Mimosa ja raskausmuistelu

yleinenTags:

Mooi! Meidän pienimmästä tai no jos Lila lasketaan niin nuorimmasta tytöstä on pyydetty postausta jo moneen otteeseen, joten saamanne pitää <3! Meidän pikku Mimo on niin suuri osa tätä perhettä, että en oikein edes muista aikaa ennen häntä. Outoa ajatella, että vuosi sitten meitä oli kolme ja nyt tyttöjä viipottaa jaloissa kaksin kappalein. Mimosa on helposti luettava vauva joka ei koskaan itke turhasta. Hymy huulilla hän kävelee tukea vasten ja muksahtelee joka päivä jossain kohtaa. Halukkuutta löytyy enemmän kuin taitoa, mutta tälla tahdilla kävely ei ole enää kaukana. Ulkonäöltään Mimosa on ”pikku Mikko” tummanruskein silmineen ja Matilda taas näyttää enemmän minulta.

Mimosa on nyt vähän yli 8kk ja juuri eilen muistelin vuoden takaisia fiiliksiä, jolloin olo oli raskas, en jaksanut tehdä mitään, kolotti ja mieli oli välillä maassa. Vaikka tällä hetkellä univelkaa löytyy, niin voin paljon paremmin kuin vuosi sitten. Tuntuu kurjalta ajatella että raskaus ei ollut juttuni, mutta niin se vain meni. Onneksi pienokaiset ovat sitten olleet enemmän juttuni kuin olisin koskaan osannut ajatella. Mikko naureskelee aina, että sellä sekunnilla kun synnytin muutuin takaisin omaksi itsekseni. 😀 Heh, kiva kiva. Ehkä mun päässä se muutos on kuitenkin ollut merkittävin, koska kaiken tuntee omassa olossa ja mielialassa.

Mimosan päivärytmi on vakiintunut ja muokkaantuu meidän menojen mukaan. Neiti on tottunut hälinään, mutta on tarpeen tullen varsinainen sylikissa. Hänen kanssa on niin helppoa liikkua ja mennä esim ravintolaan syömään. Toista se oli meidän vauhtiviikari esikoisen kanssa. 😀 Ollaan joskus naurettu, että onneksi muksujen vauva-ajat meni näin päin.. koska jos Mimosan ”enkeli” vauva-aika olisi ollut ensin, olisi Matildan tempperamentti voinut tulla pienoisena yllätyksenä. Nyt olemme lähinnä ihmetelleet miten Mimosa voi olla niin kiltti ja helppo. Toisaaltaan olisi hauska tietää kuinka paljon merkitystä omalla rentoudella on ja sillä että oli jo entuudesta äiti.

Mimon päivä rytmi

06-07 heräilee, usein isosiskon saattelemana

08.00 aamupuuro

09.00-10.00 aamuunet joko rattaissa tai sisällä

12.00 lounasaika

12.30-14.00 päiväunet

16.00 päivällinen

19.00 iltatoimet

20.00 nukkumaan

..jos Mimo ei nuku iltapäivällä lyhyitä unia, on hän usein valmis nukkumaan jo seiskan jälkeen- puol kasi.

Onko teillä saman ikäisiä vauvoja, jos on niin muistuttaako päivärytmi samaa? 🙂 Entä mitä taitoja tai luonteenpiirteitä heillä on?

Mimosan lempi puuhaa on olla isosiskon kanssa ja peuhata sohvan kulmassa. Siinä hän nousee ylös ja heittäytyy alas, kikattaa ja leikkii. Tytöt riehaantuvat usein yhdessä leikkimään. Ainakin toistaiseksi on ollut havaittavissa pikku bestisten menoa, mutta voin vaan kuvitella kuinka tulevaisuudessa sitä kinaakin syntyy.

