Futon

yleinenTags:

Huomenta! <3 Nyt ollaan nukuttu uudella patjalla muutaman viikon ajan ja uskallan kirjoittaa teille kokemuksistani. Lähtötilanne koko patjan hankintaan oli aivan karmea, sillä joustinpatjamme oli ikivanha (en kehtaa edes miettiä kuinka vanha) ja viime vuoden aikana se oli alkanut vaivaamaan. Sinäänsä kurjaa, että patjan täytyy olla tyyliin rikki ennen kuin vaihtaa.. :/ jos lapsillamme olisi sama tilanne niin uusi patja olisi hommattu asap. Vanhempien pitäisi kyllä satsata tärkeisiin asioihin ja varmaan kaikki on siitä samaa mieltä, että nukkuminen jos mikä on kullanarvoista lapsiperheessä.

Aloitin googlettelun patja-aiheesta ja pian kävi selväksi, että vaihtoehtoja on moooonia ja makuja erilaisia. Toiset sanoo, että patjaan pitäisi satsata ja toiset taas kirjoittivat siitä kuinka monessa kohtaa patjoihin saa uppoamaan ihan liikaa rahaa. Tämän selvittelyn aikana aloin jo kärsiä selkävaivoista ja sen kautta löysin futonpatjan. Olen jo joskus nuorena haaveillut futonpatjasta joten nyt jos koskaan oli hyvä sauma tutustua aiheeseen paremmin. Futonnetti oli yksi enimmäisistä mikä osui silmiini kun etsin tietoa futoneista. Sivuilta löytyy todella kattavat infot eri tyyppisistä patjoista, ominaisuuksista ja oikeastaan kaikesta mikä liittyy futoneihin. Luetun jälkeen oli pian selvää että meille tulisi futon ja otinkin futonnettiin yhteyttä. Sieltä minua opastettiin oikean patjan valintaan ja pienen pohdinnan jälkeen meille valikoitui Luxus-malli. Toisena vaihtoehtona oli Comfort, mikä on muuten tämän kuukauden alennuksessa futonnetin sivuilla. 🙂 Luxus on kuitenkin futoneista sieltä pehmeimmästä päästä, joten valintamme osui siksi siihen. Kaikki patjat ovat luonnomateriaaleista ja täten myös todella ekologisia. Patjan päälle valikoitui puuvillainen petauspatja joka pysyy lenksujen avulla kätevästi paikallaan.

Luin futonin kovuudesta ja siitä että ajan kuluessa futon kovenee vielä entisestään. Olin valmistautunut todella kovaan fiilikseen ja varoittelin Mikkoa moneen otteeseen asiasta. En kuitenkaan itse miellä patjaa mitenkään erityisen kovaksi.. Kuvailisin enemmänkin pintapehmeäksi ja muuten ryhdikkääksi. Luin myös, että muutama yö saattaa mennä sen kanssa että kroppa löytää oikean nukkumisasennon ja omalla kohdalla sekään ei pitänyt paikkaansa. Yläselän kivut eivät vaivanneet läheskään niin paljoa heti ensimmäisen yön jälkeen ja patja tuntui heti ”omalta”. Yksi lemppariominaisuus futonissa on mielestäni se, että patja on aina sopivan lämmin. Silloin kun on kylmä se lämmittää (ilman hiostavaa fiilistä) ja sillion kun on kuuma se pysyy viileänä. Tämän huomasin jo heti ensimmäisenä yönä. Toinen pointti mihin ihastuin on se, että futonpatja ohjaa kroppaa nukkumaan oikeassa asennossa. Tämä on mielestäni jotenkin kiehtova ajatus, koska päivän aikana tulee tehtyä niin monta epäerkonomista juttua näiden minien kanssa :D, niin ihanaa jos yöllä kroppa saa maximi määrän lepoa.

Ominaisuuksia futoneista löytyy vaikka ja kuinka. Niitä pystyy myös tilaamaan lapsille, mikä on kyllä todella varteen otettava vaihtoehto jatkoa ajatellen. Varmasti jossain vaiheessa täytyy minien patjat uusia.

Onko futonit teille tuttuja? 🙂 Luulen, että meillä syntyi kyllä rakkaussuhde niihin! Mietittiin jo, että olisi kiva rakentaa joku uusi sänkyrunko patjalle.. mutta voi olla että sitten seuraavaan kotiin, sillä tämä nykyinen sänky kätkee niin hyvin lakanoita/tavaroita laatikoihinsa. En ala tähän sen enempää rustailemaan futoneiden ominaisuuksia, mutta kommentoikaa toki ja kyselkää jos kiinnostaa vielä tarkemmin kuulla kokemuksista. Ainakin unet maistuu täällä nykyään niin paljon paremmin ja selkä kiittää!

