pihasta

yleinenTags:

Moikka! Vihdoin sain aikaiseksi kuvata pihaa (tosin en osaa juurikaan antaa vinkkejä pihahommissa :/).. Ollaan asuttu nyt reilu vuosi pihallisessa kodissa ja nyt on kirkastunut ajatus siitä, että ei tulla jatkossakaan tarvitsemaan isoa pihaa. Mikäli joskus tulevaisuudessa meillä olisi iso piha, niin se olisi varmaan pitkälti luonnontilassa. Tietty on kiva että piha on siisti ja nätin näköinen, mutta intohimoa puutarhanhoitoon ei löydy. Voi kun olisin kuten siskoni tai äitini näissä hommissa. Noo, aina ei voi voittaa. 😀 Jaksan innostua terassista ja sisustaa sitä vaikka kuinka, mutta terassiin se innostus rajoittuu. Rakastan asua maantasossa ja tärkeintä pihassa minulle on se, että voi syödä/grillata ulkona, pihan ilmansuunta on joko etelään tai länteen, terassi on iso ja siihen mahtuu ruokapöytä. Nämä seikat ovat kunnossa, joten ei aijota ottaa sen kummempaa painetta pihan laitosta. Muutamat jutut tehdään ja muuten annetaan olla. Listailen teille asioita mitä pihaltamme löytyy ja mitä pitäisi vielä tehdä.

Mansikkapenkki, toivotaan että tänän vuonna on hyvä sato.. Täytyy siistiä penkki kunnolla.

Orvokkeja, aah niin nättejä..

Hiekkalaatikkoon pitää hankkia lisää hiekkaa (leluja näyttääkin olevan jo tarpeeksi :D) ja hiekkalaatikon ympärille hommataan luonnonkiviä niin että laatikko on ”upotettuna” kivien ympärille.

Istuttelin viime vuonna maatapitkin kasvavia kasveja (talvio) jotka myös kukkivat jossain vaiheessa. Ne näyttävät kivoilta ja ovat alkaneet kauniisti vihertämään.

Meillä on yksi pitkä kukkapenkki tyhjänä ja siihen ripottelin huhtikuussa kaikkia sekalaisia kukansiemeniä.. katsotaan nouseeko sieltä kesän aikana kukintoa. 

Tässä tämän hetken lempparit pihaltamme: valkovuokot, sammal, syreenipensaat, omenapuu..

Etupiha on mulle melkein yhtä tärkeä kuin takapiha. Musta on kivaa, että etuovi ja etupiha toivottaa aina tervetulleeksi ja on siistin näköinen. Ajoin tehdä lisäistutuksia etupihalle.. Tällä hetkellä sieltä löytyy iso saviruukku kukilla ja roikkuva muraatti.

Ihanaa viikonloppua! Mä jo vähän malttamattomana odotan huomista. 🙂 Tänään mennään anoppilaan pihahommiin ja illalla tehdään jotain perheen kesken. Millaisia pihanhoitajia te olette? Onko se teidän juttu vai ei? <3Sara

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

16 kommenttia

 1. Huisku 07.05.2016

  Heipsan Sara! Kiitos kauniista blogistasi! Työpäivieni kahvitaukojen piristys 🙂
  Me muutimme reilu vuosi sitten omakotitaloon ja minulle kävi niin että hurahdin pihaan. Nyt alkukesästä on ihana kuljeksia pihassa tutkailemassa kasvun kehitystä ja miettiä seuraavia kasvihankintoja.
  Teidän pihanne näyttää tosi kivalta ja minun mielestäni täyteen tupattu piha ei ole se parhain. Helppo ja huoleton niin ei ala yksittäiset rikkaruohot heti ärsyttämään. Mukavaa kesää teille! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.05.2016

   Ihana kuulla <3
   Onpa mahtia kuulla, että oot hurahtanut pihaan… Omakotitalo olisi joskus ihana ja oon miettinyt josko omat rahkeet riittäisi pihan laittoon.. Toisaaltaan ehkä jos tietäisi sen kodin olevan pitkä aikainen niin panostusta ehkä jaksaisi vielä enemmän tehdä 🙂
   Ihanaa kesää myös teidän perheelle 🙂

