arkiruoat

yleinenTags:

Moi! Meidän arjen pyörityksessä on tärkeässä osassa ruoka, ruoan valmistus ja siitä nauttiminen. Suunnittelen aina alkuviikosta mitä ruokia teen/tehdään ja hankin raaka-aineet kerralla. Näin vältyn monilta heräteostoksilta ja mieliteoilta joita kaupassa aina iskee. Pienempiä kauppareissuja tulee tehtyä pitkin viikkoa, mutta tarkoitus olisi selvitä yhdellä isolla per viikko.

Aamupala on viikolla ruokaisa smoothie johon tulee milloin mitäkin. Yleensä banaani, pakaste marjoja, avokado, sitruunaa, kaurajugurttia, mehua.. ja lisäksi hedelmiä tms mitä sattuu olemaan. Matilda syö aamulla lisäksi puuroa ja minä muutaman palan näkkäriä/leipää. Tällä pärjää hyvin puolelle päivälle.

Lounas on arkena melkein aina salaatti. Se on niin helppo ottaa mukaan ja syödä missä vaan. Siitä ei myöskään tule raskasta ja väsynyttä oloa, mikä on tärkeää jos on töissä. Joskus oon tehnyt virheen ja syönyt jonkun jäätävän pihvi+peruna+kastike systeemin lounaaksi ja loppupäivä töissä on ollut tooosi raskasta. Ensimmäisen kuvan salaatissa oli salaattia, pinaattia, tomaattia, kevätsipulia, kurkkua, avokadoa, cashewpähkiöitä, oliiveja, fetaa. Tein todella ison satsin salaattia alkuviikosta ja napattiin siitä aina mukaan töihin. Salaatista riitti 3-4 päivälle annokset.

Välipalana syön omenoita, leipää, jugurttia, vettä, kahvia. Varsinkin nyt kun oon raskaana, niin pidän extra huolta siitä että tulee syötyä 2-3 tunnin välein.. Tai oikeastaan kroppa pitää mun puolesta siitä huolta, kun heti alkaa hiipumaan paha olo jos ei syö kunnolla.

Päivällisenä on melkeinpä aina lämmintä ruokaa. Perus kotiruoka on oma lempparini ja teenkin paljon ruokia oman äitini ja anopin reseptien pohjalta. Tykkään myös tehdä ruokia kauden vihannesten mukaan ja niistä raaka-aineista mitkä näyttää kaupassa parhaimmille. Viime viikolla meillä syötiin punajuuri sosekeittoa, pasta bolognesea ja uunilohta. Tällä viikolla olisi tarkoitus tehdä currykanaa ja lasagnea. Lämpimät ruuat teen myös isoissa satseissa, jotta niitä riittää seuraavalle päivälle ja ehkä muutaman annoksen voi pitstää Matildalle pakkaseen. Tyttö syö meidän kanssa samaa ruokaa ja hänelle onneksi maistuu melkein mikä tahansa.

Iltapala vaihtelee mielen mukaan. Lämpimiä leipiä, mysliä+maitoa, viiliä tms..

Jos teillä on jotain kivoja, hyviä ja helppoja arkiruokareseptejä niin mielellään kuulisin. Voisin myös kokkailla niitä ja jakaa parhaat täällä blogissa.

Kivaa viikkoa! <3Sara

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

18 kommenttia

 1. Eeva 14.09.2015

  Täytetyt kasvikset on meidän perheen suosikkeja! Paprikat, erilaiset kurpitsat, pihvitomaatit… you name it. Täytteeksi sopii jauhelihan ja riisin lisäksi myös soija, couscous tai oikeastaan mikä tahansa, mikä mieleen tulee (tai sattuu jääkaapista löytymään 😉 )

  Vastaa
  • Sara Parikka 15.09.2015

   kuulostaa tosi hyvältä 🙂 pitää ehdottomasti kokeilla!

   Vastaa
 2. salla 14.09.2015

  Kasvissose keitto! Niin helppoa ja hyvää itse käytän 2pss pakaste kasvissuikaleita ja 2 suht pientä kesäkurpitsaa, n. 1prk ruokakermaa , vähän vettä ja paprikakoskenlaskijaa.

