t h e k o t i

design, koti & sisustus

Moi! Yritän välttää kilometrin mittaista faktan ja pohdinnan tuottamaa postausta, joten valkkasin teidän kysymykset rungoksi liittyen uuteen kotiin. Ihanaa miten innostuneita olette olleet, onnitteleet ja myötäeläneet. Kiitos! <3

Pääpointit– Paritalo, reilu 100 neliötä, kahdessa tasossa, yksi makkari alhaalla, kaksi ylhäällä, terassi, sauna, piha, iso kattoterassi, avokeittiö, uusi, ei remontteja, lattialämmitys läpi talon.

Mua ainakin kiinnostaa täyttyikö teidän toiveet asunnon suhteen/ kuinka paljon niistä jouduitte luopumaan tai muokkaamaan?

Ehkä meidän toiveet muokkaantuivat myös matkan varrella. Lähtökohtaisesti en uskonut että muutamme enää ”kauemmaksi” keskustasta, vaikka pk-seudulla edelleen pysyttäydytäänkin. Onneksi osasin katsoa (Mikon avustuksella) isompaa kuvaa, koska uskon että rauhallinen alue tulee enemmän kuin tarpeeseen. Itse asunto ja koti on enemmän kuin osasin ikinä toivoa.

Ois kiva tietää mitkä kaikki alueen palvelut teille luulet olevan tärkeitä?

Hyvät liikkenneyhteydet, koska käytetään julkisia aika paljon. Pk-seudulla on melkeinpä kaikkialla kaupat, tarhat, koulut jne lähellä kuten tässäkin kohteessa. Tsekkasin kuitenkin koulumatkan pituuden ja se jäi alle 1km, joten ei hätää sen suhteen. Tärkeässä roolissa oli myös hyvät ulkoilumahdollisuudet ja tässä tapauksessa ulkoilu hoituu erittäin kauniissa ympäristössä meren lähellä.

Mikä tuntuu tällä hetkellä parhaalta jutulta uudessa kodissa verrattuna vanhaan?

Koko, tila ja se että se on suht uusi. On kyllä ihanaa päästä muuttamaan. Siskoni perhe asuu vain kilometrin päässä ja se on iso bonus!

Muutatteko kaupunginosasta toiseen vai pysyttekö samalla alueella? Jatkuuko sisustuslinja saman tyylisenä vai onko maku muuttunut muuttojen välillä?

Pysytään suht samalla alueella, linnuntietä ei montaakaan kilometriä nykyiseen. Sisustuslinja jatkuu varmaan suht samanlaisena. Ehkä yritetään vielä rohkeammin toteuttaa omia visioita.. Maku on kyllä muuttunut tosi paljon vuosien saatossa. 😀 voi apua sentään!

Onko uudessa kodissa jotain mikä tuntuu etukäteen haastavalta?

Haaste on varmaan korkea tila, akustiikka ja siihen liittyvät asiat.. Samalla tämä on kyllä yksi isoimmista pointeista mihin kodissa ihastuimme.

Tuleeko jotain juttua vanhasta kodista ikävä? 

Naapurin perhettä. <3

Mua kiinnostaisi, että oliko joku tietty juttu mikä sai teidät kotiin ihastumaan ja oliko juttuja jotka ei uudessa kodissa toteudu mitä ehkä teillä oli ”kriteereinä”?

Oli monta juttua mihin ihastuttiin ja mitä enemmän mietittiin kohdetta niin sitä enemmän se alkoi vetää puoleensa. Mikolle homma oli paljon selkeämpää ja hän tiesi heti asunnon potentiaalin sekä sen että osuttiin oikeaan.. Mulla meni hetki enemmän aikaa. Tämä ehkä johtui osittain siitä, että koteja oltiin kierrelty jo niin paljon ja kaikki alkoi mennä yhdeksi puuroksi pään sisällä. Olin jo asennoitunut siihen, että väiaikainen vuokra odottaa. Onneksi löydettiin omamme. <3 Välillä tuntuu hassulta hypettää ja jauhaa niin paljon uudesta kodista, mutta kyllä se on meille äärettömän iso asia. Varmaan aika monelle koti on se tärkein paikka ja nyt lasten kanssa siitä haluaa tehdä entistä ihanamman paikan. Kriteereistä puolikerros ja takka jäivät puuttumaan 😀 😀 mutta nämä olivatkin haihatuslistan loppupäässä. Kaikki oleellinen natsasi ja uskon että se on iso tekijä siinä että halusimme itsellemme juuri tämän kodin. <3Sara

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

20 kommenttia

 1. Emmi K 30.10.2016

  Kääks, uusi kotinne kuulostaa IHANALTA!! Oon ite jotenki niin rakastunut kaksikerroksisiin paritaloihin:) Voi apua mikä himo tuli muuttaa ja sisustaaaa 😀 Tsemppiä muuttorumpaan 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.10.2016