   Vastaa
 2. Mimmi 07.05.2016

  Sähän oot suht paljon pihaa laittanut! Ja mielestäni ton kokoselle pihalle ihan riittävästi 🙂 mä oon tooooodella laiska pihan laittaja. Viime kesänä tais jäädä nekin vähät kukat laittamatta mitä oon yleensä laittanut. Mulla on takapihalla yks iso kukkalaatikko mihin laitan yleensä samettiruusuja ja sellanen parvekelaatikko oli joskus aidassa johon laittelin yrttejä. Siihen se sit jääkin 😀 meillä on tosi onneton takapiha kun mies ei oo saanu suunnitteluasteelta etenemään terassin rakennusta ja autotien ja takapihan välissä on vain pensasaita, jossa on sellasia lapsenmentäviä rakosia paikka paikoin :/ ei siis viihdytä takapihalla kovinkaan paljoa lasten kanssa kun etupihalta löytyy taloyhtiön keinua ja hiekkalaatikkoa.. ja jirillä kaks naapurin poikaa kaverina, joiden kanssa touhuaa paljon etupihalla 🙂 teillä on tosi kiva takapiha kun on aidattu ja lapset ja koira voi vapaasti siellä kulkea 🙂 ehkä sit joskus omakotitalon omistajana haluan panostaa enemmän pihanlaittoon kun siinä omassa pihassa aikaakin tulis enemmän vietettyä 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.05.2016

   huh, ihanaa että aattelet noin 🙂
   Joo sama homma.. jos sitä jaksais sitten panostaa jos/kun joskus sais omakotitalon 🙂

   Vastaa
 3. niina 07.05.2016

  Moikka ja kiitos tästä! Tätä olenkin odottanut 🙂 hieno piha teillä! Meilläkin on pieni piha jota vähän hankala laittaa mutta sai tästä vinkkiä 🙂 itse laittaisin vaikka kuinka mutta ikävä kyllä ei ole sellaista mahdollisuutta koon puoleen. No ehkä tulevaisuudessa 🙂 – niina

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.05.2016

   Ihana kuulla, jos sai edes jokusen vinkin.. ajattelin, että onpas köykäinen postaus 😀 Ihanaa viikkoa!!

   Vastaa
 4. Sonja 07.05.2016

  Mistä nuo valot terassille on hommattu? 🙂 ite halunu kans jonkin aikaa samanlaisia! Muistatko hintaa?

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.05.2016

   ne on granitista 🙂 olisko joku 40-60e.. mutta olleet kyllä hintansa arvoiset!

   Vastaa
 5. Tiina/ Fitfatmama 07.05.2016

  Ihana toi hiekkalaatikko:)!
  Heh miulla sama,että en ole mikään viherpeukaloin,meillä kuolee kaktuksetkin 😀

  Vastaa
 6. Paprika 08.05.2016

  Oon niin samaa mieltä tosta, että pienempikin piha riittää 😀 Miun puoliso tahtoisi omakotitaloon, mutta olen yrittänyt kertoa, että ei olla kovin käsistä käteviä 😀 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.05.2016

   nii, vitsiläinen.. siinä on yllättävän paljon hommaa.. Toki voihan sen antaa olla ” luonnontilassa” 🙂

   Vastaa
 7. Mimmi Mäkinen 10.05.2016

  Oma piha täällä myös ehdoton juttu, grillaus ja terassi on vaan kesällä niin <3 piha jäänyt vielä vähän laittamatta, jospa tänä kesänä sitä inspistä vähän siihen sais, jollain hyvin helppohoitosella varmasti mennään,taitoa kun ei niin oo 😀 noi sun orvokit on kyllä kauniit 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.05.2016

   jep sama homma täällä, että taitoa puuttuu 😀 mutta grillaaminen ja terassilla löhöily käy kyllä myös oikein hyvin :))

   Vastaa
 8. Vaula Salmén 11.05.2016

  Hei Sara! Sinun kolmannessa kuvassa oleva ikivihreä kasvi on nimeltään talvio. Voit googlata, jos kiinnostaa, niin näät enemmän kuvia..
  Kiitos hauskasta ja positiivisesta blogistasi! Sitä on mukava seurata näin kolmen jo aikuisen lapsen isoäitinäkin!

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.05.2016

   Kiitos!!! Kävin heti korjaamassa talvion paikalleen 🙂
   Mahtava kuulla! Isoäidit on täällä todella suuressa ja rakkaassa osassa.. Kolme lastenlastasta kuulostaa ihanalta <3 Kaikkea hyvää!

   Vastaa