taaperolle puuhaa..

yleinenTags:

Moi! Viikonloppuna päästiin liikkumaan vihdoin koko perheen voimin ja toivotaan, että nyt kaikki kipeydet on sairastettu. Tällä viikolla liikutaankin päivisin puistoon ja näkemään kavereita, mikä on aika kiva juttu Matildan (..ja mun) kannalta.

Listasin tähän muutamia juttuja mitä voi puuhata kotona taaperon/lapsen kanssa. Monet tietty on sellasia mitä ei voi tehdä kipeän muksun kanssa. Lähinnä ajattelin vinkata tekemisiä millä saa purettua lapsen energiaa. Mukavaa viikkoa! <3Sara

maalata, piirtää, sormiväreillä maalata

majan rakennus

leipominen/kokkaaminen, niin että lapsi saa tehdä ja auttaa mahdollisimman paljon

temppurata.. tää oli itseasiassa aika hauska, aikaa vievä ja tähän kyllä tarvitsee aikuisen rinnalle avuksi

pallolla pelaaminen.. me ollaan opeteltu heittämään pallolla.

jumppa, sammakkoloikka, karhukävely.. tämä on kivaa ja yllättävän raskasta, tulee treeni samalla 😀

musiikin kuuntelu, tanssiminen

kylpeminen, kylpyvaahdon kera

muistipelien tekeminen.. meillä tehdään niin että kortit on oikein päin ja etsitään yhteen kuuluvat parit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

8 kommenttia

 1. 2 15.02.2016

  Meillä kova juttu on temppurata: sohvatyynyjen päällä kävelyä, lelujen yli hyppimistä, ryömimistä tuolin alta, kuperkeikkaa… 😀

  Vastaa
 2. Katri 15.02.2016

  Hei! Mukava, että siellä voidaan jo paremmin! =) Mä odotan myös innolla, että pääsen pojan kanssa taas kerhoihin ja ulos telmimään. Juuri eilen käytiin lääkärillä ja tän viikon nyt seuraillaan kotosalla ellei muutu huonompaan suuntaan…

  Oli kiva löytää blogisi! Itse olen aloittelija näissä blogijutuissa.

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.02.2016

   Kiva kuulla, että olet löytänyt blogini <3 Toivotaan että teidän pikku potilas pysyy terveenä ja pääsette pian ulkoilemaan 🙂

   Vastaa
 3. Hyvä postaus, tekemis ideat vilkkaan taaperon viihdyttämiseksi on aina tervetulleita. En tajua miksi ei olla tajuttu tuota temppurataa aikaisemmin, mutta se täytyy ehdottomasti toteuttaa pian 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.02.2016

   Joo, sama homma! Mäki kuulin siitä vähän aikaa sitten :))

   Vastaa
 4. Kati 16.02.2016

  Tuosta temppuradasta tulikin mieleeni oma lapsuus 😀 Olin ihan hurja vesipeto ja muistan yhden ainoan vatsataudin lapsuudestani, jolloin isä siirsi leikit valtavan kokoiseen kylppäriimme siivoamisen helpottamiseksi. Rakennettiin yhdessä sellainen ”vesirata” lavuaarista lähtien kaikenlaisten putkien, vatien ja lasten hiekkalelujen avulla, siis ikäänkuin sellainen pieni voimalaitos, jossa vesi valuu painovoiman avulla aina alaspäin ja veden virtausta seurattiin pienen kelluvan helmen avulla 😀 Ei olleet oksennukset sohvilla ja kylppäristäkin ne oli helppo siivota. Toki olin tuolloin jo vanhempi, ehkä n. 4-5 v, joten tajusinkin vähän jo tuollaisen rakentelun päälle. Taisi silti insinööri-isälläni olla vähän oma lehmä ojassa, mutta mikäs sen parempaa kuin aidosti nauttia leikeistä lapsen kanssa! Sairaspäiville on varmasti kiva keksiä jotain vähän ekstraa, jos lapsi vaan jaksaa innostua. Tuo onkin muuten ainoa sairastamani vatsatauti, jonka muistan. Siis yli 15 vuotta ilman (oireilevaa) vatsatautia! Täytynee koputtaa puuta nyt..

  Vastaa