h i u k s e t

yleinenTags:

Moi! Piiiiiitkän odotuksen seurauksena oon huomannut, että mun hiuksethan kasvaa (!!!!!!). Nyt toivon, että saisin kasvatettua niitä vielä 5-10cm.. Tämän jälkeen olisin ikuisesti tyytyväinen hiuksiini. Niinpä varmaan! 😀 No ei, mutta olisi ihanaa saavuttaa vihdoin pitkä mitta, kun nyt mulla on ollut about 9vuotta bobmalli eri mitoissa.

Oon selannut k a i k k i mahdolliset hiustenkasvatus vinkit jokaiselta sivustolta. Mulla on ollut ongelmana se, että kasvu jää tiettyyn mittaan. Nyt tuntuu että hiukset ovat kasvaneet hitusen pidemmiksi tuosta mitasta, joten toivo elää.

Nämä olen todennut parhaiksi vinkeiksi

suihkun päätteeksi AINA kylmää vettä viimeiseksi hiuksille

hyvien rasvoijen lisääminen ruokavalioon, mm. avokado, pähkinät

hiusten käsittely minimiin, värjäykset, lämpökäsittely, tuotteet jne

veden juonti, vettä&vettä&vettä

hiustenkasvua vauhdittavien vitaminien syönti kuuriluontoisesti, mm.biotini strong hair&nails

kuuriluontoisen shampoon käyttö.. sain vinkin Ida Iholla blogista ja aijon koklaa tätä konstia heti kun käyn seuraavan kerran apteekissa ja nappaan plantur39 shampoon mukaan

omille hiuksille sopivat tuotteet, ei liian hoitavaa, ei liian kuivattavaa

hiusten pesuvälin pidentäminen esim 2 pesukertaan viikossa

päänahan stimulointi, esim hieronta sormenpäillä, hiusten harjaus

ristiriitaiset

nukkuessa hiukset kannattaa solmia löysälle nutturalle tai letille jotta hiukset eivät hankaa yön aikana / hiukset pitää nimenomaan antaa olla auki yön aikana

hiuksia pitää tasoittaa&leikata säännöllisesti / älä leikkaa hiuksia jos haluat kasvattaa

älä koskaan harjaa hiuksia märkinä / hiukset on hyvä selvittää märkänä varovasti

Ihanaa viikkoa teille! <3Sara

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

28 kommenttia

 1. Heidi 29.08.2016

  Moikka Sara! Noista hiuksista sen verran, että kannattaa leikata aina huonot latvat pois koska jos antaa olla huonokuntoisena niin hiukset katkeilee sitä mukaan mitä kasvais! 😀 itsellä lähti synnytyksen jälkee paljon hiuksia,mutta kyllä se sitten loppui kun lapsi oli vuoden iässä. Kasvatin pelkästään oman värin voi vitsit kuinka ihanalta hiukset tuntuikaan ja kyllä kasvoi kun ei värjännyt! Siihen vaaleita raitoja laitoin pikkuhiljaa oli kivannäkönen! 🙂 terveisin: parturi-kampaaja 😉

  Vastaa
 2. Jemsku 29.08.2016

  Silkkityyny on parasta mitä oon omille hiuksille keksinyt ? ei haittaa jos menee märillä hiuksilla nukkumaan ja hiukset ei katkeile eikä takkuunnu yhtä helposti !

  Vastaa
 3. ester 29.08.2016

  Oot vaan niin hieno ihminen Sara!:)

  Vastaa
 4. Aida 29.08.2016

  Moikka! Täälä kirjoittelee hiusalanopiskelija. Tohon hiustenleikkuuseen halusin kommentoida, että riippuen hiuksista niitä kannattaa leikata vaikka parin kk välein n. 1cm. Koska hiukset kuluvat latvoista ja sitten ohenevat sieltä, ja kun ei tasoita hiuksia ne vain hasroittuvat ja ohenevat lisää latvoista ja tukihiukset vähenevät joten kasvua ei huomaa. Ja syy miksi hiukset eivät kaikilla kasva tiettyä mittaa pidemmäksi on se, että toisilla hiukset vaihtuvat tiheämmin kuin toisilla, jos hiusten vaihtuminen on tiheää ei hius ehdi kasvaa tiettyä mittaa pidemmäksi. Mutta yks mitä suosittelen niin on puhelinlankaponnarit, jotka eivät kuluta hiusta niin paljoa ja ettei sido ponnaria liian tiukalle hiusten ympärille, sillä se saa myös hiukset katkeilemaan. Hyviä vinkkejä sulla, löysin itsellenikin pari! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 29.08.2016

   kiitos tästä 🙂 ehkä munkin pitäisi käydä napsasemassa nyt taas latvoja piakkoin 🙂
   ja hei hyvä huomio toi puhelinlanka ponnari.. juuri sellainen tällä hetkellä päässä 🙂
   Ihanaa viikkoa ja tsemppiä opiskeluihin <3

