ja nimi oli..?

yleinenTags:

Kommentti: Tää on nyt ihan out of the topic, mutta nimifriikkinä oon halunnut jo kauan kysyä Matildan kauniista nimestä… Liittyykö siihen jotain tarinaa? Kumpi teistä keksi nimen ja käytiinkö siitä kova käden vääntö? 😉 Entä saako kysyä, mikä on Matildan toinen nimi / toiset nimet? Kutsutteko muuten kotona tyttöä ihan vaan Matildaksi vai onko hänelle muodotunut joitain lempinimiä?

Halusin palata tähän kommentin osaan postauksen muodossa, sillä olen itse myös nimifriikki. Nimen miettiminen vauvalle on mielestäni yksi ihanimmista hommista.. Mutta myös yllättävän vaikeaa!!

Matildan nimeen liittyy tarina minkä olen täällä blogissa jo aijemminkin jakanut. Homma meni siis niin, että meillä oli olemassa kaksi vahvaa nimivaihtoehtoa ja ehdottelin Matilda nimeä ensimmäisen kerran ennen Joulua 2013. Se ei heti mennyt listamme kärkeen, mutta jäi mieleen. Jouluaattona äitini huikkasi keittiöstä puuhailessaan, että eikö Matilda olisi ihana nimi. Vinkkasin Mikolle silmää.. Seuraavana päivänä oltiin syömässä Mikon vanhemmilla, kun hänen äitinsä ehdotti Matilda nimeä. Tämä sattuma oli mielestämme niin hauska! Lopulta meillä oli muutama nimivaihtoehto (..joista Matilda oli toinen) ja päätettiin katsoa sairaalassa miltä vauva näyttää. Matilda nimi oli selvä heti ensihetkestä lähtien. Tyttö vaikutti viikarilta jolla on pilkettä silmäkulmassa ja sellaiseksi hän on myös paljastunut. Matildan toiset nimet ovat suvuistamme. 🙂

Tällä hetkellä on mietinnässä sekä tyttöjen että poikien nimiä. Kuukauden sisään tosin saadaan ehkä tietoa siitä kumpaa odotellaan. Ei olla vielä päätetty alkaako toisen lapsemme nimi M-kirjaimella vai jollain toisella. Tärkeintä, että nimi miellyttää meitä molempia ja sointuu kivasti myös Matildan kanssa. Isovanhemmilla taitaa olla sama maku, kun sieltä on tälläkin kertaa ehdoteltu lähes täysin samoja nimiä.

Millaisia ihmisiä ootte nimien suhteen?

Ihanaa viikonalkua! <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

18 kommenttia

 1. Nuppu 20.07.2015

  Tää oli tosi kiva postaus! Oli mukavaa lukea ihana tarina Matildan nimen takaa 🙂 Joten kiitos, kun toteutit tämän!

  Kuten jo aiemmassa kommentissa sanoinkin, oon nimifriikki ihan henkeen ja vereen 😀 Viimein tuo nimihulluus johti oman nimiblogin perustamiseen, johon saa edes vähän purkkaa tätä nimi-intoutta. Lapsia ei vielä ole, mutta oma pikkuinen on kyllä kovasti toiveissa, enkä malttaisi millään odottaa, että pääsen miettimään nimiä omalle lapselle…

  Matilda on kyllä älyttömän kaunis ja ihana nimi! Kuuluu omiinkin nimisuosikkeihini 🙂 Matilda-nimestä olen tehnyt oman postauksensakin; nimellä on muuten myös ihana merkitys ja etymologia 😉

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.07.2015

   Hei mahtavaa!!! Meen heti tsekkailemaan sun blogia 🙂 Kiitos postausvinkistä <33

   Vastaa
 2. Heidi 20.07.2015

  Täällä kans nimiä mietiskelen ja kännykkään listailen 🙂 ihan lempipuuhaa!!!! 😉

  Vastaa
 3. mari 20.07.2015

  Nimien miettiminen on niin kivaa!! 😀 täältä löytyy tyttövauvalta yks tuossa kuvassa oleva nimi, ja muutama mitkä oli harkinnassa 😀 vaikkei oo toista suunnitteilla muutamaan vuoteen, niin huomaan tosi usein miettiväni että mikä ois sit seuraavan nimi, jos sellanen joskus tulis.. hihii! Matilda on tosi kaunis nimi:)

