ajankäyttö

yleinenTags:

Moi! Monet teistä ovat kysyneet mun/meidän ajankäytöstä ja siitä kuinka aika riittää kaikkiin arjen toimiin.. Mietin tätä usein myös itse. 😀 Meillähän on siinä mielessä vähän epätavallinen arki, että mitään tiettyä rutiinia tai aikaa töiden suhteen ei ole. Mikko on loppupeleissä kotona tosi paljon ja täten saan tietysti häneltä apua valtavasti arjen pyörityksessä. Mä teen myös keikkaluonoisesti duunia ja ollaan saatu aina hyvin sumplittua meidän menot. Välillä paletti on kuitenkin haastava yhtälö varsinkin kun tykkäisin, että aina olisi siistiä, hyvää ruokaa, lapset käyneet puistossa ja pesulla ja ja ja ja…

Mitä kaikkea meidän arjessa täytyy ottaa huomioon? (sekalainen järjestys)

lasten ulkoilu

koko perheen ruoka (Mimosa syö muuta kuin muu perhe)

kaupassa käynti

työt

mahdolliset ”isommat” ostokset, kuten kausivaatteet, lasten tarvikkeet tms

juoksevat asiat, mm. blogi, mailit, Mikon koulu

harrastukset, treenaus

kavereiden näkeminen ja muut mahdolliset henk koht menot

lasten menot, kuten neuvola, muskari

perheen ja kavereiden näkeminen lasten kanssa

Lila <3

siivous, pyykkien pesu, astiat, kodin siivous, vaatteiden lajittelu

auton huolto, tankkaus, nurmikon leikkuu, pihan hoito

lasten kehitysvaiheiden tukeminen, mm pottailu, ryömiminen, nukkuminen ilman syöttöjä jne.

oma aika

Näin kun rustasin asiat ylös, niin aikamoiselta kuulostaa. Toisaaltaan tykkään kotiin liittyvistä asioista, enkä koe niitä ahdistavina. Kuitenkin Mimosan syntymän jälkeen oon yrittänyt vähän höllentää sen suhteen, että aina ei tarvitse olla siistiä ja joskus pyykit voi odottaa vuoroaan. Jotenkin mun on vaan helpompi rentoutua kun tavarat ovat paikallaan ja homma rullaa. Tuntuu myös, että tietty siisteystaso auttaa kotia pysymään järjestyksessä. Tai ainakin nopealla tavaroiden takaisin laitolla ja pöytätasojen pyyhinnällä saa jo paljon aikaan. Imuroin noin 1-2 kertaan viikossa ja muuten siivoan kyllä joka päivä. Tavaroiden suhteen yritän järjestää säilytyksen mahdollisimman helpoksi ja käytännöliseksi. Esim. tällä hetkellä Mimosan lelut ovat olkkarissa valkoisessa punoskorissa, koska hän leikkii vain olohuoneessa ja näin hänen lelut eivät sekoitu Matildan lelujen joukkoon. Päivällä ja illalla on helppo heittää lelut koriin ja sieltä taas leivtellä tytön katseltavaksi. Matildan lelut ja huone ylipäätään on hallitun kaaoksen vallassa. Tyttöjen vaatteita saisi olla lajittelemassa KOKO AJAN, joten usein teen sen vain 1-2 kertaa viikossa. Viikkailen puhtaat vaatteet kaappiin paikoilleen ja napsin pieneksi jääneitä sivuun.

Blogin suhteen teen hommia milloin sattuu. Kuvat napsitaan aina lähtöjen yhteydessä (ihan kun lähdöt ei olisi muuten tarpeeksi kaoottisia :D) ja kuten ootte varmasti huomanneet niin mitään high fashion kuvia multa ei tule. 😀 Aika ja poseeraustaidot eivät riitä tähän.. Mutta oon ajatellut, että ainakin asukuvat ovat aitoja ja löytyvät todella päältäni. Muut aiheet koostuvat siitä mistä tekee mieli kirjoittaa. Silloin kirjoittaminen on helppoa ja vaivatonta. Päivitän blogia usein aamulla/aamupäivällä. Kuvat ovat valmiina ja naputtelen tekstin fiiliksen mukaan. Olen iloinen siitä miten luonnollisena osana arkea bloggaus on pysynyt.

