helppo pulled pork

yleinenTags:

Moi! Ostin 1,5kg possunniskaa ja valmistin meille pulled porkia, eli nyhtöpossua. Tämä ruoka on ollut viikolla pelastus, koska sitä pystyy syömään kiiressä leivän päällä ja salaatin kera. Tästä riittää hyvin myös äidilleni joka tulee tänään hoitamaan tyttöä, kun me lähdemme uudelle asunnolle maalaamaan. Oon lähtökohtaisesti huono valmistamaan ruokia mitkä tulee aloittaa edellisenä päivänä. Yön yli marinoituvat jutut ovat kuulostaneet jotenkin hankalalta, mutta tämä oli kyllä erittäin helppo. Ainoo vaan, että pitää tosiaan ennakoida tämän ruuan valmistus.

Pulled pork reseptejä löytyy pilvin pimein ja oli todella vaikeaa päättää tarvittavat raaka-aineet. Reseptit eroavat paljon toisistaan niin raaka-aineiden kuin paistoaikojen suhteen. Usein ruuissa on hyvin saman tapaiset reseptit, mutta tämän kohdalla marinaadit vaihtelivat omenasta sinappiin. 😀 Joten sovelsin ja tein mieleni mukaan! Mitä luulette, meneekö teillä kokeiluun? 🙂

1-1,5 kg possun niskaa

1 purkki BBQ kastiketta

2-5 sipulia

3-10 valkosipulinkynttä

3-5 chiliä

pippuria

suolaa

Yhdistin ainekset ja laitoin lihan marinaadiin. Liha maustui marinaadissa yön yli.

Aamulla otin lihan 1h ennen paistoa jääkaapista. Sitten puoli tuntia 200:astetta, jonka jälkeen 4-6h 125:astetta. Liha paistetaan marinaadissa ja uunin ylä-/keskitasolla. Kannattaa varata lihalle riittävän iso kulho, sillä siitä irtoaa nestettä paiston aikana.

Säilytin koko marinaadin ja haarukoin lihan sen joukkoon. Liha on valmista, kun se irtoaa helposti haarukoidessa.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

8 kommenttia

  1. veera 22.01.2015

    Menee varmasti kokeiluun!!

    Vastaa
  2. mmndi 22.01.2015

    Ompas tosiaan sit kuitenkin aika näppärän oloinen resepti.. Voisikin olla kiva kokeilu viikonloppu ruuaksi, silloin on aikaa tehdä noin kauan uunissa olevaa ruokaa :). Tämän vapaa- ja pakkaspäivän kunniaksi meillä meni juuri uuniin kaalilaatikko, lisäksi syksyllä poimituista poulukoista teen puolukkasurvosta. 🙂

    Vastaa
    • Sara Parikka 22.01.2015

      alkoi heti tehdä mieli kaalilaatikkoa 😀 söin sitä raskausaikana paljon! Nami!

      Vastaa
  3. Wilma 22.01.2015

    Moi 🙂
    Pulled pork on kyllä niin hyvää. En ole tehnyt koskaan itse, mutta muiden tekemänä olen syönyt monta kertaa. Pitäisi varmaan uskaltautua kokeilemaan 🙂 Pulled pork on siitä kiva, että se sopii niin moniin juttuihin, hamppariin, leipiin, pelkälteen, marinadissa…
    Nää reseptipostaukset on kyllä tosi kivoja, saa aina niin hyviä vinkkejä! Kiitos siis 🙂

    <3 Wilma

    Ps. täällä odotellaan sisustuspostauksia 🙂

    Vastaa
    • Sara Parikka 22.01.2015

      Joo kannatan! 🙂 Se on kyllä kiva kun sopii niin monen kanssa!
      Hihii, sisustusjutut alkaa pian tulemaan. jee!

      Vastaa
  4. Enni 24.01.2015

    Just laitoin lihan marinaadiin ja huomen aamulla se menee uuniin että saadaan namnam ruokaa! Sun ohjeiden mukaisesti, uskon että tulee hyvää 🙂

    Kiitos siis reseptistä! <3

    Vastaa