ne tärkeimmät kirjat

yleinenTags:

Moi! Multa on monta kertaa kyselty kirjavinkkejä niin aikuisille kuin lapsillekkin. Valitettavasti mä oon aina ollut todella huono lukemaan ja se ei vaan oo mun juttu vaikka kuinka yrittäisin. Lomareissuilla oon saattanut lukea kolmekin kirjaa, mutta arkielämässä keskittyminen ja aika ei tunnu riittävän. Tietenkin jos löytää juuri itselleen sopivan kirjan tai kirjasarjan, niin sen saattaa kahlata läpi nopeasti. Kuitenkin yleensä se menee niin, että alan lukemaan jotain ja kahden sivun jälkeen mietin että mitähän olen lukenut. 😀 Matildan syntymän jälkeen olen lukenut lähinnä lehtiä ja lastenkirjoja.

Lastenkirjat ovat tärkeä ja suuri osa päiväämme. Matilda rakastaa kirjoja ja tämän hetken suosikit ovat Puppe ja Herra Hakkarainen. Niitä katsellaan läpi monen monta kertaa päivän aikana, eikä kyllästymistä ole havaittavissa. Mauri Kunnaksen kirjat eivät ole mulle lapsuudesta tuttuja, kun taas Mikolle ne ovat olleet suuressa roolissa. Tyttö onkin oppinut etsimään unissaa kävelevää Hakkaraista kirjan sivuilta isin opastuksella ja se on nyt kivointa puuhaa mitä voi keksiä. On ollut ihanaa huomata kuinka kirjojen katselu, lukeminen ja tutkiminen ovat tyttärellemme tärkeää puuhaa ja hän todella pitää siitä. Joka ilta luetaan satu ja aamuisin kirjat kaivetaan ensimmäisenä esille. Ollaan myös opetettu kuinka kirjoja tulee käsitellä ja niitä ei saa heitellä/tuhota. Nyt ollaan voitu siirtyä jo osaksi paperillisiin kirjoihin, kun vähän aikaa sitten kaikkien sivujen tuli olla paksua pahvia, jotta ne pysyisivät ehjänä edes hetken. Puppea ja Herra Hakkaraista voin suositella ja ne varmasti onkin monen lapsen lempparilistalla. Meillä olisi tarkoitus alkaa käymään neidin kanssa säännöllisesti kirjastossa ja sitä kautta tutustua erilaisiin kirjoihin.

Aikuisten kirjavinkkejä en oikein osaa antaa.. Luen lehtiä ja blogeja, joiden jutut ehdin lukemaan ennen kun silmät painuu kiinni. Muutaman kerran vuodessa luetaan joku molempia kiinnostava kirja yhdessä, ääneen. Se on ollut kivaa!

Ihania lukuhetkiä <3Sara

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(kesä koiramäessä- Otava *saatu, Mitä Puppe näkee?- Otava) 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 kommenttia

 1. p 20.11.2015

  Millainen yövalo teillä on? 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 23.11.2015

   ei käytetä yövaloa.. Matildan ensimmäisinä viikkoin käytin yövalona pallovaloja, jotka valaisee vain hennosti! 🙂

   Vastaa
 2. p 22.11.2015

  Lemppari lastenohjelmat? 🙂
  Täällä pikku kakkonen ja
  joulupukki ja noitarumpu:)

  Vastaa
  • Sara Parikka 23.11.2015

   Täällä pikku kakkonen, anniina ballerina ja teletapit 🙂 Meillä on tuo joulupukki ja noitarumpu, mutta tyttö ei ole vielä katsonut sitä.. 🙂 Pitääpäs näyttää!!

   Vastaa