nimi ja nimen valinta

yleinenTags:

Moi! Miten vaikeata ja samalla kivaa on päättää tulevalle lapselle nimi. Nimi on niin iso asia, että ei mitään järkeä! Siinä ihan sekaantuu, kun liikaa pähkäilee nimiä. Onko toi kiva vai ei? Ei edes osaa päättää. Nyt tämä nimi-asia on ollut taka alalla jo monta viikkoa ja ei olla spekuloitu sitä sen suuremmin. Kuitenkin se pyörii tasasin väliajoin mielessä ja aiheuttaa päänvaivaa. Oon vielä niin sellainen tyyppi, että musta olisi aina kiva spekuloida perheen tai ystävien kanssa kaikesta mahdollisesta höpmästä. Toisaaltaan taas en halua kuulla muiden mielipiteitä, vaan mennä sillä mikä tuntuu meistä hyvältä.

Matildan kohdalla meillä oli muutama vaihtoehto tiedossa ennen tytön syntymää. Matilda oli loppuviimein yksi vahvimmista vaihtoehdoista, mutta halusimme kuitenkin vauvan ensin syntyvän, jotta pystyimme näkemään onko se tosiaan Matilda vai vaihtuisiko fiilis. Mikko sen taisi loppuviimein todeta, että kyllähän tuo on aivan Matilda. Kerroimme tytön nimen heti sairaalassa ja aloimme samantien käyttämään sitä. Toinen ja kolmas nimi tuli sitten yllätyksenä perheillemme ristiäisissä. Niistä emme olleet hiiskuneet kenellekkään.

Luulen, että nyt mennään saman kaavan mukaan, jos vain keksimme nimen ennen tytön syntymää. Yksi nimi on tällä hetkellä yli muiden, mutta mitään vaihtoehtoa ei ole olemassa. Haluaisin ehkä muutaman vaihtoehdon, jotta voisimme tarkkailla kummalta tyttö näyttää ja mikä tuntuu sopivalta. Olisko teillä ehdotuksia? Toinen ja kolmas nimi ovat jo melko varmoja, mutta toki ne voi muuttua etunimen vaihtuessa.. Onneksi ei tarvitse päättää nyt. 😀

Ihanaa viikonloppua! <3Sara

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

33 kommenttia

 1. Mieh 10.10.2015

  Serafia olis kiva,koska se alkaa S kirjaimella niinkuin sä 🙂 ja sit Matilda alkaa M,niinkun Mikko 🙂 kuitenkin Matilda ja Serafia on aika samanlaisia

  Vastaa
 2. Jenny 10.10.2015

  Oon joskus miettiny et kuinka vaikeeta onkaan päättää omalle lapselle nimi sitten mahollisesti joskus kaukana tulevaisuudessa, koska onhan nimi niin iso juttu! Mut ite tykkään älyttömästi mm Aavasta, Oliviasta, Amandasta ja vähän erikoisemmista Islasta ja Hillasta. Monet nimet on kyllä niin ihania <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.10.2015

   Totta! Vaikeeta on 🙂 Hei kivoja nimi suosikkeja sulla!

   Vastaa
 3. Pernilla 10.10.2015

  Meillä oli ihan samanlaista, että ensimmäinen nimi melko varma jo ennen syntymää ja kerrottiin se kaikille kun oltiin varmoja, mutta toinen ja kolmas nimi paljastui vasta ristiäisissä. Kyllä se nimen päättäminen on iso asia, sitähän toivoo että lapsi pitää nimestään eikä sitten aikuisiässä käy sitä muuttamassa..? nimiehdotukseksi sanoisin Eveliina.

