baby number 2 & 3

baby, koti & sisustus, lapset, pohdintaa

Moi! Jotenkin sitä luulisi, että se ensimmäinen lapsi on se haastavin päätös/matka ja sen jälkeen tulevien vauvojen teko ei olisi yhtä hankalaa. Sitä se kuitenkin oli! Muistan kuinka mietin ja pähkäilin toisen lapsen kohdalla ja samalla toivoin todella paljon että tulisin uudestaan äidiksi. Itse pohdinta ennen lasta oli samanlaista, mutta raskaus, syntymä ja pikkuvauva-aika oli toisen kohdalla paljon rauhallisempaa ja varmempaa.

Vielä ennen Mimosan syntymää mietin kuinka rakkauden voi jakaa, mutta luotin siihen että rakkautta ei tarvitse jakaa.. Se TUPLAANTUU! <3

Matilda suhtautui alusta saakka uskomattoman hyvin Mimosaan ja kiinnitimme heidän suhteeseen paljon huomiota. En koskaan sanonut Matildalle, että ”odota” tai ”mene pois” kun imetin Mimosaa, vaan kehotin häntä tulemaan kainaloon. Sanoin, että äidin syliin mahtuu molemmat. Tietysti jos Matilda olisi ollut vanhempi olisi häneltä voinut jo vaatia hieman kärsivällisyyttä ja odottamista, mutta neiti oli 1v9kk kun Mimo syntyi, joten hän oli todella pieni myös itse.

Meille sisaruksen hankkiminen tuntui luontevalta ja toivoimme kovasti, että saisimme kaksi lasta. Olen myös sitä porukkaa joka ajattelee, että kaksi menee siinä missä yksikin. Toki moni juttu olisi simppelimpää vain yhden kanssa, mutta on siinä niin paljon myös helpottavia ja positiivisia puolia kun on sisarukset. Tytöt leikkii, osoittaa rakkautta, on aina toistensa kanssa ja jakavat.

Tuntuu, että paljon vähemmän ihmiset kyselevät mahdollisesta kolmannesta lapsesta. Toisen kohdalla juttu oli eri ja toisen lapsen perään kyseltiin jatkuvasti. Olen kuullut montaa kertaa puhuttavan siitä, että eikö yksi lapsi riitä? Ihan kun oletettaisiin sisarusta tai sitä että vanhemmat haluavat lisää lapsia. Näissä jutuissa pitäisi aina muistaa olla hienotunteinen ja pitää mielessä, että kaikille nämä asiat eivät ole valintakysymyksiä. Tietysti sitä miettii kolmatta lasta ja sitä tuleeko sellaista koskaan olemaan/saamaan. Uskon että lähitulevaisuudessa se ei ole meille ajankohtaista, mutta toisaaltaan kun ollaan vielä niin nuoria mielestäni olisi tyhmää lyödä nyt jotain lukkoon. Katsotaan mitä elämä tuo tullessaan. Joskus pienempänä haaveilin viidestä lapsesta ja voin kertoa, että se haave tuskin toteutuu. 😀

Toinen asia mikä ihmisiä tuntuu myös mietityttävän on sukupuoli. Jos joskus saamme kolmannen lapsen emme toivo sen olevan poika ja yhtälailla emme toivo sen olevan tyttö. Olen itse kolmas tyttö vanhemmilleni ja todella toivottu sekä mieluinen tyttönä. En koskaan edes tajunnut ajatella koko asiaa ennen kuin tulin itse kahden tytön äidiksi ja tuntuu siltä että meidän pitäisi haluta nimenomaan poikalapsi. Ehkä nämä sukupuoli mietinnät ovat vain sitä pintaa ja kaikki ihmiset sisimmässään tietää millä asioilla on oikeasti merkitystä. Kyllähän se silti korvaan ikävältä kuulostaa kun joku tokaisee, että toivoitte varmasti Mimosan olevan poika, tai vieläkö meinaatte yrittää jos saisitte pojan?.. Öööööö? 😀

Olen yrittänyt oppia ajattelemaan, että toisten ihmisten letkautukset eivät ole kohdistettuja piikkejä minulle, vaan ne kertoo ennemminkin kyseisen ihmisen ajatusmaailmasta. Yritän myös muistaa olla hienotunteinen suhteessa lapsiin, perheisiin ja ihmisten erilaisiin tapoihin/valintoihin. Kukin tietää itse ja harva ylipäätään haluaa kuulla kärkkäitä mielipiteitä tai huolimattomia letkautuksia.

