Bedtime

yleinenTags:

Heippa! Kun perheeseen syntyy vauva, niin ehkä yksi eniten kysytyimmistä kysymyksistä liittyy nukkumiseen. Vähäinen uni ja pitkät valvomiset ovat varmasti aika monelle pienen lapsen vanhemalle arkipäivää. Jaksaminen on tärkeää ja äitejä kehotetaan nukkumaan aina silloin kun vauvakin nukkuu. Taapero/lapsi perheessä ei kuitenkaan voi nukkua milloin huvittaa. Matildalla on selkeä rytmi ja sen lisäksi on tärkeää olla virkeänä ja läsnä myös hänen elämässään.

Meillä on onneksi nukuttu hyvin. Vauva tosin tykkää kukkua välillä  aika myöhään, kun taas Matilda menee kahdeksan aikaan nukkumaan ja herää aikaisin aamusta. Tytöt ovat olleet siis vähän eri rytmissä. Vauva on vielä niin pieni, että hänen rytmiin ei ole pystynyt/viitsinyt sen suuremmin puuttua, mutta varmasti pian yritetään saada tytöt vähän enemmän samaan rytmiin. Muutamana viime päivänä pieni on ollut hereillä huomattavasti enemmän ja tämä on jo auttanut unirytmiä oikeaan suuntaan.

<3Sara

ps. Kirjoitan tällä viikolla vielä laajemmin vauva+taapero yhdistelmästä, mikä on vähintäänkin vauhdikas kombo! 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

13 kommenttia

 1. Äippäx2 02.02.2016

  Meillä lapset 3.5v ja 9kk. Isompi jätti päiväunet pois puolisen vuotta sitten. Näin ollen väsähtää illalla hyvissä ajoin ja molemmat menevät nukkumaan 19-19.30 aikaan. Ihanaa, jää aikaa myös itselleen. Rytmi löytyi kuin itsekseen.
  Meillä on muutenkin kaikki mennyt paremmin kuin hyvin. Pienempi seurailee tarkkaavaisesti isomman puuhasteluja, eikä jatkuvasti tarvitse viihdyttää. Kyllä kaksi menee siinä missä yksikin. Se on fakta ☺

  Vastaa
  • Sara Parikka 02.02.2016

   oi, kuulostaa täydelliseltä 🙂 ja ihanaa kuulla tuosta että kaksi menee siinä missä yksikin.. tuntuu että niin moni keskittyy negatiivisiin juttuihin. Ihanaa viikkoa sinne! 🙂

   Vastaa
 2. Maria 02.02.2016

  Sun blogi on niin ihana! Täältä oon löytänyt monet inspikset vaikka mihin 🙂 ja kun on ollut huono päivä, ja sitten lukenut sun blogikirjoituksia, niin se päivä onkin muuttunut kertaheitolla paremmaksi! Toivon sulle kaikkea hyvää <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 02.02.2016

   Voi miten ihana kuulla <3 Kiitos, sinnekkin kaikkea hyvää <3

   Vastaa
 3. Joni 02.02.2016

  Hei !
  Sara
  Voisitko tehdä vihdoin kello-blogi kirjotuksen sun (GUESS, DKNY Kelloista ja kertoa mitä materiaalia on näyttö, hihna, kiinnike on ja noista myös kuvat eli kellon näyttöistä, hihnasta, kiinnikeestä ja kun se on sun kädessä, mistä olet kyseisen kellon saanut vai oletko ostanut sen, oletko joutunut ottamaan jomman kumman kellon pois turvatarkastuken ajaksi olisi hienoa jos voisit tehdä tämän kirjoituksen, koska sun kellot ovat kauniita, makeen näköisiä niin jos saisi vähän lähikuvia niistä.

  Vastaa
  • Sara Parikka 02.02.2016

   Hei, mulla ei ole kyllä tällä hetkellä mitään kelloa käytössä 😀

   Vastaa
 4. 2 02.02.2016

  Ihanan mukavan näköinen huopa/viltti, saako kysyä mistä olet sen ostanut tai mistä voisi löytää samanlaisen/samantapasen ?:)

  Vastaa
 5. Nuppu 02.02.2016

  En tiedä, onko ihan pöhkö ehdotus, mutta olisiko mahdollista tässä lähiaikoina tehdä sellainen postaus, jossa me lukijat saataisiin arvailla vauvelin tulevaa nimeä…? Siis tietenkin siinä tapauksessa, jos olette nimen jo päättäneet 🙂 Tietysti on ihan ymmärrettävää, ettet hirveästi voi veikkailuihin kommentoida ennen ristiäisiä, jos nimi on tarkoitus pitää sinne asti salassa, mutta olisi vain niin mukava päästä arvailemaan 😀

  Vastaa
 6. Mimmi 03.02.2016

  Meillä kans muutamat ensikuukaudet toisen synnyttyä mentiin lapsien kanssa täysin eri rytmeissä kun ei vielä viitsitty lähteä niin pientä edes yrittään rytmittään. Mutta aika nopsaan onneks alko saamaan lapsia samoihin aikoihin illalla nukkumaan ja yhteistä aikaa puolison kanssa alkoi jäämään illasta enemmän 🙂 meillä lumi oli 7kk ikäinen kun siirrettiin lapset samaan huoneeseen ja pahimpaan olin varautunut mutta nukkuivatkin niin hyvin samassa huoneessa ja neidiltä loppui yöheräilyit tyystin! Vaikkakin meillä molemmat lapset on olleet aina tosi hyväunisia öisin, nukkuneet 11-14h yössä 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 03.02.2016

   vitsit miten kuulostaa mahtavalta 🙂 toivotaan että meillä menis samoin! <3

   Vastaa
 7. Inka 04.02.2016

  Moikka! Hauska ois tosiaan kuulla vauva+taapero combostq sekä Matildan suhtautumisesta. Meillä lapsilla ikäeroa 1v9kk ja ekat pari kk esikoinen oli ihan innoissaan vauvasta. Sitten tuli vaihe että ignooras vauvan kokonaan ihan kuin sitä ei täällä olisikaan! Nyt ku vauva on reilu 4kk ja alkanut hakea kontaktia myös isoveljeensä ja hymyilee ja nauraa hänelle niin selvästi kiinnostus taaperolla vauvaa kohtaan on alkanut tulla takaisin hieman eritavalla. Ja poika välillä yrittääkin oikein viihdyttämällä viihdyttää vauvaa.?

  Vastaa
  • Sara Parikka 05.02.2016

   Teillä on siellä ihan sama ikäero kun meillä 🙂 Kiva oli kuulla miten teillä mennyt!! 🙂 kiitos!

   Vastaa