Tuntuu, että elämä on mennyt hurjaa vauhtia eteenpäin siitä lähtien kun olemme saaneet lapset. Mutta on sitä kyllä niin paljon ihania muistoja takana, että huh huh. Olen pystynyt nauttimaan vauva&taapero ajasta sekä elämään hetkessä. Elämä ei ollut lasten kanssa suorittamista ja kaaosta, vaan ihanaa arkea toistemme kanssa. Enkä nyt väitä etteikö täällä menisi hermo tai päivät olisi välillä kurjempia. 😀 Kokonaisuudessaan ei saa olla muuta kuin kiitollinen noista mineistä ja ihanasta Mimosa-tytöstä joka teki meidän perheestä täydellisen. Ihanaa tiistaita! <3Sara

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

32 kommenttia

 1. Anna-Kaisa 13.09.2016

  Täällä odotellaan kovasti Milan 6,5kk liikkeelle lähtöä. Pyörien ja peruuttaen edetään, mutta kova tahto neidillä on jo eteenpäin. Mutta tytön luonne ja ”helppous” kuulostaa tutulta. Meillä ollaan 99%päivästä hyvällä tuulella, nauretaan ja hymyillään. Oonkin sanonu, että olen päässyt esikoisen kanssa ehkä tähän asti vähän liiankin helpolla, saa nähdä mikä koliikkivauva seuraava lapsi tulee sitten olemaan. Okei, oli meillä alkuun aika kovat mahavaivat, mutta näytävästi aika on jo nyt kullannut muistot!:D Teidän rytmi näyttää myös hirmu tutulta. Yöunet nukutaan 20-08, kerran tankataan aamyöstä. Puuro ysin aikaan, päikkärit n.11-12:30, lounas yhden maissa, unet 15-16:30, iltapuuro 19 ja unille klo 20. Oon niin tyytyväinen meidän rytmiin, rakastan pitkiä aamuja kotiäitinä, mutta tykkään hirveesti tuosta illan omasta ajasta, kun neiti menee jo kahdeksalta nukkumaan. Raskausajasta mä tosin nautin, voin hyvin ja vauvamahaa on jo nyt ikävä, vaikkei vielä ole seuraavaa ihan lähiaikoina tulossakaan. 🙂 Vieläkö teillä heräillään öisin? Jos ei, niin missä vaiheessa yöheräämistet jäivät pois?

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.09.2016

   Ihana liikkumistyyli teidän Milalla <3 ja voi jestas mikä luonne 🙂 niin parasta jos lapsi on iloinen ja voi hyvin! Rytmit on kyllä parhaita ja jotenkin kivasti auttaa arjessa. 🙂 Ja sama homma täällä, aamut on ne parhaat <3
   ja voi miten kiva että raskaus sujui, ihana juttu 🙂 Täällä herätään vielä n1 yössä ja annetaan tuttia. Toivottavasti jäisi pian pois heräily. Vähän hampaat ja nukkumisjärjestelyt aiheuttaa pulmaa. mutta tuntuu että vauvan kanssa on aina joku vaihe menossa. 😀
   Ihanaa viikkoa <3

   Vastaa
 2. Sarkkukai 13.09.2016

  Oi miten ihana lukea Mimosasta vähän tarkemmin! Hän vaikuttaa kyllä aivan ihanalta pikku neidiltä <3

  Itsekin on tässä kesän-alkusyksyn aikana tullut muisteltua raskausaikaa. Mulla on ollut jo raskauskuumetta ilmassa, kun pääpiirteittäin esikoisen raskausaikana voin tosi hyvin. Esim. päivää ennen synnytystä kävin vielä salilla pikku treenillä 😀

  Suht samalta kuulostaa päivärytmit täällä, vuorokausirytmi eletään vaan tunnin-pari jäljessä eli klo 8-9 heräillään aamulla, josta päivä alkaa. Pitkät aamut <3 Mulla onkin enää vain 2,5 viikkoa äitiysvapaata jäljellä, jonka jälkeen pitäisi suorittaa opinnot loppuun. Kyllä sydäntä särkee ajatus että pian mun vauva lähtee hoitoon. Onneksi poika on niin reipas, taitaa olla uuden arjen käynnistyminen vaikeampaa mulle 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.09.2016

   <3
   Vauvakuumeen hiipuminen mieleen on niin ihana ja varsinkin jos vauva on tervetullut 🙂
   AAMUT on niin se juttu <3
   Joo niinhän se oikeesti on että kovempi paikka aikuiselle kuin lapselle 😀 kaikki menee varmasti tosi hyvin ja pikkuinen nauttii tarhassa ja sinä opiskeluista 🙂 Ihanaa viikkoa sinne!