Oletteko kokeneet näitä samoja fiiliksiä sukupuolten tai lasten määrän suhteen?

Ihanaa perjantaipäivää! Me lähdetään risteilylle (!!!) koko perheeni voimin. PIKKUJOULU!.. ja voitte vaan kuvitella kuinka innoissaan Matilda on. <3Sara

*(mekko-forever21, legginssit-hm, takki-Umbro/saatu/Polhem, huivi-ginatricot, kengät-HellyHansen/saatu)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

81 kommenttia

 1. Enni 02.12.2016

  Olipa itselle ajankohtainen postaus ja kiva lukea sun ajatuksia aiheesta! Meillä on tyttö nyt 4kk ja toki se toinen lapsi on mietinnässä sekä meillä itsellä että ilmeisesti kommenttien perusteella myös meidän läheisillä..
  Tuo sun kommentti ettei se rakkaus jakaannu vaan tuplaantuu oli kyllä rohkaiseva! Onhan nuo lapset ihania ♡

  Vastaa
  • Sara Parikka 02.12.2016

   Ihana kuulla <3 voih, muistan tuon pohdinnan 🙂 Joo, niin se todellakin on että rakkaus vain kasvaa, suosittelen 😉 jos vain omalta tuntuu. Mutta ihanaa ensimmäistä Joulua sinne pienen tyttösen kanssa <3

   Vastaa
 2. Outi 02.12.2016

  Me olemme kolmen pienen pojan vanhempia ja matkan varrella on saanut törmätä jos jonkinlaisiin kommentteihin. Toisen lapsen kohdalla ihmiset just ajattelivat, toivomme tottakai tyttöä koska oli jo yksi poika. Ja varsinkin kun aloin odottaa kolmatta niin kommentit oli lähestulkoon tätä luokkaa ”No jos nyt saisitte sen tytön”, ”no nyt varmaan jo toivotte tyttöä”. Sitten kun ultrassa selvisi että odotamme kolmatta poikaa ihmiset tuntuivat olevan jopa jotenkin pahoillaan ettei nyt saatukaan sitä tyttöä jota kaikki muut olettivat meidän toivovan. Ihan kun olisimme kolmannen lapsen tehnyt siinä toivossa että saisimme tytön. Myös lasten määrästä saatiin kuulla negatiivisia kommentteja niin paljon että itse jo toivoin että ihmiset tajuais vaan olla onnellisia meidän puolesta, onnitella ja jättää mielipiteensä omaan arvoonsa. ”Aloit sitten oikein tehtailemaan”, ”te päätitte sitten perustaa oikeen suurperheen”, ”nythän teillä loppuu talosta tila kesken, joudutte ostaa uuden auton jne”, ”no huhhuh lopettakaa jo”. Tällaiset kommentit tuntuivat todella pahalta. Meille se oli onnellinen asia, mutta muille se tuntui olevan joku ongelma. Ehkä ihmiset ei sillä hetkellä tajua loukkaavansa ja kyllähän sitä oppi seisomaan omien valintojen takana entistäkin varmemmin. Mukavaa joulun odotusta teidän perheelle! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.12.2016

   Voi luoja miten ihmiset osaa olla ajattelemattomia.. en käsitä. Pitäisi olla vain iloinen ja onnellinen toisten puolesta eikä letkautella omia ”mielipiteitä”.. tuntuu että onko noi jotain opittuja heittoja, koska eihän sitä nyt oikeesti voi aatella niin.. Ääh, nää on näitä!
   Olettepas onnekkaita kolmen pojan vanhempia <3<3<3 Ihanaa! Kiitos, hei samoin sinne mitä parhainta joulunaikaa!