  Vastaa
 4. amanda-97 20.07.2015

  Mä oon kanssa ihan 100% NIMIADDIKTOITUNUT..(kaverit on välillä vähän hillitsemässä mua & tuleva isä myös sitten joskus ehkä hieman ongelmissa nimiä mietittäessä..hahah :DD) ja vaikkei sitä ”herraoikeaa” olekaan vielä löytynyt niin listalla on jo nimiä, joiden puolesta olen valmis taistelemaan!! 😀 Tykkään et lapsen kokonimessä olisi vähän vanhaa, uutta ja, että olisi myös ”ajaton.” Omiksi suosikeiksi noussut pojista Väinö, Sebastian, Robin & Alexander(toisena nimenä, yhdistettynä edellisiin :D). Tytöissä taas Ava, Rosa, Heini, Alexandra. Mun mielestä poikien nimistä löytyy enemmän kivoja kuin tyttöjen nimistä.

  Vastaa
 5. taskuapinat 21.07.2015

  Mulla oli kauan ajatus ”sit joskus kun saan lapsen sen nimeksi tulee…” no tyttö oli selvä, mutta odotinkin poikaa.. nimestä kiisteltiin vielä synnytys sairaalassa. 😀
  No tyttöä odottaessa mieheni halusi että molemmat lapset alkavat j- kirjaimella.
  Muistan kuinka mua yökötti kaikki j alkuiset tyttöjen nimet 😀
  Vielä kaste papereissakin muutin nimeä 😀 kunnes päästiin sopuun nimessä. Mä sain ”mun lapsuuden haave nimen” hiukan muunneltuna (Jannika tuli lisänä) .
  Pojalle en saanut Rasmus Oliveria jota toivoin kovasti 🙂
  Onneksi ei tarvitse enää omille nimiä suunnitella 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 25.07.2015

   Niin nimihommassa kun pitää vielä päästä yhteisymmärrykseen 😀
   ihana nimi Jannika! 🙂

   Vastaa
 6. Jasmin 21.07.2015

  Tosi kiva postaus❤️
  Mäkin aina oon tykännyt nimien keksimisestä! Mutta tosin tässä iässä vasta ehdottelen nimiä tuttaville 🙂 oon ite aina halunnut että jos tulis joskus poika että olisi Daniel. Mutta tyttö nyt vaihtuu joka vuos 😀 terkkuja kaikille❤️ <3 jasmin

  Vastaa
  • Sara Parikka 25.07.2015

   hehe, jep.. mieli muuttuu nopsaa 🙂 ihanaa viikonloppua <3

   Vastaa
 7. J 23.07.2015

  Meillä on tytär nimeltä Hilda ja koira nimeltä Lily, aika samantyyliset nimet siis kuin teillä, hih. 🙂
  Ihanaa kesää teille ja kaikkea hyvää!

  Vastaa
  • Sara Parikka 25.07.2015

   No on! 🙂 Hilda on ihana mimi ja myös Lily! Samoin sinne kaikkea hyvää <3

   Vastaa
 8. Marja 25.07.2015

  Meillä tytön nimet tulee suvusta, alusta asti oli selvää mikä tulee ensimmäiseksi nimeksi jos on tyttö

  Vastaa
 9. Miia 31.07.2015

  Nimien keksiminen on niin kivaa puuhaa 🙂
  Pitkään pohdimme omien lastemme nimiä ja vasta synnytys sairaalassa keksimme esikoisemme nimen, Zelma. Poikamme nimi (Nicolas) oli jotenkin heti ilmiselvä <3
  Hyvää viikonloppua Sara 😉

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.07.2015

   kauniit nimet 🙂 ja ihanaa kun ovat harvinaisemmat kirjoitusasut. Ihanaa viikonloppua sinnekkin <3

   Vastaa
 10. Sandra 31.07.2015

  Onko noi nimet kuvassa sellaisia nimiä mitä olette pohtinut seuraavalle lapselle? 🙂
  Kivoja nimiä kaikki <3

  Vastaa