viikkokatsaus raskauteen

yleinenTags:

Moi! Ajattelin pitää raskauden ajan viikkokatsaus teemalla kulkevaa postaussarjaa, joka ilmestyy silloin tällöin, kun on uutta kerrottavaa/ajatuksia herää. Tällä hetkellä olen rv15 ja pahoinvointi on alkanut tosiaan helpottamaan. Raskaudesta tuli kerta heitolla todellisenpaa, kun kerrottiin kaikille ihmisille ja onnitteluita sateli. Voin täysin allekirjoittaa sen kuinka toinen raskaus menee nopeammin eteenpäin. Oloja ja tuntemuksia ei ehdi samanlailla miettimään vaan raskaus kulkee omalla painolla arjen (tällä hetkellä loman) lomassa. Tällä hetkellä pidän huolta, että syön säännöllisesti ja pidän vesipullon mukana. Tuntuu myös, että vatsa kasvaa nopeammin kuin viimeksi ja niinhän se usein taitaa olla että toinen raskaus kasvattaa mahaa enemmän.. vai onko jollain kokemusta?

Ihana asia raskauteni ohella on se kuinka läheisillemme syntyy aivan samoihin aikoihin vauvoja. Olen niin iloinen ja onnellinen siitä! Äitikavereiden kanssa lounastelu, kävelylenkit ja seura on ollut korvaamatonta.

Ollaan pohdittu jonkinverran käytännönasioita ja sitä kuinka järjestetään paikat vauvaa varten. Onneksi aikaa on vielä paljon ja ainakin vielä mulla on todella rauhallinen olo järjestelyiden suhteen. Ehkä se pesänrakennusvietti syttyy myöhemmin.

Oli mahtavaa kuulla kuinka paljon lukijoista odottaa samaan aikaan vauvaa, on juuri saanut vauvan tai on kiinnostuneita lukemaan raskaudesta/vauva-arjesta. Olisi ihanaa jos viestittelette kommenttiboksiin ja kertoisitte fiiliksiänne! Myös kysymyksiä ja postaustoiveita otan mielelläni vastaan. 🙂

Me jatketaan päivää pihalla tehden hiekkakakkuja ja ajattelin laittaa vesialtaan Matildalle ensimmäistä kertaa. Raparperipiirakka olisi tarkoitus kumota välipalaksi. Ihanaa sunnuntain jatkoa! <3Sara

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

23 kommenttia

 1. jonna 28.06.2015

  Heii! täällä ollaan rv 14 menossa ja kyllä raskaus aiheiset postaukset silloin tällöin kiinnostaa. Onnea kovasti koko perheelle! 🙂

  Vastaa
 2. kike 28.06.2015

  Täällä raskaus vasta alkuvaiheessa. Viikkoja jotain 4-5 🙂 ensikuussa ensimmäinen neuvola. toinen lapsi siis tännekkin tulossa, esikoinen kohta vuoden. Onnea teille!

  Vastaa
 3. Lotta 28.06.2015

  Mä niin tykkään sun blogista ja sitä on niin kiva lukea. Aina niin iloinen tunnelma:) Voitko käydä lukemassa ja kommentoimassa mun blogia http://lottavaltiala.blogspot.fi/ ? Olisi tosi kiva jos viittisit. Hyvää alkavaa viikkoa:D

  Vastaa
 4. iina 28.06.2015

  Voisitko tehdä postausta teiän koko kämpästä kuvilla:) tai edes piirtää pohjapiirustuksen minkä mallinen se on:) onnea uudesta tulevasta teille.

  Vastaa
 5. Nea 28.06.2015

  Olet kyllä niin söpö ja iloa hehkuva nuori nainen! <3 Muo kiinnostais kovasti sellanen postaussarja missä päivittelisit masun kokoa. Vaikka sellasella nimellä kuin "vauvavatsa kasvaa" ja jokaisen uuden rv:n alkaessa tekisit postauksen masukuvan kera 🙂 samassa voisit vaikka kertoa tuntemuksista ja ekoista potkuista ois mahtava saada kuulla. Ja vaikka synnytyksen jälkeen voisit koota jokaisen kuvan alusta loppuun yhteen postaukseen. Ihan villinä ideana vaan, ymmärrän toki jos et halua jakaa masua blogiin! 🙂 tsemppiä, toivottavasti pahoinvoinnit jää kokonaan taka-alalle.