   Vastaa
 3. Anni 02.12.2016

  Moi! Vähän aiheeseen liittymätön asia, mutta mikä sävy se Nyxin huulipuna on mitä sulla oli instakuvissa eilen? Ihastuin sävyyn ja olisi kiva itsekin kokeilla jotain vähän erilaista. Ja olisi kiva kuulla arvostelua siitä muutenkin vaikka postausmuodossa 🙂
  Ihanaa joulun odotusta koko teidän perheelle!

  Vastaa
 4. Satu 02.12.2016

  Moi!
  Minä kun aloin odottamaan kolmatta lastamme niin lähipiirin kommentit olivat ”osanottoni”, ”kivat sulle” ja ” Mä en tajua miten sä vielä jaksat, mä en ainakaan jaksais”. Meille onnellinen ja toivottu asia tuntui olevan monelle ongelma. Mä en ymmärrä sitä että joku (esim tää yks mua 10 vuotta vanhempi) joka on lapsensa tehnyt, tulee kyselemään multa että miten mä jaksan vielä valvoa yöt kun hän ei jaksaisi. Törkeyden huippuna pidän sitä, että joku tulee kysymään raskaana olevalta että oliko toi vahinko 🙁
  Ihanaa päivää ja onnenhetkiä tellle!

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.12.2016

   Siis voi herranjumala.. MIKSEI IHMISET VOI VAAN ONNITELLA!!! mua ei anakaan kiinnosta kuulla kenenkään latteita heittoja.. huoh! Onnekas sinä kolmen äiti, ihailen <3<3<3

   Vastaa
 5. Tirpustiira 02.12.2016

  Pitkässä parisuhteessa päätös ensimmäisestä lapsesta oli itse asiassa omalla kohdallani varsin helppo sitten, kun elämäntilanne salli raottaa sitä ovea arjesta. Toinen lapsi tosiaan onkin sitten kinkkisempi juttu. Ylipäätään perheiden lapsiluvuissa on tosiaan monen monta pointtia ja näkökulmaa, eikä ulkopuolinen voi sanoa mikä kullekin on se oikea ratkaisu. Olen saanut kuulla 3-vuotiaan lapsen äitinä lukuisia kyselyitä siitä, joko toinen on tulossa, ikään kuin se olisi joku oletus. Dilemma on, että haluaisin ihan kuollakseni mun lapselle sisaruksen, mutta en ole varma riittääkö omat rahkeet toiseen vauvavuoteen tällöin kahden lapsen äitinä. Rakastan lastani, ja koen tekeväni vääryyttä lapselleni jos hän jää ainokaiseksi, sillä mielestäni lapsi ansaitsee sisaruksen. Meillä vaan tukiverkot puuttuu, tai niitä on mutta pitkän välimatkan päässä eikä ole ketään, ketä voisi lyhyellä varoitusajalla pyytää avuksi. Kahdestaan mieheni kanssa ollaan esikoinen kasvatettu ja tilanne ei tulevaisuudessa tule olemaan yhtään sen parempi. Toki nykytilanteessa miehellä olisi mahdollisuus jakaa vanhempaisvapaat kanssani, mitä mahdollisuutta ei ollut esikoisen ollessa pieni miehen työtilanteesta johtuen ja se varmaan jakaisi vielä paremmin vastuuta lapsista. Mutta onneksi omaan ”best before” päivämäärään on vielä aikaa eikä kukaan pysty sanomaan millä ikäerolla lapset olisi helpointa kasvattaa, joten vielä on aikaa. 13 vuotta ikäeroa on kuulemma liikaa, sanoi työkaveri kokemuksen syvällä rintaäänellä 😀 ehkä ei siis sitä kuitenkaan.

  Vastaa
  • taskuapinat 02.12.2016

   Mulla ja keskimmäisellä pikkuvelilöä ikäeroa on 11vuotta, tietenkin teini-ikäsenä ero oli iso ja pikkuveli ärsyttävä ? mutta näin vanheten olemme lähentyneet ja pikkuvelini on jopa tyttöni sylikummi ❤
   Ja löytyy vieläkin nuoremmat joiden kanssa ikäeroa on 22vuotta ? no ne onkin hyviä kavereita minun lapsille kun ikä eroa heillä ei ole kun puolitoistavuotta.