  Ensin keitän kasvikset ja kesäkurpitsan kasvisliemessä ja kun ovat kypsiä kaada vettä pois niin , että kattilanpohjalle jää vähän ehkä noin desin -2 verran vettä, sen jälkeen lisään puolet ruokakermasta, soseutan ja sitten lopuksi vielä puoli-1 paketti koskenlaskijaa maun mukaan,soseutan sitten vielä lisää , maustan suolalla ja pippurilla ja mikäli näyttää liian paksulla niin lisään vielä loput ruokakermasta tai tilkan vettä 🙂 Annan tämän jälkeen vielä hetken tekeytyä liedellä ( mikäli nälkä sallii tämän 😀 )

  Vastaa
  • Sara Parikka 15.09.2015

   nam miten hyvältä kuulostaa.. Täytyy laittaa kokeilulistalle!! Kiitos 🙂

   Vastaa
 3. Mimmi 14.09.2015

  Tästäkin löyty taas yhteistä! 😀 Meillä mennään kans samalla periaatteella viikon ruokien kanssa. Sunnuntaina tai maanantaina suunnittelen koko viikon ruuat ja käyn kerran viikossa kunnolla kaupassa. pieniä ostoksia kuten maitoa ym tulee viikon mittaan haettua, mutta tosiaan ne heräteostokset saa hyvin jätettyä väliin kun ostaa kerralla koko viikon ruuat 🙂 ja ruuan teen yleensäottaen myös kans aina kahdeksi päiväksi, ettei tartte joka päivä olla ruokaa laittamassa. Meillä on myös viikko/kuukausibudjetti kauppaostoksien suhteen jossa pysyy huomattavasti paremmin kun ruuat suunnittelee etukäteen 🙂 meijän yheks arkiruokalemppariks on tullut kanakeitto. Laitan siihen perunaa, keittojuureksia, wokvihanneksia, kanankoivista irrotettua kanaa ja smetanaa. Perunat, keittojuurekset, puolet wokvihanneksista ja kanoista soseutan sauvasekoittimella jonka jälkeen lisään loput kanat, smetanan ja kasvikset joukkoon. Siihen lisäks vaikka itse leivottua sämpylää 😉 ja uppoo aina varmasti tolle meidän hieman nirsoutuneelle 3vuotiaalle uhmakiukkupylly poitsullekin 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 15.09.2015

   Meillä on selkeesti saman tyyppinen arkiruokailu 🙂
   Heeei kanakeittoa ei ollakkaan syöty aikoihin. Kiitos vinkistä 🙂 Teen heti ens viikolla! Ja tosiaan luulen että Matildakin voisi tykätä. Kivaa päivää teille 🙂

   Vastaa
 4. Mimmi 14.09.2015

  ..niin ja mausteita tietty 😀 hieman currya, broilermaustetta ja suolaa tai aromisuolaa 🙂

  Vastaa
 5. Taru 14.09.2015

  Onko niin että toi salaattilounas on mitä aikuiset syö mutta Matildalle tehdään/lämmitetään jotain muuta, vai syökö Matildakin innolla salaattia? Vai että on lounas työpäivinä, jolloin Matilda syö hoidossa? Tietty jos raaka-aineet valitsee sen mukaan että on taaperolle mieleen niin varmasti hyvä lounas myös hänelle, jäin vain pähkäilemään kun oman taaperon salaatin syöminen vähän on mitä on ja nälkäiseksi tuppaa jäämään. Havahdutti kun tajusin etten oo tehnyt salaattia itelleni lounaaksi aikoihin koska kotiäiteilen ja taaperokin tarvii ruokaa 😀 Tosi herkullisen näköinen salaatti kuvassa!

