omenat

yleinenTags:

Moi! Me ollaan bongailtu pieniä omenoita meidän puusta ja ei olla ihan varmoja että mitä omenia sieltä tulee. Olipa hölmöä etten tajunnut muuton yhteydessä kysyä edellisiltä omistajilta. Veikkaillaan, että omenat on pirjalajiketta (ei tosiaankaan tiedetä :D). Kaverit ja perhe tulee saamaan omenoita, niin paljon kun jaksavat ottaa vastaan! Mä oon miettinyt, että miten saisin kaikki omenat hyötykäytettyä. Mehulinkoa meillä ei ole.. minkä hankintaa voisi tietysti miettiä.

Olisko teillä vinkkejä hyvistä hilloista, hyveistä, piirakoista tai ylipäätään siitä mitä isolla määrällä omenoita kannattaa tehdä?

Nappasin muutaman kuvan leikkimökistä mikä on ollut suurin hitti meidän pihalla. ”Kukkuu” raikaa aina kun neiti pääsee mökkiisä kurkkimaan ikkunoista. Puinen leikkimökki olisi ihana ja sellainen minkä voisi kalustaa sisältä.. ehkä siitä ensi kesälle projektia. 😀

Tänään oltiin suomenlinnassa ja huomenna suunnataan huvipuistoon. Kuvia tulossa pian! <3Sara

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

18 kommenttia

 1. Ronja 28.07.2015

  Eikös sullakin ollut se Vapun reseptikirja? Siellä on sellainen kuin mehevä omenakakku. Tosi hyvä ja säilyy monta päivää hyvänä jääkapissakin! Suosittelen kyllä kokeilemaan 🙂 (y)

  Vastaa
 2. Anni 29.07.2015

  Olen ostanut Class Ohlsonilta omenaporan, joka kuorii, viipaloi ja poistaa omenan siemenkodan samalla kertaa. Valtavan kätevä varsinkin isoissa omena sadoissa. Valmiita viipaleita olen pakastanut ja talvella on ihana käyttää valmiit palat piirakkaan tai muuhun leivonnaiseen! 🙂

  Vastaa
 3. Annukka 29.07.2015

  Ylimääräisiä omenoita voi myös tarjota päiväkoteihin (jos haluaa) :)! Huomasin päiväkodissa ollessani että lapset rakastivat omppuja, ja söivät pääruokansa hetkessä kun luvassa oli jotain spesiaalia. 😀 Päiväkodin keittäjä väsäsi myös välipalalle omenapiirakkaa, joten eivät ne hukkaan mene! 🙂

  Vastaa
 4. H 29.07.2015

  Itselläkin ensimmäinen kerta kun ajattelin omppuja laittaa. Ajattelin ihan soseuttaa ja laittaa pakkaseen niin saa puuron kanssa tai mihin nyt sosetta voi laittaa. Ilmeisesti kuoret kannattaa jättää kun niissä on kaikki hyvät jutut ja menee soseuttaessa mukana. Ajattelin myös tehdä piirakkaa ja laittaa pakkaseen kun tulee vieraita on aina jotain pakkasessa. Valmiit palat ja vaikka pakastepussiin niin saa just sulatettua tarvittavan määrän 🙂

  Vastaa
 5. Terhi 29.07.2015

  Meidän paikkakunnalla on ainakin mehupuristamo, jossa voi käydä puristamassa tuoremehua omista omenoista 🙂 suuretkin määrät onnistuu ja mehut vaan pakkaseen 😀 kannattaa selvittää olisko teidän lähellä tällaista!

  Vastaa
 6. wilma 29.07.2015

  Oman pihan omput on kyllä ihania! Jos mehua haluaa, eikä ole omaa mehulinkoa niin omput voi viedä puristamoon josta voi sitten hakea oman tuorepuristetun mehunsa. Esimerkiksi Espoossa löytyy tuorepuristamo ja varmaan myös muualla pääkaupunkiseudulla löytyy. Meillä kaura-omenapaistos on joka syksyn hittiherkku!

  <3 Wilma

  Vastaa
 7. Mallajaana 30.07.2015

  Paras resepti herkutteluun sisältää 3-5 kuorittua sekä lohkottua omenaa, kanelia oman maun mukaan, 100-150g voita, 2-3 rkl fariinisokeria (tai taloussokeria), 4dl kaurahiutaleita.

  Uuni päälle 200 astetta. Laita kuoritut ja viipaloidut omenat vuokaan, ripottele kaneli, sulata voi kattilassa ja kaada loput ainekset kattilaan.
  Kaada kauraseos omenoiden päälle ja laita uuniin noin 20 minuutiksi.
  Parasta hieman jäähtyneenä, mutta kuitenkin lämpöisenä. Lisukkeeksi vaniljajäätelöä 🙂

  Eipä tätä oo meillä ikinä jäänyt seuraavaksi päiväksi 😀

  Vastaa
 8. Laura K 01.08.2015

  Jos omistat mehumaijan saat keittämällä ihan superhyvää mehua myös. Ja siinä voi sekaan laittaa vaikka marjoja. Ihan mitä marjoja vaan. Namnam.

  Vastaa
  • Sara Parikka 03.08.2015

   Meillä ei oo, mut äitillä taitaa olla 🙂 Kiitti vinkistä!

   Vastaa
 9. Tytti 02.08.2015

  Vihanneskuivurilla voi myös kuivattaa viipaloituja omenanpaloja! Aika kivoja herkkuja ja säilyvätkin hyvin. 🙂

  Vastaa