   Vastaa
   • Tirpustiira 02.12.2016

    Niin no itse asiassa onhan munkin veljillä, vanhemmalla ja nuoremmalla ikäeroa 9 vuotta ja eipä sitä nyt, kun kaikki ollaan jo 20 kurttuisemmalla puolella, tajua edes ajatella. Tajusin myös, että olen ajatellut esimerkiksi 7 vuotta olevan jo iso ikäero, mutta en ole koskaan ajatellut omaa ikäeroa pikkuveljeeni mitenkään ihmeellisenä asiana, 7 vuotta sekin 🙂 näin sitä löytää itsensä laatikosta.

    Vastaa
   • Sara Parikka 04.12.2016

    Ihana kuulla 🙂 <3 tää on just niin osuva esimerkki siitä kuinka sisaruussuhde on niin paljon enemmän kuin ikäero, Kiitos kun jaoit 🙂 <3 Mahtavaa!!

    Vastaa
  • Jenni 02.12.2016

   Hei, pakko laittaa tähän kommenttia. Meillä on kaksi lasta, 4 ja 1 vuotiaat. Meiltä puuttuu myös tukiverkosto. Miehen äiti asuu tunnin ajomatkan päässä eikä häntä viitsi pyytää hoitoavuksi ilman mitään todellista syytä kuten esim. Lääkärikäynti. Muut sukulaiset asuvat kauempana. Olen hyväksynyt sen että meillä on hieman sotkuista, tai ei ole imuroitu niin usein kuin haluaisin koska en vain jaksa tai ehdi. Mielestäni tärkeämpää on huolehtia lapsista ja antaa heille ruokaa ja huolenpitoa. Mun henkireikä on se kun isompi lapsi on kahtena iltapäivänä viikossa kerhossa ja nuorempi nukkuu päiväunia. Silloin saan hetken omaa aikaa. Välillä haaveilen, että olisi joku jolle veisin lapset muutamaksi tunniksi hoitoon. Tiukanpaikan tullen olen valmis ostamaan kaupungilta lapsityöntekijän tai ostamaan MLL:n hoitajan. Neuvolassa kysyttiin kuopusta odottaessani joko synnytys jännittää. Sanoin ettei synnytys vaan se kuka hoitaa esikoista kun täytyy lähteä sairaalaan. Lopulta synnytys täytyi käynnistää ja anoppi tuli hoitoavuksi. En tiedä oliko tästä mitään hyötyä sinulle tirpustiina, mutta jos päätätte tehdä toisen lapsen niin uskon että saatte apua neuvolan kautta tai itse ostamalla hoitajan. Ja siivouksessa ottaa rennommin, ei ne lapset välitä onko vähän sekaista vai kaikki tiptop! Toki omaa ja parisuhdeaikaa kaipaa välillä mutta tämä on ollut oma valintani!

   Vastaa
   • Sara Parikka 04.12.2016

    joo meilläkin kyllä karsittu siivoomisessa toisen jälkeen etenkin.. ja mhl on itselle ihan hyvä vaihtoehto, koska olen itse toiminut lastenhoitajana aikoinaan sitä kautta 🙂 Kiitos viestistä ja vertaistuesta <3

    Vastaa
  • Sara Parikka 04.12.2016

   Ymmärrän hyvin tilanteenne.. Mun mielestä on super hienoa ja rohkeata, että tunistatte teidän voimavarat ja toimitte sen mukaan. Mulla on läpiirissä muutama ihminen jotka on tehny ihan samalla tavalla, heillä on tukiverkko ympärillä, mutta toinen on tuntunut silti haastavalta.. Kirjoitit todella hienosti siitä kuinka asia on aina perheen oma ja kukaan ei voi tulla vierestä kommentoimaan.
   Mun mielestä mikään ikäero ei ole huono tai sen parempi.. itselläni on 6 & 8 vuotta vanhemmat siskot ja tuon vanhemman kanssa pidetään yhteyttä päivittäin.. Sisaruussuhde on niin paljon muutakin kuin ikäero.
   Ihania päiviä ja joulunodotusta sinne ja 3veelle <3 Kiitos kun jaoit tarinaasi asian ympäriltä!

