tiikerikakku

yleinen

Moikka! Leivoin Matildan kanssa muutama päivä sitten tiikerikakun joka tuhoutui meillä nopeasti. Tämä herkku on meille aikuisille tuttu omasta lapsuudesta ja meiltä löytyy kotoa siihen melkeinpä aina ainekset. Tähän leivontaan oli kiva ottaa myös Matilda mukaan.. Sen verran simppeliä! Matildasta on ihan parasta rikkoa munia.

Herkuista tulikin mieleen, että olen ajatellut pitää syyskuun sokerittomana. Oon nimittäin aikamoinen herkkusuu ja välillä vähän hirvittää se että syön melkein joka päivä jotain makeaa. Tytöillä homma on helppo pitää kurissa, mutta äidillä ei niinkään. Lähitiskö teistä joku mukaan sokerittomalle syyskuulle? Vai onko teillä sokerin syönti balanssissa. Mun kohdalla tiukkaa tekee jäätelö (jota syön kylläkin vain kesällä paljon), kakut, leivokset, suklaa ja keksit. Limua ja karkkia en kuluta juuri ollenkaan. Vaikka herkuttelenkin pieniä paloja/annoksia, niin joka päiväistä sen ei kuitenkaan tarvitsisi olla.. Uskon ruuan suhteen ”kohtuudella kaikkea” ajatteluun ja en omalla kohdalla halua kieltää mitään pitkällä tähtäimellä. Sokeriherkut olisi hyvä saada vähenemään ja siirrettyä herkuttelu aterian päätteeksi. Entä teillä, onko muodostunut joku tietty ruokafilosofia? Tärkeintähän kaikessa on vain kuunnella itseään ja omaa kroppaa!

Tiikerikakun tein tällä reseptillä!

200g voita

2dl sokeria

3 kananmunaa

3dl venhäjauhoja

2tl leivinjauhe

2tl vaniliinisokeri

3rkl tummaa kaakaojauhetta

1/2 desiä maitoa

Voitele ja jauhota (korppujauhoilla) kakkuvuoka.. Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen ja hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta noin puolet toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe ja maito. Levitä taikina vuorotellen vuokaan. Tasoita taikinan pinta ja vedä keskelle taikinaa vako, jolloin kakku kohoaa tasaisemmin. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla/veitsellä. Kumoa tiikerikakku vuoasta hieman jäähtyneenä. Nami Nam!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

20 kommenttia

 1. Julia Rautanen 05.08.2016

  Hyvä idea tuo sokeriton syyskuu! Mulla tulee helposti myös herkuteltua joka päivä ja nyt viime aikoina oon yrittäny pitää kiinni karkkipäivästä ja yrittää viikolla syödä paremmin ja jättää ne herkut sinne viikonlopulle. En sitten tiedä miten kokonainen kuukausi onnistuis ilman, sen verran sokerikoukussa oon, mutta voihan sitä yrittää 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 05.08.2016

   Niin no sama homma täällä.. vähän hirvittää että mitenhän kuukausi sujuu.. mutta jos vaikka saisin teistä seuraa ja tsemppiä 🙂

   Vastaa
 2. Inkav88 05.08.2016

  Täällä ollaan sokerittomalla elokuulla. Itellä pahin on just jäätelö ja suklaa! Ja lähes jokapäivästä tuo että jotai pientä makeaa tulee syötyä joten otettiin miehen kanssa yhessä sokeriton elokuu. Meillä myös kuun vaihteessa tulossa kreikan reissu joten sekin motivoi. Siellä saa sitten herkutella. ? nyt vajaa kaks viikkoa kun ollut jo herkuttomalla nii huomaa kyllä olossa kun verensokeri pysyy tasasena

  Vastaa
  • Sara Parikka 05.08.2016

   oi vitsit sä oot huikee kun pidät elokuussa sokerittoman!! GOGO! 🙂

   ei vitsit kiva kuulla tosta että huomaat eron.. hitsit mä kyllä teen sen syyskuussa 🙂

   Ooh mikä reissu odottaa <3 parhautta!

   Vastaa
 3. Sini 05.08.2016

  Nyt on munkin pakko kommentoida näistä uusista sivuista, vaikka oon yrittänyt kestää ja olla napisematta 😀 mut nää on ihan surkeet! Kestää ihan tuhottoman kauan saada auki postausta ja pelkästään jo sun blogin sivun lataaminen kestää kauan. Muissa blogeissa ei oo tätä ongelmaa. Olis kiva kun siirtyisit takasin vaan siihen, että postauksen pystyy lukemaan suoraan, ilman tota continue reading 🙂

  Muuten tykkään sun blogista ihan äärettömän paljon, mutta tähän on nyt alkanut hermo menemään.

