vanha vai uusi

yleinenTags:

Moi! Välillä uppoudun miettimään minkälaiseen kotiin olisi seuraavaksi ihana muuttaa. Toiveissa on, että seuraavan kymmenen vuoden sisällä asetuttaisiin siihen lasten lapsuudenkotiin ja siihen kotiin missä olisi tarkoitus elää pitkään. Tietenkään ei voi ikinä tietää miten asiat menee, mutta tämä olisi tällä hetkellä suunnitelmissa.

Neliömäärä ja huoneiden lukumäärä on suunnilleen tiedossa. Pihaa emme tarvitsisi mienkään kovin paljoa, ellei se olisi luonnontilassa niin ettei sitä tarvitsisi hoitaa. Iso terassi, muutamat kukkapenkit, nurmikko tilaa ja trampoliini.. se olisi täydellistä!

Kokkolassa viime viikolla vieraillessa käppäilimme siskon kanssa kaupungilla ja eteenkin vanhankaupungin talot ja kodit miellyttivät kovasti. Mietimme, että kumpi olisi kivempaa rakentaa täysin uutta vai entisöidä vanhaa. Pohdimme eri vaihtoehtoja, emmekä päätyneet mihinkään ratkaisuun. Molemmissa on puolensa. Molemmat vievät ison kasan rahaa ja molemmista voi saada juuri sen persoonallisen ja omalta tuntuvan kodin aikaiseksi. Vanhoissa taloissa on tunnelmaa ja jotain selittömätöntä rauhaa. Tuntuisi myös helpommalta, kun seinät olisi jo pystyssä vaikka koko sisusta menisikin uusiksi. Kuitenkaan projektina vanhan talon entisöiminen on varmasti aivan yhtä iso, ellei isompi kuin rakennusurakka. Kokonaan uutta rakentaessa saisi valita pistorasian paikoista lähtien kaiken, tietäisi mitä missäkin seinän välissä todellisuudessa on ja saisi uuden talotekniikan sekä voisi panostaa ekologisuuteen ja sisäilmaan. Saas nähdä mihin vaihtoehtoon sitä lopulta päädymme. Voihan myös olla, että löydämme muutamia vuosia vanhan talon, johon riittää pelkkä pienempi pintaremontti. Oli päätös mikä tahansa, niin asunnolta toivon persoonallisuutta ja jotain ”omaa”.

Alueen valinta tuottaa kuitenkin kotia enemmän haastetta. Pk-seutu, hyvät koulut, koulumatkat, harrastusmahdollisuudet, hyvät kulkuyhteydet ja palvelut pitäisi alueelta löytyä. Toki kaikkialla pk-seudulla on aika hyvät liikenneyhteydet, että sinäänsä se ei ole vaatimuslistalla korkeimmalla.

Lupailin tällä viikolla sisustuspostausta, mutta se hieman viipyy.. Löydettiin nimittäin se uusi sohvapöytä ja pian on tulossa juttua siitä. Nyt kotimme on taas astetta valmiimpi meille. 🙂 Leppoisaa sunnuntaita, me nähdään iltapäivällä kavereita ja illalla kylään tulee kummityttöämme, Matildan saman ikäinen serkku. Hänestä ollaankin puhuttu melkeinpä joka päivä pitkiä juttuja. Ikävä painaa! <3Sara

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 kommenttia

 1. Emilia 04.10.2015

  Moikka! Olisi superkiva, jos laittaisit hieman kuvia Matildan huoneesta. On varmaan ihan sika kivan näköinen, kun kattelee näitä muitakin sun kotikuvia! Ja on pitänyt pitkään sanoa, mutta vaikutatte varmaankin onnellisimmalta perheeltä, jonka olen koskaan kuullut. Iloa, onnea ja rakkautta jatkoonkin teille!

  Vastaa
 2. Annika 05.10.2015

  Moi Sara!
  Ihana lukea näitä sisustusjuttuja. Ihan mielenkiinnosta kysyisin et onko asunto/rivari jossa nyt asutte minä vuonna rakennettu? Ei ole pakko vastata jos haluat pitää tietyt jutut yksityisinä 🙂 Etsittekö silloin tarkoituksella asuntoa joka olisi esimerkiksi vähän vanhempi että sitä saisi laittaa omannäköiseksi? Meillä miehen kanssa rivitaloasunnon etsintä juuri käynnissä, eri kaupungista kylläkin mutta juuri nämä samat jutut tällä hetkellä mietityttää että ostaako vähän vanhempi mitä laittaa vai sit uudempi 🙂 kiitos kivoista ja positiivisista postauksista 🙂

  Vastaa
 3. Sonja S 06.10.2015

  Moi. Ja kiitos ihanasta postauksesta! Kokkolan vanhakaupungissa on kyllä ihania vanhoja taloja, jolla on kaikilla varmaan oma kertomuksensa mutta antaa sen rauhallisuuden tunteen minkä kirjoitit, siellä kyllä löytyy aivan ihania vanhoja taloja. Jotenkin minua itse houkuttaa vanha talo mitä sitten saa laittaa ja rakentaa oman näköisensä kodin. Siinä on tietysti myös huonompi puoli kun laittaa vanhaa taloa, että yllätyksiä voi löytyä ja joitai asioita pitää muuttaa. Ja makuasia sekin on, mutta henkilökohtainen mielipiteeni on, että vanha talo jota on laitettu oman näköisensä niin on paljonkin mielumpi kun uusi talo. 🙂

  Olen itse nyt parhaimillaan tämmöisessä projektissa, rempataan vanhaa taloa, eteen tuli nyt pari viikkoa sitten vaikeus et’ miten saa oven keittiön ja makuhuoneen välille, missä ei ole aikaisemmin ollut ovea, ja ovenrako on aivan liian kapea ja lyhyt uusien ovien kokoon. Ajatuksena on sitten että laitammeko sinne seinä ja mennään toista kautta makuhuoneeseen tai miten.

  Kiitos vielä kerran näistä sun sisustus/koti postauksista. Kiinnostavaa ja kivaa lukea! 🙂

  Vastaa