  Vastaa
 4. taskuapinat 10.10.2015

  Moi!
  Tota mietin myös, haluutteko S:llä niin kun sinä, vai jatkatteko M linjaa, vaiko onko kaikki vaihtoehdot avoimia?
  Me haluttiint Jannika J kirjaimella kuten isovelikin on.
  Meillä oli vaihtoehtoja: Jannika, Janina, Jasmin, Jannina.
  Jannikan kohdalla kävi että Jannika on hänen toinen nimi, se ei sopinut etunimeksi ja mä halusin hänen 2 muuta nimeä myös. (Ollut lapsesta asti nimi, sit kun saan tytön)
  M:lla alkava Milja olisi kiva.
  Nimeen vaikutti moni asia: onko tuttuja/kavereilla/suvulla/exiä 😀 tätä nimeä?

  P.s Mä en kestä noita Matildan hiuksia *kateellinen* aivan ihanat ♡

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.10.2015

   Joo, tosiaan nimeen vaikuttaa tosi moni ulkopuolinenkin asia. 🙂 Nooh, eiköhän selvitä tästä tehtävästä! Ihanaa sunnuntaita <3

   Vastaa
 5. Mimmi 10.10.2015

  Moikka! Sama asia mietitytti mua todella paljon toisen kohdalla. Esikoisen nimen olin päättänyt jo kauan kauan sitten 🙂 näin kuitenkin alkuraskaudessa unta, ennen kun edes tiesin vauvan sukupuolta että meille oli syntynyt pieni Lumi tyttö. sen jälkeen en kyseisestä nimestä enään päässyt yli, eikä mikään muu nimi tuntunut yhtä hyvältä 🙂 toisena vahvana vaihtoehtona oli Evelia, mutta en vaan saanut Lumi nimeä mielestäni. Eilen törmäsin myös ihanaan nimeen Milia nimeen netissä 🙂 Toista nimeä pohdittiinkin todella kauan. taisi olla kuukausi ennen ristiäisiä kun mies keksi nimen Lilja tai Liljan, josta muunnettiin vielä Lilian 🙂 Lilia nimeä myös mietittiin toiseksi nimeksi mutta esikoisen toinen nimi päättyy -ian päätteeseen joten oli mielestäni mukava että lasten nimet sointuu samalla tavalla 🙂 meillä siis 3v. Jiri Christian ja 10kk Lumi Lilian <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.10.2015

   hassuja nää nimi hommat ja unet mitä niihin liittyy 🙂 Aivan ihania nimiä teidän lapsilla!!!

   Vastaa
 6. Eve 10.10.2015

  Nimen valinta on kyllä jotenkin niin iso juttu, kun se pitää miellyttää molempia eikä sitä voi vaihtaakaan enää myöhemmin. Hassua muuten, että aina mietitään näyttääkö lapsi nimeltään, vaikka ulkonäköhän muuttuu myöhemmin tosi paljon ja lapsi alkaa kyllä näyttää nimeltään vaikka se olis mikä 😀 Meillä oli kyllä hirveä vääntö nimestä, eikä meinattu siitä päästä millään yhteisymmärrykseen. Itse tykkään luontonimistä ja helmi tai lumi olis ollu mun vaihtoehtoja, mies taas halusi tavallisemman. Kompromissiratkaisuna päädyttiin lopulta peppiin (ei tullu salkkareista ;)), joka on harvinaisempi, mutta ei erikoinen. Jos meille toinen lapsi vielä tulee ja se olisi tyttö, niin en tiedä jääkö raukka nimettömäksi, kun tätäkin ennen käytiin kymmeniä nimiä läpi.