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.08.2016

   joo on kyllä napisemisen aihetta :/ toivotaan nyt että saisin pian ratkaisun asiaan. Pidä vaikka taukoa täältä ja tule parin viikon päästä kyläilemään jos hermo menee 🙂 <3

   Vastaa
 4. Sarkkukai 05.08.2016

  Voi kyllä, sokeriton syyskuu! Nyt mammalomalla on ollut aikaa leipoa ja herkutella ja oonkin hetken jo miettinyt että pitäisi laittaa stoppi tälle sokerikoukulle. Yksin en varmaan saisi otettua niskasta kiinni itseä, mutta jos täällä porukka lähtee mukaan haluan ainakin yrittää 🙂

  Hei testasin muuten sen perus lihapullaohjeen kananpojan jauhelihalla. Mun makuun tuli tosi hyviä, tein vaan pihvejä lihapullien sijaan kun taikina oli jotenkin niin löysää…

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.08.2016

   kuulostaa niin tutulle 🙂 äippäloma, väsymys ja ja ja .. siinähän ne syyt herkuttelulle 😀
   Hei kiva juttu!! Joo taikina jää kyllä aika löysäksi, mutta silloin pullat jää myös kivan pehmeiksi.. Taikinaa on vähän vaikea käsitellä, mutta maistuu valmiina mun suuhun paremmalta 🙂 Kiva jos pihvit onnistu!

   Vastaa
 5. Jossu 05.08.2016

  Oih tiikerikakku on niin nostalgista! SItä meilläkin oli aina pienenä kahvikakkuna ja voi jestas miten hyvää se on! Hihii muistan miten sitä aina syötiin meidän isossa veneessä ja juotiin sekamehua muovimukeista 🙂 Lapsuuden onnellisimpia muistoja <3
  Sokerittomuuteen ja herkutteluun liittyen olen itse asiassa päinvastoin jopa kadehtinut sinun rentoa asennettasi (jos nyt kestään saa päätellä mitään blogin perusteella?) ruokailuun ja herkutteluun: itse entisenä ortorektikkona en edelleen(kään) osaa suhtautua perinteisiin sokeriherkkuihin rennolla otteella – vaikka olen sinua vanhempikin! – vaan stressaan sokeriherkkuja tarjottaessa enkä millään meinaa pystyä sallimaan niitä itselleni. Olen nyt päässyt siihen tilaan, että pidän ns karkkipäivää kerran pari viikossa, jolloin syön esim jätskiä, mutta ongelma on se, että syön siis herkkuja karkkipäivänä vaikkei niitä edes tekisi mieli vaan ennemminkin siksi, että "SAAN". Muistan miten ennen kaikkea tätä sekoilua söin minäkin rennoin ottein suklaata tai pullaa vaikka päivittäin ja ihan fiksuja määriä, tyyliin palan kakkua tai rivin suklaata, tuntematta minkäänlaista morkkista, mutta nykyään monen vuoden kieron ajattelun ja kieltäytymisen jälkeen ja takia en enää tunnu pääsevän takaisin tuohon tilaan. Tiedän, että ensimmäinen askel on jo otettu kun sallin itselleni sokeria EDES karkkipäivinä, mutta mieluummin tekisin kuten sinä: söisin kakkua vaikka joka päivä, sesonkiaikaan mansikkakakkua tai mustikkapiirakkaa ja pitäisin sitä maailman luonnollisimpana asiana – niinkuin sen pitääkin olla! En kestä tätä nykypäivän "kenenkään keho ei tartte sokeria"-ajattelutapaa, jossa kielletään kaikki perinteiset herkut ja korvataan ne muulla. Toki on faktaa, ettei kroppa tarvitse raffinoitua sokeria, mutta se mielipaha ja stressi jota ainakin minä koen joka kerta kun näistä kieltäydyn/syön "pakon edessä" on sata kertaa pahempaa. Kenenkään terveys ei kaadu kakkupalaan, jos ruokailu on muuten kunnossa.
  Apua mikä avautuminen, mutta pointtini on se, että ihailen rentoa otettasi syödä niin terveellistä ruokaa kuin herkkujakin ja näytät sen avoimesti. Olet hyvinvoivan oloinen ja näköinen nuori äiti, joka asenteellasi olet hyvä esikuva niin lapsillesi kuin meille lukijoillekin – nuorille ja vanhoille. Mitään ei pitäisi karsia elämästään täysin, ellei se uhkaa henkeä, vaan kaikkea kuuluu sisällyttää elämäänsä kohtuudella, jos se tuo hyvän olon. Ja sitä kyllä tuore tiikerikakkupala tekee <3
  Mukavaa viikonloppua! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.08.2016