Mulla ei ole kyllä antaa kellekkään mitään vinkkejä arjen suhteen, ehkä enemmänkin vertaistukea. 😀 Kaikessa vanhemmuuteen liittyvässä tykkään kannustamisesta ja jokaisen perheen yksilöllisten valintojen tukemisesta. Kukin tekee tavallaan ja hyvä niin. Meillä kodin säilytys ja siivous on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi ja se muuttuu myös koko ajan tarpeiden mukaan. Välillä täytyy aina pysähtyä miettimään kodin arkisia ratkaisuja ja tehdä toteuts toista kautta.

Mieluusti kuulisin mitä ajatuksia tämä aihe teissä herättää? <3Sara

ps. kirjoittelen omasta ajasta vielä erillisen postauksen, koska tämä olisi muuten paisunut ihan liikaa..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

20 kommenttia

 1. Heidi 07.06.2016

  Hauskaa että joku on ehtinyt kysellä miten teillä arki pyörii kun olen miettinyt miten ehditkin tehdä kaiken 🙂 Meillä on hieman Mimosaa nuorempi poika (nyt 4kk) ja mulla on välillä tekemistä että saan kodin hoidettua. Meillä on kaksi kerroksinen vanha talo jonka koen kyllä vaikeuttavan esim vaatehuoltoa vauvan kanssa kun ei ole niin helppo juosta kerrosten välillä vaatteita roudaten… Enkä kyllä malttaisi tehdä muuta kun ihastella vauvaa koko ajan 😀 Nyt varsinkin kun oppii uutta koko ajan! Mua kiinnostaisi postaus Mimosasta tarkemmin! Mitä tykkää touhuilla ja miten viihdytät häntä ja millainen tyyppi hän on, mitä oppinut missäkin vaiheessa. Tietysti ymmärrän ettet kaikkea halua kertoa mutta mitä ikinä haluat jakaa on mielenkiintoista kun täältä vähän perästä tullaan iällisesti 🙂 Ihanaa kesää koko teidän perheelle!

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.06.2016

   Heippa! 🙂 Olen aina haaveillut kaksi kerroksisesta kodista!
   Joo hei voisin hyvinkin tehdä meidän pikkuneidistä oman postauksen pian 🙂
   ihanaa kun kirjoitit että et malttaisi olla ihastelematta vauvaa, ainutllatuista äidin rakkautta <3 kannattaakin ihastella, koska kohta se juoksee pitkin kotoa eikä syliin meinaa saada millään 😀 =Matilda

   Vastaa
 2. Anna 07.06.2016

  Kyllä tuossakin jo on tekemistä, huh! Mutta meidät äidit on luotu luovimaan ja toisinaan myös multitaskaamaan. Nimimerkillä synttärikakun kokoaminen vauva rinnalla onnistuu aika hyvin 😀 Oon myös itse ollut aina todella tarkka kodistani, mutta nyt kun olen jo töissä ja aikaa kodille ja perheelle on vähemmän niin ei aina vain jaksa. Leluja on pitkin sun poikin, pyykkikori pursuaa jne, mutta ei niihin enää vain kiinnitä niin paljon huomiota, kun haluaa keskittää mahdollisimman paljon ajastaan lapsiin 🙂 Tietenkin aina päivän päätteeksi siivoamme lelut yhdessä ja putsaamme keittiön.

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.06.2016

   hehee, näinhän se taitaa olla 😀 Joo, tärkeintähän on ne pikkuiset.. sotkusta viis! Ja keittiön siivoaminen auttaa jo yllättävän paljon 🙂
   Ihanaa viikkoa sinne <3

   Vastaa
 3. ester 07.06.2016

  Tosi nätti oot Sara näissä kuvissa:) kiva kuulla kun jaat tietoa muille elämästäs!❤️☀️

  Vastaa
 4. Täälä myös yksi siisteysintoilija. Itsekin olen joutunut vähän joustamaan tuosta kodin siisteydestä, lähinnä tavaroiden paikoillaan olon suhteen. Meillä on 1,5 vuotias poika, joka räjäyttää omat lelunsa viidessä minuutissa ympäri taloa. Välillä kyllä iskee sellainen ahdistus kun katselen ympärilleni ja vain pakko alkaa samantien siivoamaan. 🙂

  Vastaa
 5. Kaisu 07.06.2016

  Vaikka itselläni ei ole lapsia, niin arkipäivät täyttää vaativa työ lasten kanssa, parisuhde, eläimet, harrastukset, pakolliset menot/hoidettavat asiat, ystävät jne.. Joten kodin siisteyden ja järjestyksen ylläpito jää usein viikonloppuun, silloinkin niin että likaa en siedä mutta epäjärjestys ei minua haittaa 🙂 Kotiaskareet tulevat tärkeysjärjestyksessä melko loppupäästä, vaikka viime aikoina olenkin innostunut vähän sisustamaan ja laittamaan kotia enemmän kuin aiemmin.