   Vastaa
 3. 2 13.09.2016

  Täällä kohta vuoden vanha tyttö, ottaa muutamia askelia ilman tukea.
  Isoveikan kanssa leikkii nukeilla ja autoilla (riitaa tulee aina kumpi saa työntää nuken vaunuja ;D ja poika kohta 2v ikäeroa 11kk 2vko), jos isoveikka on yökylässä tai nukkuu pitempään, niin neiti on ihan hukassa kun ei veikka oo leikkimässä 😀 kumpikin aika tempperamenttisiä, mutta onneks kumpikin osaa välillä joustaa (riippuen asiasta tietenkin), nelli opettelee syömään ja äiti ei saa auttaa missään nimessä, suurin osa ruuasta meneekin hyvin suuhun, veikan potalle menee istumaan välillä ja juo suurimmaksi osaksi nokkamukista, kova into olis hänellä siirtyä normaaliin mukiin mut itse olen sitä mieltä ettei kaikkea tarvitse opetella samaan aikaan.

  Päirytmi meillä aikasamanlainen, mutta meillä nukutaan yhdet päikkärit lounaan jälkeen, mutta nukkuu sitten 3-3,5h, yöunille mennään 20-20.30 mutta nukahtaa yleensä vasta 21 ja herää 7 aikaa ja isommalla sama rytmi pitemmillä yöunilla ja lyhyemmillä päikkäreillä 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.09.2016

   Voi miten taitava tyttö siellä 🙂 ja ihanaa että leikkii veljen kanssa, varmasti superläheisiä kun lyhyt ikäero <3
   Kuulostaapas kivalta teidän perheen elo 🙂 Kaikkea hyvää sinne!

   Vastaa
  • 2 13.09.2016

   Niin ja Nelli on kova pussailemaan… aina huulet törröllä kaikille tutuille, etenkin veikalle 😀 ja sanoja tulee muutama, äiti, auto, kiskiss (kissa)ja isi.

   Vastaa
 4. ViOla & Mikael 13.09.2016

  Täällä kanssa on pikku jäbä 3,5kk vanha David <3 Ihan huippuu kattoo kun tyyppi kehittyy vauhdilla, toisaalta aika menee ihan vauhdilla.. "Parin" vuoden päästä toi poju menee jo kouluun, koulusta armeijaa/sivariin, ja siitä se sitten alkaa oikeestaan se oma-elämä Davidilla! Tietenkin perheen tukemana tarpeen mukaan <3 🙂

  Meillä aika sama rytmi; 7-8 herätys, mikä meillä menee aika rauhallisesti siinä sängyssä makoillessa eka varttitunti :3, 8.30-9 Aamupala, Davidille ja mulle puuro ja isännälle jotain muuta kun ei voi sietää puuroo :D, 10.00 Isäntä lähtee salille, Ulkoilua, kavereita, kaupassa käynti, 12-13.15 Pojun päiksyt ja sillä välin isäntä tulee salilta (yleensä, ellei oo jääny kavereiden kans kahville ym), 13.30 Pojat lähtee pihalle ulkoilemaan ja mä rupeen tekee ruokaa, yleensä jotain pientä esim. Salaattia ja Davidille omaa ruokaa :), 14.15 Lounas ja sen jälkeen vaan lepoo ja jotain pientä puuhaa sisällä, 16.00 Lähetään moikkaamaan kavereita, puistoilua ja muuta tollasta kivaa puuhaa perheen kesken <3, 19.00 Iltapala ja muut iltatoimet, ja sohvalla pötköttelyä :), 19.45-20.15 David nukkumaan, mun ja isännän vapaa-aika, 01.00-02.30 välil me mennään nukkumaan 🙂
  Ja jos Davidille tulee nälkä jossain vaiheessa, niin aina laukusta löytyy jotain pientä välipalaa Davidille, toki myös aikuisille, koska naisten käsilaukust löytyy vaikka mitä, niiku varmaan hyvin tiiät 😀 🙂

  Ihanaa viikkoa teille <3 <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.09.2016

   Voi David <3 Ihana nimi!
   Joo, se aika vaan viuhahtaa välillä 🙂 mutta parasta kun näkee oman lapsen kehitystä ja kaikki ikävaiheet 🙂
   Mukavalta kuulostaa teidän elo, kivaa viikkoa myös sinne 🙂

   Vastaa
 5. JaniKa 13.09.2016

  Olipas kiva lukea mimosasta kun itsellä melkein saman ikäinen tyttö. Täyttää huomenna itseasiassa 8kk <3 melkein samalta kuulostas täälläkin tuo rytmi ? Meillä herätys 8-9 mais, sit 11-12 lounas ja sen perään päikkärit 12-14. Sitten syödään välipala 14-15 välis ja päivällinen noin 17 mais ja iltapuuro n. 20 mais ja nukkumaan klo. 21 ?
  Tuntuu hassulta kun meidän neiti ei vielä edes ryömi ja teillä jo melkein kävellään ? Nooh, ehtiihän sitä. Tosin mridän neiti ei viihdy yhtään vatsallaan niin varmasn senkään takia ei vielä ryömi. Ja voi olla että lähtee suorasn konttaamasn ja jätyää ryömimiset väliinkin ??