   Joo sama homma että tiikerikakku on nostalgiaa. Voi miten arvokkaita muisoja sulla on <3

   Kiitos todella paljon viestistäsi.. antaa kyllä ajattelemisen aihetta. Itse saan myös tehdä töitä sen eteen että ajattelu pysyy rentona.. ehkä olen vain nähnyt sen että kroppa ei muutu jos herkuttelen silloin tällöin (vaikka pieniä määriä päivittäin) vaan pysyn ihan samanlaisena omana itsenäni.
   Yritän pitää huolta siitä että syön kunnon ruokaa hyvät annokset jotta sokerilla en "täyttäisi" mahaa..
   Elämästä pitää todellakin nauttia ja ainakaan mun pääkopalle ei sovi minkäänlainen kieltäminen.. jos mulla olisi yksi karkkipäivä niin luulen että miettisin tyyliin vaan sitä ja sitten karkkipäivänä vetäisin kaksin käsin 😀 hehe, ei terveellistä. Nooh näistä jutuista voisi jutella vaikka kuinka.

   Kiitos todella paljon kun kerroit taustastasi ja kiitokset myös kauniista sanoistasi <3 Toivon että löydät herkuttelun elämään asteittain takaisin. Olet sen arvoinen <3

   Vastaa
 6. mandariini 05.08.2016

  Moikka!
  Meillä sama juttu että menee melkein heti! esim pannukakkukin vaikka tekee ison pellillisen menee heti esim äsken juuri söimme niin meni heti kaikki oli siin kuitenki 5 syöjää 🙂 mitäs sä pidät pannukakuista?

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.08.2016

   rrrrakastan pannukakkua.. alkoi heti tekemään mieli 🙂 pitääpäs tehdä pian!

   Vastaa
 7. Krista 06.08.2016

  Heippa Sara! Kiitos ihanasta blogista. Olen seurannut sitä ihan alusta lähtien ja palaan aina ihailemaan taitoasi luoda kuvilla blogiin ihana tunnelma 🙂 Ikävä kyllä nyt minun oli tultava kommentoimaan, että blogin uusi ilme aiheuttaa jumeja enkä saa blogia tai blogikirjoituksia auki ilman minuuttien odotusaikaa :/ Kiitos vielä ihanasta blogista ja mukavaa loppukesää 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.08.2016

   on kyllä niin kurja juttu noi latausongelmat.. yritetään saada pian toimimaan 🙂
   Mutta ihanaa että muuten viihdyt <3

   Vastaa
 8. Myy 07.08.2016

  Tein tolla samalla reseptillä eilen tiikerikakun ja onnistui loistavasti! 🙂 Vatkasin sähkövatkaimella sokerin ja rasvan. Olen tehnyt ton tyylisellä ohjeella mihin tuli 1dl kuohukermaa, niin mietin maistuukohan yhtä hyvältä maidolla, mutta ei ollut kyllä mielestäni suurta eroa. Teen tällä toistekin, kun ei ole kuohukermaa ja sokerinhimo iskee, kiitos kun jaoit reseptin! 🙂

  Vastaa
 9. Jonna 08.08.2016

  Sokeriton syyskuu kuulostaa erittäin hyvältä! Ehdottomasti harkitsen lähtemistä mukaan 🙂
  Useamman vuoden olen ollut syömättä karkkia, jäätelöä, pullaa, kakkuja ym. Nyt olisi kiva saada karsittua myös muita turhaa sokeria sisältäviä ruoka-aineita..

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.08.2016

   okei, hei kiva kuulla että kiinnostusta aiheeseen riittää 🙂 oih, miten pitkällä olet, hieno juttu 🙂

   Vastaa
 10. Taika 08.08.2016

  Oih, nam tiikerikakkua ja mansikoita. Itte tein tässä porkkanakakkua, jota oli sit tarjolla isoveljen 3v synttäreilläkin ja hyvin maistui vieraillekkin. Nyt onki sit synttäreitten jälkeen iskeny jonkinmoinen sokerikoukku, joten sokeriton syyskuu kuulostais kivalta, tosin pikkusiskon 1v synttärit on syyskuussa ja silloin aijon mukana herkutella, mut muuten voisin olla mukana sokerittomassa syyskuussa. 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 09.08.2016

   oi nami mitä herkkuja 🙂
   onneksi herkkuttelu silloin tällöin ei ole pahasta!

   Vastaa