sisustusasiaa

yleinen

P3020338_Fotor_Collage

Jäin miettimään edellisen sisustuspostauksen jälkeen värejä ja sitä miksi meiltä ei niitä juurikaan löydy. Toki meiltä löytyy varmasti jonkun makuun ihan liikaakin värejä, nimittäin onhan joillain ihan oikeasti täysin valkoinen tai musta valkoinen koti. Teininä mun omasta huoneesta löytyi aina paljon värejä ja tykkäsin sisustaa tyynynpäällisillä sekä verhoilla. Myös mun vaatetus ei oo yksi värinen ja käytän mielestäni suht paljon värejä pukeutumisessa. Ystävillä vieraillessa ihailen aina värikkäitä juttuja ja osa ystävien kodeista onkin sistustettu boheemiin afrikkalaistyyliin. Aivan ihania tunnelmia ihmisten kodeista löytyy.

Eli miksi kodistamme kirkkaat värit tai värit ylipäätään ovat poissa?

Veikkaan, että suurin tekijä on elämän hektisyys ja se, että haluan kodin olevan mahdollisimman rauhallinen. Työpäivät joita teen on aina erilaisia ja töissä erittyy paljon adrenaliinia. Monesti päiviin kuuluu paljon jännitystä ja itsensä likoon heittoa. Kotoa+harrastuksista haen rauhaa ja tasapainoa. Tietenkin värithän toisia nimenomaan rauhoittaa, mutta itselleni sopivat luonnonläheiset sävyt paremmin. Edellisessä kodissamme oli hyvin valkoinen värimaailma ja minimalistinen sisustus, joten tämä beige, musta ja olohuoneen avohylly ovat jo tehneet kodistamme paljon enemmän ”kotoisamman” kuin ennen.

Kun teen sisustussuunnitelmia tykkään käyttää värejä ihmisten omien mieltymyksien mukaan ja musta on paljon helpompaa suunnitella kotien sisustuksia toisille. Kaikki lähtee siitä millaisen tunnelman ihminen/perhe haluaa tilaan. Mitä tilassa on tarkoitus tehdä ja millainen olo siellä olisi hyvä olla. Näin pystytään rakentamaan sisustuksella tunnelmaa tukeva kokonaisuus. Oman kodin sisustuksen kohdalla sitä jahkailee kaiken maailman juttujen kanssa ja päätösten teko on vaikeampaa. Toisista on ehkä helpompi ”lukea” mitä he haluavat, kuin itse yrittää tulkita omaa ajatuksenjuoksua. 😀 sekavaa, eikö!

Mitä mieltä te ootte sisustuksen väreistä, tuoko ne rauhaa vai levottomuutta? Käytättekö lempi värejänne sisustuksessa? Kuulisin mielelläni 🙂 Itse olen tällä hetkellä tykästynyt Room21.fi ja oon tilannut sieltä tuotteita (mm. matto, tekstiilejä) kotiimme sekä ihastellut sivuja ympäri ämpäri. Sieltä löytyy myös paljon inspisjuttuja! 🙂

<3Sara

ps.Jos jollakulla on tarvetta sisustussuunnittelijalle, niin teen vielä kevään+kesän opiskelijahinnoin. Contactin kautta voi laittaa mailia tulemaan, niin mahdollisuuksien mukaan otan uusia projekteja alle.

*sisältää mainoslinkin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

13 kommenttia

 1. eltsu 08.03.2015

  Moi! Oletko kattonut jo mailisi, laitoin sinne vielä viestiä:) Oon lukenut sun blogia alusta asti ja aina vieläkin tää saa hyvälle mielelle! Jatka samaan malliin:)

  Mukavaa sunnuntaita koko perheelle!

