Matilda-kuvat

yleinen

Moi<3

Multa on kyselty, että miksi emme näytä Matildan kasvoja missään kuvissa ja kun siitä aiheesta tuli postaustoive niin ajattelin vähän avata tätä teille. Mietittiin hommaa kotosalla, emmekä keksineet mitään sen kummempaa syytä kasvottomuudelle. Olimme päättäneet ennen vauvan syntymää, että paljastetaan nimi, mutta kuvia ei pistetä esille instagramiin tms. Annamme Matildan sitten isona päättää haluaako kuviaan nettiin tai haluaako hän esiintyä julkisuudessa.

Tietysti sitten voisi kysyä, että miksi kuvaan päättömiä kuvia?.. Mutta musta tuntuisi hassulta ignorata koko vauva somessa, koska kuitenkin hän on valtava osa elämääni. Ihmisiltä on tullut kummastuneita kyselyitä kuvaamattomuudesta, mutta myös paljon ymmärrystä. Edelleen jos joku näkee meidät kaupungilla ja haluaa tulla kurkkaamaan vauvaa, niin siitä vain! Tarkoitus ei ole piilotella. 🙂

Mielestäni tämä on fiilispohjainen juttu ja jokaisen täytyy tehdä niinkuin itsestä tuntuu.

Oon niin ihastunut lastenvaatteisiin, että onneksi pystyn jakamaan ne teidän kanssa 😉 Hehkutan taas ROKclothingista löytämiäni joulumekkoja. Aivan ihania! Ja hinta oli yhteensä 15e luokkaa, ihan mahtava paikka!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

34 kommenttia

 1. jasmin 15.11.2014

  Minua hirveästi kiinnostaisi, onko Matilda sinun vai Mikon näköinen enemmän?:) Esimerkiksi onko perinyt Mikon tummat silmät 😀

  Vastaa
 2. Eltsu 15.11.2014

  Minusta asia on juuri niin, että lapsi saa itse päättää haluaako kuviaan nettiin… On mukava kun ajattelette noin. Kuvathan voisivat päätyä vaikka minne. Sen takia mäkään en laita itsestäni kuvia instagramiin.

  //ja kiitos sulle tästä ihanasta blogista! Oon ollut kipee viime päivät ja olen koulukiusattu, niin tää blogi on auttanut mua ja piristänyt mua. Mutta nyt kävimme juttelemassa open kaa siitä kiusaamisesta ja nyt se alkaa selvittään sitä, onneksi! Ihanaa päivää teiän koko perheelle!❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 15.11.2014

   Voi ikävä kuulla tuosta kiusaamisesta.. Monennella luokalla olet? Itse tiedän hyvin miltä susta tuntuu. Olin ala-asteella (varsinkin viimeisillä luokilla) kiusattu ja vietin paljon aikaa kuraattorin kanssa ja tilannetta selviteltiin. Silloin se tuntui siltä, että kiusaajat hallitsevat lopun elämääni minua… Ja tietysti se tuntui pelottavalta ja inhottavalta.
   Kuitenkin kun kasvoin, niin kiusaajat jäivät eivätkä koskettaneet minua enää ollenkaan. Jos yhtään lohduttaa, niin uskon luvata että elämäsi kiusaajien suhteen varmasti helpottaa ja he eivät hallitse sinua enää. Pidä pääsi pystyssä ja keskity ihmisiin jotka ovat sen arvoisia <3

   Vastaa
   • Eltsu 16.11.2014

    Minua kiusattiin jo 1-2 luokalla ja se selvitettiin ja siten se loppu. Nyt olen kutosella ja se on alkanut taas;-( Ja kiitos en voi uskoa että löysin näin ihanan blogin, jolla on todella ystävällinen pitäjä ja joka piristää mun päiviä❤️❤️❤️

    Vastaa
    • Sara Parikka 16.11.2014

     <3 voi kiva kuulla että piristää. Uskon ja toivon että asiasi järjestyvät pian 🙂 <3

     Vastaa
 3. tsirppu 15.11.2014

  Ihan hyvä päätös 🙂

  Vastaa
 4. Emmi 15.11.2014

  Sara sulla on aivan ihana blogi ♥ ihania kuvia ja kirjotat tosi ihanasti:)

  Vastaa
 5. Heidi 15.11.2014

  Ymmärrän täysin, että haluatte pitää Matildan kasvot piilossa kunnes hän osaa itse päättää asiasta. Varsinkin kun teidän elämää seuraa tuhannet ihmiset.
  Itse olen kokenut sen, kuinka joku varasti lapseni kuvat aikoinaan irc-galleriasta ja esitti, että kuvissa on hänen oma tyttärensä.
  Asiasta ilmoitettiin lopulta poliisille, koska kuvat varastanut henkilö ei suostunut poistamaan kuvia. Poliisi totesi vain, että se on nykyään jokapäiväistä eikä sitä voi estää muuten kun pitämällä kuvat pois netistä.
  Nykyään en uskalla juurikaan lisäillä kasvokuvia lapsista vaikka vanhempi onkin jo siinä iässä, että osaa sanoa mielipiteensä.