  Vastaa
 6. Maria 28.06.2015

  Ihania uutisia! Onnea paljon! <3 Itselläkin ehkä pikkasen jo alkaa nousta vauvakuume, kun Lilian lähenee 2-vuotta, eikä siis ole enää ollenkaan vauva 😀

  Vastaa
 7. taskuapinat 28.06.2015

  Moikka!
  Tuli tosta maha jutusta mieleen että itellä esikoinen 4v ja Jannika olikin päivää Matildaa vanhempi. Esikoisen kanssa raskausmaha lähti n.puolessa vuodessa pois,mutta Jannikan kanssa ei vieläkään, tosin molemmissa raskauksissa painoa tuli lähemmäs 25kg. Kait nämäkin on kovin yksilöllisiä. Jannikaa odottaessa myös tulivat raskausarvet jota en esikoista odottaessa saanut ollenkaan…
  Mä haluan myös lukea näitä raskaus juttuja vaikka tänne ei enempää lapsia tulekaan 🙂 nämä kaksi riittää mainiosti 😀
  Ihanaa alkavaa viikkoa teille ♡

  Vastaa
 8. 2äippä 29.06.2015

  Onnea koko perheelle! 🙂 Mulla toinen raskaus meni vähän siinä sivussa.. 😀 2v piti huolen siitä että aika kulu nopeesti eikä ehtiny hössöttää tai olla koko ajan huolissaan mitä mahassa tapahtuu 😀 15-16 viikolla maha poksahti näkyviin. Toisella kerralla suhtauduin paljon rennommin koko prosessiin kun tiesin mitä on luvassa.. Eniten mietitytti esikoisen suhtautuminen vauvaan. Kaikki on menny tosi hyvin, enää ei jaksa valvoa yötä kuulostellen hengittääkö vauva 😀 Siihen kannattaa varautua, että aluks kahden kanssa jonnekkin lähteminen vaatii vähän enemmän aikaa! Me ollaan saatu esikoisen mustasukkasuutta kitkettyä sillä, että alusta lähtien kerrottu esimerkiks ”äiti syöttää nyt vauvan ja sen jälkeen luetaan kirjaa” ja selitetty missä järjestyksessä kukakin puetaan ja sitten lähetään ulos! Esikoinen on saanu alusta asti silitellä, halia ja pussailla vauvaa. Tietenkään ei oo voinu keskenään heitä jättää, mutta hyvin on oppinu olemaan nätisti vauvan kanssa eikä oo ollu mitään mätkimisiä.. ainakaan vielä 😉

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.07.2015

   Heippa! 🙂 kiitos paljon viestistäsi! Olipa mukavaa lukea kokemuksistasi ja siitä miten teillä on mennyt 🙂 Ihana juttu kun lapsilla on seuraa toisistaan!!

   Vastaa
 9. aino 29.06.2015

  moi, sun blogi on tosi ihana ja oon ite seurannu vasta muutaman kuukauden, mutta mua kiinnostais lukee blogi ns. ”kannesta kanteen.” Onko ainoa keino klikata tuhat kertaa takaisin? 😀
  Ja vauva-aiheiset postaukset kiinnostaa. Entä miten teijän perheet ja matilda suhtautui uutiseen? Onnea teille! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.07.2015

   Heippa! Kiva kuulla <3 Sivun alhaalla on kohta mistä pääsee vuoden ja kuukauden tarkkuudella valitsemaan postauksia 🙂 Kivoja lukuhetkiä <3

   Vastaa
 10. Jenna 29.06.2015

  Voi ihanaa luettavaa jälleen kerran !!<3 itselläni tyttö täytti tänään 9 kuukautta ja kovasti jo ikävöi sitä odotus aikaa kun itselläni oli niin helppo koko raskaus .. Innolla odotan raskauspostauksia, olisi ihana seurata sitä täältä blogistasi niitä. Olen alusta asti rakastanut käydä lukemassa täältä mitä teille/sinulle kuuluu<3 aina kun luen jonkun postauksen mulle tulee tosi iloinen ja rauhallinen mieli . Kiitos siis sara näistä <3 ihanaa odotusaikaa !

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.07.2015

   Kiitos viestistä <3 Tulipa ihana olo! Mukavaa jos tykkäät! ja hei ihanaa kesää teidän perheelle, nauttikaa pienestä tyttösestänne <3

   Vastaa
 11. Jenna 29.06.2015

  Hei! Ootko muuten aatellut kertoa julkisuuteen kun tiedät että kumpaa odotan ( ihan uteliaisuudesta kysyn ) ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.07.2015

   kyllä mä varmaan sen täällä blogissa paljastan 🙂 ainakin nyt tuntuu siltä 🙂

   Vastaa
 12. mama09 01.07.2015

  Onnea tulevasta pikkukakkosesta..

  Vastaa
 13. mama09 07.07.2015

  Mikshän osa mun kommentista on kadonnu..

  Vastaa
 14. mama2016 26.08.2015

  Onnittelut raskaudesta ☺️ Itsekin olen raskaana rv 17+4. On mukava lukee sun blogia. ❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 27.08.2015

   Kiitos <3 Oi, onnea sinne kovasti raskaudesta. Aikaa samassa vauhdissa mennään <3

   Vastaa