rentoutuminen

yleinenTags:

Moi! Sain eräältä lukijalta kysymyksen siitä kuinka rentoudun ja miten hemmottelen itseäni kaiken hässäkän keskellä. Oon kyllä ajoittain höyryjunamainen tyyppi ja porskutan montaa juttua samaan aikaan. Tästä syystä luulen, että äitiysloma täyttyy väkisinkin kavereista, pikku töistä, ruuanlaitosta, leipomisesta jne jne. Säännöllisesti tarvitsen kuitenkin omaa aikaa ja rauhaa. Oon kotikissa henkeen ja vereen.. Rakastan olla kotona. Tässä mun tämän hetken TOP rentoutumismuodot.

Bloggaaminen: Blogista on tullut tärkeä osa elämääni. Tuntuu, että on jotain ihan omaa ja tämä yhteisö on mulle tosi tärkeä.

Siisteys: Pystyn rentoutumaan jos on siistiä, eli ensin siivoan ja sitten nautiskelen.

Lasten päiväunet ja illat: Ollaan onnistuttu saamaan tytöt päiväunille samaan aikaan. Lounaan jälkeen laitan neidit sänkyihin ja sinne ne jää pyörimään, juttelemaan ja kikattelemaan. Valmistan usein lounaan itselleni tässä välissä (koska äidinkin täytyy syödä :D), menen sohvalle ja alan katsomaan jotain tv-sarjaa. Välillä käyn tyttöjen luona muutamaan otteeseen,  mutta usein noin 15-30min jälkeen tajuan että makkareista ei kuulu enää mitään. Lounaan teko ja ohjelman katsominen tuo kivaa taustamelua kotiin, niin että työt voivat nukahtaa ja etten itse ole haukkana kuuntelemassa niiden liikkeitä. 😀 Välillä tytöt nukkuu samaan aikaan jopa ruhtinaaliset 2h, jolloin vilkuilen  malttamattomana kelloa, mutta useimmiten 1h-1,5h. Yleensä Mimosa herää ensin ja pian sen jälkeen Matilda. Tytöt menevät yöunille 19.30-20.00 🙂

Downton Abbey: En olisi I K I N Ä uskonut että ajattelen/sanon näin, mutta ai että mä tykkään Downton Abbeystä. Ihan mieletön sarja! Monet suosittelivat sitä meille, mutta en tosiaan oo mikään historiadiggari joten ajattelin sen olevan liikaa mulle. Kuitenkin tuntuu, että sen avulla pääsen ihan eri maailmaan ja välillä jopa kaipaan sarjan katsomista ja sitä maailmaa mihin se vie 😀 siis apua! Mä taidan olla yhden askeleen lähempänä sitä, että katon täällä kohta Game Of Thronesia Mikon kanssa. 😀

Hyvät yöunet: Kaiken a ja o. Nooh tämä ei ole mitenkään taattu, koska Mimosa herää usein yöllä ainakin kerran. Nykyään hänen luokse ei tarvitse mennä, mutta herään kuitenkin ja usein nukahdan vasta kun tyttö on nukahtanut. Onneksi saan säännöllisesti nukkua pitkiä aamuunia.

Lämmin suihku: Rakastan lämmintä vettä ja lämpimiä suihkuja. Se rentouttaa, lämmittää ja katkaisee ihanasti päivän nukkumaan mentäessä.

Ruoka: Rakastan ruokaa, erilaisia makuja ja herkuttelua. Parasta on tehdä jotain kivaa iltapalaa/ruokaa ja ajoittaa syöminen siihen kun muksut ovat menneet nukkumaan. Rauhassa syöminen on luksusta! 😀

Liikunta: Urheilu nollaa ja virkistää.. mutta väsyneenä on välillä ollut vaikeaa lähteä salille tms. Niinpä olen mielummin käynyt kävelyillä, lenkillä ja venytellyt jne.

Miten te rentoudutte? <3Sara

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

24 kommenttia

 1. Niina 29.09.2016

  Kiva kun postailit tästäkin aiheesta! 🙂 Mä itsekkin tykkään rentoutua vasta kun koti on siivottu. Hyvät yöunet ovat kyllä ihan must juttu ja lämmin suihku autta aina.

