vauvantuoksua

yleinenTags:

Moi! Vauva-aiheet sen kun jatkuu ja luulen, että pikkuiset tulevat olemaan blogissa esillä jatkossakin. Ovathan he nyt se tärkein ja suurin osa elämääni. Toivon tosin, että saan pian tuotettua myös muoti ja sisustussiältöä!! Joten perheblogiksi täällä ei olla muuttumassa. 🙂

Nyt niihin teidän lähettämiin synnytys kysymyksiin.. Valkkailin sieltä ne mihin tuntui helpolta vastailla. Kyseessä on yksi elämän hienoin ja intiimein hetki, joten täysin kaikkea en halua/pysty avata. Vauvan syntymässä on jotain selittämätöntä taikuutta ja rakkautta. Aika, paikka ja kaikki ympärillä muuttuu merkityksettömäksi.

<3Sara

Yllättikö synnytys sinut vai osasitko odottaa sitä jo?

Synnytys pääsi kyllä totaalisesti yllättämään. Olin lähes varma siitä, että raskaus menee yli lasketun ajan, kuten Matildakin.

Millä tavalla synnytys oli vauhdikas?

Se alkoi keskellä päivää ja kahden tunnin päästä vauva olikin jo sylissä.

Millaista on olla äiti? Eikö ole hämmentävää kun olet vastuussa toisesta?

Äitiys ajatuksena on paljon pelottavampi, mitä se sitten oikeastaan onkaan. Se tuntuu maailman luonnollisimmalta asialta ja on antanut elämääni niin paljon rakkautta. Rakastan olla äiti!! Vastuu on toki iso, mutta tiedän että teen kaikkeni lapsieni eteen.

Tuliko tyttö laskettuun aikaan?

Kyllä! Mikä on aika yllättävää, kun 4% vauvoista syntyy laskettuna päivänä. Olin vakuuttunut siitä että kuuluisimme tuohon 96%, mutta toisin kävi. Täsmällinen tyttö 😉

Miten Matilda on suhtautunut pikkuiseen? Entäpä Lila?

Todella hienosti.. pusuttelee ja haluaa pikkusiskon syliinsä. Lila nuuskii ja yrittää myös suukotella.

Onko kotona tuntunut haastavalta, kun on kaksi pikkuista?

EI! Kaikki kyllä kovasti varoitteli, että kyllä sitten on kädet täynnä (kuten silloin, kun odotin esikoista). Tosin tällä hetkellä vauva lähinnä nukkuu ja syö, joten vilkkaammat ajat ovat vasta edessä.

Millainen fiilis synnytyksestä jäi?

Todella hyvä! Ei olisi paremmin voinut mennä. Oon siitä todella iloinen, sillä raskausaika ei tosiaan ollut helppo.

Oliko mies mukana synnytyksessä?

Kyllä <3

Kumpi synnytys oli mielestäsi helpompi?

Ehdottomasti toinen. Ensimmäinen synnytys oli hyvä myös, mutta tämä oli vielä paaaljon kestettävämpi kokemus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 kommenttia

 1. mari 05.01.2016

  Moikka! ?
  Ihana kuulla että kaikki mennyt hyvin. Hauskaa kun olen huomannut saman kun ihmiset varoittelee että kyllä sitten on raskasta ja kädet täynnä tai kyllä nyt on vielä helpois mutta odotappas kun ovat sen ja sen ikäisiä ? mutta kaikki menee loistavasti kun on positiivinen asenne ??
  Tykkään lukea blogiasi juuri sen positiivisuuden ja hyvän fiiliksen takia. Ja lisäksi kivoja reseptejä nappailen myös varsinkin nyt kun kuopuksen 1 vuotis juhlat on ensi kuussa tulossa. Nakkijemmoja ainakin aion kokeilla ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.01.2016

   Joo totta! Mikähän siinä on, että helposti porukka aina kertoo niistä negatiivisista jutuista ja peloista. Noo toisesta korvasta sisään ja ulos 🙂 Ihania 1vee synttäreitä sinne! Täällä jemmanakit oli ainakin hitti 🙂

   Vastaa
 2. mmndi 08.01.2016

  Ihana kuulla et kaikki meni hyvin !! Ja jälleen vahvistusta siihen että toisen synnytyksen kohdalla kaikki tapahtui nopeammin :). Itse ensimmäisen kokemuksen jälkeen hieman mietteliäin fiiliksin kyseisen asian suhteen odottelen ensi kesää.. ☺️

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.01.2016

   🙂 Niin kyllähän se taitaa olla paljon todennäköisempää että toisella kerralla asiat tapahtuu rivakammin 🙂

   Vastaa