M i m o s a

yleinenTags:

Moikka! <3 Mun on pitänyt monta kertaa kirjoittaa teille Mimosasta ja kertoa hänen kuulumisia. Monella lukijalla taitaa olla suunnilleen saman ikäinen pikkuinen kotosalla. Tämä on tietysti kiva juttu, niin voidaan jakaa ajatuksia kasvamisesta yhdessä. Mimosa on edelleen ollut todella kiltti ja tyytyväinen vauva. Matildaan verrattuna Mimosa on melkoinen viilipytty ja hän tyytyy hyvin rauhalliseen hengailuun. Tosin kotipiirissä hän on alkanut juttelemaan ja eloisaa persoonaa on nähtävillä. Listailen teille muutamia pointteja pikkuisesta teille..

Viime viikolla iloittiin, kun neiti lähti ryömimään. Ilme Mimosan kasvoilla, kun hän hiffasi liikkumisen taidon oli niin liikuttava. Muutamassa päivässä vauhti koveni ja nyt hän painaa jo pidempää matkaa. Voih.. ei sinäänsä olisi ollut kyllä mikään kiire 😀 Nyt viimeistään pitäisi olla silmät myös selässä.

Meillä ollaan maisteltu jo aikalailla kaikkia kasviksia, marjoja ja hedelmiä. Viime viikkoina ollaan otettu mukaan viljoja, lihaa, kalaa ja kanaa. Pieniä annoksia neiti syö lounas-, päivällis- ja iltapala-aikaan. Tein juuri eilen isot satsit ruokaa pakkaseen ja sieltä on helppo sulattaa pieniä määriä Mimosalle syötäväksi/maisteltavaksi. Ruokaa annetaan aivan hänen mukaan. Välillä uppoaa enemmän ja joinain päivinä ei juurikaan. 

Mimosa nukkuu päivässä noin. kolmet päikkärit ja yhdet niistä ovat selkeästi pidemmät. Nämä pikät päikkärit sattuu ihanasti Matildan päikkäreiden kanssa samaan rytmiin, joten silloin saan itse touhuta omia juttuja ja vaikka syödä rauhassa. Mimmit nukkuvat yleensä 1,5-3h samaan aikaan mikä on kyllä ihan luksus juttu!

Yöunet meillä nukutaan jo aika kivasti. Klo.24-05 on meillä yöaikaa ja tuolloin en syötä neitiä. Monesti ruokailut asettuvatkin lähelle noita aikoja. Tuntuu, että nämä nukkumis-, ruokailu- ja imetysasiat herättävät ihmisissä paljon tunteita.. Mielestäni jokainen vanhempi on varmasti oman lapsen-, perheen- ja tilanteen asiantuntija, joten kukin varmasti tekee kuten parhaaksi näkee. Mielestäni usein sekoitetaan vääriä asioita hyvään vanhemmuteen tai äitiyteen.

Meidän molemmat työt ovat olleet syntyessään suht siroja. Kasvu on lähtenyt Mimosalla hyvin käyntiin ja se oikeastaan menee täysin samalla tavalla kuin Matildalla (ja minulla aikoinaan). Paino menee nolla käyrällä ja pituus yläkäyrällä. Ruoka on aina maistunut, joten kasvamisesta ei ole tarvinnut olla huolissaan.

Juttelu ja pärinä ovat tulleet viime viikkoina kuvioihin. Mimosa hokee ”tää, tää, tää” ihan tohkeissaan ja möreällä äänellä. Matildan mielestä tämä on maailman hauskin juttu ja hän puhuu mieluusti Mimon kanssa ”vauvakieltä”. 😀 

Sisarusrakkaus on asia mikä pakahduttaa täysin sydämeni <3. Mimosa katsoo Matildaa kuin tämä olisi parasta maailmassa ja Matilda hoivaa, puolustaa ja auttaa Mimosaa aina tarpeen tullen sekä spontaanisti. Matilda sanoi toissa päivänä ”Äiti, Matilla lakastaa sitä Mimosaa”.

Edelleen olen sitä mieltä, että meidän taaperossa on enemmän tekemistä kuin vauvassa ja tämä johtunee osaltaan siitä että Mimosa on niin rauhallinen ja Matilda sen sijaan aktiivipakkaus höystettynä uhma pippurilla. Tämä ”meneekö 2-lasta siinä samassa” vissiin jakaa porukkaa aika paljon. En kyllä edes ajattele, että lasten pitäisi mennä jotenkin samassa.. Mielestäni perheen dynamiikka muuttuu kun yksi ihminen ja persoona tulee lisää. Ei sen kuitenkaan tarvitse tarkoittaa, että vanhemmille tulisi isompi kuorma tai taakka päälle. Meille pienempi sisarus ja kaksi pientä lasta samaan aikaan on antanut niin paljon enemmän kuin ottanut. Tietysti on vaikeita hetkiä ja raskaita päivä, mutta sitä hyvää on valtavasti enemmän. Ihan jo terveydestä saa olla äärimmäisen kiitollinen. <3

Ihanaa viikonloppua! <3Sara

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

16 kommenttia

 1. Oona 10.06.2016

  Ihana postaus<3 oi ja miten hellyyttävä tuo sisarusrakkaus kohta :')

  Vastaa
 2. Annukka 10.06.2016

  Teillä on aivan ihanat tytöt! Sydän sulaa täälläkin :’)

  Vastaa
 3. Camilla 10.06.2016

  Ihana kuulla, tätä lukiessa tuli tosi hyvä mieli 🙂 Silmääni osui nuo teidän lattiat, mitäköhän materiaalia ne ovat? Ihanan näköinen lattia!

