Taaperon hiukset

yleinen

Hellou! Nyt tarvitaan tukkavinkkejä taaperolle. Matildan hiuksia ei olla koskaan leikattu ja ne ovatkin kasvaneet viime kuukausina nopeaa tahtia. Hius on todella hentoa ja kiharaa. Se myös takkuuntuu todella helposti ja tekee pikku rastoja takaraivon täyteen. Toiset ovat neuvoneet leikkaamaan ja toiset taas sanovat että sillä ei ole vaikutusta. Hmmm. En osaa päättää mitä tekisin..? Tykkään paljon tehdä tytön hiuksiin kampauksia ja siihen pituus alkaa olla jo suht hyvä. En millään raaskisi leikata Matildan hiuksia, mutta jos kerta se vahvistaisi ja saisi hiukset jatkossa kasvamaan tasasemmin.. Mitä mieltä olette, onko kellään kokemusta?

Oli muuten supervaikeaa saada yhtään kuvaa neidistä ja nämäkin ovat karmean epätarkkoja. Ajattelin, että näistä kuitenkin saa kuvan siitä mistä puhun. 🙂 Neidillä on kuvissa uusi yöpuku ja ensimmäistä kertaa malliltaan kaksiosainen. Tykkään todella paljon yökkärin kuosista ja super pehmeästä+miellyttävästä materiaalista. Katsoin yökkäriä jo aikoja sitten Lindexiltä, mutta ostin viimein kun löysin 50% alesta. Midseason salet yllätti todella positiivisesti! Terkkuja! <3Sara

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

28 kommenttia

 1. Vierailija 20.10.2015

  Leikkaaminen ei suoranaisesti vahvista hiusta. Mutta luulen tietäväni mitä tarkoitat, meillä poika 1v9kk. Hänen hiuksensa on nyt leikattu kahteen kertaan ja näyttää paljon paksummalta, kun ne pitkät hapsut on leikattu pois. Nyt tukka on tasaisempi ja näyttää paljon paremmalta. 🙂
  Mielestäni myös tuo ns. vauvatukka oli meillä ainakin helpommin takkuuntuvaa ja meni juuri sellaiseksi hampuksi. Nyt kun se on leikattu pois, on tukka ”sileämpää”.

  Vastaa
  • Sara Parikka 20.10.2015

   Joo, juuri näin.. No kiva kuulla, että teillä auttanut asiaa 🙂 Kiitti!

   Vastaa
 2. mmndi 20.10.2015

  Sanoisin kanssa että vähän leikata.. Ne ohuet epätasaiset haituvat pois niin ei ehkä menisi niin helposti takkuun. Ne olisi tasaisemmat ja sinänsä vahvemmat kun ne ohkaset vauva latvat lähtee pois :).. Mut leikkaaminen ei vaikuta siihen millaisena hius sieltä hiustupestaan kasvaa.

  Vastaa
 3. Tiia 20.10.2015

  Suosittelisin leikata ainakin hieman.. Voisi olla helpompi käsitellä (ei takkuuntuisi niin helposti) ja voisi tehdä paksummaksikin 🙂

  Vastaa
 4. taskuapinat 20.10.2015

  Meillä sama ongelma.
  Pistin kampaajan asialle ja tuli tosella siistit hiukset, hapsut jäivät pois ja nyt liukkaat kiharat hiukset 🙂
  Minkälaisella harjalla Matildan hiuksia harjataan?
  Vauvaharja on jäänyt meiltä pois, ja harjaan itse Jannikan hiukset Tangle Teezer harjalla, se ei re i hiuksia ja on mukava herkälle päänahallekin 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 20.10.2015

   Jep.. sama homma.. täällä harjataan myös teezerillä ja ollaan käytetty kans muumin hoitosuiketta 🙂 Ehkäpä mekin turvaudutaan kampaajaan. 🙂

   Vastaa
 5. Jenna 20.10.2015

  Meillä oli pojalla kans juuri tuollaista ”rastatukkaa” eikä siihen auttanut muu kun leikata pois ne. Nyt on sitten ollut tosi hyvä ja paksu hius 🙂 suosittelen leikkaamaan.

  Vastaa
  • Sara Parikka 20.10.2015

   Okei, kiitos kun kerroit kokemuksestanne 🙂 kiva kuulla että teillä auttoi asiaan!!