   KIITOS <3 Odotan kyllä itsekkin niin paljon kaikkea uutta ja tulevaa 🙂 Kiitos superpaljon viestistäsi ja ihanaa tulevaa viikkoa <3

   Vastaa
 2. Sofia 30.10.2016

  Ihanaa, että ootte löytäny noin sopivan kodin itselle! 🙂 kyllä se koti ainakin itselle on todella tärkeä juttu ja saa sen myös muille kertoa. Ei mua ainakaan haittaa jos joku kehuu omaa kotiaan 😀

  Ja edelliseen postaukseen vielä, musta ootte ottanu hyvän linjan lasten kuville. Saavat itse sitten päättää mitä tekevät tulevaisuudessa. 🙂 itse oon aikonu tehdä ihan samalla lailla sitten kun tänne alkaa lapsia tulemaan 🙂

  Onnea vielä uuteen kotiin! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.10.2016

   Joo samaa mieltä oon, että tykkään kun ihmiset jakavat iloisia juttuja ja koti on tosi iso asia.. 🙂 Mutta ehkä mua vaan huvittaa kun jotkut mediat kirjoitti viime muuton yhteydessä ”salkkari pariskunta muuttaa hulppeaan kotiin” :D:D haha, oli ihan perus rivari kolmio kyseessä 😀 mutta joo nää on näitä, saas nähdä tuleeko tällä kertaa jotain!

   Ihanaa että aattelet noin <3 Kiitos!!!!

   Vastaa
   • Sofia 30.10.2016

    Hah, no noi on noita 😀 jokaselle se oma koti on kuitenki paras oli se sit hulppee tai ei 😀 kliseitä, mutta totta ?

    Vastaa
 3. Mimmi 30.10.2016

  Voi vitsit miten ihanalta teidän uus koti kuulostaa! ? kattoterassi?!! Vau! ?? en malta odottaa kuvia uudesta kodista! Joudutteko mitään laittamaan uusiks vai natsasko kaikki hyvin omiin mieltymyksiin? ? pääsettekö koska muuttamaan? onnea vielä teille uuteen kotiin! ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 30.10.2016

   KIIIITOS <3<3
   Me tehdään pientä pintaremppaa, maalia ja tapettia lähinnä 🙂
   Päästään kuukauden sisään uuteen kotiin 🙂 Jee!
   Ihanaa sunnuntaita sinne!<3

   Vastaa
 4. ester 30.10.2016

  Muuttaminen uuteen kotiin vie varmasti paljon voimia vaikka on loppupeleissä ihan kivaa. 🙂 Kivaa Sunnuntaipäivää @saraparikka!

  Vastaa
 5. Juliaa 30.10.2016

  Oi että <3 onnea. Me maltetaan odottaa vielä thekodin kanssa muutama vuosi. Ihan parasta teille!

  Vastaa
 6. Aida 30.10.2016

  Oi vitsit, ihanaa että ootte löytänyt hyvän kodin! Innolla odotan sisustus- ja remppapostauksia, kun itsellänk on pian muutto ensimmäiseen asuntoon. Ihanaa syksynjatkoa ja muuttopuuhia sinne! :)❤️

  Vastaa
 7. Paula 30.10.2016

  Muutatteko Länsiväylän toiselle puolelle? 🙂

  Vastaa
 8. Katrianna 30.10.2016

  Wou, kuulostaa niin ihanalta ja (ainakin mulle) unelma asunnolta (kaksikerroksinen ja kattoterassi!!!) <3 Odotan innolla kuvia ja sisustus yms. postauksia uudesta kodistanne. Onneaa 🙂

  Vastaa
 9. Oona 30.10.2016

  Onnea teille kodin löytymisestä <3 innolla odotan sisustus kuvia sieltä! Nykyinen kotinnekin on kaunis ja tunnelmallinen:) Olen saanut paljon sisustus ideoita mm. Sinulta.

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.11.2016

   KIITOS <3
   Oi ihana kuulla 🙂 Varmasti tulee tosi paljon sisustusjuttuja nyt jatkossa!
   Kivaa viikkoa <3

   Vastaa
 10. Katja 31.10.2016

  Niisk?❤️

  Vastaa
 11. H 04.11.2016

  Ihanaa kun löysitte kodin!! Avokeittiöllinen kämppä meilläkin on se mistä me ei voida luopuu,siinä on vaan se joku juttu minkä haluu tulevaisuudessakin asuntoon!:D
  Me päätettiin, et jäädään vielä loppu vuodeks tähän kotiin ja sit ens vuoden alussa etitän oikeen toden teolla se uus isompi kämppä, ettei tuu just kauheeta muuttorumbaa just ennen joulua/joulun aikana ja sit saa rauhassa pakkailla Uuden vuoden jälkeen ?

  Sisustus/asunto postauksia odotellessa ??

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.11.2016

   Joo sama homma.. avokeittiö on MUST! 🙂 Varmaan viisas ratkaisu teillä 😉 Ihanaa odotella alkavaa vuotta! <3

   Vastaa