Leppoisaa sunnuntaita! Postailen huomenna juhannustunnelmakuvia! <3Sara

*futonpatja saatu futonnetiltä

*sisältää kaupallisia linkkejä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

20 kommenttia

 1. Kaisu 26.06.2016

  Moi ☺ Onhan se vähän hassua, miten harvoin tulee päivitettyä sänkyä/patjaa/tyynyä, vaikka hyvän unenlaadun merkitys on todella suuri omassakin elämässä. Tällä hetkellä itellä tyyny on ainut mihin olen panostanut, niska tulee helposti kipeäksi jos on liian huono tyyny. Rauhallista sunnuntaita sinne ja joskus olisi kiva muuten jos postaisit aiheesta hyvinvointi, miten huolehdit sun kunnosta ja ruokavaliosta ja mitä haasteita niihin liittyy pienten lasten äitinä. ☺

  Vastaa
  • Sara Parikka 26.06.2016

   Noniinpä.. mikähän siinä on 😀
   Hei millainen tyyny sulla on? Meillä on ihan perus tyynyt ja nimenomaan yläselkä+niska välillä kipeytyy.. otan vinkkejä vastaan 🙂

   Hei joo, voisin hyvinkin postata aiheesta 🙂
   Ihanan leppoisaa sunnuntaita sinne myös <3

   Vastaa
   • Kaisu 26.06.2016

    Mulla on semmonen Wellpur-tyyny, mikä sisältää memory vaahtomuovia. Aiemmin mulla oli samanmerkin semmonen ”aalto”malli (tiedät varmaan mitä tarkotan ☺) ja se oli myös hyvä. Noi Wellpur tyynyt ei lätsähdä samanlailla kun normityynyt ja oon nyt jo monta vuotta käyttäny noita tyynyjä, sopii mun niskalle ja pitää kivut paremmin poissa. Niitä on muistaakseni muutamia eri malleja, riippuen vähän siitä missä asennossa enimmäkseen nukkuu.

    Vastaa
 2. ester 27.06.2016

  Joo kyllä nyt kelpaa nukkua:) Hyvää uutta viikkoa.❤️

  Vastaa
 3. Ellen 27.06.2016

  Just tänään googlailin futon patjoja, juurikin selkäkivun takia haaveilen sellaisesta. Ei olisi mahdollista saada alekoodia Futonnetti- verkkokauppaan? 🙂

  Vastaa
 4. taskuapinat 28.06.2016

  Moikka! Mäkin oon käyttänyt 2yötä tähän sänky juttuun. Tänään laskeskelin summia paljon minäkin tulis maksamaan. Sanoin ukolle et meille tulee ikeasta runko ja futon patja, säästetään 200e tässä hommassa. Vastaus oli niinkin tyypillinen: selvä juttu. 😀
  Nyt tiedetäänkin muuttopäivä, joten sänkykin on helpompi ostaa siihen mennessä.

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.06.2016

   Oi mahtavaaaa! Meilläkin runko ikeasta 🙂 Hyvin toimii tämä kombo! Onko patja jo tilattu? voisin yrittää saada jonkun ale koodin lukijoille futonnetiltä!
   Ihan huippua että satsaatte uuteen patjaan 🙂

   Vastaa
 5. taskuapinat 29.06.2016

  Moikka!
  Patjaa ei ole vielä tilattu kun muutto on vasta 28.9 🙁 Halutaan sänky sekä patja suoraa uuteen kotiin 🙂
  Joku ale juttu lukijoille olis kyllä kiva ♡

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.06.2016

   Okei 🙂 Varmasi ihanaa päästä uuteen kotiin!
   Laitoin juuri futonnetille viestiä, josko saataisiin teille joku alehomma 🙂 Palaan pian!

   Vastaa
  • Sara Parikka 29.06.2016

   Alekoodi tulossa pian! 🙂

   Vastaa
 6. Pettynyt asiakas 07.09.2016

  Tuossa Luxus ja myös Comfort patjassa oleva lateksi ei ole luonnonkumia.

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.09.2016

   Voih.. 🙁 täytyypäs itsekkin tarkastella tilannetta. Kiitos viestistä!

   Vastaa
   • Pettynyt asiakas 13.09.2016

    Pyydä vaikka joku todiste asiasta. Eiköhän valmistajalla ole jonkinlainen sertifikaatti tuosta lateksista ?

    Vastaa
 7. Suvi 16.01.2017

  Tuo lateksi on edullisempi, mutta kestävämpi ja laadultaan se on ihan hyvä! Kun olin etsimässä futonia se tieto tuli esiin. Futonit ovat erittäin suosittuja tänään ) Minulla on futon patja villalla, kookosilla ja puuvillalla. Tykkään siitä 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.01.2017

   kiva kuulla 🙂 <3 mekin kyllä tykätään omastamme 🙂

   Vastaa
 8. Maikki 09.01.2023

  Hei, vieläkö teillä ok futoni käytössä ja miltä se on niin vuosien jälkeen tuntunut? 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.01.2023

   on edelleen ja tykätään paljon 🙂

   Vastaa