mansikkakermakakku

yleinenTags:

Heippa! Lupasin laittaa reseptiä täytekakusta, minkä leivoin siskoni rapujuhlille. Kyseessä oli äitimme rakastama perinteinen mansikkakermakakku, tosin laitoin väliin myös banaania. Oon tehnyt tämän kakun pari kertaa kesän aikana ja molemmilla kerroilla se on onnistunut hyvin. Kakku maistuu myös hyvältä seuraavana päivänä, joten voi huoletta tehdä ison kakun vaikkei se heti mahaan uppoisikaan.

Pohja

kokeilen usein erilaisia reseptejä pohjiin ja tällä kertaa tein sen kinuskikissan reseptin mukaisesti. Tein taikinan neljästä kananmunasta, sillä vuokani halkaisija on 23cm. Käytin myös perunjahon sijasta venhäjauhoja, koska mulla ei ollut perunajauhoja. Pohjan onnistuin hyvin leikkaamaan kolmeen osaan.

Täytteet

-käytin välissä 500g suomalaisia pakastemansikoita, joihin sirottelin sokeria ehkä noin 3rkl joukkkoon

-3 kappaletta banaania muussattuna

-noin. 3 dl kermavaahtoa vaniljasokerilla maustettuna

Jokaisen kakkulevyn kostutin maidolla, joka oli makeutettu vaniliinisokerilla (1,5dl maitoa ja 1tl vaniliinisokeria). Kostutuksen jälkeen laitoin mansikka muussin, sitten banaanin ja lopuksi kerman. Kannen jätin koristelematta ja laitoin kakun vetäytymään jääkaappiin. Vasta juhlapaikalla vatkasin kerman ja asttelin vadelmat kakun päälle. Näin kakku pysyi kauniina ja näytti pöydässä freessiltä.

Onko teillä suosikki kakkuja? Mä odotan jo syksyä ja joulua kun alkaa tehdä mieli sacher- ja porkkanakakkua. Loppu kesästä täytyy ehdottomasti leipoa Mikon lemmapri lakkakakku. Tein viime vuonna ensimmäistä kertaa ja se oli kyllä todella hyvää!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 kommenttia

  1. Armi 23.08.2015

    mun lempparikakku on varmaankin prinsessa- tai mutakakku! Myös unelmatorttu kakkumuodossa toimii täydellisesti ❤️

    Vastaa