  Vastaa
  • Sara Parikka 15.11.2014

   oho, hui kauhee.. tässä taas hyvä esimerkki miten jotkut ihmiset toimii 🙁 todella omitusita varastaa toisen lapsen kuvia.. No onneksi olit itse skarppina asian suhteen 🙂 Kiitos kommentista ja ihanaa viikonloppua 🙂

   Vastaa
 6. Janita 15.11.2014

  Ymmärrän kyllä hyvin, että haluatte pitää tytön kasvot piilossa. Itsellänikin on vauva, josta ei ole lisätty kasvokuvia mihinkään. Teidän tilanne on vielä eri, kun olette julkisuudesta tuttuja. Eiköhän jokainen asian ymmärrä, varsinkin kun saa itse lapsia ;).

  Vastaa
  • Sara Parikka 15.11.2014

   juu näinhän se on, että taidetaan olla vielä extra varovaisia julkisuuden suhteen 🙂 Ihanaa, että blogini lukijoista löytyy niin paljon pienen lapsen/vauvan äitejä <3

   Vastaa
 7. Aino 16.11.2014

  Itse olen miettinyt samaa, että sittenkun toivottavasti joskua jälkikasvua siunaantuu, en laita lapsen kasvokuvia nettiin, saa aikuisena sitten itse päättää. Harvat vanhemmat eivät asiaa varmaan tältä kantilta ajattelekkaan, koska on niin ”normaalia” jakaa kaikki julkisessa mediassa. 🙂 Miusta jokainen tekee miten haluaa, kyllä se omaa päivää ainakin piristää kun naamakirjassa tulee vauvakuvia vastaan,on se mukava että jotkut niitä sinne kuitenkin laittaa 🙂 rauhallista joulun odotusta teille. 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.11.2014

   niin totta 🙂 todella samanlaisia ajatuksia mulla! Ihanaa joulun odotusta sinnekin <3 ja kiitos kommentista!

   Vastaa
 8. Täällä suunnassa ymmärretään varsin hyvin kasvottomuutta ja musta se on oikeesti hyvä ratkasu. Itse oon pian vuoden ikäisen Juuson äiti ja kirjoitan perheblogipiireissä suht tunnettua blogia, jossa näkyy usein pojan kasvot. Joskus sitä miettii, olisko asia pitänyt valita vuosi sitten toisin, mut kuvien lisäys tuli niin luonnostaa eikä asiaa kummemmin harkinnu, kun blogi oli ollut pystyssä jo muutaman vuoden. Toisen lapsen kohdalla ehkä sit kasvottomat kuvat tai blogin asettaminen vain kutsutuille lukijoille. 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.11.2014

   Heippa!! Kivan oloinen blogi sulla 🙂 Ja niin söpö pikkuinen teillä. Ymmärrän itse todella hyvin myös kuvien laiton, sillä se on niin luonnollista.. 🙂 ihanaa joulun odotusta!

   Vastaa
 9. Noora 16.11.2014

  Aivan ihanaa ku säki oot alkanu kirjottaa blogia! Oon aina vannonu muille etten ala lukemaa mitää blogeja mutta ku ig:en kautta luin tästä ja sitte oliki pakko vilkasta ku kirjotat nii mielenkiintosista aiheista ja rennolla tavalla nii koukkuuha tähä jäi.. kiitos!

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.11.2014

   Eikä, ihana kuulla 🙂 Voi vitsit.. tulipa hyvä mieli. kerro sitten ihmeessa jos sulle tulee mieleen jotain postausvinkkejä tms. 🙂

   Vastaa
 10. Suvi 16.11.2014

  Mun mielestä on aivan ymmärrettävää, että ette halua näyttää lapsenne kasvoja, koska teitä molempia seuraa netissä niin monet ihmiset, joten onhan se lapsenkin kannalta ”turvallisempaa” ettei kasvoja näytetä. Ainahan niitä uteliaita riittää ja jotkut saattavat kääntää tämän uteliaisuutensa negatiivisuudeksi, mutta mun mielestä tuo on vain fiksua ettei kasvokuvia tuo julki :). Itselläni ei lapsia ole, mutta musta on mielenkiintoista nähdä kuvia Matildan vaatteista, ne on niin söpöjä! 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.11.2014

   niin näinhän se on 🙂 Hei kiva kuulla!! Oon miettinyt, että puuduttako heitä ketkä ovat nuoria/ei ole lapsia niin kaikki vauvakuvat ja selitykset.. mutta hyvä jos ei liiaksi ole niitä tullut 😀

   Vastaa
 11. Lotta 16.11.2014

  Itseäni on koulukiusattu 6v-15v eli nykyhetkeen saakka välillä enemmän ja välillä vähemmän. On tehty pila face ja siellä minun nimissä haukuttu luokkakavereita.

