reseptiä ja vartalo höpinää

yleinenTags:

Heippa!

Muutamat teistä ovat kyselleet mun ruokailu- ja urheilutottumuksista, sekä siitä miten pidän itseni kunnossa. Raskauden aikana mulle tuli tosiaan 18kg painoa ja suurin osa siitä tippui heti tytön synnyttyä. Iso osa kiloista oli kerääntynyttä nestettä. Varmaan n.8kk jälkeen saavutin lähtöpainon (tosin en tiedä oliko lihaksen osuus vartalossani enää sama). Ajatuksenani oli alunperin treenata ja saavuttaa lähtöpaino pian, mutta tytön synnyttyä kaikki se tuntui toissijaiselta ja vaunulenkit korvasivat kuntosalin.

En ole tuijoitellut vaakaan varsinkaan tytön syntymän jälkeen. Olisi voinut ajatella, että raskaus ja synnytys olisivat vaikuttaneet minäkuvaan negatiivisella tavalla, tai että kropan muokkaantuminen olisi tuntunut vieraalta ja epämiellyttävältä.. kuitenkin mulle kävi ennemminkin päinvastoin. Elämään on tullut niin paljon lisää onnea ja perspektiiviä äidiksi tulon jälkeen. Niinhän ne monet sanovat, että äitiys ja vanhemmuus kasvattaa.

Tietysti haluan pitää itsestäni huolta syömällä terveellisesti+liikkumalla, mutta jonkinlaista armollisuutta olen oppinut. Herkuttelen nykyään enemmän kuin ikinä, mutta silti tuntuu että se on balanssissa ruokailun kanssa. Uskon myös, että kun en kiellä itseltäni mitään herkkuja, niin suhde herkkuihin pysyy normaalina. Tajuatte varmaan mitä meinaan? Mua ainakin aina himottaa kaikki herkut sata kertaa enemmän, jos oon täysin jossain lakossa. Syön 80% säännöllisesti, oikeeta, hyvää ja puhdasta ruokaa ja loput 20% vaihtelevaa herkuttelua.

Lihaskunnosta Matildan kantaminen on pitänyt huolta, mutta ehkä jossain vaiheessa palaan taas oikeiden painojen luokse. Mulla kesti kauan löytää itselleni mieluinen tapa urheilla ja kyllähän se vieläki vaihtuu vuodenajan ja fiiliksen mukaan. Pääosin pilates, uinti ja lenkkeily tuntuu kivalta.

Herättikö postaus ajatuksia? Mitä muut äidit ootte mieltä..? Onko raskaus/synntys aiheuttanut ylpeyttä omaa kroppaa kohtaan? 🙂

<3Sara

Viime aikoina paljon syömämme ruoka: Resepti

salaattia

tomaattia

punasipuli

pastaa+pestoa

jauhenlihaa+mustapippuria

fetaa

halutessaan cashewpähkinöitä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

24 kommenttia

 1. taskuapinat 19.03.2015

  Moikka!
  Ihanaa että sulle on tullut noin positiivinen olo omasta kropasta vaikka raskaus ja synnytys sitä muokkaakin 🙂
  Itse taas en ole kovin tyytyväinen omaan kroppaan. Molempien raskauksien kanssa painoa tuli yli 20kg ja neukussa vaan sanovat että pitääkin tulla koska olin alipainoinen.
  Jannikan odotus aikana jouduin liikuntakieltoon ja kunto rupesi olemaan todella huono, vaikka esikoisen kanssa ulkona oltiin ja kotiin päästäkseni piti portaita kävellä 3 kerrokseen.
  Nyt tyttö täyttää 1vuotta ja sama paino mulla on edelleen kun vuosi sitten. Vaikka käyn salilla, lenkkeilen ja touhuan lasten kanssa taisi jäädä nyt nämä kilot mulle, eli ihan perus tyytyväinen oon. Lapsille/heidän kuullen en arvostele edes leikilläni itseäni, en halua heidän minä kuvansa tuhoutuvan.
  Esim: sanoin esikoiselleni kauan sitten kun käytti vaippaa : ompas sulla iso pylly kun ei mahdu housut ylös. (Vaippa siis otti kiinni)
  Nyt hän on 4vuotta ja totesi eräs päivä:
  Äiti, minulla on niin iso pylly kun pakarat ei mahdu pikkuhousuihin!! 😮
  tuo särähti korvaani, kuinka minun oma pikkupeppu poika voi sanoa noin!? No äidiltä kuultu :/
  Anteeksi tämä iso romaani, aiheesta löytyy paljon kerrottavaa 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.03.2015

   Hei kiitos paljon viestistä 🙂
   Saapas nähdä miten omalle kropalle käy jos toinen raskaus siunaantuu jossain vaiheessa. Kyllähän varmaan jokainen on omanlaisensa.. Hyvä pointti muuten tuo, ettei hauku itseään lapsen kuullen. Oon myös kuullut että pikku tytöt voi saada ”vaatekriisejä”, koska ovat äideiltään sellaista nähnyt 😀 pitää tosiaan olla itse tarkkana millaista esimerkkiä näyttää 🙂 Mutta onneksi rakkaudella, huolenpidolla ja läsnäololla pääsee jo pitkälle 😉
   Vautsi, miten jaksat treenata vaikka kaksi pientä kotoa löytyykin 🙂 Pitäis munkin aloittaa!!

   Vastaa
 2. Annika 19.03.2015

  Nam 🙂 oliko se niin,että saa ottaa sun blogista kuvia vai ei? Aattelin tehä instan fanisivun sulle? 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.03.2015

   hmmm no niinhän se on ettei kenenkään kuvia saa kopioida ilman lupaa.. :/ mutta jos haluat sellaisen tehdä niin senkus 🙂 Fanisivut on tosi kivoja <3 mutta en voi millään seurata kaikkia sillä en halua nähdä pelkkää omaa naamaa feedessäni 🙂 ymmärrät varmaan!!

