listaa pukkaa

yleinen

Heips! Muistan kun äitini sanoi taannoin, että pienten lasten kanssa on aina jotain hankittavaa. Nyt ymmärrän täysin mitä hän tarkoittaa. Matildalla ja uudella tulokkaalla on omat listat puhelimessani jotta pysyn perillä mitä kaikkea tulisi miettiä/hankkia. Onneksi kaikkia tarvikkeita/vaatteita ei tarvita samaan aikaan, vaan voin rauhassa etsiä ja vertailla eri tuotteita. Matildalle on jo ostettu osa päiväkotiin tarvittavista vaatteista, mutta vielä puuttuu mm. kurahanskat, tossut, kevyt pipo, housuja ja bodeja. Rukan kuravaatteet ostin neidille Tori.fi:stä ja Reiman-Heissan välikausihaalari löytyi Budget Sportin aleista.

Uutta vauvaa ajatellen täytyy hankkia autoistuin, isompi auto (jep jep :D), sänkysysteemit, vauva-ajan toppapussi/puku, pikku vaatteita… ja ne TUPLARATTAAT! Luulen, että tälläkin kertaa rattaat ovat yski tärkeimmistä hankinnoistamme joten varmasti sumplin pääni puhki. Onko kellään vinkkejä? Lähinnä kamppailen Bumbelriden ja Bogaboon välillä.. josta tulikin mieleen, että huomenna postaan Bumbelrideista + ja -.

Kivaa päivää!! <3Sara

ps. kuvat otettu, kun oltiin kävelyllä Matildan kanssa.. hänen lempi puuhaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

13 kommenttia

 1. Mira 21.07.2015

  Meillä tykätään kans kävellä :), paljon..
  Meidän toisen lapsen laskettu aika on helmikuussa, esikoinen olisi silloin vuosi ja kymmenen kuukautta. Oon miettinyt paljon tuplarattaiden hankintaa, mut toistaiseksi ehkä yritetään selvitä kantoliinalla ja yhdistelmillä mitkä meillä on. Saahan ne tuplat sit ostettua jos tarvetta tulee :D.

  Vastaa
  • Sara Parikka 25.07.2015

   Totta!! 🙂 Mahtavaa jos selviää ilman! Ihanaa odotusta sinne 🙂 näyttäisi tulevan aika sama ikäero meidän lapsille!!

   Vastaa
 2. taskuapinat 21.07.2015

  Moikka!
  Mä mietin kanssa tuplia silloin kun odotin kuopusta, mutta koskaan niitä en hommannut. Ajattelin että seisomalauta riittää jos ei jakseta kävellä. Itse ajattelin etten koskaan osta peräkkäin istuttavia vaunuja vaan mielummin vierekkäin olevat, miksi? Koska on helpompi jos itse näen vauvan ja hän minut, sekä esikoinen näkee jo muualle 🙂 sekä työnnettävyys, jotenkin ajattelin että peräkkäin olevat istuimet on raskaamma työntää kuin vierekkäin olevat.
  Esikoiseni on 4vuotta ja kuopus Matildan ikäinen ja meillä on ollut 9 eri rattaat/vaunut käytössä tällä hetkellä on ihanat yhdistelmät talvikäyttöön (hartan) ja parhaimmat esikoiselle jo ostetut z-line matkarattaat sekä kauppareissuille, neuvolaan jne… autossa olevat sateenvarjorattaa.
  Mieheni sanoikin että rupee tulemaan rattaat korvista pihalle jo 😀 tässä kirjoittaessa rupesin ymmärtämään häntä 😀
  Ymmärrän siis hyvin miksi kannattaakin kuluttaa päätä tämän asian suhteen 😉
  Aurinkoista viikko teille ♡

  Vastaa
  • Sara Parikka 25.07.2015

   haha, voi miten kiva kuulla 😀 Joo kyllä tää mieli muuttuu yllättävän nopeesti näissä jutuissa.
   Ihanaa viikonloppua teidän perheelle <3

   Vastaa
 3. Inka 21.07.2015

  Heips! Just vähän aikaa sitten pähkäiltiin saman asian eli tuplarattaiden kanssa. Meillä vaihtoehdot oli bugaboo dobkey duo ja Emmaljungan vikingit. Kriteereinä oli että vierekkäin istuttavat, erilliset kuomut (koska esim päikkäritkin eri aikaan), kova koppa, istuinosat mahdollista saada molempiin suuntiin (vauva kun siirtyy ratasistuimeen niin haluan pitää vielä naama muhun), helposti muunneltavissa yksösrattaiksi sekä leveys kuljen julkisilla miehen ollessa töissä joten ovista pitää mahtua hyvin.. Joten vaihtoehdot jäi aika vähäisiksi! Emmaljungan double vikingit pääsee sitten syyskuussa kokeiluun kun vauva syntyy. Nyt käytössä Emmaljungan viking rattaat jonka rungon saa siis helposti kaappiin kun istuinosan siirtää vaan tupliin. Yksösrunkoon saa sitten tulevaisuudessa kiinni joko kopan tai istuimen kun lähtee jomman kumman lapsen kanssa kaksin liikenteeseen. 🙂 seisomalauta tulee sitten ens kesänä esikoisen ollessa 2,5v. Talvella en usko että se kulkisi edes kovin hyvin lumessa!