   Vastaa
 6. taskuapinat 02.12.2016

  Meille tulleita kommentteja kun on kuullut että odotin tyttöä: no sit ei enempää tarvi kun on jo molempia 1kpl…
  Tuntu aika kirpasevalta, mutta se on myös meidän päätös ollut.
  Ei sentakia että on tyttö ja poika vaan koska haluttiin vain kaksi lasta. Myös se että esikoisen kohdalla pelkäsimme hänen selviytymistä ja Jannikan kohdalla minun, vaikuttaa ettei enää uskalleta ottaa ”riskiä” että joku menehtyisi. Näin ollaan onnellisia 4henkilön taloudessa ja kiitollisia että meitä on siunattu 2 aivan ihanalla mukulalla ?
  Ihanaa viikonloppua ja pikkujouluristeilyä teille ? (voin vaan kuvitella Matildan innostuksen) ❤

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.12.2016

   Hei en ookkaan ikinä aatellut että tytön ja pojan vanhemmat voi myös saada näitä kommentteja.. Kiitos kun jaoit. <3 Ja hei voin vaan kuvitella miltä tällaiset puheet tuntuu siinä valossa, että hengissä selviytyminen ei ole tae ja kaikki huoli siinä ympärillä, te sankarit <3<3

   Vastaa
 7. Jemsku 02.12.2016

  Itseäni ärsyttää kun ventovieraat kyselevät lasten hankinnasta avioliiton jälkeen.. Jopa sellaiset ihmiset joiden nimeä en tiedä?! ? Toki kaikki muutkin kyselee ja tuntuu jo välillä siltä, että ei tee edes mieli hankkia lapsia kun alkaa ahdistaa ja varsinkin kun ei tiedä saako edes..
  Onneksi on ihaniakin ystäviä joille voi puhua ja toivoa, että saisi joskus Samoihin aikoihin lapsia ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.12.2016

   Just.. niin outoa.. ei tulis mieleenkään udella keneltäkään (etenkään puoli tutulta/tuntemattomalta) lastenhankinnasta. Rauhaa & hienotunteisuutta kiitos 🙂 <3

   Vastaa
 8. Maris 02.12.2016

  Meille on kolmas lapsi tulossa. Jotenkin vain tuntui siltä, että meidän lauma kaipaa vielä yhtä jäsentä 🙂 Itse olen oman matkani aikana joutunut kokemaan hätäsektion, keskenmenon ja lapsen sairastumisen yhden päivän ikäisenä (nyt onneksi jo terve). Ja tajunnut sen miten lapset saadaan, ei tehdä 🙂

  Ihmiset ovat joskus ajattelemattomia sanoissaan. Itseltänikin on kysytty onko lapsi vahinko ja ehdotettu miten tuossa elämäntilanteessa keskeytys olisi viisainta. Mitä?! Itselle ei ikinä tulisi mieleenkään sanoa kenellekään mitään tuollaista. Kunpa muutkin tajuaisi, ettei kaikkea tarvitse sanoa ääneen.

  Ihanaa reissua teille!

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.12.2016

   IHANAA <3 onnea kovasti raskauden johdosta. Aivan ihanaa että perheenne saa kolmannen pienokaisen :)<3 Voi, apua.. nimenomaan, pitäisi mölyt mahassa.. ehkä jotkut ihmiset ajattelevat lapset itsestään selvyytenä 🙁
   Kiitos älyttömästi viestistä ja kaikkea hyvää raskauteen sekä koko perheelle ihanaa joulunaikaa!<3

   Vastaa
 9. 2x 02.12.2016

  Meitä ekan lapsen jälkeen kehotettiin HANKKIMAAN toinen, et jos toinen kuolee niin jää vielä toinen. Sit kun lasten isovanhempi kuuli, että tulee toinen tyttö: ”mää ootin et se on poika”. Nyt kun on kaks tyttöä, pitäis tehdä poika. Et mistähän näitä lapsia hankitaan ja missä kohtaa voi valita sukupuolen? Käy vähän tunteisiin tää asia, kun me ollaan odotettu näitä lapsia aika pitkään. Huoh! 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.12.2016