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.09.2016

   No siellä on ihan samoja ikiä oleva neitokainen <3
   Joo hei kyllähän noi jutut menee niiin erivauhdilla lapsilla. Toinen puhuu aikasemmin ja toinen liikkuu jne, ja täytyy kyllä myöntää että tää meininki on välillä aika hasardia, että sietäskin pysyä lattiantasossa 😀 Niinhän se muuten monesti on että joku vaihe jää kokonaan väliin, meillä taas Mimosa ei konttaa ja veikkaan että se jää väliin kun nousi heti pystyyn.
   Ihanaa viikkoa sinne ja ONNEA huomenna teidän ihanuudelle <3

   Vastaa
 6. Emmi 13.09.2016

  Voi kun he ovat niin suloisia molemmat <3! Hei olis muuten kiva kuulla miten teidän koira tulee toimeen teidän lasten kanssa, onko mustasukkaisuutta kenenkään osalta, onko hän miten iso osa teidän perhettä, tuntuuko koskaan että koiran huomiointi jää teiltä vähemmälle, osaako lapset antaa koiralle rauhan ja toisin päin, yms.. Ihanaa viikkoa teille kaikille :)!

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.09.2016

   Kiitos <3
   Lila vain alistuu lapsille ja saa kyllä olla enemmän tarkkana lasten kuin Lilan suhteen. Koiruus antaisi tehdä itselleen mitä vain :/ Täytyy myöntää että vähemälle huomiolle on jäänyt, mutta aina iltaisin Lila kömpii kainaloon sohvalle. Onneksi Matilda on oppinut leikkimään Lilan kanssa mikä on tosi kiva juttu päivittäin. Niin ja tietty Mummi&Vaari jotka ottavat Lilaa välillä pitkiksi aijoiksi "hotelli hoitoon" 🙂 hyvä kun saadaan sitä enää sieltä kotiin 😀
   Ihanaa viikkoa myös sinne :)<3

   Vastaa
 7. Annu 13.09.2016

  Täällä vähän samoja fiiiksiä raskausajasta.
  Alkuraskaudessa pelkäsin keskenmenoa (2ollut) ja kärsin 24/7 huonosta olosta ensimmäiset 3kk. Sitten keskiraskauden energiapiikin sijaan kärsin väsymyksestä ja loppuraskaus meni kaikenmaailman fyysisten oireiden kanssa eläessä.
  MUTTA tekisin saman uudestaan, tai siis vielä neljännenkin kerran 😀

  On ne hormonaaliset myllerrykset niin voimakkaita, etten yhtään ihmettele jos raskaus/imetysajasta ei nauti. Itse sain itseni takaisin vasta reilusti imetyksen loputtua, joten sitä odotellessa 🙂

  Ihanat mimmit teillä! Pian vauvavuosi taas takana. Minkälaisia ajatuksia se herättää? 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.09.2016

   Pahoittelut keskenmenoista <3 en voi edes ajatella sitä huolta mitä olet kantanut.
   Joo se on kyllä hullua hommaa, että kaiken kipuilun jälkeen vauva on niiiiiin suuri korvaus että tekisi sen uudestaan 🙂 Ja tunnustan kyllä noi myllerrykset täysin 😀
   Täytyykin kirjoittaa tuotsta vuoden kulumisesta vaikka tarkemmin postaus..
   Kiitos viestistäsi ja ihanaa viikkoa <3

   Vastaa
 8. SusannaeleonooRa 13.09.2016

  Täällä myös vähän päälle 8kk tyttönen Senni. Päivärytmi on tismalleen sama kuin teillä. Senni konttailee ja kävelee tukea vasten. Pikku jakkaraa työntäen on ihana liikkua ympäri kämppää. Neiti osaa vilkuttaa ja taputtaa. Oikein hymytyttö joka hihittelee paljon. Osaa myös olla todella tuiman näköinen, tällä neidillä on miljoona eri ilmetta. Pikku prinsessamme on todella temperamenttinen ja omaa tahtoa alkaa jo näkymään. Senni on meidän pikku kolmikosta nuorin, Alexsandra on 3v ja Jooa 1v10kk. Isompien sisarusten perässä mennään pää kolmantena jalkana. Intoa olisi hyppiä sisarusten kanssa hullunlailla mutta taidot ja ketteryys ei aivan ihan vielä riitä.

