omena kaurapaistos / mysli

yleinenTags:

Huomenta! En nyt tiedä millä nimellä tätä herkkua olisi hyvä kuvailla, mutta tämä on sekoitus mun lemppari mysliä ja kaurapaistosta. Nam! Maistuu vielä erityisen hyvälle, kun ollaan menty viikko ilman sokeria. krhöm krhöm.. ehkä saattaa olla, että haukkasin Matildan uunituoreesta korvapuustista mikä kuului lounaspaikan lounaan hintaan. 😀 Mutta parasta tässä koko sokerittomassa viikossa on ollut se, että herkkuja ei ole tehnyt edes mieli. Tajusin, että kyse on ollut vain tottumuksesta ja tavasta mikä on ajankuluessa syntynyt. Sinäänsä ihanaa jos homma jatkuu näin, koska sitten mieluusti herkuttelen aina kun mieli tekee (..kunhan ei vaan tekisi joka ikinen päivä ja pahimmillaan joka ikisen aterian jälkeen)!

Muutamat teistä lukijoista on myös sokerittomalla syyskuulla, miten menee? Eräs kommentoi, että syö herkkuja jos muualla tarjotaan ja tekee mieli, mutta noin muuten on ”ostolakossa”. Tämä kuulosti mielestäni erittäin hyvältä idealta. Tykkään aina herkutella jos joku on nähnyt vaivaa, kutsunut syömään jne, mutta voisin olla itse roudaamatta herkkuja kotosalle.

Tänään piti touhuta kaikenlaista, mutta ollaankin kotosalla kun tytöt on sen verran räkäsiä. Inhoittavia nää syyspöpöt. Ihanaa viikonloppua! <3Sara

omena kaurapaistos / pellillinen

kaurahiutaleita n. 4dl

omenoita n. 4dl, pilkoin omenat ja annoin kuorien olla

pellavansiemeniä n. 0,5dl

pieni pussi/puolipussia cashewpähkinöitä

pussi manteleita .100g-150g

hunajaa, ehkä noin puoli purkkia/150g

Pilko pähkinät ja sekoita kaikki aineet keskenään. Hunajaa lisään ensin ehkä noin puolet sitten ladon massan pellille ja kaadaln kauttaaltaan massan päälle loput hunajat. Paisto n.15min 180-200astetta. Kannattaa seurailla uunia, valmiuden näkee hieman ruskettuneesta/kullanruskeasta pinnasta. Kaurapaistos rapsakoituu, kun sen antaa levähtää paiston jälkeen. Reseptin suhteilla ei ole varmasti kovinkaan merkitystä, lähinnä vain että hunajan ja kaurasekoituksen suhde on hyvä. En itse käyttänyt mittaa, joten määrät ovat vain arvioita. Toimii ainakin jugurtin, jäätelön ja vaniljakastikkeen kanssa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

16 kommenttia

 1. Omppu 10.09.2016

  Mulla oli kans kamala sokerikoukku päällä vielä 1-2kk sitten. Jokaisen aterian jälkeen teki ihan älyttömästi mieli ihan mitä tahansa makeaa. Sit vaan yhtäkkiä ajatusmaailmassa alkoi tapahtua muutosta ja kysyin itseltäni, että miksi syön esim. karkkia kun siitä tulee niin kammottava olo.

  Käännekohta oli n. 2vk takainen ulkomaanmatka, jonka aikana ei perinteistä karkkia ollut saatavilla. Hyvin meni viikko ilman mitään herkkuja (poislukien gelato jota pari annosta söin :P) matkan jälkeen kotiin palattua ei vaan ole tehnyt yhtään mieli karkkia eikä erityisemmin muutakaan makeaa. Nyt on hyvä fiilis, iho ja hiukset kiittää kun on jo n. 2kk mennyt vähemmällä sokerilla 🙂 nyt on kans hyvä fiilis syödä herkkuja kun teke mieli. Ei tule sellaista kamalaa morkkista.