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.06.2016

   Onpa sulla ihania asioita paljon elämässä. 🙂 ymmärrän hyvin että siivous ei ole ensimmäisenä listalla 😀 ja hyvä niin! Kivaa viikkoa sinne 🙂

   Vastaa
 6. Paprika 07.06.2016

  Meidän perheen muistettavista asioista olisi varmaan aika pitkälti samanmoinen lista. Kiirettä pitää. Mietin usein miltä tuntuisi, jos olisi sellainen arki, että kaikki päivät ovat tietyssä rytmissä jne. mutta toisaalta nautin ehkä kumminkin enemmän tästä nykyisestä elämästä, jossa mies tekee töitä kolmessa vuorossa (ja opiskelee ohessa) ja minä opiskelen ja teen sijaisuuksia eri paikkoihin lisäksi. On mukavaa, kun asiat aina klikkaa kohdilleen, vaikka tuntuvat toisinaan ylitsepääsemättömän vaikeilta. Siis aikataulut lähinnä. 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.06.2016

   Joo mä olen kyllä samaa mieltä. Meille tälläinen epäsäännöllisyys sopii ainakin todella hyvin 🙂 Välillä ihmiset kauhistelevat miten epäsäännöllisistä osista meidän viikko koostuu, mutta mielestäni se on juuri parasta.
   Kiva jos teillä arki toimii noin kivasti vaikka on monta liikkuvaa osaa 🙂

   Vastaa
 7. taskuapinat 08.06.2016

  Ite koitan vapaapäivinä pestä pyykit ja tehdä koti siivouksen. Lasten huoneet on pommin jäljillä, kerran viikossa siivotaan ne kuntoon ja siisteys kestää n.tunnin kaksi 😀
  Jannika repii vaatekaapista vaatteita lattialle: ei tätä paitaa, ei tätä housua, ei tätä,ei tätä…… joten viikkaan vaatteet aina illalla rakasin kaappiin.
  Pyritään kerran viikossa käymään kunnolla kaupassa ja pikku ostokset tehdään työmatkalla jos jotain puuttuu.
  Ulkoillaan joka päivä lasten kanssa ja kesällä koitetaan hyödyntää kaupungin puistoruokailut, kiva kun 1aterian saa puistossa ja lapset tykkää syödä ulkona, eikä ite tarvi kokkeilla useaan otteeseen päivässä.

  Vastaa
  • Sara Parikka 08.06.2016

   Kuulostaapas järkevältä 🙂 Ihana Jannika, kuulostaa ihan Matildalta tuo vaatteiden katseleminen ja repiminen 😀
   Heei toi puistoruokailu on kyllä tosi kiva juttu.. hienoa, että niitä järjestetään 🙂

   Vastaa
 8. Mimmi 08.06.2016

  Mä oon myös siivousfriikkinä joutunu tosi paljon hölläämään ja toteamaan että lapsiperheeessä ei voi olla aina siistiä. Paljon helpommalla pääsee kun ei oo joka paikkaa koko ajan jynssäämässä eikä myöskään stressaa turhaan siitä kodin siisteydestä. Noi kaks kun sekottaa ihan KAIKEN perässä. Perussiistiä meillä on aina, mutta leluja saattaa olla hujan hajan, lastenhuone pommin jäljiltä (siivoon sen ehkä kerran pari viikossa), satunnaisia tiskejä tiskipöydällä tai viikkaamattomia pyykkejä pyykkikorissa kylppärissä. Meijän äiti on aina sanonut että sekasta saa olla muttei likasta ja samalla periaatteella ollaan täälläkin menty lasten syntymän jälkeen 🙂 mä siivoilen yleensä aina aamusta (oon silloin kaikista tehokkaimmillani) ja lapset vielä siinä kohtaa leikkii sulassa sovussa tai kattelee aamupiirrettyjä 😀 mulle siivous toimii myös terapiana, mitä kiukkusempi oon, sitä enemmän jynssään paikkoja 😀 koko viikon kauppaostokset hoidetaan myös yhdellä kertaa auton kanssa ja lasten kanssa kävellen käyn sitten hakemassa puutteita 🙂 mä oon autoton arkisin kun mies kulkee kauemmas töihin autolla ja näin pienellä paikkakunnalla on lasten kanssa aktiviteetit aika vähissä 😀 onneks sentään peruspuistoja löytyy jonkin verran, mutta kaipaan sitä aikaa kun auto oli jatkuvasti käytettävissä ja pysty hetken mielijohteestakin pakkaan muksut autoon ja lähtemään käymään jossain vähän kauempana 🙂 vaikka tykkäänkin arjesta ja rutiineista niin kyllä niitä on kiva välillä vähän sekottaa ja tehdä jotain ihan extempore 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.06.2016

