tonnikalapasta

yleinenTags:

Moikka! Parasta mitä ruuanlaittaja voi kuulla on ”saisiko lisää” ja ”maistuu hyvältä”. Nämä lausahdukset kuuluvat Matildan suusta lähes aina kun hän syö tonnikalapastaa. Tämä ruoka on yksi vakkareista ja koostuu usein siitä mitä kaapista löytyy. Niin hyvää, helppoa ja nopeaa. Olin ostanut meille kokeilumielessä creme bonjourin jalapeno tuorejuustoa, ja sitä päätyi nyt muutama ruokalusikallinen kastikkeeseen. Se ei ole siis missään muodossa pakollinen. Monesti jos meillä sattuu olemaan jotakin tuorejuustoa niin lisään sitä kastikkeen joukkoon, mutta usein mennään myös ilman. Mä tykkään ite ohuesta nauhapastasta eniten, mutta perheen muut syöjät tykkäävät simpukkamallista. Mukavaa päivä! <3Sara

Tarvitset

1 sipuli

valkosipulia 2-3 kpl maun mukaan

1prk tonnikalaa

500g tomaattimurskaa

puoli purkkia oliiveja (käytän usein paprika täytteisiä.. oliivit ei tietysti ole pakollisia jos ei pidä niistä)

purnukka herkkuseiniä (ei ole pakollinen, tällä kertaa testasin ja oli hyvää)

pastaa

-kastikkeeseen sopii vaihtoehtoisesti/lisäksi kesäkurpitsa todella hyvin. Jos taas ei ole muita täytteitä niin voi hyvin laittaa 2 purkkia tonnikalaa.

Ohjeet

Pilko sipulit ja kuulota öljyssä pannulla, lisää tonnikala.. pian sen jälkeen tomaattimurska, oliivit, sienet ja tuorejuusto. Lisää mustapippuria sekä muita mausteita maun mukaan. Itse en ole lisännyt suolaa, sillä oliivit sisältävät suolaa jo ihan tarpeeksi. Sitten kastike voi hiljalleen kypsyä, kun pastat keittyvät. 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

12 kommenttia

 1. Katrianna 17.05.2016

  Nami, näyttää todella herkulliselta.. Pistetäänpä korvan taakse! Mukavaa iltapäivää/iltaa teille 🙂

  Vastaa
 2. Anna 17.05.2016

  Tulipas tästä postauksesta muistot mieleen 🙂 Aloimme mieheni kanssa seurustella lukioiässä (11 vuotta sitten, APUA! :D), jolloin hän asui omassa asunnossa ja minä vielä kotona. No kuten arvata saattaa, vietimme todella paljon aikaa mieheni asunnolla. Ruokana oli HYVIN usein juurikin tällaista tomaattista tonnikalakastiketta ja sehän oli ihan superhyvää (ja halpaa) 🙂 Sitä tulikin silloin syötyä varmaan niin paljon, että ei sitä enää viime vuosina ole tullut tehtyä. Pitäisi varmaan taas muistella vähän menneitä 😉

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.05.2016

   ihan paras muisto 🙂 joo tämä kyllä sopii hyvin lompakolle 🙂
   tehkää tonnikalapasta illallinen joku päivä 😉

   Vastaa
 3. taskuapinat 17.05.2016

  Moikka!
  Pitääkin kokeillä, kiva että Matilda tykkää oliiveista 🙂 meillä ei kukaan syö niitä :/ herkkusienet on tosin kaikkien herkkua.
  Liityin just fitfarmin fitmama treeni ohjelmaan ja siellä aika tarkat ruuat mitä saa syödä ja tässä näyttää olevan kaikki sallittua. Kiitos vinkistä ♡

  Vastaa
  • Sara Parikka 18.05.2016

   Oi vaude!!! Tsemppiä treenailuun ja ruokavalioon 🙂 tulee varmasti hyvä olo 🙂

   Vastaa
 4. p 19.05.2016

  Arkiruoka postaukset on kivoja.
  Me syötiin tänään lihapullia ja muusia.
  🙂

  Vastaa
 5. Jane 19.05.2016

  Kiitos ohjeesta! Tää oli tosi hyvän makusta, helppo ja mikä parasta niin nopee ruoka. Just sopiva kun vietän äippälomaa 6kk:tta vanhan tyttösen kanssa ja harvemmin tulee tehtyä vain itselle lounasta. 🙂

  Vastaa
 6. Pitää vielä kysäistä, kun en ohjeesta löytänyt (voi olla, että olen sokeakin, laitoitko koko purkin tuorejuustoa? Ja onko jotain tuorejuusto makua, joka mielestäsi sopii tähän parhaiten. Uskon, että maistuisi meidänkin pikkuselle.

  Vastaa
  • Sara Parikka 02.08.2016

   oho, siitähän puuttui kokonaan tuorejuusto, pahoittelut! Hei joo laitoin pari ruokalusikallista.. oon aikaisemmin laittanut ruohosipuli tuorejuustoa ja koklannut valkosipuli tuorejuustoa myös.. tuo jalapeno toimi kyllä kans ihan kivasti 🙂

   Vastaa
 7. Anna 17.02.2018

  Oli tosi maukasta! jätin oliivit pois, kun niitä ei meidän perheessä syödä ja vaihdoin ne tomaattiin ja lisäsin lorauksen sitruunamehua. Tätä teen kyllä toistekin 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 20.02.2018

   Ihana kuulla, ja hei pitääpä koklata ens kerralla sun vinkeillä 🙂

   Vastaa