   Vastaa
 5. Niina 29.08.2016

  Sul on tosi ihanat hiukset❤️ Mul on aika samanväriset luonnostaa ku sul mut nyt blondattu. Aina päätän kasvattaa oman värin mut se alku on niin karseen näköst et aina luovutan. Mut ku pääsee noin pitkälle ni ois kyl ihanat?

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.08.2016

   Voi kiitos Niina 🙂 mä sain kasvatettua raidotuksen avulla.. tuotti kyllä alussa tuskaa, mutta pian pahin vaihe oli ohi.
   Ihanaa syksyä 🙂

   Vastaa
 6. Mimmi 29.08.2016

  Kivasti oot saanu kasvamaan! 🙂 mun silmään noi sun latvat ei vielä näytä ollenkaan huonokuntoisilta, mutta toki vaikee näin kuvan perusteella sanoa, pääsemättä hipelöimään 😀 mutta yhdyn myös noihin muutaan aiempaan kommenttiin, että latvojen siistiminen kannattaa aika ajoin. Kasvun suhteen ei ole mitään merkitystä, koska päänahan ulkopuolinen hius on kuollutta, eikä näin ollen leikkaaminen kiihdytä/hidasta kasvua. Mutta juurikin siihen vaikuttaa, ettei latvat pääse katkeilemaan 🙂 ootko muuten kokeillut mitään latvasuojia ikinä? Bonacurella on hyvä korjaava latvasuoja ainakin, joka korjaa vaurioitunutta hiusta ja myös silottaa latvoja 🙂 kyseistä tuotetta voi käyttää kuiviin tai pyyhekuiviin hiuksiin 🙂

  Vastaa
  • Mimmi 29.08.2016

   Niin ja tuli vielä mieleen noista ristiriidoista.. vaalennetut ja todella käsitellyt hiukset on parempi harjata vasta kuivana, koska varsinkin paljon vaalennettu hius venyy märkänä ja katkeileekin helpommin. Muuten kyllä hiuksia sopii ainakin omasta mielestäni märkänäkin harjailla. Ainakin me kampaajat mielellään pestään/kastellaan hius ennen kampailua ja leikkaamista 🙂 paitsi poikkeuksena nuo huonokuntoiset hiukset, jotka on parempi kammata ja leikatakin kuivana 🙂 ja nukkuessa en ainakaan itse ole huomannut että omat hiukseni ois katkeillut vaikka auki niitä pidänkin. Mutta esimerkiksi hiustenpidennyksiä suositellaan usein letittämään yön ajaksi. Joten vähä ristiriidassa itellekin tämä 😀

   Vastaa
   • Sara Parikka 30.08.2016

    Okeeeeei, hei kiitos tästä <3 olinkin unohtanut että oot ammattilainen 😉

    Vastaa
  • Sara Parikka 30.08.2016

   No totta joo, kuvasta ei ehkä samalla tavalla nää 🙂
   Hei KIITOS tuotevinkistä, täytyy ehdottomasti tsekata 🙂

   Vastaa
 7. Kiti 29.08.2016

  Hiusten kasvatus, tuo ikuinen pulma. 😀 Toi shampoovinkki täytyykin tsekata. Mulla on ohut ja vaikea hiuslaatu, joten pitkistä hiuksista on turha haaveilla, mutta ees keskinätit keskipitkät ois kivat.