   A P U A !!!!! Mikä ihmisiä riivaa! Nää on niin näitä 😀
   Hei ihanaa joulunaikaa koko perheelle ja etenkin pikkuisille tytöille <3<3

   Vastaa
 10. Jade 02.12.2016

  Tätäkin postausta oli kiva lukea, vaikkei aihepiiri kuulu ollenkaan elämääni. ? Tai kyllähän se tavallaan kuuluu, kun pikkusiskoni on niin pieni, vuonna 2015 syntynyt. Itse olen meidän perheen esikoinen, miulla on myös pikkuveli ja sitten tuo pieni pikkusisko, joka tälläkin hetkellä puuhailee jotain kivaa ?
  En tiedä, mitä mieltä vanhempani ovat, mutta luulen ainakin niin, että heille on ollut ihan sama, mitä sukupuolta lapset ovat. Ainakaan en ole koskaan minkäänlaisia huomautuksia asiasta kuullut. <3
  Mukavaa viikonloppua! <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.12.2016

   Ihana kuulla <3 voi miten mahtavat vanhemmat sulla! En usko että kukaan vanhempi ajattelee rakkaasta lapsestaan sukupuolta, muut asiat merkitsee 🙂 Voi hyvin!

   Vastaa
 11. Sini 02.12.2016

  Itsekin haluaisin kovasti jo saada lapsia, mutta niitä ei vain ole vielä tullut. Yksikin lapsi olisi maailman ihanin asia, mutta saisi niitä tulla useampikin. ❤️ Minulla olisi ollut tähän todella pitkä kommentti, mutta en saa puettua ajatuksiani sanoiksi. ? Mukavaa risteilyä koko perheelle. ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.12.2016

   Kiitos viestistä <3 tätä nimenomaan meinaan, että ihmisten pitäis muistaa kuinka nämä asiat ovat henkilökohtaisia, herkkiä ja kaipaavat hienotunteisuutta sekä kuuntelua. En ite ainakaan kaipaa kommentteja vaan tukea. Voimia matkallenne vanhemmiksi, varmasti sen aika vielä tulee <3<3<3 Halaus!

   Vastaa
   • Sini 04.12.2016

    Täällä oli monikin osannut sanoa juuri ne asiat mitä itsekkin ajattelin. Ihmiset ovat todella ajattelemattomia näissä lapsi kysymyksissä, itseäni nipistää oikein kovaa kun olen kuullut kysymyksiä ”millois te ajattelitte tehdä lapsia, kun olette ollut jo niin kauan yhdessä?” Tässä kysymyksessä iskee vaikeus vastaajallekkin, kun ei haluaisi olla ilkeäkään, mutta miten selität asian niin ettet käy koko tunnemyrskyä läpi. Ollaanhan niitä yritettykin, mutta kun niitä ei tuosta noin vaan tehdä, VAAN SAADAAN jos saadaan. ?? Kiitos sanoistasi Sara, halaukset myös sinne! <3

    Vastaa
    • Sara Parikka 04.12.2016

     NIMENOMAAN!!!!!! joo voin muuten kuvitella juuri tuon vaivaannuttavan tilanteen kun ei tiedä mitä sanoa ja kysyjä varmasti nolostuu jos kertoo suoraan.. Lapsia todellakin saadaan, eikä mitään pitäisi pitää itsestäänselvyytenä. <3 Kaikkea hyvää!