  Vastaa
 4. Laura 10.06.2016

  Meillä myös kaksi pientä lasta kotona (11kk ja 2,5 v) ja heidänkin sisarusrakkaus on aivan ihanaa seurattavaa! :’) vaikka välillä tosin tuntuvat olevan HIEMAN toistensa kimpussa.. :p

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.06.2016

   Voi teilläkin vilskettä riittää 🙂 Ihana juttu! ja juu voin vaan kuvitella kuinka nuo kaksi ovat pian toistensa kimpussa.. Kyllä sisarus kasvattaa niin paljon!

   Vastaa
 5. Sarkkukai 10.06.2016

  Kivaa kuulla Mimosan kuulumisia! Ihana postaus, jotenkin sun äidinrakkaus oli luettavissa tästä tekstistä <3

  Vastaa
 6. Kaisu 10.06.2016

  Kyllähän se taitaa olla niin, että äiti tuntee parhaiten omien lastensa tarpeet liittyen nukkumiseen ja syömiseen. Kärkkäitä mielipiteen jakelijoita riittää varmasti, itse ajattelen että lapsen hyvinvointi on tärkeintä, ja se voidaan saavuttaa monilla erilaisilla tavoilla/tottumuksilla, joista jokainen on omalla tavallaan se oikea tapa. Hauskaa viikonloppua ja toivotaan että saadaan aurinko esiin! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.06.2016

   NIMENOMAAN! samalla linjalla olen <3
   Kiitos, samoin sinne!! Joo tänne kelpaisi kyllä hyvin aurinko! 🙂

   Vastaa
 7. Taika 12.06.2016

  Ihana Mimosa <3
  Meillä on just toisinpäin esikoinen on rauhallinen poika ja kuopus on aktiivinen neiti. Esikoisen kanssa oli helppo jatkaa aamulla vielä unia kun nappasi pojan viereen syömään ja jatkettiin unia. Neiti tättähäärä ei malta vieressä köllötellä vaan meno on päällä heti kun silmänsä auki saa. Miten totutit Mimosan tuohon unirytmiin, ettei yöllä syödä, oliko hankalaa? 🙂

  Mukavaa sunnuntaita,
  täällä parannellaan flunssaa.

  Vastaa
  • Sara Parikka 12.06.2016

   Joo, monesti kuulee että menee juurikin niin päin että esikoinen on se rauhallisempi 🙂
   Me tehtiin yhdessä se päätös että 24-05 ei enää syödä ja nevolastakin sanoivat että kasvun kannalta yöruokailulla ei ole merkitystä.. Sitten vaan yöllä tutti suuhun ja katsottiin kelloa, että muutama minutti aina odotettiin ja uudestaan tutti+rauhoittelu. Meneehän siinä ekoina öinä hetki, mutta nopeesti vauva oppii nukahtamaan itse uudetsaan. 🙂

   Oi voi, toivottavasti paranette pian <33

   Vastaa
 8. Johanna 12.06.2016

  Ihana kirjoitus! Sisarusrakkaus sulattaa tosiaan sydämen ja kuvailit sen juuri niin kauniisti, kuin se meille vanhemmille näyttäytyy <3
  Kuulostaa kyllä tutulta tuo 2-vuotiaan energisyys ja pienemmän leppoisuus! Meillä menee myös juurikin noin ja sitä rohkenin vähän toista odottaessa toivoakin 😀
  Minua kiinnostaisi myös tietää, miten olet saanut rytmitettyä yösyönnin 🙂 Välillä kun tuntuu, etten ehdi itse kuin torkahtaa, kun taas ollaan jo imetyspuuhissa!

  Vastaa
  • Sara Parikka 12.06.2016

   Ai miten hauska kuulla 🙂 Monesti kuulee että esikoiset on niitä rauhallisia, mutta hauskaa jos teillä on kuten meillä 🙂
   Me tehtiin yhdessä se päätös että 24-05 ei enää syödä ja nevolastakin sanoivat että kasvun kannalta yöruokailulla ei ole merkitystä.. Sitten vaan yöllä tutti suuhun ja katsottiin kelloa kun itku alkoi, muutama minutti aina odotettiin ja uudestaan tutti+rauhoittelu. Meneehän siinä ekoina öinä hetki, mutta nopeesti vauva oppii nukahtamaan itse uudetsaan kun herää. 🙂
   Kyllähän siihen täytyy asennoitua, koska se imetys on vaan superhelppoa ja nopeaa, kun vauva uinahtaa siihe.. Mutta pidemmän päälle on kyllä niin ihanaa kun ainakin sen viis tuntia nukkuu yhteen putkeen! Tsemppiä <3

   Vastaa