pikkuneidin kuulumiset

yleinenTags:

Moi! Ajattelin rustailla meidän neidin kuulumisia teille. Ihanaa alkavaa viikkoa.. viimeistä viedään toukokuusta. <3Sara

Neidiltä tulee liuta sanoja, kuten: äiti, isi, kukka, haloo, pallo, pappa, vauva, heippa… vielä enemmän tulee siansaksaa, aivan älyttömän pitkiä juttuja. Voin vain kuvitella kun tyttö oppii puhumaan, kuika paljon sitä juttua piisaa.. 😀

Matilda ymmärtää tosi hyvin puhetta, ja osaa tuoda pallon, viedä roskia ja riisua vaatteita. Oli hämmentävää tajuta, että toi mini tyyppi tosiaan ymmärtää aika paljonkin asioita mitä sille puhuu.

Meillä herätään 05.50-07.00 välillä ja tuo 07.00 tuntuu todella luksukselta. Aamut menee kivasti kun tyttö leikkii itsekseen ja touhuaa lelujen kanssa.. mutta olishan se ihanaa nukkua joskus koko porukalla vaikka yhdeksään.

Matilda menee elokuussa päiväkotiin pariksi kuukaudeksi ja odotetaan sitä jo innolla. Luulen, että päiväkoti on neidin mieleen sillä hän on niin sosiaalinen ja aktiivinen tapaus. On myös kiva kun pystytään hyvin sumplimaan hoitoaikoja niin ettei tytölle tule pitkiä päiviä hoidossa ja selvitään varmaan n.3 hoitopäivän avulla suht pitkälle töidemme kanssa.

Neiti on äärimmäisen kiinnostunut Lilasta. Välillä saa olla kyllä superhereillä, ettei Matilda pääse satuttamaan Lilaa. Aikaisemmin Lila on pakoillut lapsia jotka ovat kovakouraisia, mutta Matildan kohdalla hän vain alistuu ja antaa tehdä mitä vain. Olisi helpompaa mulle, jos Lila vain luikkisi piiloon Matildan tullessa. 😀 Nyt meillä opetellaan joka päivä koiran+eläinten kohtelemista ja pääosin Matilda silittää ja pussailee. Kuitenkin innostuessaan hän ei ymmärrä ettei koiraa voi puristaa tai vetää jalasta. Tässä täytyy olla kyllä todella tarkkana!

Kirjat ovat parasta mitä Matilda tietää. Niitä hän jaksaa selata ees taas ja tuijotella kuvia. Eteenkin eläinkirjat ovat mieleen. Kirjat ovat tällä hetkellä paksusivusia, sillä paperisivut turmeltuu pian neidin käsittelyssä.

Käydään joka päivä kävelyllä ja Matilda haluaa käppäillä yksin, ilman mitään apua. Välillä hän ottaa juoksuaskelia ja viipottaa nopeasti eteenpäin.

Kaikista kivointa tytöstä on kun meille tulee vieraita tai käydään jossain. Matildan nauttii isovanhempien, kummien ja läheisten seurasta. On ollut hauskaa huomata miten hän ottaa kontaktia muihin perheemme lapsiin. Siskonpoikani taitaa olla yksi Matildan suurimmista ihastuksista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 kommenttia

 1. taskuapinat 25.05.2015

  Apua kuin ihana tumma tukka Matildalla on 🙂
  Meilläkin harjotellaan tota eläinten käsittelyä, tosin kun kissat lähtevät karkuun niin me joudutaan kuuntelemaan kiljumista.
  Annatko Matildan taluttaa Lilaa lenkeillä jo? Lila on sen verran pikkunen, niin tuli tollanen mieleen 🙂
  Lämmintä viikkoa teille ♡

  Vastaa
  • Sara Parikka 03.06.2015

   Joo sama homma täällä 😀
   Matilda ei oo ihan hiffannu sitä miten Lilaa talutetaan :D.. katotaan jos kesän aikana vaikka opittais! Ihanaa kesäkuun alkua sinne<3

   Vastaa
 2. Tiina 25.05.2015

  <3 <3 ihana Matilda!

  Vastaa