  Vastaa
 2. ester 29.09.2016

  Onhan sekin tavallaan vähän niiku rentoutumista kun istuu katselee vaikka lehtiä, kirjoja tai surffailee netissä kännyllä.❤️✌️ Tai sitten ei tee mitään.

  Vastaa
 3. nIna 29.09.2016

  Moi Sara!

  Mun asia ei liity tähän postaukseen mitenkään, mutta tuli mieleen udella asiaa sulta! 😀
  Rasvasitko / käytitkö jotain voidetta mahaasi raskausaikoina? Onko hyvää vinkkiä sanoa tuohon asiaan? ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.09.2016

   joo kyllä mä rasvailin, mutta en mitenkään erityisen ahkeraa.. Kokeilin kaikenlaisia erilaisia voiteita, mutta varmmaan eniten käytin bio oilia minkä ostin apteekista 🙂

   Vastaa
 4. Laura 29.09.2016

  Itse rentoudun myös vasta kun koti siisti. Saan myös miehen iltavuoro viikolla omaa aikaa pari tuntia per ilta kun lapsi menee yö unille. Lenkillä rentoudun myös. Luksusta kun pääsee ilman lasta..Piha työt on myös mun rentoutumista, kun pääsee yksin tekemään.Joskus olen lukenut kirjoja,mutta nyt ei oikein voi keskittyä lapsen takia,mutta ehkä vois kaivaa kirjankin esiin illan hiljaisia hetkiä ajatellen. Blogiasi on tosiaan kiva lukea :).

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.09.2016

   Ihanalta kuulostaa 🙂 Joo toi kirjahomma on ihan sama mulla.. vähentynyt lukeminen paljon.. mutta voisi kyllä skarpata siinä 🙂
   Ihanaa viikonloppua teille <3

   Vastaa
 5. Tiina 29.09.2016

  Ite rentoudun sohvan nurkassa, lämmin viltti päällä ja telkkari auki! 🙂

  Vastaa
 6. Kaisa 29.09.2016

  Moi!
  Downtown Abbey on niin ihana sarja, harmi kun sen tekeminen loppui. Kesällä katsoin Netflixistä Call the Midwife -sarjan ja se oli kans kyllä hyvä. Se kertoo 50-luvun lontoolaisista kätilöistä ja nunnista, suosittelen jos ei Game of Thrones nappaa. Kyllä britit osaa ton draamasarjojen teon! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.09.2016

   OKei 🙂 kiitos vinkistä 🙂 joo kyllä britit todellakin osaa!
   Ihanaa viikonloppua <3

   Vastaa
 7. Petra 29.09.2016

  Moi!

  Täällä toinen mamma, joka nauttii illan muutamasta tunnista, jolloin on yleensä ihanan rauhallista ja hiljaista ja saa tosiaan syödä sen iltapalan yhdellä istumiskerralla.

  Asiaa sivuten: oletko pitänyt mitään erityistä unikoulua / tassutteluhoitoa nyt Mimosalle, kun neiti nukkuu pääsääntöisesti hyvin yönsä?

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.09.2016

   kuulostaa tutulle <3
   Joo kyllä me ollaan. Ehkä kevennettyä unikoulua.. Päätettiin ettei neiti saa enää yöllä maitoa (ei mitään perusteita kasvun kannalta että pitäisi yöllä ruokkia) sitten kun Mimosa heräsi ja alkoi itkemään menin/mieheni meni hänen luokseen ja antoi tutin. Pikku hiljaa minuutteja kasvatettiin 3min, 5min, 7min (yleensä vauva nukahtaa yllättävän nopeaa kesken itkun).. Voisin kirjoittaa tuosta ehkä ihan erillisen postauksen jos aihe kiinnostaa 🙂
   Ihanaa viikonloppua <3

   Vastaa
   • Petra 30.09.2016

    Sulla on kyllä paljon lukijoita, joilla on alle vuosikkaita pienokaisia, joten varmasti tämän aiheinen postaus tulisi tarpeeseen. Mielelläni kuulisin teidän tavasta saada mini nukkumaan paremmin ?