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.10.2015

   Jep, ainahan ne lempparit ei todellakaan osu yhteen. Ihanan nimen tyttönne sai 🙂 Kivaa sunnuntaita sinne <3

   Vastaa
 7. camilla 10.10.2015

  Minea? 🙂

  Vastaa
 8. H 10.10.2015

  Nimiä on niin ihana miettiä 🙂 ihan lempi puuhaa! Vaihtoehtoja kun on niin monta kuin nimiä. Matilda ja Mea olis kiva 🙂

  Vastaa
 9. Maria 11.10.2015

  Nimiehdotuksia olisi kiva keksiä 🙂
  Pitäisi vain tietää mitä ”kriteerejä” teillä on nimen suhteen? Haluaisitteko sen alkavan jollain tietyllä kirjaimella? Onko toiveissa pitkähkö nimi kuten Matilda vai käykö lyhyemmätkin etunimet? Etsittekö vanhanaikaista nimeä? Tai kansainvälistä (ulkomailla helposti lausuttavaa) nimeä? Onko joitain kirjaimia, joita ette nimeen halua (esim. r-kirjain)? Haluaisitteko jonkin harvinaisemman/erikoisemman nimen?
  Luontoon liittyvä nimi? Sukupuolineutraali nimi? Voimakas tai pehmeä nimi? 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.10.2015

   Joo, totta… nimeen vaikuttaa niin MONTA monta asiaa.. nooh, ehkä me selvitään tästä haasteesta 😀

   Vastaa
 10. Heidi 11.10.2015

  Maisa, Minea, Mona, Minttu, Mette..Ainakin kauniita jos M-sarjaa ajattelee! ?

  Vastaa
 11. Anniina Tikkanen 11.10.2015

  Matilda ja Mimosa! 😉 Kerran oli yksi vauva nimeltään Tilde, lyhennelmä Mathildesta.

  Vastaa
 12. Anna 11.10.2015

  Amanda!
  Matilda ja Amanda ovat niin kivasti samanhenkisiä, sopivat yhteen. Molemmissa sama lopputavu ja yhtä monta tavua. kuitenkin erottuvat selkeästi.

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.10.2015

   Totta 🙂 Amandaa mietinkin jossain vaiheessa! On kyllä kiva 🙂

   Vastaa
 13. Nuppu 12.10.2015

  Mulla tuli kans ekana mieleen Amanda! Tiedänkin yhdet siskokset, joiden nimet on Matilda ja Amanda; käyvät niin hyvin yhteen 🙂 Toisena vaihtoehtona tuli mieleen Sofianna, joka kuuluu omiin nimilemppareihini. Sekin sopis mun mielestä hyvin Matildan kaveriksi ja sit alkais toisen tytön nimi samalla kirjaimella, kun sun nimi ja toisella sit samalla ku Mikon nimi 😉 Muita ehdotuksia täältä ois: Melinda, Aurora, Mikaela, Linnea, Lilian, Elea…

  Vastaa
 14. Emma 12.10.2015

  Linnea 🙂 Sopis Matildan kanssa 🙂

  Vastaa
 15. Daniela 12.10.2015

  M: kirjaimella Mira, Mea, Mette, Maria ja jos haluut S: kirjaimel nii Satu, Selina, Sanna. Mut tsemppii nimen valintaan ?

  Vastaa
 16. Sarkkukai 12.10.2015

  Voi, nimiasioita on ihana miettiä! Meillä on pojalle jo alustavasti nimi mietittynä. Tosin sillä varmaan mekin mennään että katsotaan ensin minkä näköinen kaveri sieltä syntyy ennen kuin lopulliseen päätökseen päädytään 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.10.2015

   Oi ihanaa, jos on jo löytynyt oma suosikki 🙂 Jännää!!

   Vastaa
 17. Minttu 13.10.2015

  Rakastan nimien miettimistä ja pohtimista, vaikka itselläni onkin piiitkä aika siihen, että pientä ihmistä tarvitsisi nimetä 😀 Ehdottomia suosikkejani ovat Adelina, Mette, Lydia, Jenny, Illusia, Raakel ja juurikin tämä Matilda 🙂 Oli ihana kuulla teidän esikoisen nimen olevan Matilda, se kun on niin valtavan kaunis nimi <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.10.2015

   🙂 voi kiitos, Matilda oli munki suosikki. Ja kiitti vinkeistä <3 nättejä nimiä!!

   Vastaa