P U K Y – L O V E

yleinen

Heippa! Potkupyörä on ollut ajatuksissamme jo kauan ja halusimme hankkia Matildalle ehdottomasti sellaisen ennen pyöräilyn aloittamista. Aika nopeasti kävi selväksi, että Puky potkupyörä on markkinoiden parhaimmistoa ja varmasti tästä syystä myös todella suosittu. Tämä pyörä löytyy monelta lähipiiristä, joten tiedettiin että ei tulla varmastikkaan pettymään. Olin Pukyn valmistajaan yhteydessä ja sain oppia, että tämä Saksalainen brändi on ainoa lastenpyörämerkki jonka pyörät valmistetaan Euroopassa.

Väriksi valikoitui mikä muukaan kuin pinkki. Matilda oli a i v a n innoissaan kun pääsi ensimmäistä kertaa istumaan pyörän päälle. Meiltä löytyy ennestään stigan pikku potkupyörä, mutta se on himpun verran iso Matildalle. Todetiin että onhan niitä pyöriä hyvä olla kaksi, kuten tyttöjäkin. Sitten kun Matilda siirtyy isompaan, pystyy Mimosa aloittaa Pukyllä.

Potkupyörän avulla lapsi oppii tasapainoilemaan ja täten pyörällä ajo käy myöhemmässä vaiheessa helpommin. Potkupyörät ovatkin nimetty Pukyn sivuilla ”Learner bikes” mikä kuvaa pyörää mielestäni täydellisesti. Erkonomia, kestävyys ja luonnollinen oppiminen samassa pyörässä. Oon myös ihaillut näitä potkulautoja. Luulen, että ensi kesänä sellainen voisi olla tosi kiva vaihtoehto. Kaikki vermeet mitkä liittyy leikkimiseen ulkona, liikkumiseen ja yhdessä oloon ovat mielestäni tärkeitä. Niihin satsaan mielelläni sillä uskon että se kantaa pitkälle. Saa vinkkailla aktiviteeteista!

Puky potkupyörässä sekä muissa Pukyn tuotteissa on mielestäni loistava hinta- laatusuhde. Olen myös käsittänyt, että tuotteet ovat todella kestäviä ja laadukkaita. Innolla odotan, että potkupyräilystä tulee tuttua ja pian voidaan lähteä puistoon sen voimin. Kypärä päähän ja menoksi. 😉

Pyöräilyn lisäksi toinen huippujuttu Matildan mielestä on kiipeileminen. Varsinkin silloin jos hän kuikuilee naapurin poitsua. Häntä tulee varmasti kova ikävä, jos ja kun täältä muutamme. Pienet kaverukset! Kengät ovat hm alesta, kun neidin jalka venähti yhtäkkiä kesän aikana koon verran. M on itse laittanut kengät jalkaan ja en raaskinut korjata niitä oikeisiin jalkoihin. <3Sara

*yhteistyössä Puky

*pyörä saatu Pukyltä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

17 kommenttia

 1. MIMMI 14.08.2016

  Meillä kans Lumilla kiipeily on kova juttu! Jiri ei oo ikinä ollut mikään kiipeilijä ja paljon arempi kaikessa, mutta nyt toki kans uskaltaa kiivetä ja touhuta enemmän kun pikkusisko tekee edellä 😀 potkupyörä ois kyllä ollut Jirillekin aivan loistava! Jiri sai 3v synttärilahjaks pyörän ja oppikin samantien polkemaan. Ainoaksi ongelmaksi tuli apparit, jotka ei kestänyt Jirin painoa (parit ehdittiin vaihtaan) vaan vääntyny rauttaosista vinoon :/ otin sitten apparit kokonaan pois, mutta poika ei suostu opettelemaan edes ajamista ilman niitä.. mutta onneksi sai 4v synttärilahjaksi 3-pyöräisen potkulaudan ja on siitä ollut nyt aivan onnessaan 🙂 Lumille varmaan hankitaan sitten potkupyörä taikka kolmipyörä jossain kohtaa 🙂 ja ihana kun annat toisen talsia kengät väärissä jaloissa ja näin rohkaiset tyttöä yrittämään! Varmaan neiti ollut ylpeänä kun itse osannut kengät laittaa 🙂 <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.08.2016

   Hauska kuulla että teillä lapset suhtautuu eritavalla kiipeilyyn 🙂
   Ääh, en olis kyllä tajunnu että apparti ei kestä! Hyvä että nyt on kolmipyörä alla 😉
   Ihanaa uutta viikkoa teille <3

   Vastaa
 2. MirkkU 14.08.2016

  Puky on ihan paras

  Vastaa
 3. hunaja 14.08.2016

  awss on kyl ihana pyörä ja sopii Matildalle!:*

  Vastaa
 4. Heidi 14.08.2016

  Meillä kans poika sai kaksvuotis lahjaksi potkupyörän, jolla oppi nopeasti ajelemaan kovaa ja ketterästi. Sillä ajeltiin joka päivä pitkälle syksyyn ja vielä lumessakin mentiin. Tasapaino kehittyi hyvin ja seuraavana kesänä hän oppi kerrasta ajamaan ”isolla pyörällä” ja ilman appareita! Vähän aikaa isi juoksi vieressä ja piti paidan reunasta kiinni, kunnes tajusi, että poikahan menee jo ihan ite 🙂 nyt neljävuotiaana konkarina pyörällä tehdään jo kaiken maailman temppuja (kato äiti, ilman käsiä) ja äitiä hirvittää, että seuraavaksi, kato äiti, ilman hampaita! 🙂 Todella kätevä tuo potkupyörä!