   Vastaa
 6. Enni 20.10.2015

  Hih, neidin tukka näyttää ihan mun tukalta kun oon ollu pienissä pidennysongelmissa… Jäätäviä takkupalloja siis niska täynnä, mutta onneksi sentään löysin hoitoaineen joka selvitti takut muutamalla kerralla täydellisesti ja nyt ei tuu ihan niin kauheita takkuja! eh, vähän asian vierestä mutta kun tuli vaan M:n hiuksista omat hiusongelmat mieleen.. ;D

  Hmm, suosittelisin leikkuuttamaan – on kuitenkin niin suuri todennäköisyys että sitten tukka kasvaa vahvempana ja ”helpompana”. Niinkuin tuossa jo on osa kommentoinutkin. 🙂 pikkusten hiukset kasvaa niin yllättävän äkkiä sitten takaisinkin! Mutta ymmärrän toki ettet raaskisi! Kirjoitathan tänne sitten miten pienen prinsessan tukkatarina päättyi 🙂

  <3: enni

  Vastaa
  • Sara Parikka 20.10.2015

   Moi Enni!! Haha, en edes ajatellu yhditää pidennysongelmiin.. been there 😀

   Juu, kyllä meijän varmaan täytyy vähän pätkästä 🙂 Palaan asiaan täällä <3

   Vastaa
 7. Nina 20.10.2015

  Suosittelen myös leikkaamaan vähän. Sitten ei niin kummosia kampauksia saa, mutta ehdit niitä kyllä tekemään myöhemminkin! 🙂

  Vastaa
 8. reetta 20.10.2015

  ei oo pakko leikata, tosin se olis ehkä se helpoin vaihtoehto. Suihkutettavaa hoitoainetta ja eikun harjaamaan. Tosin vähän epämiellyttävää lapselle, mut minkäs tolle mahtaa jos ei haluu leikata. Tangle teezer on kyl aika hyvä ja helpompi kun tavan harja tohon hommaan. Muistat vaan harjata useesti niin ei pitäis tulla noita, valitettavasti ”kauneudesta pitää kärsiä” kukapa tykkäis takkujen harjaamisesta. :/

  Vastaa
  • Sara Parikka 20.10.2015

   joo teezeri ja muumin hoitosuihke ollut käytössä 🙂 Kyllä varmaan täytyy vähän hiuksia napsasta!

   Vastaa
 9. Eloveenis 20.10.2015

  Me mennään tanglella ja muumi selvityssuihkeella. Pitkät on kiharat ja selvitettävää riittää.

  Vastaa
 10. Pinja 20.10.2015

  Suosittelen leikkaamaan hiuksia latvoista edes hieman. Omasta kokemuksesta voin kertoa, että leikkasin pitkät ja aina ohuena olleet hiukset lyhyeen poikamaiseen hiustyyliin vähäksi aikaa kun olin ala-asteella, nyt hiukseni ovat paksummat kuin ikinä ovat olleet ja ovat kasvaneet todella nopeasti. 🙂

  Vastaa
 11. 2x 21.10.2015

  Meidän neidillä rupes kans hento latva takkuuntumaan, sellasta ärsyttävää pientä klimppistä takkua. Helpotti huomattavasti kun latvat napsastiin pois 😀 Meillä tosin ei anneta laittaa minkäänlaisia ponkkareita tai pinnejä päähän, eli hänellä on polkkatukka. Sitä joutuu säännöllisesti leikkaamaan niin ei pääse tulemaan niitä latvatakkuja 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.10.2015

   Okei, kiva kuulla että teillä auttoi asiaan 🙂 Kiitti!

   Vastaa
 12. Minna 21.10.2015

  Moi. Pakko oli kommenttia alkaa väsätä. Muksuilla tuppaa olemaan paljon erimittaista kasvavaa hiusta, jonka takia hiukset menee helposti takkuun. Leikkaamalla hiusten mitta ”yhtenäistyy” ja hiukset tuntuu ja näyttää paksummilta. Se on ihan palturia, että sinne hiustuppeen menis viestiä kasvaa nopeammin ja tuuheampana ;D Itse olen leikannut molempien lasten hiuksia säännöllisesti ja tytöllä onkin jo tasainen ja vahva malli 🙂 terkuin: kampaaja

  Vastaa
 13. Jenna 21.10.2015

  Meillä neiti 1v2kk ja hiuksia leikattu ainakin 4 kertaa.. Menivät ennen aina ihan takkuu takaalta ja oli mahdotonta harjata niitä . Leikkelin vähän ja takut hävisi 🙂 ja sen jälkeen aina tasasin väli ajoin olen napannut latvoista. Nyt alkaa tuntumaan että hiukset alkaisi kasvamaan pian jo tasaisesti :)! Joten suosittelen hieman lyhentämään jos se teillä kanssa auttaisi <3

  Vastaa
 14. Jii 22.10.2015

  Täytyy työntää omakin lusikka tähän soppaan 😀
  Mun pojalla luonnonkihara hius myöskin ja edelleen menee ton näköseksi ”takatukka”, jos hiukset pääsee venähtämään ylipitkäksi parturikäyntien välissä. Pojalla ikää kuitenkin 4v ja hiukset on paksuuntuneet ja tuuhentuneet kovasti parissa vuodessa. Ainoa, mikä meillä tohon auttaa, on pitää hiukset lyhyenä. Uskoisin, että tolta ”hampputakulta” välttyy, kun hiukset kasvaa pidemmäksi ja vahvistuvat iän myötä…

  Kiitos ihanasta blogista ja onnea loppuodotukseen! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.10.2015

   Totta, kiitos viestistä 🙂
   ja KIITOS <3 Ihanaa syksyn jatkoa sinne!

   Vastaa