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.03.2015

   Heippa! Mä käytän mailia työ asioihin, joten en millään kerkiä vastaamaan postiin sitä kautta. Toivottavasti ymmärrät <3 Sara

   Vastaa
 2. veera 08.03.2015

  Oi ihana postaus!<3 ja mä tykkään sisustaa väreillä, tai silleen siis että on paljon värejä ja mun mielestä musta on kans tosi ihana!! Ihanaa sunnuntaita koko perheelle<3

  Vastaa
 3. Lucy 08.03.2015

  Hei Sara!
  Minkä matkanjärjestäjän kautta teillä on se matka sinne New Yorkiin. Itsekkin kiinnostuin ja ajattelin jos saisin äidin ja siskon sinne raahattua. 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.03.2015

   Me ostettiin vaan lennot.. olisko ollu trivagon kautta ja majoitusta juuri mietitään 🙂 New York on kyllä uskomaton, kannattaa!!

   Vastaa
 4. Katariina 08.03.2015

  Moikka! Oon ite tosi kiinnostunu sisustussuunnittelusta ja oonkin nyt lukion jälkeen hakeutumassa kyseiselle alalle.. Ihan mielenkiinnosta siis kysyisin, että missä sä olet opiskellut sisustussuunnittelua? 🙂
  Niin ja hei mahtava blogi sulla!

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.03.2015

   Se on kyllä mielenkiintoista 🙂 Mahtavaa jos oot suuntautumassa alalle. Itse kävin ajk-sisustussuunnittelja linjan töiden ohella 🙂

   Vastaa
 5. Kaisa 09.03.2015

  Hauska miten sattui, olen juuri miettinyt värien merkitystä sisustamisesta. Itselläni on aina ollut aika maanläheisiä värejä sisustuksessa. Edellinen asuntoni oli beigen, harmaan ja valkoisen yhdistelmää. Nyt kun muutin uuteen asuntoon, koti on pääosin valkoinen. Halusin maalata yhden seinän hieman syvyyttä antamaan, mutta vuokrafirma ei pitänyt ajatuksesta. Valkoinen tekee kyllä pienestä 35 neliön asunnosta valoisan ja avaran, mutta kieltämättä pelkkä valkoinen maalatuilla seinillä on kolkko. Avaruutta lisää vielä isot katosta lattiaan menevät ikkunat, jotka kyllä ovat asunnon parhaimpia puolia. Nyt onkin sitten kovasti tuumintaa yhdistelisikö asuntoon vaikkapa limeä vai olisiko pehmeämmät beige/rosa riittävä tuomaan asuntoon sopivaa harmoniaa. Oon myös tuuminut, että pienillä muutoksilla voisi muuttaa asuntoa fiiliksen mukaan. Voi kuinka vaikeaa 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.03.2015

   oi vitsit kuulostaa kivalta! Yksiöt on mun mielestä jotenkin tosi sympaattisia ja kodikkaita.. ja vitsit noi ikkunat kuulostaa mahtavilta 🙂 vau!
   Beige/rosa kuulostaa musta aika ihanalta kombolta 🙂 Kiitos viestistä!!

   Vastaa
 6. mmndi 09.03.2015

  Kiva postaus. Mikäli saat julkaista ja on kuvia niin olisi kiva nähdä millaisia sisustuksia olet suunnitellut muiden koteihin :).
  Itselle on myös tärkeä että kotona on rauhallinen tunnelma sisustuksessa. Ja vähän ajatuksella ” yksinkertainen on kaunista ” . Valkoista valkoista.. Mutta lapsi/koira taloudessa nykyää monet valkeat valinnat ovat vaalean harmaata tai beigeä. Varsinkin tekstiileissä.. Mut yleisilme on vaalea meidän kodissa :). Sekä myös nykyää hakee sitä yksinkertaista ja selkeää väritystä kalusteissa yms myös sillä, kun kotona asuu ahkera taapero jonka värikkäät lelut ympäri kotia jokatapauksessa tuo sitä värisekamelskaa :D..

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.03.2015

   Joo, voisin mielelläni tulevaisuudessa julkaista kohteita mikäli tulee semmoinen sauma 🙂
   Kuulostaa aika tutulta! Värikkäät lelut koristaa pitkälti meidänkin lattioita 🙂

   Vastaa
 7. alma 09.03.2015

  Moi! Voisin olla kiinnostunut tosta sisustussuunnittelusta. Pystyisitkö vähän tarkentaa mitä toi opiskelijahinnoin tarkottaa tai valottaa et minkälaista hintaluokkaa se ois, tähän tai mun emailiin? 🙂

  Vastaa