Sisustussunnuntai 4.

yleinen

Koti- ja sisustusasiaa!

Ulkotilat ovat olleet aina mulle tärkeä osa kotia. On sitten kyse ollut pihasta, terassista tai parvekkeesta. Tämä on varmasti lähtöisin vanhemmistani, jotka käyttivät lapsuudenkodin terassiamme ”olohuoneena” aina keväästä syksyyn. Lapsena jos oli hyvä ilma, niin kahta kauheammin vanhemmat patistivat ulos. Onko samoja muistoja? Ollaan Mikon kanssa välillä naureskeltu, että vaikka ollaan aikuisia niin hienon päivän lorivminen sisällä tuntuu vaikealta.

Helsingissä asuessamme meillä ei ollut pareveketta, joten tämä 9neliön lasitettuparveke oli aivan ihana lisä kotiin. Meille oli tärkeää sisustaa parvekkeesta mukava paikka, mihin olisi helppo mennä rentoutumaan ja ihan vain viettämään aikaa. Mikko rakensi kavereidensa kanssa parvekkeelle lautalattian, joka vuosi siitä maalattiin mustaksi (piti odottaa kyllästetyn puun takia vuosi). Parveketta on ollut ihana laittaa, kun siitä jo alkajiinsa oli suunniteltu värimaailmaltaan täysin erilainen kun sisätiloista.

Nyt uutta kotia etsiessä, olisi haaveena pihallinen asunto. Tarkoituksena olisi rakentaa iso terassi mihin mahtuisi ruokapöytä sekä aurinkotuolit. Toki mahdollisuuksien mukaan. Lilan ja Matildan kannalta pieni piha olisi myös ideaali. Ensi kesänä Matildalle voisi laittaa pienen ”uimaaltaan” ja rakentaa leikkimökin. Lilan voisi puolestaan kovilla pakkasilla päästää omalle pihalle ilta/aamu pissille. Saas nähdä päästäänkö ”sisustamaan” ulkotiloja ja suunnittelemaan istustuksia. Siskoni on onneksi pro kaikissa istutus- ja kasvi/kukka asioissa, joten olen jo valjastanut hänet suunnittelemaan pihamme jos sellaisen saamme. Onko teille parveke tai piha tärkeä?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

6 kommenttia

 1. Heidi 16.11.2014

  Samoja muistoja on 🙂 muistan että pienenä mentiin sisälle ja äiti sanoi ettei posket ole vielä tarpeeksi punaiset joten ulos takaisin leikkimään 😀 Muutimme juuri kerrostalosta rivitaloon juuri tuon oman pihan vuoksi ja kun kävelylenkiltä tulee kotiin niin tytön voi jättää ulos vaunuissa nukkumaan pihalle. Tietty oli muitakin syitä 🙂 Nyt pitäis suunnitella pihaa ja juuri samoja asioita olen miettinyt että terassi ja leikkimökki. Onneksi on vähän aikaa pohtia kun vasta ensi kesänä rakennetaan ne. Tulee vaikeat ajat pohtiessa ja vinkkejä netistä tutkiessa 🙂 heh!

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.11.2014

   hehe, ihana muisto! No teillä on todella samanlaiset suunnitelmat kuin meilläkin.. paitsi, että meidän pitäis se koti vielä hommata 😀 Toivottavasti päästäisiin kevään puolella viimeistään muuttamaan, niin olisi kiva tehdä myös piha aiheesta postauksia! Nauttikaa nyt Joulusta uudessa kodissa <3

   Vastaa
 2. Eltsu 16.11.2014

  Aivan ihana parveke teillä!

  Vastaa
 3. Jossu 03.12.2014

  On kyllä tyylikäs parveke! Helsingistä Tuusulaan muuttaneena ja samalla kerrostalosta paritaloon siirtyneenä voin korostaa oman pihan ihanuutta. Etenkin vaunujen kanssa ulkoilut hoituvat näppärästi terassia hyödyntämällä. Uutta kotia etsiessä kannattaa huomioida että esim.rivitalojen yhtiösäännöt saattavat rajoittaa suurten puiden istutusta pihalle, leikkimökkien rakentamista tai terassin petsausta…eli oma piha ei aina tarkoita valinnanvapautta kaikissa asioissa 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 03.12.2014

   Oi kiitos! 🙂 joo oon vaan haaveillut siitä pihasta ja sen helppoudesta.. mutta ihan totta tuo taloyhtiöhomma. Ollaankin aina kyselty näytöissä, että kuinka ”tiukkaa” porukkaa yhtiössä on. Toisaaltaan onhan se kiva, että jonkinlainen tyylilinja säilyy :).. nooh, sitä pihaa odotellessa 😀

   Vastaa