  Sun blogi on eka blogi mitä luen ja pidän blogistasi paljon sillä rakastan ruuanlaittoa/leipomista, sisustamista ja muotia❤️

  Minusta on hyvä idea antaa lapsen päättää mitä kuvia laittaa nettiin. Matilda on aina niin söpönä ja tyylikkäänä kaikissa kuvissa

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.11.2014

   Kiitos viestistä <3 Tuo koulukiusaus on homma joka saa mut todella sanattomaksi. Kiusaajilla tulee olemaan vielä paljon edessään kun tajuavat aikuisempana mitä ovat tehneet. Ei kenenkään tulisi joutua kiusatuksi. Toivottavasti sinulla on myös ihania ihmisiä ympärilläsi.
   Mukavaa jos tykkäät blogistani :))

   Vastaa
 12. Lina 17.11.2014

  Viisas päätös että ei näy naama 🙂 Ihmiset on uteliata etenkin silloin jos vanhemmat on tunnettuja. Mutta minua ei haittaa, koska ymmärrän täysin ajatustanne. Kunhan itsellännikin on joskus lapsia niin olen samalla kannalla! Kyllä he sitten vanhempana ehtivät laittamaan omia kuviaan nettiin!

  🙂

  Vastaa
 13. Julia 18.11.2014

  Moi<3
  Oon vasta 13v. Mutta mäkin oon sitä mieltä että, lapsen kasvot on hyvä olla piilossa (ettei niitä näytetä netissä) ennen kuin hän osaa itse päättää haluaako laittaa oman kuvansa nettiin. 🙂 oletteko te muuten tulossa turkuun finnkinoon kun nm2 tulee elokuviin ensi iltana? Vai oletteko te olleet jo? Kuka muuten ottaa kuvat sun blogiin vai otatko ne ihan itse? :)) mäkin oon jäänyt koukkuun sun blogiin. Se on aivan loistava! <3 sori jos tästä tuli vähän pitkä! Kaikkea hyvää teille!❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.11.2014

   Heippa! <3 Kiitos viestistä! Me tullaan Turkuun 24.11 🙂 Tuu moikkaamaan! Kannattaa tsekkaa saako siihen nm2 leffaan vielä lippuja 🙂 Mikko ottaa suurimman osan musta otetuista kuvista, ja mä taas kuvaan ne missä en itse näy 😀 Samoin kaikkea hyvää sulle Julia <3

   Vastaa
 14. Rosa 22.11.2014

  Hyvä päätös olla laittamatta kasvokuvia! Musta on aivan kamalaa miten järjettömästi äidit jakaa jälkikasvustaan kuvia pitkin nettiä. Olemme tehneet päätöksen, että jos lapsia joskus saamme emme todellakaan lisää kasvokuvia minnekään vaikka ihan perus pulliaisia ollaankin vain 🙂

  Vastaa
 15. MillaR 18.05.2015

  Meillä juuri sama ajatus. Lapsi saa isona sitten päättää. Mutta meillä on täysi ei kielto ettei nettiin millään tavalla pojasta kuvia. 🙂

  Vastaa
 16. Ina 20.08.2015

  Ihanaa ku löysin tän postauksen! Etin sitä joskus aikasemmin mut en silloin löytäny. Itse sain tyttären vähän aikaa sitten ja päätin myös etten pistä hänestä naamakuvia, jotkut laittelee nii hölmöjä ja noloja juttuja lapsistaan nettiin, eikä tunnu ymmärtävän että ne on siellä ikuisesti. Ja mitä jos koulussa vaikka aletaan kiusata niitten takia, lapset kun löytävät syyn kiusata mitä hölmöimmistä asioista. Instassa sulla ja mikolla on ihania kuvia matildasta joista oonki saannu ideoita ja inspistä minkälaisia kuvia uskallan omasta lapsesta julkaista. Kiitos tästä <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 23.08.2015

   Joo, oon kyllä samaa mieltä.. ainakin meille sopii paremmin, että antaa lapsen vanhempana itse päättää. 🙂 Mukavaa jos kasvottomatkin kuvat miellyttävät ja olet löytänyt niistä inspistä 🙂 Ihanaa jatkoa teille ja onnea tyttärestä <3

   Vastaa
 17. nita 20.02.2016

  Oon pitkään ettinyt tätä postausta kun katoin sun ig:stä kaaauan aikaa sitten kun sanoit että teit postauksen siitä mikset näytä matildan naamaa. Nyt sitten löysin sen ja onneksi,koska mua kiinnosti tietää. Ja sitä piti kysyä,ihan näin rehellisesti että onko taigan näyttelijä niin vanha että ymmärtää puhetta ja osaa puhua? Ps. Unelmani on päästä näyttelijäksi ja toivon että esim salkkareihin etittäis jossain vaiheessa mun ikäistä näyttelijää? Mutta mukavaa lopputalvea! ?

  Vastaa