   Vastaa
 3. Viivielisabet 19.03.2015

  Oi,nam!

  Vastaa
 4. Viivielisabet 19.03.2015

  Ja ois kiva että tekisit postauksen Pepistä,miltä tuntui päästä Pepiksi tai olla kaksi kertaa ”pääsykokeissa” tai mikä Pepissä on parasta,vähän niinkun Oona teki Mariannasta. Innolla odotan Pepin paluuta <3

  Vastaa
 5. minä 19.03.2015

  Tosi namin kuuloinen resepti 🙂 Täytyypä kokeilla!

  Vastaa
 6. mmndi 19.03.2015

  Kuulostaa hyvin tutulle. Itselle tuli myös raskausaikana melkonen määrä lisä kiloja, 19.. Mutta imettäminen ja se vaunulenkkeily teki tosiaan ihmeitä ja muutamassa kuukaudessa kaikki ne 19 ylimääräistä kiloa lähti kuin itsekseen.. Tuo on niin totta että nykyään on paljon armollisempi itselle ja kropalle. Jotenkin tuntuu että jos on sisällään kasvattanut jotain niin kaunista ja mahtavaa niin kyllä siitä saa jälkensä jäädä. Ja lähinnä niistä muistuttavat arvet.. Sekä ilo ja onni tulee niin monesta muustakin tekijästä kuin siitä peilikuvasta, vaikken tietenkään voi väittää etteikö sitä naisena aina taistele kroppaansa vastaan, mutta nykyään antaa enemmän anteeksi :).

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.03.2015

   kiva kuulla, että samanlaista on siellä käyty läpi 🙂 <3 Taitaa olla paljon yhtäläisyyksiä!

   Vastaa
 7. Marianna 20.03.2015

  Mulla se esikoinen on vielä mahassa, puoliväli menossa 🙂 Olis kiva jos tekisit raskaudesta kertovan jutun 🙂 Anteeks jos sulla on jo sellanen.

  Vastaa
 8. Julia 21.03.2015

  Hei, oot ihana!

  Vastaa
 9. Miisa 21.03.2015

  Sun blogia on kiva lukea, koska sun postaukset on yleensä lyhyitä ja ytimekkäitä! Esim. tässä et alkanut turhaan selittelemään mitään, kerroit vaan miten asia on ja sillä sipuli. 🙂

  Vastaa
 10. Laura 21.03.2015

  Mulla raskaus vaikutti kroppaan aika negatiivisella tavalla. Oikeasti paisuin kun pullataikina. Ihanaa lukea, että jollain ei oo käynyt niin 🙂 jos haluat lukea mun elämäntaparemontista niin käy tsekkaamassa: Uudenlainenalku.blogspot.fi

  Vastaa
 11. Marjo Holopainen 21.03.2015

  Heips!

  Oon kyllä niin samaa mieltä, että jos itseltään kaiken kieltää, niin sitten tulee herkuteltua enemmän. Tuo 80/20 tekniikka toimii!

  -Marjo
  http://www.lily.fi/blogit/forever-and-day

  Vastaa
 12. anuu 25.03.2015

  hei mitä pestoa käytit tuossa reseptissäsi? Pakko kokeilla tänään, näyttää niiiiiin hyvältä!!:)

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.03.2015

   hmmm mitähän se olis.. Meillä on koklattu aika montaa.. 🙂 Musta kaikki on ollu aika hyviä! Juu kandee kyllä koklaa!

   Vastaa
 13. Niina 25.03.2015

  Kiitos reseptistä, pitänee kyllä viikonloppuna kokeilla! 🙂 Itsellä tullut jokaisen raskauden jälkeen noin 20kg.Nyt kolmannen pienen jälkeen ei kilot
  lähtenytkään niin nopsaa(pikkumies täytti helmikuussa vuoden), koska olen vasta päässyt kunnolla urheilemaan erilaisten synnytysten jälkeisten ongelmien takia..lantioluut meni paikaltaan ja sitten hoksasin että vatsalihakset eivät olleet vielä muutaman kuukauden jälkeen palautunut ja niinpä jouduin yksityisellä puolella ompeluttaan vatsalihakset takaisin yhteen ja tuli puolen vuoden rajoitus liikuntaan. Mäkään en ole murehtinut kiloista, ne kyllä lähtee kun vähän katsoo mitä syö ja liikkuu 🙂 viitisen kiloa täällä siis jäljellä vielä. Kiva seurata blogiasi, kun meillä niin samanikäiset pienet. Ja itsekin olen aina ollut nuori äiti (esikoinen täyttää 12v ja itse olen kolmekymppinen ) Synttärionnitelut teille täältä pohjoisesta (meillä juhlittiin reilu kuukausi sitten 1v synttäreitä ) Ihanaa aikaa tämä kun 1-vuotias oppii kokoajan uusia asioita♡ Muksaa keväänjatkoa!

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.03.2015

   Heippa! 🙂 Kiitos viestistä!
   Mukavaa kun kerroit kokemuksistasi.. Todella hyvinhän sulla on palautunut kroppa jos vain 5kiloa jäljellä! Mutta tosiaan eipä noi kilot paljoa jaksa huolettaa arjen vilskeessä 🙂 Wau, teillä on kolme lasta, tosi hienoa!
   On kyllä kiva kuulla aina muiden äitien juttuja ja varsinkin jos on samanikäiset lapset 🙂 Kaikkea hyvää teille!!

   Vastaa