  Vastaa
  • Sara Parikka 25.07.2015

   Noniin mahtavaa! Teillä hommat siis jo päätetty 🙂 ihanaa loppuosotusta <3

   Vastaa
 4. Kerttu 21.07.2015

  Hyviltä näyttivät molemmat vaihtoehdot, nuo erilliset kuomut ovat ihan must

  Vastaa
 5. jenni paju 25.07.2015

  Hei, meillä samat vaunuvaihtoehdot, pitäisi vielä käydä testailemassa bumblerideja ja bugaboota, tällä hetkellä olen bugaboon kannalla, meillä kriteerit on korkealla painorajojen takia… esikoinen 10kk ja painaa jo 12kg ja on 84cm pitkä, joten vaunujen hankinta on hankalaa eikä yhtään niin ihanaa kuin esikoiselle :/

  Vastaa
  • Nelli 26.07.2015

   Moi! Jos teillä on iso lapsi, kannattaa ehkä ennemmin miettiä bumblerideja! Meillä 2vt mahtuu vielä nukkumaankin niissä ja istumaan kuomujen alla sujuvasti! 🙂 bugaboihin eivät enää mahdu kuomun alle vaikka pituutta vasta 90cm! :/ myöskään unet makuuasennosaa ei onnistu bugaboissa!

   Vastaa
 6. Elsa 26.07.2015

  Kiva lukea sun blogia. Olen uusi lukia. Mun tädillä on kaksoset ja sillä on Mountain buggy-rattaat. Ne on kuulemma tosi hyvät. Kapeemmat kuin useimmat yhden lapsen rattaat. Ja lapset on vierekkäin.
  Elsa

  Vastaa
 7. Suvi 31.07.2015

  Meillä oli esikoinen yli 2-vuotias, kun toinen syntyi, mutta haluttiin silti ehdottomasti tuplat vielä vaihtoehdoksi. Koska esikoinen oli kuitenkin jo vähän isompi, ei tarvetta tuplille välttämättä olisi jokaisella ulkoilulla/kauppareissulla, siksi haluttiin myös vauvalle pelkästään rattaat. Tässä vaiheessa tultiin siihen lopputulokseen, että jos haluamme laadukkaita kulkuvälineitä, mutta mahdollisimman vähän tilaavieviä, oli hommattava muunneltavat. En kuitenkaan halunnut päällekkäisiä, sillä minusta ne ei ole monellakaan osin mukavat, ja vierekkäin istuttavissa ei vaihtoehtoja ollut kovin paljoa. Lopulta päätimme tilata Bugaboo Donkey Duot ulkomailta, saimme todella hyvän tarjouksen paketille joka toimitettiin suoraan kotiovelle. Päivääkään en katunut ostosta, se oli todella toimiva ja täytti joka ikisen tarpeen, mitä kahden lapsen rattailta voi toivoa. Jopa meidän 100cm kolmevuotias matkusti ja nukkui rattaissa, vaikka pää hieman kuomuun ottikin (se ei tosin haitannut yhtään!) Vajaa 1,5-vuotta ne palvelivat meillä, kunnes pari viikkoa sitten myin ne eteenpäin (lapset lähtevät päiväkotiin, eikä meillä ole enää tarvetta rattaille, nyt kuopukselle on matkarattaat käytössä, isompi kulkee kävellen tai pyörällä), myydessä sain melkein omani takaisin, sillä näissä rattaissa jälleenmyyntiarvo säilyy hyvin.
  En voi siis muuta kuin suositella, ainakin itse tiedän minkä merkin rattaat meille ostetaan jos joskus vielä vauva saadaan ☺️

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.07.2015

   Kiitos paljon viestistäsi!!! Olipa ihana kuulla kokemuksiasi 🙂 Täällä joku kirjoitteli, että 90cm ei mahdu nukkumaan ja jäin sitä miettimään.. mutta hyvä kuulla myös toisia mielipiteitä.
   Meillä on hyvin samanlaiset tarpeet rattaille kuten teillä.. Lisäksi Bugaboon ulkomuoto miellyttää silmääni ja tuo jälleenmyyntiarvo on vain plussaa.
   Ihanaa viikonloppua perheellenne ja kiitos avusta <3

   Vastaa