    Vastaa
 8. kaisu 29.09.2016

  Mun mielestä parasta rentoutumista on sohva+kahvikuppi+netflix ja sieltä downton abbey ??? Mäkään en oo ikinä tykänny sen tyyppisistä sarjoista, mut tää kolahti ja nyt oon jo 4. kaudessa ? Luen myös paljon kirjoja, ja pystyn uppotumaan hyvään kirjaan niin että kaikki häviää ympäriltä. Nyt varsinkin syksyisin on ihanaa myös iltaisin lähteä rauhalliselle kävelylle popit korvissa ☺ Rentoa loppuviikkoa sinne! ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.09.2016

   Aika hauska sattuma :)<3
   Kuulostaa tosi ihanalle sun rentoutumiskeinot!
   Kivaa viikonloppua sinne <3<3

   Vastaa
 9. 2 30.09.2016

  lämmin suihku rauhassa on kyllä se paras tapa rentoutua ! Nyt meillä ei oo ehitty rentoutumaan ollenkaan viikkoon, meillä muutto viikonloppuna ja päikkärit ja illat menny pakatessa ja vieläkin tuntuu että ei oo mitään pakannut…. noh huomenna illalla sit hyvä rentoutua uudessa kodissa ! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.09.2016

   Onnea uudesta kodista ja tsemppiä älyttömästi muuttoon!!! 🙂 Miten jännittävää!
   Vauhdikasta viikonloppua sinne <3

   Vastaa
 10. MIMMI 30.09.2016

  Ei vitsit. Taas ihan kun olisin omia listauksiani rentoutumisesta lukenu ? paitsi että ohjelmien katsominen jääny vähän vähemmälle nykyään. Jonin kanssa yhdessä seurataan muutamaa sarjaa ? täällä kans rakastetaan ruokaa ja RAUHASSA syömistä illalla ?

  Vastaa
 11. MMnDi 01.10.2016

  Moikka!

  Ihana postaus :).
  Kuulostaa moni asialle hyvin tutulle. Kuuma suihku on kyllä yks lempparini.
  Aina kateellisena kuuntelen ja luen muiden juttuja tuosta lasten nukkumaan menosta.. Miten olette opettanut tytöt nukahtamaan yksin ? Siis ilman vanhempaa. Itse niin kovasti haluisin saada lapset nukahtamaan yksin, vaan ei minusta ole huudattamaan niitä kun itkevät äitiä viereen ?. Isomman kohdalle se täytyisi jotenkin opettaa nyt. Vauvan kanssa jos ei tekisi sitä ”virhettä” alusta asti että jää viereen, ihailemaan nukkuvaa lasta ❤️.
  Ps. Mielenkiinnolla seuraan miten teidän uuden kodin löytyminen etenee. Täällä ollaan ihan samassa tilanteessa. Kovasti etsitään ja käyty kattelee :). Tsempit <3

  Vastaa
 12. Jansku 01.10.2016

  Pakko kommentoida, kun mainitsit Game of thronesin 😀 Mieheni aloitti sitä katsomaan yksin, ehti kaksi jaksoa katsoa, ja hurahdin itse sen jälkeen. Nyt on kaikki jaksot katsottu, aina vuosi pitä kuumeisesti odottaa 😀 Ja en myöskään ole koskaan ollut mikään ”historia-ihminen”, enkä myöskään juurikaan pidä fantasiasta tms. Suosittelen siis! Siinä on niin paljon kaikkea muutakin (ihmissuhteita esim.), että on jotenkin tosi uskottava ja koukuttava.

  Mukavaa syksyä 🙂

  Vastaa
  • jansku 01.10.2016

   Ja lisäyksenä vielä, en myöskään tykkää kauhean väkivaltaisista sarjoista tai leffoista, ja oon huono muistamaan henkilöitä ja nimiä sarjoissa 😀 Eli käytännössä tämä sarja on kaikkea sitä, mistä en pidä, ja silti oon ihan koukussa 😀

   Vastaa