  Vastaa
  • Sara Parikka 15.08.2016

   Hei mahtava kuulla 🙂 On kyllä huikeeta miten potkupyörä jeesaa ”oikeassa” pyöräilyssä 🙂
   hehe, voin niin kuvitella tuon ”ilman hampaita” fiiliksen 😀 uskon että meilläkin vauhdikkaita hetkiä on tulossa 😀
   Mutta hyvä niin, että vipeltävät. 🙂
   Ihanaa viikkoa teidän perheelle!

   Vastaa
 5. Emma 15.08.2016

  Ihana pyörä Matildalla 🙂 Meidän 2,5v poika sai viime keväänä oman pukyn. Juuri samanlaisen, mutta punaisen värisen. Menee sitten tytöllekin (pian 3kk) tulevaisuudessa 🙂 Aivan loistava ostos! Joka ulkoiluhetkeen kuuluu tavalla tai toisella pyöräily. Alkuun joutui opetella tasapainoa. Pidin kiinni muutamat kerrat, mutta hyvin nopeasti poika pääsi jyvälle siitä miten homma toimii. Koko kesän on ajellut pyörällä onnessaan ja viime aikoina on ottanut kunnon vauhteja ja liu’uttanut itseään eteenpäin. Iso plussa on tosiaan, että tasapaino kehittyy eikä apurattaita tarvi. Saa nähdä tosin, että miten pyörällä polkeminen aikanaan sujuu, kun on tottunut potkimaan vauhdit 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.08.2016

   OI mahtavaa kuulla 🙂 kiitos paljon kun kerroit miten teillä mennyt! Huippua!
   Oi ihana pikkuinen teillä siellä <3 nauttikaa syksystä! 🙂

   Vastaa
   • Emma 18.08.2016

    Kiitos! 🙂 <3 ja samoin hyvää syksyä!

    Vastaa
 6. mandariini 15.08.2016

  Heippa!
  Ihanaa lukea tätä! upee pyörä! Ootko sie muuten keräillyt omenoita ja onko tein pihan omenat kypsynyt? itse olin keräilemässä tänään omenoita paljon ja teimme omena puuroa ja piirakkaa äsken olin auttamassa äitiä. Mutta tänää on ollut sellainen omena pv kuorinut kerännyt ja mitäs muuta viellä ja jotakin pihahommii kuten huonot omenat kompostoriin jne.. Mutta josset oo viel tehnyt niin suosittelen tekemään omenapuuroa se on tosi hyvää ja maidonkera viellä! huomenna alkaa koulut niin pitäis jaksaa.. Mutta ihanaa alkavaa syksyä teidän koko poppoolle! <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.08.2016

   Kiva kuulla 🙂
   En oo vielä kerännyt, kun ne on puoliksi kypsyneitä 😀 odotan kyllä jo kovasti että pääsen tekemään kaikkea omenista!
   Annan vielä hetken omenien olla ja sitten kerään, ettei vaan kerkeä liikaa tippumaan 🙂

   Ihanaa syksyä sinne myös <3 ja kiitos omenapuuro vinkistä 🙂

   Vastaa
 7. taskuapinat 15.08.2016

  Moikka!
  Meillä on pojalla pukyn 20″ polkupyörä ja aivan mahtava ostos.
  Todella kevyt polkea ja toimii käsi jarru sekä jalkajarrut. Tällä opittiin ajamaan ilman appareita.
  Hyviä harjotteluja Matildalle ♡

  Vastaa
  • Sara Parikka 16.08.2016

   Heippa, kiva kuulla 🙂 mahtava juttu! Se käsijarru on muuten varmaan superkätevä siinä vaiheessa kun vauhtia riittää 🙂
   Kiitos <3

   Vastaa
 8. Annu 16.08.2016

  Meillä on myös pukyn pinkki potkupyörä ja se on niin paras!
  Se pitää ottaa mukaan joka paikkaan ja on mahtavaa huomata se kehitys mikä lapsessa on tapahtunut kesän aikana: alkukesällä tyttö vain käveli tosi hitaasti pyöränkyydissä, mutta nyt mennään ja lujaa ja oikein ”kurvaillaan ” 🙂
  Meillä 2,5vuotiaalla taitaa olla m koko jos en ihan väärin muista…

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.08.2016

   Oi wau! 🙂 onpa kiva kuulla! Vitsit teillä on taitava pikkuneiti siellä <3

   Vastaa