lounassalaatti

yleinenTags:

Mooi! 🙂 Me syödään lähes poikkeuksetta lounaaksi salaattia tai ainakin silloin kun ollaan kotona. Helpottaa kun ei tarvitse miettiä kahta lämmintä ruokaa, vaan toinen koostuu salaatista ja milloin mistäkin lisukkeista. Lounaaksi salaatti on mielestäni erittäin passeli, koska se ei jätä oloa raskaaksi. Mulle on muodostunut jo vakiintuneeksi tavaksi tehdä yksi iso perussalaatti mihin kuuluu yleensä: salaattia, pinaattia, sipulia, tomaattia ja kurkkua. Päivän mieltymysten mukaan valitsen sitten lisukkeet salaattiin. Kaapista löytyy lähes aina raejuustoa, tonnikalaa, avokadoa, pähkinöitä, pestoa ja pastaa. Näistä saa toimivan kombon ja oikeestaan mistä vain täytteistä! Salaatinkastiketta en käytä juuri koskaan, mutta erilaisilla juustoilla tykkään piristää salaattia aika ajoin. Perussalaattia on helppo hyödyntää myös päivällisen kanssa ja monesti sitä tulee otettua lämpimän ruuan kylkeen. Ajatuksena perussalaatin ja lisukkeiden teko saattaa kuulostaa vaivalloiselta ja liian monesta palasesta koostuvalta, mutta se on kyllä tosi kätevää. Meillä iso salaattikulho tuhoutuu ennen kuin ehtii pilaantua, joten siinäkin mielessä kätevä systeemi. Miten te olette tottuneet syömään salaatin?

Matilda karsasti aika pitkään salaatinlehtien koostumusta, mutta sitkeästi aina laitettiin hänen lautaselle salaattia. Nyt kurkkujen, tomaattien ja sipulien lisäksi salaatti on alkanut upota. Työvoitto!

Kivaa päivää ja paljon energiaa!! <3Sara

Tämän salaatin tekoon tarvitset:

salaattia

pinaattia

kevätsipulia

tomaattia

kurkkua

kevätsipulia

avokadoa

kanaa + broilerinmaustetta

makaroonia + pestoa

raejuustoa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA //

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

12 kommenttia

 1. Meillä salaatti on lähinnä lämpimän ruoan lisuke. Itse tykkäisin syödä useammin salaattia esimerkiksi lounaaksi, mutta tällöin pitäisi 1,5 v. poitsulle tehdä muuta ruokaa. Hänelle on tullut vasta kuusi etuhammasta (4 ylös ja 2 alas), joten ruokia pitää vielä ”muussailla”. Isoja paloja saadessaan usein sylkee ruoan ulos. Lisää hampaita odotellessa. 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.06.2016

   Joo niinpä 🙂 Ihana taapero teillä! Helppoahan se on jos koko poppoo syö samaa sapuskaa 🙂
   Ihanaia kesäpäivä sinne!

   Vastaa
 2. Tirpustiira 29.06.2016

  Saisinpa myytyä miehelleni ajatuksen jokapäiväisestä lounassalaatista, helpottaisi huomattavasti kun ei aina tarvis kahta lämmintä ruokaa miettiä kun ollaan koko porukalla kotona. Toisaalta sen sijaan vihersmoothieista mies kyllä tykkää ja näin kesällä niitä tulee tehtyä monta kertaa viikossa, mut ei silläkään yhtä ateriaa meillä korvata.

  Näin viime yönä unta että myös Mikko oli innostunut postailemaan blogiisi, yhdessä postauksessa kertoi teidän sisustuksesta ja toisessa että olette muuttamassa Los Angelesiin :O 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.06.2016

   joo niinpä.. helpottaahan jos poppoo syö samaa sapuskaa 🙂 Oi vihersmoothie on aika kova! En tiedä uppoisko se meidän miekkoseen.. 🙂

   Haha, ei vitsit.. voi olla etten päästä sitä tänne mun blogiin 😀

   Vastaa
 3. ester 29.06.2016

  Hei kiitos samoin kivaa päivää ja paljon energiaa!:)

  Vastaa
 4. 2x 29.06.2016

  Mä syön töissä usein salaattia mitä ostan työpaikalta, mutta kotona ei uppoo muille kuin ruoan lisukkeena ja tortilloissa 😀 Uusin herkku on basilikamarinoidut pavut!

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.06.2016

   aika hauskaa 🙂 mut hyvä jako sulla! Eipähän tartte kotona saldea puputtaa 🙂
   vitsit kuulostaa mehevältä noi uudet herkut.. pitääkin maistaa!

   Vastaa
 5. Niinu 29.06.2016

  Sulla on tosi herkullisen näköisiä salaattireseptejä blogissa! 🙂 Nam 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.06.2016

   Kiva kuulla!! 🙂 itsestä välillä tuntuu että ne on maailman tylsimpiä.. mutta eihän simppelin tarvii olla tylsää 🙂

   Vastaa
 6. Paprika 29.06.2016

  Meillä ei kyllä lapselle uppoaisi, mutta itsellä on tapana koulussa arkena valita aina kanssa lounassalaatti lämpimän ruoan sijaan.. En ole muutenkaan minkään lämpimän ruoan ystävä. Sosekeitot, linssikeitot ja kaikki semmoiset on parempia kylmänä miun mielestäni 😀 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.06.2016

   sosekeitto kylmänä! wau! sun ei ainakaan tarvii stressata lämmittämisestä 🙂

   Vastaa