  Vastaa
 6. taskuapinat 14.09.2015

  Mun varmaan ikuinen kestosuosikki on riisi ja aurajuustokanakastike.
  Riisiä sitä mukaa paljon syöjiä.
  Ohje 4henk.
  – 400g hunajamarinoitua broilerin fileesuikaleita
  – valio aura sinihomejuustoa (murua)
  – 2dl ruokakermaa

  Paista broiskut, kun melkein kypsiä lisää jonkin verran juustoa ja sekoittele.
  Kun juusto on sulanut lisää kerma ja taas sekoittele, sit vaa loput juustot joukkoon ja kun ne on sulanut ruoka on valmis 🙂

  Lasten ja mieheni suosikit on ite tehty perunamuussi (joukkoon valkopippuria 2tl)
  Ja jauhelihakastike.
  400g liha
  Kasvisliemikuutio
  1tl suolaa
  2tl mustapippuria
  2lusikallista jauhoa
  5dl vettä.

  -paista liha, laita kasviskuutio joukkoon.
  Liha kypsä, lisää jauhot vesi, mustapippuri ja suola.
  Anna kuplia hetken, ite jätän kastikkeen löysäksi, maistuu perunan kanssa paremmin 🙂

  Hyviä kokkaus hetkiä 🙂

  Vastaa
 7. Jenna 15.09.2015

  Miten saat salaatin pysymään hyvänä/tuoreena 3-4 päivää?:o mun mielestä se menee vielä seuraavana päivänä mut sen jälkeen on ihan vetistä ja nahistunutta..

  Vastaa
 8. Laura 15.09.2015

  Hei, mitä tuohon bologneseen tulee? Näyttää todella hyvälle! 🙂

  Myö tehdään usein lihapullia tomaattikastikkeessa, ja esim spagettia kylkeen.

  Vastaa
 9. Lotta 15.09.2015

  Tää https://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/reseptit/katkaravuilla-kruunattu-lohi-riisilaatikko/014208
  on kyllä ollu ruoka, josta koko perhe tykkää. 🙂

  Vastaa
 10. AE 19.09.2015

  Hei! Pakko laittaa yks iltapalavinkki ku näytätte tykkäävän samanlaisista ruoista kun meidän perhe! ? Eli paahda 2 paahtoleipää, laita väliin remoulade kastiketta (vai majoneesiakohan se on ? ), salaattia, tomaattia, pannulla paistettua halloumijuustoa ja punasipulia (voi myös kuullottaa pannulla) . On todella hyvää. toimii myös vuohenjuuston kanssa! Ja tietenki voi väliin laittaa muitakin lisukkeita mistä tykkää ? kiitos kivasta blogista joka on just sopivan arkinen ja saa niin paljon hyviä vinkkejä kaikkeen. Tätä on kiva lukea! hyvää syksyä! ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.09.2015

   oi nami! Tätä pitää kokeilla 🙂 Kiitos!! Ihanaa syksyä teidän perheelle <3

   Vastaa
 11. Milja 03.10.2015

  Mun tän hetken lemppari on nuudeli-kanawokki! Yllättäen kerran päätin kokeilla kun edellispäivien bataattisosekeitosta (toinen herkku!) oli jäänyt yksi bataatti yli.

  Mielen mukaan voi laittaa aineksia, mutta näitä tuli 4hlön wokkiin;
  -2pss nuudeleita
  -2salottisipulia, 1pieni punasipuli
  -400g maustamatonta kanasuikaletta
  -1pieni bataatti
  -puolikas parsakaali
  -2porkkanaa
  -mausteeksi pippuria ja chili-valkosipulikastiketta

  nuudelit keitetään normaalisti ja kana paistetaan, mulla oli sipulit kuullotettuna ja bataatti sekä porkkana suikaleina, parsakaali vähän pilkottuna 🙂 mausteita oman mielen mukaan, mulla vähän lorahti chili-valkosipulikastiketta eli oli vähän tulinen mut sen takia myös hyvä!

  Bataattisosekeittoon käytän,
  -1bataatti/2pientä
  -2porkkanaa
  -2perunaa
  -2salottisipulia
  -puolikas pieni parsakaali
  -3dl kermaa, sitruunapippuria

  Bataatti, perunat, salottisipuli ja porkkanat vaan lohkoiks ja kiehumaan veteen. Parsakaalista leikkasin ylimääräsen varren pois ja muiden joukkoon. Kun kypsiä niin sauvasekottimella (/blenderillä) soseeks ja kermat joukkoon. Mausteita sit oman mielen mukaan 🙂 tästä tulee aika hyvä satsi pariks päivää.

  Vastaa