kasviskeitto 11.

yleinenTags:

Moi! Oon kokkaillut monta viikkoa peräkkäin tulista keittoa. Keittoon on päätynyt milloin mitäkin ja tällä kertaa tein siitä kasvisversion. Osuin kauppaan maanantai aamusta aikaisin, joten mitään tuoreita lihoja ei ollut vielä esillä. Ajattelin aluksi, että lisään keittoon papuja mutta se näytti niin runsaalta ja toimi hyvin ilman niitä.

Keitto on ihanaa syötävää kylmällä ilmalla, kun se lämmittää mukavasti. Lounaaksi se on sopivan kevyt ja illalliseksi sen lisäksi voi syödä muutaman palan leipää. Tykkään myös kaikista sörsseleistä keittojen päällä, esim. kermaviili, creme fraiche, fetaa/aurajuustoa murskattuna. Tämä keitto on aika tulista, joten kermaviili sopii paremmin kuin hyvin seuraksi. Matilda tykkäsi myös kovasti tästä keitosta ja tätä pystyi hyvin syömään muutaman päivän putkeen.

Ihanaa viikonloppua! Meillä se vietetään (taas kerran) pikkujoulujen merkeissä! <3Sara

Tarvitset/ 6 annosta

2kpl iso perunaa

4kpl porkkanaa

1kpl kesäkurpitsa

2kpl sipulia

halutessaan parsakaalia, papuja, jauhenlihaa+tacomaustetta tms.

2 purkkia kuorittuja tomaatteja

2kpl mietoa chiliä

nokare maustamatonta tuorejuustoa

pippuria

Valmistus

Laita pilkotut perunat ja porkkanat keittymään veteen, niin että vesi peittää ne juuri ja juuri. Anna kiehua noin. 15min riippuen siitä tykkäätkö, että perunassa ja porkkanassa on hieman suutuntumaa. Kuullota sipulit ja chili pannulla. Lisää sipulit+chili, sekä pilkottu kesäkurpitsa kattilaan ja lisää tomaatit. (tomaatteja voi saksia pienemmiksi, jos ovat kokonaisia). Keittele hiljalleen ja sekoita ainekset. Lisää pippuria makusi mukaan. Suolaa voi toki lisätä, mutta itse en kaipaa sitä ollenkaan. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

1 kommentti

  1. R 16.12.2015

    Jauhenliha?
    JauheNliha?
    Mikä hemmetin eläin se on se jauhen minkä lihaa sinne kasvis soppaan oot laittamassa? 😀

    Vastaa