Sinustako bloggaaja?

yleinenTags:

Heippa! Multa on kysytty muutamaan otteeseen vinkkejä blogin perustamiseen ja siihen mistä kannattaisi lähteä liikkeelle. Itse päädyin perustamaan omat nettisivut, joiden kautta minuun saa yhteyden liittyen työasioihin. Blogia päädyin kirjoittelemaan vähän vahingossa, kun ajattelin että sellainen olisi kiva liittää sivuihin. Äkkiä se olikin koko sivujen ydin ja päädyin kirjoittamaan miltein päivittäin. En olisi koskaan arvannut miten kivaa puuhaa on blogata.

Helpointa olisi varmasti perustaa blogi wordpressin tai bloggerin kautta, jotka ovat tietääkseni molemmat ilmaisia. Nettisivut taas maksavat (ellei osaa itse koodata), mutta silloin pystyy luomaan sivut täysin sellaiseksi kuin itse haluaa. Siihen tarvitaan koodaaja tai joku joka osaa auttaa nettisivuijen luomisessa.

Tärkeintä varmasti on oma motivaatio ja halu bloggaamiseen. Jos jatkuvan päivittämisen kokee ahdistavaksi, niin silloin kannattaa ehkä vielä miettiä. Tietysti tulee aikoja jolloin postausaiheita ei tulvi päähän ja silloi voi olla haastavaa tuottaa sisältöä. Itse en ole ottanut siitä kummemmin paineita, koska se kuuluu bloggauksen luonteeseen, että ajoittain postauksia tulee hieman harvemmin. Mielestäni parhainta on jos kaikki lähtee omasta halusta, innostuksesta ja omin ehdoin.. Näin bloggauksesta ei synny taakkaa tai paineita. Ei kannata verrata itseään kehenkään muuhun bloggaajaan, vaan tehdä blogista sellainen mikä miellyttää itseään ja tuntuu itselle luonnolliselta. Ihaillen luen muutamia muotiblogeja ja ajoittain pysähdyn miettimään, että onko oma blogini liian kotikutoinen. Kuitenkin loppujen lopuksi juuri tämä on juttuni, joten hyvä pysyttäytyä siinä mikä tuntuu itselle parhaimmalta. Toki itseään voi aina kehittää myös bloggaajana.

Voin suositella rohkeasti kokeilemaan oman blogin perustamista.. eihän siinä mitään menetä. Parhaimmillaan bloggauksella on taivas rajana!

Herääkö teillä kysymyksiä aiheesta? 🙂

ps. kuvituksena uudet kynttilänjalat mitkä sain äidiltäni.. Meillä on ennestään vain tuikkukuppeja ja kynttilälautasia. Mielestäni nämä lasinväriset kynttilänjalat ovat klassisen kauniit. 

<3Sara

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

17 kommenttia

 1. Jenni 02.11.2015

  Moikka! Mulla tuli mieleen ihan yleisesti blogeista ja niiden kirjoittajista, kun seuraan sinun, Venlan Savikujan ja Oona Kareen blogeja, että tapaatko näyttelijä kollegoitasi kuinka usein vapaa-ajalla? Tulitte kuitenkin Venlan kanssa samoihin aikoihin Salattuihin elämiin ja uskoisin, että työskentelittekin paljon yhdessä, niin tuliko/tuleeko vapaa-ajalla vietettyä aikaa työkavereitten kanssa? :))

  Vastaa
 2. Juuls 02.11.2015

  Itse yritin etsiä itselleni motivoivaa-elämäntapaetsintä blogia ja kun en löytänyt ni aattelin perustaa oman ”päiväkirjani” 🙂
  Itse pidän blogissasi juuri tuosta ”kotikutoisuudesta”. Sellaisia täydellisen aseteltuja blogeja on liikaa ja ne ovat mielestäni jopa vähän hengettömiä ja tylsiä… Vaikka kauniita katsella toki.. Mutta välillä haluaa blogilta muutakin 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.11.2015

   Ihana kuulla <3 Käyn kurkkaamassa sun blogia 🙂 Kuulostaa mahtavalta!

   Vastaa
 3. Susanne 03.11.2015

  Tykkään sun blogista tosi paljon, kun sulla on joka päivä aina jotain postattavaa ja postaat ihan tavallisesta arjestakin, joka kiinnostaa ainakin itseäni.
  Itse aloitin blogini vähän liian hankalasti ja tuntuu todella vaikelta keksia uusia postausaiheita, kun tavalliset päivät eivät oikein sovi blogiini, ja monia ei varmaan edes kiinnostaisi. susannekarolina.blogspot.fi

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.11.2015

   Kiva kuulla 🙂
   Tavalliset postaukset kiinnostaa ainakin just mua. Tsemppiä bloggaukseen, ehkä se into syttyy vielä uudestaan!

   Vastaa
 4. Ida 03.11.2015

  Mä en ymmärrä miten saat niin usein tehtyä postauksia, joissa on hyvä asiasisältö 🙂 datisblogi.blogspot.fi

  Vastaa
 5. Neilikki 03.11.2015

  Itse aloitin tässä hiljattain bloggailemaan hääteeman ympäriltä. Aika nopeasti kuitenkin huomasin, että haluan kirjoitella paljon muistakin jutuista. Hääpostaukset ovatkin jääneet vain yhdeksi osaksi, vaikka toki niistäki pyrin aina välillä jotain kertomaan. Ehkä häitä tulee puitua sitten enemmän kun ajankohta lähenee 🙂
  http://www.maailmameilleavoinna.blogspot.com

  Vastaa
 6. ansqu 04.11.2015

  Moikka! Mite ois lapsen nimeks Melissa? 🙂 Matilda ja Melissa sopis aika hyvin yhteen.

  Vastaa
 7. Mariella 04.11.2015

  Mä pidän sun blogista todella paljon, kivat tekstit ja ihania kuvia! 🙂 Tässä mun perhelifestyle aiheinen blogi http://mariellanhelmia.blogspot.fi/?m=1

  Vastaa
 8. Victoria 06.11.2015

  Sulla on aivan mahtava blogi! 🙂 Ihana lukea tässä sun ”masukuulumisia” ♡ Itsellä on aika käsitylpainotteinen blogi, joka löytyy täältä : http://happyfincrochet.blogspot.fi/?m=1

  Vastaa
 9. Mia 13.11.2015

  Tätä sun blogia on niin kiva lukea, vaikutat aina niin pirteältä ja sun postauksia on kiva lukea. Itse vuosi sitten aloitin kirjoittamaan blogia ihan sen vuoksi, että oli asioita joita täytyi saada käsitellä jollain tavalla, ja edelleen jatkuu lähinnä sillä sanalla kaavalla ja välillä on pitkiäkin taukoja kun en postaa. Kaipaisin ehkä ideoita joista kirjoittaa, enkä aina vaan omista ongelmista. :’D käy kurkkaamassa jos kiinnostaa lukea rehellistä tekstiä lapsettomuudesta lapselliseksi!

  http://ristiaallokossa-mia.blogspot.fi

  Vastaa