soseita

yleinenTags:

Moi! Teillä muutamilla taitaa olla pieiniä vauvoja, joten ehkä tämä postaus kiinnostaa edes osaa porukasta. Meillä nimittäin aloitettiin maistelemaan muutama viikko sitten soseita. Miten aika meneekään niin nopeasti, että Mimosa saa jo ruokaa napaan. Minulla, Mikolla eikä Matildalla ole mitään allergioita joten uskalsin aika helposti lähteä kokeilemaan erilaisia ruokia. Suht nopealla temmolla ollaan otettu mukaan uusia ruoka-aineita. Ensimmäinen maistiainen taisi olla peruna ja banaani..

Ensimmäisten maistelukertojen jälkeen alettiin antaa tytölle kaksi kertaa päivässä mini maisteluannoksia. Lounasaikaan tyttö saa hedelmää/marjaa ja päivällisaikaan perunaa, porkkanaa tms. Oon ollut suht innokas soseiden tekijä, enkä ole kokenut sitä vaivalloiseksi. Tietty reissun päällä on helpompi kantaa mukana valmiita purnukoita, mutta kotona syödään lähes aina itse tehtyä sapuskaa. Tällä hetkellä pakastimesta löytyy peruna, avokado, basilika ja porkkana, kukkakaali, basilika soosseja. Käytettiin myös Matildalla yrttejä aika alusta asti, jotta ruuat maistuisivat joltakin. Basilikaa ollaan laitettu tietty ihan mini määrä, varsinkin ennen vuoden ikää. Hedelmistä ollaan maisteltu kaupan purnukoita ja tuoreena banaania, päärynää sekä marjoja. Tuntuu, että nuo makeat uppoavat paljon paremmin verrattuna perunaan tms. Ihmekkös tuo! 😀 Ruuan määrä on myös kasvanut pikkuhiljaa ja nyt uppoaa jo muutamia ruokalusikallisia kerralla.

Täytyy myöntää, että odotin kiinteiden aloittamista ja mahdollisia pitkiä yöunia. Nyt muutaman viikon maistelun jälkeen voinkin ilokseni todeta, että toinen yöherätys on jäänyt pois (ainakin muutamana viime yönä, olispa ihanaa jos jatkuu näin). Miten te ootte aloittaneet maistattamisen.. Hyviä sosevinkkejä otetaan vastaan! 🙂

Kuvissa näkyy Matildan äitienpäivä aamun kukkakimppu. Neiti oli ollut ihan innoissaan, kun isi oli vienyt hänet yökkäri päällä aamuvarhain keräämään kukkia. Miten 2-vuotias elääkään täysillä tätä elämää. Ihanaa päivää! <3Sara

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

14 kommenttia

 1. 2 10.05.2016

  Heippa, mä olen tehnyt niin että jos teen kasvissose keittoa otan sivuun siitä meijän neidille ennen mausteita ja sulate juustoa ja käytän kasvisten keitinlientä soseuttamiseen, näin neiti saa samaa ruokaa meidän kanssa 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.05.2016

   Hei niinpä, pitää ens kerralla napata sivuun kun teen keittoa 🙂

   Vastaa
 2. ester 10.05.2016

  Ihan hienoja kukkia.? Kivaa lukea sun blogia Sara!:)

  Vastaa
 3. Sarkkukai 10.05.2016

  Täällä uppoaa kaikista parhaiten bataatti ja päärynä, peruna hyvänä kakkossuosikkina. Porkkanasta ei niin väliksi 😀 Ajattelin myös parsakaalia yrittää tässä maistatella poitsulle jonain päivänä. Nuo mainitsemasi avokado ja yrtit oli kivoja uusia ideoita mulle, täytyypä laittaa testiin täälläkin! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.05.2016

   Mulle taas tuo parsa oli hyvä muistutus 🙂 Kiitti!! Taitaa se bataatti olla melkein joka muksun suosikki 🙂

   Vastaa
 4. Pernilla 10.05.2016

  Mulla oli soseaikoina pakastimessa aina pakastettuna jääpalakokoisena parsakaalia, kukkakaalia, porkkanaa ja kesäkurpitsaa. Lihapuolelta samalla tavalla pakastettuna porsaanlihaa, seitä, kanaa ja jauhelihaa. Jääkaapissa oli valmiiksi pariks päiväks keitettyä perunaa ja otin sitten pakastimesta esim 2xporkkana jääkuutiot, 2x kesäkurpitsa jääkuutiot ja 1 x jauheliha ja sekoitin perunaan. Kätevää oli mun mielestä..?

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.05.2016

   kuulostaa todella kätevältä 🙂 Oot ollu kyllä tosi ahkera! ihanan monipuolisia ruokia ja makuja 🙂

   Vastaa
 5. Julia 11.05.2016

  Meidän tyttö täytti juuri 4kk ja ollaan kokeiltu bataattia, porkkanaa ja kaupan hedelmäsoseita, mutta mikään ei oikein pienelle uppoa… Täytyykin kokeilla noita yrttejä lisätä vähän jos auttaisi, kiitos vinkistä 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.05.2016

   voi ihana 🙂 Meillä lähti yllättävän hyvin käyntiin, mutta kyllä makeat uppoo selkeesti paremmin. Tuoreiden yrttien kanssa kannattaa olla varovainen kun niitä ei suositella alle 1vuotiaille suomessa.. mutta kukin tietty tekee itse ratkaisut 🙂 Mä oon heittäny keitin veteen basilikaa hippusen verran 🙂

   Vastaa
 6. Emilia 14.05.2016

  Heippa! En tiedä sanovatko neuvolassa toisin, mutta juuri oli uutista että Evira suosittelee ettei tuoreita yrttejä anneta alle vuoden vanhalle lapselle nitraatin takia?

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.05.2016

   joo niinhän se on.. itse olen uskaltanut heittää hippusen ison kattilan keitinveteen ja sieltä sitä on päätynyt myös soseeseen. Mutta kukin tietysti tekee kuten parhaaksi näkee 🙂

   Vastaa
 7. Ilona 16.05.2016

  Äidinmaitohan on itseasiassa paljon, paljon täyttävämpää ja rasvaisempaa kuin kasvis- ja hedelmäsoseet, joten sinänsä muutamalla lusikallisella (tai edes purkillisella) ei pitäisi olla vaikutusta yöuniin 🙂 liekö sitte sattumaa, että Mimosa on jättänyt toisen yöheräämisen pois? Tietysti sitten on eri asia, kun kiinteitä ruokia menee isompia määriä, ja mukana on liha sekä viljat. Mutta noilla muutamilla lusikallisilla ei pitäisi masun sen paremmin täyttyä, oikeastaan juurikin äidinmaito on parempi sen kannalta. Ja tietysti äidinmaito on pääasiallinen ravinnonlähde ennen 1 vuoden ikää, ja kiinteitä maistellaan lähinnä tutustumismielessä. Tuli vaan mieleen 🙂 minkä ikäinen Mimosa on nyt? Kuinka pitkään olet suunnitellut imettäväsi? Tietenkään sitä ei aina voi tietää miten asiat menee, mutta aina voi olla suunnitelmia 😉 aurinkoista kesää teidän perheelle!

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.05.2016

   joo niinpä 🙂 me ollaan kasvateltu pikku hiljaa niitä ruokamääriä joten sillä saattaa olla vaikutusta yöuniin. Mimosa on pian 5kk 🙂 Ihanaa kesää myös sinne!!

   Vastaa