   Oon muuten ihan samaa mieltä tuosta!! (taas) 🙂 Mutta juurikin noin, että sotkuista saa olla mutta ei likaista! Hyvä pointti!
   Joo se on kyllä vapauttava fiilis jos on auto käytettävissä.. Mullakaan harvoin on, tai voidaan kyllä sumplia mutta harvemmin tulee säädettyä. Tykkään kyllä kans touhuta kaikkee lasten kanssa, päivät menee niin kivasti kun on tekemistä!
   Ihanaa päivää sinne <3

   Vastaa
 9. Johanna 12.06.2016

  Miten se aina tuntuukin siltä, että muut ehtii tehä vaikka mitä, mutta itellä ei aika riitä mihinkään! Sitten kun tarkemmin miettii, niin onhan sitä itekin aikamoinen tehopakkaus 😀 Mutta sitä vertaistukea kyllä tarvitaan!
  Olen yrittänyt höllentää pikkutarkkuuttani kodin siisteyden yms. suhteen toisen lapsen synnyttyä, mutta ihan liian huonolla tuloksella! Mies on välillä sitä mieltä, että multa katkee kohta verisuoni päästä, kun huseeraan kotona lelujen perässä tai jynssään keittiötä. Se vaan vaikuttaa NIIN paljon siihen, millä fiiliksellä olen ja jos meillä on sotkuista tai jokin jää kesken, tuntuu rento meininki olevan ihan mahdotonta saavuttaa. Meillä käy siivooja kerran kuussa tekemässä totaalisiivouksen ja se on ollut meidän arjen ja yhteisen ajan kannalta ihan superhyvä ratkaisu! Voin tinkiä melkeen mistä vaan, mutta siitä en enää suostuisi luopumaan!
  Oon huomannu, että siisteydessä helpottaa, kun jokaisella tavaralla on oma paikka. Ja oon samaa mieltä tossa, että on helpompi pitää siisteyttä yllä, kun ei anna sotkun mennä liian pitkälle.
  Mutta tottakai yhteinen aika lasten/perheen kanssa tulee olla se ykkösasia 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 12.06.2016

   Voi apuaaaa, toi teksti olisi voinut tulla suoraan mun suusta! 🙂 Todella samoja fiiliksiä!
   Hei hitsit pitäiskö meidänkin hankkia tuollainen kk siivoja, alkoi kyllä heti houkuttamaan! Kiitos vinkistä 🙂

   Vastaa
 10. Johanna 13.06.2016

  Haha 😀 Mulla tulee välillä ihan friikki olo tätä blogia lukiessa, että miten joku voi pukea noin hyvin ajatukseni sanoiksi, löydän itteni niin monista samoista ajatuksista 🙂 Ja kun on lapset melkeen saman ikäiset, niin tykkään tosi paljon lukea sun kirjoituksia!
  Joo voin kyllä suositella ainakin kokeilemaan tuota kk siivoojaa. Sanoin miehelle taannoin, että se on kyllä kiireisen kotiäidin pelastus, niin hän ihanasti korjasi, että tunnollisen ja ahkeran kotiäidin pelastus 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.06.2016

   Ai miten kiva kuulla 🙂 On kyllä mahtia kun täällä on samanhenkisiä tyyppejä ja samanikäisten pienten vanhempia <3

   Ihana mies sulla!! Täytyy kyllä todella miettiä josko meillekkin tulisi kk siivous 🙂 olisi aika ihanajuttu!

   Vastaa