  T: Kiti
  http://www.lily.fi/blogit/katso-tarkemmin/hiukset-ja-itsetunto

  Vastaa
 8. Laura 29.08.2016

  Mulla ainakin pitää hiuksissa olla ns.aina joku projekti :). Tällähetkellä myös kasvatan ja vaalentanu raidoittaen pikku hiljaa. Tarkoitus jossain kohtaa siirtyä vaan tyvi raitaan nii ei hiuksien pituus enempää kärsi..Oma hyvä keino on se että pidän hiuksia kiinni tietyn aikaa ja sit tulee kausi et pidän auki, nii näkee sen eron..Ponnareina toimii sellanen missä ei ole metallia ja vaihdellen ponnarin paikkaa. Yritän pidentää pesu välejä ja syödä biotiinia. Kannattaa leikata latvoja edes vaikka kerran puolessa vuodessa se 1-2cm, silti kasvua jää se 4–> cm, riippuu tietenkin kasvu tahdista. Vaihtelen shampoita ja hoitoaineita, välillä luksusta ja välillä matketti kamaa.. Redkenin jätettävä öljy tällähetkellä käytössä,riittoisa ja ei tee hiuksista laitteita,koko rahan veroinen!Suosittelen! ja Hyvät rasvat,proteiinia,vettä ja hedelmiä :), maidon juonnin vois kyllä itse aloittaa.. Stressin välttäminen koska kroppa reagoi jälkikäteen.. Syön nestemäisen rauta kuurin aina tietyn väliajoin…
  Kivat hiukset sinulla 🙂 mielestäni sopii tosi hyvin.. Ja väri on ilmeisesti sun oma? Ja ei haittaa toi näyttää vähän liukuväriltä ja sopii sun boheemiin tyyliin :).
  Kannattaa kokeilla goldwellin vaahtosävytteitä eivät ole niin pysyviä ja peseytvät helposti pois. Toki huokoiseen kohtaan jää kiinni helpommin, mutta paljon hellävaraisempaa kuin kestovärit eikä latista hiuksia niinkuin värjäävät/sävyttävät hoitoaineet..
  -Kampaaja-

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.08.2016

   Kiitos Laura kattavasta palautteesta 🙂 tosi hyviä vinkkejä! KIITOS <3

   Vastaa
 9. 2x 30.08.2016

  Mä oon syöny sellasta naisten monivitamiinia ja oon huomannu vaikutuksen kynsissä ja hiuksissa 😀 Mulla on ärsyttävä vaalennettu tukka joka aina latvasta röpsähtää vaikka miten leikkais ja käyttäis mitä ihmeaineita.. Oon taas miettiny pitäiskö pätkästä kunnolla et pääsis siitä eroon, mutta sit se taas kasvaa ja sama juttu. Taloudellisista syistä ei oo ihan niin usein mahdollista käydä kampaajalla kun haluais ja ite värjäänkin 😀 Värjäyksestä tullu kierre kun kasvaa maantienharmaa oma tukka, et kyllä mä oon kateellinen teille joilla on hyvä väri luonnostaan!! 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.08.2016

   ääh.. joo, toi on kyllä semmosta kierre hommaa hiusten kanssa 😀 itse pääsin aikoinaan raidottamalla omaan väriin kiinni 🙂
   Ihanaa syksyä <3

   Vastaa
 10. R 30.08.2016

  Kannattaa kokeilla sinkki tabletteja 🙂

  Vastaa
 11. Tiia 30.08.2016

  Yksi hyvä vinkki hiusten kasvatukseen on että jos käytät muovista harjaa/kampaa niin kannattaa vaihtaa ne puiseen. Puinen ei katko hiuksia samalla tavalla kun muovinen tekee ja parempi hiuksille. Vähän hintaa niillä mutta omani maksoi noin 10e kun ostin. Saa esim suurimmista marketeista. Omani ostin Citymarketista.

  Vastaa
 12. Sara 30.08.2016

  Moikka! Mä oon saanu omani kasvamaan (uskon ainakin niin :D) käyttämällä Lanzan Healing Moisture -tuotteita (shampoo & hoitoaine). Ne on parantanu mun hiusten kuntoa ihan sikana, ja pituuttakin oon saanu enemmän kun koskaan ennen. Voi tietty johtua jostain muustakin, mutta uskoisin sen olevan noiden ansiota; varmaan kasvuun auttaa jos latvat ja juuri pysyy terveenä ja hyvässä kunnossa..? Tiiä sitten näistä 😀
  Ihana kuulla, että joku muukin kamppailee hiusten kasvattamisen kanssa! 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.08.2016

   Okei mahtava kuulla 🙂 täytyykin pistää korvantaakse tuo merkki ja koklaa ensi kerralla 🙂
   Ihanaa syksyä <3

   Vastaa
 13. Ansku 06.09.2016

  Sulla on ihanat hiukset! 🙂 Kannattaa kokeilla Glitterin ihanaa hiusharjaa, jonka piikeistä osa sian karvoja tms. Harja tekee hiuksista pehmeät ja kiiltävät. Heitin kaikki muotoilutuotteet ja tökötit roskiin, kun niistä tuli turhia harjan käytön myötä. Harmi kun en saa linkkiä kyseiseen tuotteeseen. Hinta reilun kympin ja värejä kaksi: pinkki tai musta. 🙂

  Vastaa