     Vastaa
 12. Emilia 02.12.2016

  Olet varmasti ihan oikeassa sanoessasi, että ihmisten kommentit heijastavat heidän ajatusmaailmaansa. Itse huomaan AJATTELEVANI juuri näitä ”ihanaa, heillä on molempia lapsia yksi” ”oho, heille tulee kolmaskin tyttö/poika” ihan vain siksi, että itselläni on veli ja olen lapsena aina ajatellut saavani joskus kaksi lasta; tytön ja pojan (silloin ei ehkä ihan ollut käsitystä ettei asiat ole ihan niin yksinkertaisia :D). Mutta en ikinä IKINÄ ole ymmärtänyt ihmisiä jotka menevät ääneen sanomaan vastaavia kommentteja! Mistä kukaan tietää vaikka joku nimenomaan toivoisi esimerkiksi vain yhtä ja samaa sukupuolta. Pahimpia ovat ne ihan yleiset lisääntymisutelut, koskaan kun ei voi vieras tietää vaikka yritystä olisi ollut jo monta vuotta. =( Ja vaikka jompaa kumpaa sukupuolta vanhemmat toivoisivatkin, niin eiköhän tärkeintä ole saada ihana terve lapsi saatettua maailmaan. =)

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.12.2016

   NIMENOMAAN!!!!!! Tottakai kaikki meistä ajattelee ja saattaa mielessä spekuloida, mutta juurikin tuo pointti mitä sanoit että eihän sitä nyt mennä toiselle sanomaan. hienotunteisuus <3 nämä asiat ovat nimittäin helposti loukkaavia ja ainakaan itse en haluaisi loukata ketään puheillani joita en edes tarkoita. Koska uskon että monet eivät edes loppupeleissä tarkoita mitä sanoo.. se on vaan sitä "opittua" letkauttelua. Nooh, nää on näitä 😀
   Hei ihanaa joulunaikaa <3

   Vastaa
 13. Missminnie 02.12.2016

  Meillä on myös kaksi tyttöä (4 ja 5 vuotiaat) ja yllättävän vähän olen joutunut kuulemaan kommentteja sukupuolesta. Monet ovat jopa tokaisseet, että onpa kätevää kun saa vaatteet kierrätettyä isosiskolta pikkusiskolle. Meille oli kummankin lapsen kohdalla täysin samantekevää, kumpaa sukupuolta he edustivat. Hetkellisesti kuopuksen syntymän jälkeen mulla itsellä oli sellainen ihme pelko, että mieheni tulee kaipaamaan pojan isänä olemusta mutta hän on täysin hullaantunut tyttöihinsä eikä kaipaa lainkaan poikaa.

  Kummisedälleni oli joku heittänyt esikoistyttönsä saatuaan, että ”etkö osaa poikia tehdä!”. Aivan pöyristyttävää mielestäni 🙁 no esikoisen jälkeen hän sai kaksospojat, joten saipahan näpäytettyä!

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.12.2016

   Ihana kuulla, että näitä letkautteluja ei ole tullut sinun korviin paljoa 🙂 <3 voih 4 & 5 varmasti aivan ihanassa iässä <3 Voikaa hyvin ja ihanaa joulunaikaa 🙂

   Vastaa
 14. Juulia 02.12.2016

  Moi Sara. Täällä kirjoittelee kahden pienen pojan äiti. Heillä on ikää 5v ja 2v ja olen heistä erittäin onnellinen♡ Saan jatkuvasti kuulla siitä, ettei perheemme ole täydellinen, kun tyttö puuttuu. Kuinka ilkeitä ihmiset voivat olla(hekin miehen sukulaisia)ja eniten harmittaa tämän isomman puolesta, joka joutui kuulemaan pariin otteeseen tämmöisen kommentin. Poika tuli yksi ilta luokseni ja kysyi:kumpi meistä vaihdetaan tyttöön? Kerroin hänelle kuinka rakkaita ovat minulle ja että onhan meilläkin tyttö, nimittäin äiti:) Kiitos ihanasta blogistasi ja aidoista aiheista, eikä teennäisistä kirjoituksista. Olet huippu!!

