättä pääse alaspäin ilman jumittumisia. Kellään muulla mitään tällästä, vai johtuukohan vaan tosta selaimesta? (:

  Vastaa
  • Sara Parikka 25.10.2014

   ääk apua! Oon ite kans safarilla 🙂 en tiedä johtuukohan kuvakoista, vai mistä. Muutkin valitellu ongelmaa 🙁 mun koneella ei kestä! Nooh hitsi, pitää selvitellä.. toivottavasti korjaantuu mahd pian 🙂 Kiitos viestistä 🙂

   Vastaa
 6. taskuapinat 25.10.2014

  Moikka Sara!
  Mullekin tuli mieleen, kun kerroit tilailevasi ulkomailta vaatteita, olisiko antaa vinkkejä nettisivuista?

  Tätä kirjotusta lukiessa tuli hymy huulille 🙂 oli aikas positiivinen 😉

  Hyvää viikonloppua taas sinne koko perheelle ♡

  Vastaa
  • Sara Parikka 25.10.2014

   Heippaa 🙂 Vastailin juuri N:lle pitkän sepustuksen forever21 🙂 voit lukaista sen!
   Kiitos <3 ihanaa viikonloppua myös sinne!!

   Vastaa
 7. Tuulia 26.10.2014

  Tuolla ylhäällä joku kirjoitteli, että nämä sivut eivät lataudu kunnolla, niin mulla on ihan sama ongelma! 😀 en välttämättä näe kuvasta muuta kuin puolet, koska latautuu niin hitaasti :/ mutta todella ihana blogi! Ei sellainen ”elämä on täydellistä”, vaan juuri sellainen perusarki juttua! I like!! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.10.2014

   voi kurja juttu :/ yritän selvitellä mistä johtuu! mun koneella ei oo tota ongelmaa. Toivottavasti pian selviää 🙂 Kuiteski kuvat aikasen isossa osassa 😀 ihanaa sunnuntaita <3 ja kiitos viestistä!

   Vastaa
 8. n 26.10.2014

  Kiitos vinkistä! Next vaatekaupasta en ole kuullut mutta täytyy käydä kurkkaamassa sielläkin

  Vastaa
 9. n 26.10.2014

  Piti vielä jatkaa että eräs kaverini on vannoutunut Marks&Spencer lastenvaatteiden käyttäjä. Sieltä saa myös tilattua naisille, miehille, kotiin ym. Kerran olen hänen kauttaan tilannut ja tykkäsin vaatteista ja hinnoista

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.10.2014

   Okei 🙂 pitääpäs käydä tutkimassa tuota marks&spenceriä!

   Vastaa
 10. mirass2 27.10.2014

  Sara tää nyt oikeastaan poikkeaa muista kommenteista mutta instan kommenteissa on tullu kysymyksiä että kai sä tuut takasin salattuihin elämiin äitiysloman jälkeen?;) Oon sun SUURIN fani:3

  Vastaa
  • Sara Parikka 27.10.2014

   heippa 🙂 juu ei se haitaa vaikka poikkeaa.. Saas nähdä mitä tuleva vuosi tuo tullessaan! 🙂

   Vastaa