  Tällä hetkellä mulle pahimmat makean himot tulee kun väsyttää ja on univajetta. Niistä on vielä vaikea taistella kunnialla läpi mutta ehkä jonkun ajan päästä sekin helpottaa 🙂

  Mut paras tapa mitä mä huomasin, on kysyä itseltä miksi syön herkkuja. Tuleeko siitä parempi mieli vai tuleeko vain huono olo. Tsemppiä, kyllä se sokerikoukku helpottaa 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.09.2016

   Ei vitsit miten kuulostaa mahtavalta 🙂 reissuhan autto asiaa tosi paljon! WAU! 🙂 ja hei joo toi väsymys on kyllä hyvä pointti.. ja mä oon just joka päivä jossain vaiheessa ihan väsyny 😀 Mutta pitää yrittää taistella väsymysten läpi 🙂
   ..ja hei ihan mieletön toi viimeinen pointti! Noinhan se just on 🙂 Täytyy alkaa käyttää tota. Koska itse haluan syödä herkkuja kunhan siitä jää se hyvä fiilis. 🙂
   Ihanaa viikonloppua <3

   Vastaa
 2. kaisu 10.09.2016

  Täällä kans pahan flunssan selättämänä sängyssä makoillen varmaan menee tää viikonloppu 🙁 Noh, onneks on netflix 🙂 Mä oon tässä syysluussa alotellu jonkinlaista herkkulakkoa, mut mulla ei toimi liian tiukka sellanen.. Joten mulla homma menee niin että mikään ei oo täysin kielletty, mut vähennän kaikkia herkkuja paljon ja yhtenä päivänä viikossa voin syödä sitten ihan vapaasti. Hyvää viikonloppua sinne ja paranemisia teijän nuhanenille ♡

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.09.2016

   Voih.. tsemppiä sinne, nyt vaan lepäilyä ja netflixiä <3 Toivottavasti pian helpottaa! Herkkuhomma kuulostaa myös järkevältä 🙂 Kiitos, samoin <3

   Vastaa
 3. 2x 10.09.2016

  Herkun näköstä! Mä oon ollu maanantaista lähtien ilman herkkuja ja syöny viidesti päivässä. Oon taas opetellu syömään aamuisin kaurapuuroo raejuustolla, neljäntenä päivänä ei enää niin kauheesti tökkiny 😀 Kiva kun oon kaupassa missä tuoksuu pulla, kassalla asiakkaat ostaa karkkia, kakkuja, suklaata…. eeeiii! 😀 Kolmantena yönä näin unta pullasta. Onneks löysin hyviä omenoita kaupasta ja oon vetäny niitä melkee kilon per päivä…..haha!

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.09.2016

   Oi wau 🙂 mahtavaa! ja heh, ihana toi että neljäntenä päivänä jo meni alas 😀
   haha, kuulostaa kyllä muutenkin tutulle noi himot.. toistaiseksi oon selvinnyt ilman niitä, mutta ovat kyllä piinaavia jos alkaa 😀
   Ihanaa viikonloppua <3

   Vastaa
 4. Sarkkukai 10.09.2016

  Sokerittomalla syyskuulla mennään! Huomasin kanssa, että omalla kohdalla riippuvuus taitaa olla ennemmin tapa. Herkkuja ei tee varsinaisesti mieli, mutta voi että kun se syöminen on vaan niin mukavaa… Mulla toimii parhaiten totaalikieltäytyminen, joten koitetaan mennä sillä tän kuun loppuun, minkä jälkeen herkkuja voi syödä kohtuudella ja kyläillessä 🙂

  P.s. Kiitti siitä taannoisesta hius postauksesta, tuli tarpeeseen! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.09.2016

   NIINPÄ! Sama homma täällä 🙂 Vitsit miten uskomaton toi totaalikieltäytyminen ja oon kyllä lukenut paljon siitä että se kyllä auttaa tosi tehokkaasti.. hitsit.. pitäis itsekkin :/
   Tsemppiä ja ihanaa viikonloppua <3
   ps. kiva jos tykkäsit 🙂 <3

   Vastaa
 5. Riina 10.09.2016

  Milloin teet aika ruokaa päivästä? Itse en pysty tekemään ollenkaan kun heti lapsi roikkuu jalassa ja silloin kun nukkuu, haluan pyhittää sen omaan lepäämiseen.