  Meidän elämää ja arkea voi tulla seurailemaan blogistani : https://touhulandia.blogspot.fi

  Vastaa
  • Sara Parikka 13.09.2016

   Senni <3 ihana nimi! Sielläkin taitaa olla pikku taituri kun noin ketterästi liikkuu. Ja siis onko mitään söpömpää kuin vauvan ilmeet!? 🙂 aivan ihanalta miniltä kuulostaa <3 Onpas teillä kauniin & mahtavan kuuloinen trio <3 Menenpäs heti kurkkaamaan blogiasi!
   Kiitos viestistä ja ihanaa viikkoa koko porukalle!

   Vastaa
 9. Olivia 13.09.2016

  Moikka! Tuli lukiessa mieleen (on ennenkin tullut) että kutsutteko Mimosaa paljon kotona Mimoksi? Kun teksteissä monesti puhuttelet Mimoksi niin ajattelin että onko se myös kotona käytössä? 🙂 joko ihan vaan sulla ja Mikolla tai sit myös kun puhut lapsille 🙂 ja mukavaa ja tunnelmaista syksyä teille!

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.09.2016

   Moi 🙂 Kutsutaan jonkin verran, mä tykkään ”Mimo” nimityksestä, mutta oikeastaan aina lapsille puhuttaessa sanon aina Mimosa.. saas nähdä mihin nimi asettuu 🙂
   Kiitos, ja samoin sinne <3

   Vastaa
 10. Johanna 13.09.2016

  Voihan raskauden ihana kamaluus ? Annun kommentti hänen raskausajastaan kuulostaa erittäin tutulta! Ja tosiaan, miten me äidit ollaankaan taitavia (ja luotuja) kultaamaan nämä ajat niin, että sen olisi valmis kokemaan vaan uudestaan ja uudestaan. Minulla on takana kaksi vaikeahkoa raskautta ja viimeisimmän kohdalla vannotin, etten enää ikinä halua olla raskaana. Nuorimmainen täyttää pian 8kk ja olen jo useampaan otteeseen huokaillut haikeasti raskauden perään ? Vaikkakin olen vahvasti sitä mieltä, että meidän perheen lapsiluku on nyt ns. valmis, niin milloinhan se haaveilu sitten loppuu!? Kun ikä tulee ”täyteen”?!
  Oon jo aiemminki todennut, mutta meillä tosiaan ihan samoin, että esikoinen on paljon villimpi tapaus (ainakin vielä tässä vaiheessa). Vaikkakin pikkuveikka on osoittaunut hyvinkin tomeraksi ja eloisaksi nyt liikkeelle lähtiessä, niin rauhallisuuden esikoiseen verrattuna huomaa hyvin just esim. ravintolassa. Siinä missä hän ihmettelee ja katselee ympärilleen tyytyväisenä, on esikoiselle pitänyt keksiä kaikki temput ja leikit ja maissinaksut jajaja, että homma saataisiin edes jonkinlaisella kunnialla päätökseen ? Mutta onhan se tosi iso rikkaus, kun saa seurata kahden eri persoonan (ja kuitenkin niin samasta puusta veistettyjen) kasvua. Ja hei meillä sama, että esikoinen on perinyt minun vaaleuden ja kuopus isänsä ruskeat silmät ?
  Kateellisena luen teidän muiden yörytmistä. Meillä ei ehditä syvään uneen vieläkään, kun tissiä pitää saada niin monta kertaa yössä, etten pysy edes laskuissa! Tutti ei kelpaa, enkä ole vielä raaskinut huudattaakaan. Marraskuussa alkaa miehellä isyyslomaa, joten silloin viimeistään meinattiin kyllä tehdä asialle jotain!