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.09.2016

   Teen aina jossain välissä 😀 toki joskus tuottaa hankaluuksia, mutta lapset ovat jo tottuneet siihen että äiti kokkailee ja siinä jaloissa ne pyörii+ leikkii 🙂 Mäkin kyllä yritän että nukkumisaikana teen muuta kuin kodinpuunausta/ruokaa 🙂

   Vastaa
  • Sara Parikka 11.09.2016

   Teen aina jossain välissä 😀 toki joskus tuottaa hankaluuksia, mutta lapset ovat jo tottuneet siihen että äiti kokkailee ja siinä jaloissa ne pyörii+ leikkii 🙂 Mäkin kyllä yritän että nukkumisaikana teen muuta kuin kodinpuunausta/ruokaa 🙂

   Vastaa
 6. Mimmi 10.09.2016

  Mulla teki töihin lähtö sokerin syönnille stopin! ? töissä ei ehdi enää kiinnittään huomiota niin paljon kun kotona ollessa, eikä makeaa myöskään tee työpäivän aikana mieli. Kotona ollessa kun oli pakko saada j o k a p ä i v ä iltapäivästä jotain makeaa kahvin kanssa.. nyt mennään aikalailla sillä yhdellä karkkipäivällä viikossa ja kaikki muut makeat herkut arkisin on jäänyt melkeimpä kokonaan pois ? jollei äiti leipois täällä kotona lasten kanssa kaikkea niin jäis sekin vähä viikolla pois ? vitsit että sietää kyllä olla ylpee, että oot saanut sokerin jätettyä pois ja vielä kotona ollessa! Musta ei ois ollu siihen ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 11.09.2016

   hei toi on muuten totta, että kotona herkuttelu lähtee ihan käsistä 😀
   Ihanaa jos oot pystynyt olee töissä herkuitta 🙂
   heh, ihana äiti siellä kun leipoo <3
   Hei, ihanaa uutta viikkoa teille 🙂 <3

   Vastaa
 7. Niina 11.09.2016

  Namnam! Näyttää niin herkulliselta 🙂 Joskus oon syönyt tuollaista ja alkoikin heti tekemään mieli haha 😀

  Vastaa
 8. Tirpustiira 12.09.2016

  Oih tää resepti täytyy kyllä otta talteen 🙂 mun isä teki mun lapsuudessa aina syksyisin kauraomenapaistosta mut voi sitä sokerin määrää! En oo siks viittinyt sitä enää tehdä, mut tää kuulostais hyvältä korvikkeelta sille 🙂 miten nopeesti ootte ”tuhonnu” tommosen satsin? Lähinnä säilyvyyttä mietin siis.

  Nyt on viikon verran menty vähemmällä herkuttelulla ja ihan hyvällä mallilla ollaan! Oon yrittänyt myös vähentää liikoja nopeita hiilareita ruokavaliosta, mut kun tänään syötiin aamulla lättyjä ja jotenkin siitä saadulla kimmokkeella annoin itelleni luvan ostaa kaupasta suklaapatukan, ja siinä missä vielä viikko sitten himoitsin Maraboun Oreo -suklaata ja about joka päivä söin sitä ja oli niin muka hyvää, tänään sit ihmettelin että mikähän siinä oikeesti oli edes ollut niin hirmu hyvää 😀 samaa fiilistä ei nimittäin enää löytynyt.

  Mulla herkkujen vähentämiseen on auttanut lihaskuntoliikunnan lisääminen, turhauttaa urheilla jos ne kulutetut kalorit kerää saman tien muutamalla suupalalla takaisin 😀 Ostin kehonpainoharjoittelun käsikirjan ja sillä mennään, vihdoin löysin ilmasen harjotusmuodon, johon toisinaan riittää ihan vaan varttikin aikaa, ei tarvi lähtee mihinkään ja harjotuksia voi tehdä tosta noin vaan. Lapsi vaan kyselee vierellö et ”Mikö hätänä äiti?”, raasu ei ihan vielä ymmärrä <3

  Tsemppiä sokerittoman jatkamiseen!

  Vastaa