  Ihana postaus Mimosta. Niin tomera neiti jo ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.09.2016

   joo se on kyllä hämärää kuinka aika kuultaa muistoja 😀
   Mä veikkaan että mulla se lapsihaaveilu jatkuu läpi elämän ja varmaan vaihtuu jossain vaiheessa isovanhempi haaveeksi 😀 Kiva tytöille 😀
   Aika hauskaa kyllä että teilläkin on samoin päin noi luonteet.. usein kuulee että esikoiset on niitä rauhallisempia jne. ja kuulostaa kyllä niiin samalta tuo säätö esikoisen kanssa 😀
   Oi miten teillä on varmaan kauniit lapset ja kiva että ovat perineet eri piirteitä 🙂
   Voih, meilläkin välillä on vaikeita öitä ja ollaan ”itketetty”, mutta pikkuhiljaa. Jospa vuoden iässä nukuttaisiin jo kunnolla läpi yön.. 🙂 Varmasti teille hyvä sauma marraskuussa kun ootte molemmat kotona :)<3 Ihanaa loppuviikkoa teille kaikille 🙂

   Vastaa
 11. Mimmu 14.09.2016

  Tosi kiva kirjoitus Mimosasta 🙂 Itselläni ei ole (ainakaan vielä) lapsia, mutta olen monesti miettinyt periytyisikö temperamenttini omalle lapselleni, olen kuulemma ollut aikamoinen riiviö jo ihan vauva-ajasta alkaen 😀 Miten teillä, oletko itse ollut enemmän Matildan vai Mimosan kaltainen vauvana? En sitten tiedä kuinka paljon tuollaiset luonteenpiirteet periytyy 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.09.2016

   Heippa Mirella! 🙂
   Me ollaan Mikon kanssa oltu molemmat aika aktiivisia, elosia jne. ja Matildassa taitaa yhdistyä nää meidän molempien riehut 😀
   Kyllä luulisin että periytyy 🙂 se on ihanaa kun välillä näkee itseään pienenä omassa lapsessa. Voih! Teillekkin ehkä vauhtipeppu tulee osaksi elämää jossain vaiheessa 😀 <3

   Vastaa
 12. Heidi 14.09.2016

  Voi ihanaa kuulla enemmän Mimosasta! Kiitos <3
  Meidän poika on nyt 7kk, ihana hymypoika joka ryömii hurjaa vauhtia ympäri taloa ja nousee kontilleen ja polviseisontaan kaikkea vasten mihin vaan keksii. Aika vahdittava jo 🙂 Koira on kaikista mukavin kaveri ja hassuttelu ja kutitus saa aikaan hirmuiset nauruhepulit, varsinkin vähän väsyneenä. Me ollaan enemmän illanvirkkuja mutta olen kyllä miettinyt jos pitäisi aikaistaa yöunia… Meillä nukutaan kyllä paljon pitempiä päiväunia, jopa 2,5 ja 2h unet (kun siis kahdet päiväunet) ja jos jää lyhyemmiksi niin sitten alkaa temperamentti näkyä 😉 Mutta olisiko sitten parempi nukkua yöllä 12h ja vähemmän päivällä? Kun nyt ehkä 9-10h yöllä plus päiväunet… Herätään aamulla 7-9 aikaan ja illalla unille 21-22 aikaan… Nuo teidän yöt on kyllä kadehdittavat. Meillä vielä herätään useammin mutta vaiheittainhan nää menee. Ihan parasta kyllä seurata kun oma lapsi kasvaa ja kehittyy <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.09.2016

   <3<3
   voi miten vikkelä taituri siellä pyörii 🙂 Koira on muuten ihan huippu kaveri vauvalle ja kiva kun on jotain kateltavaa maantasossa 🙂 Joo noi yöt taitaa mennä kyllä tosi yksilöllisesti.. Matilda on aina nukkunut suht vähän yössä ja taas päivisin pitkään. Ei olla pystytty vaikuttaa siihen oikeen millään. Mutta onneksi nukkuu läpi yön 🙂 Mimosa kyllä vielä heräilee välillä, mutta pikku hiljaa kohti sitä että yöt menisi kokonaan nukkuessa. Muistan että Matildan kanssa tilanne vakiintui yhden vuoden iässä, joten toiveet on korkealla että Mimosan kohdalla myös 🙂 On se vaan niin luksusta kun yöt aletaan kokonaan nukkumaan 🙂
   Ihanaa loppu viikkoa koko teidän perheelle <3

   Vastaa
 13. Janna 14.09.2016

  Olipa kiva postaus taas! Nää Mimosa-jutut uppoaa varmaan meikäläiseen parhaiten kun täällä on samanikäinen. Alvin on tosiaan muutaman päivän vanhempi ja nyt on parissa viikossa (oikeastaan yhdessä) oppinut rytinällä kaiken; ryömimään, konttaamaan, nousemaan tukea vasten ja ottamaan jo askeliakin tuettuna! Voisin kyllä aika varmasti veikata, että kävelee ennen 1v-synttäreitä. 🙂 ihanaa, että Mimo on noin iisi tapaus, varmasti kivempi noin päin. Altsu on aika temperamenttinen ja myös kovaäänisin vauva, jonka olen ikinä tavannut… 😀 se ei oo kivaa keskellä yötä… Nykyään yöt on yhtä kitinää ja pyörimistä. Rytmi on aika hakusessa, mutta aamulla herätään aina 9-10 ja puolen päivän aikaan nukkuu yhdet päikkärit ja 16-19 välillä toiset. Niistä riippuen menee nukkumaan yöunille joko 20-21 tai vasta 22-23. Toivottavasti saataisiin pian rytmi niin, että nukahtaisi kasin aikaan, kaipaan niin sitä omaa aikaa iltaisin!

  Anyway kuitenkin ihana hymypoika joka hurmaa kaikki <3 rakastaa käydä muskarissa ja temppuilla isin kanssa 🙂

  Kivaa loppuviikkoa teille! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 15.09.2016

   Alvin <3 aivan ihana nimi!!!! Hauskaa että hän on niin samanikäinen kuin meillä!
   Nojoo hei varppina kävelee ennen 1veetä jos noin vauhdilla kehittyy 🙂 menoa riittää!
   Noi rytmit on kyllä sellasia että seilaa ees-taas, meillä Matildan rytmi "nappas" Mimosan mukaan, nii meni helpommin. Illat on kyllä tosi tärekitä, kun saa hetken rauhoittua itsekseen/puolison kanssa. Onneksi sulla on ne päikkäriajat milloin voit puuhata omia juttuja = siivota :D:D
   Voi ihanuus sentään teidän Alvin! Nauti vauvaajasta <3 Kaikkea hyvää!!

   Vastaa
 14. Tinttu 16.09.2016

  Hei! Olipas tosi kiva kuulla Mimosasta vähän enemmän. Vaikuttaa kyllä hurmaavalta pikku neidiltä.

  Meillä on pian 5kk täyttävä neiti, viellä ei ole lähtenyt liikkumaan, vaikka kovasti ryömimistä yrittääkin. Lapsen kehitystä on niin ihanaa seurata! Tuntuu vain, että kasvaa turhan nopeesti. 😀

  Imetätkö vielä Mimosaa? Jos et niin milloin lopetit ja oliko hankaluuksia lopettamisessa?

  Sulla on ihana blogi, ja kirjoitat ihanan positiivisesti. hyvää syksyn jatkoa teidän perheelle! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.09.2016

   No niin noi minit kasvaa aivan liian nopeaa 🙂 Ihana pikku neiti siellä <3
   Mä imetän vielä.. on yllättävän haasteellista lopettaa kokonaan.. en oikein tiedä viittinkö kirjoittaa aiheesta laajemmin kun se herättää ihmisissä NIIN voimakkaita tunteita 😀
   Mutta tarkoitus olisi pikku hiljaa lopetella imetystä! 🙂
   Heei ihanaa viikkoa ja KIITOS 🙂 <3

   Vastaa
 15. 2x 17.09.2016

  Huippua, että joku muukin myöntää ääneen että raskausaika ei oo elämän parasta aikaa! Monilla se tuntuu olevan niin ihanaa ja mahtavaa ja miten tuntuu siltä että hehkuu… mä en tiedä sellasesta mitään 😀 Eka raskaus oli siedettävissä, mutta toinen oli tuskaa alusta loppuun. Varsinkin viimeset 2 kuukautta olin niin kipee ja tuskissani, että ihmiset hiipi ympärillä etten vaan räjähdä 😀 Joku kun vitsailee että tehkää vielä kolmas, niin vastaan et heti kun joku muu hoitaa raskausajan! 😉

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.09.2016

   JEp.. en mäkään :D:D
   Kuulostaa tutulta ja tosiaan vaikuttaa kyllä varmasti siihen tuleeko numero kolmosta koskaan 😀
   Huh, onneksi on nyt hetkeksi ainakin ohi 🙂
   Ihanaa syksyä teidän perheelle <3

   Vastaa