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.12.2016

   Moikka <3 voi pieni ihanuus siellä, ihana poika ja miten hänen mielenpäälle oli tämä asia jäänyt 🙁 ihmiset ovat niin ajattelemattomia! Sitten mua inhottaa se ajatus siitä että jos meille tulis poika niin sen täytyis varmaan olla joku poikamainen poika ja jos taas teille tyttö, niin olisko hän sitten joku öky prinsessa? (heh, tajuukohan tosta mun höpötyksestä mitään) eihän sukupuoli loppupeleissä meinaa yhtään mitään. Lapset on erilaisia ja en ainakaan itse vanhempana kaipaa mitään muuta.. Ihanaa että poikasi kokee voivansa puhua sinulle niin avoimesti <3 kallisarvoista! kiitos todella paljon tästä viestistä ja kaikkea hyvää koko perheelle <3

   Vastaa
 15. Hanna-Riina 02.12.2016

  Heips! Oon sun blogis uus lukija ? Jos tähän alkuun nyt pitäis laittaa joku info pläjäys täältä ruudun toiselta puolelta, niin elikkäs 25vuotias, sosionomi, viiden lapsen äiti,26vuotiaan Samin aviovaimo, Espoon Matinkylästä. Lapset on 7v Aino, 5v Karoliina, 3v Emilia, 1v Veeti ja 3kk Matias. Eli äippälomalla vielä kotosalla poikien kanssa, Emilia just alotti syksyllä päiväkodin ja Karo on eskarissa ja Aino ekalla :)<3

  Monesti me taas ollaan kuultu Samin kanssa millon missäkin, suurimmaksi osaksi kaupungilla ihmisten puhuvan sen jälkeen kun ovat "ohittaneet" meijät lasten kanssa tyyliin et "noin nuoret vanhemmat ja nuoret lapset, ei mene hyvin noillakaan. Hankkisivat ammatin ja kunnon työpaikan ja asunnon ennen lapsia! " ? Toi on mielestäni niiin väärin ihmisä kohtaan, ei sillä että se mun maailmaa kaatais mutta kuitenkin sana KOHTELIAISUUS puuttuu niin monelta suomalaiselta, ikävä kyllä! En tarkota sitä ettenkö hankkinut Ainoa tosi nuorena, mutta silloin oli Samin kanssa elämäntilanne sen verran hyvässä kohdassa ja molemmilla vakkari duunipaikka niin sillon vaan oli se oikee aika hankkia ensimmäinen lapsi:D Kieltämättä, itse en oo vielä kunnolla päässyt pois äippälomilta, mutta vähän väliä noissa lasten välissä oon päässyt tekemään duunia ja sijaisuuksia duuniin aina sitä mukaan kun on vaan ehtinyt ja saanut Samin työajat silleen että pystyy olemaan lasten kanssa kotona sillä välin :)<3

  Jokaisella mielestäni pitäis olla ne omat päätökset lasten hankkimisen ja määrän suhteen, eikä niihin sais puuttua varsinkaan Ulkopuolisten ihmisten!

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.12.2016

   nyt tekis mieli kirjoittaa muutama kirosana :D:D mitä ihmettä mikään teidän perheen asia kuuluu kenellekkään muulle?? en voi käsittää! muutenkin on raukkamaista kommentoida ohittaessa tms, tulisi sanomaan päin naamaa jos niin vieraan ihmisen asiat kiinnostaa. Ihanaa että olette eläneet rohkeasti teidän näköistä elämää ettekä välitä muista tai muiden odotuksista. Olette varmasti hyvin onnellisia lastenne johdosta, wau mikä saavutus <3<3<3<3<3

   Vastaa
 16. Nina 02.12.2016

  Tähän aiheeseen olen itsekin törmännyt usein kahden tytön äitinä. Esikoisen jälkeen aika pian alkoivat kyselyt toisesta lapsesta. Meillä ikäeroksi tytöille tuli viisi vuotta. Aluksi meidän oli hyvä vain yhden lapsen kanssa, vaikka tiesimme jossain kohtaa haluavamme hänelle sisaruksen. Kaikki ei kuitenkaan sitten ollutkaan niin yksinkertaista. Raskaus meni kesken ja menetys tuntui ylitsepääsemättömältä. Siinä vaiheessa ihmisten kyselyt satuttivat toden teolla. Onneksi meitä onnisti kuitenkin hetken päästä ja nyt meillä on ihanat viisi ja puolivuotiaat tytöt. Kun tulin uudelleen raskaaksi, ympäristö tuntui ajattelevan, että haluamme pojan. Jokaiselle tällä tavalla kommentoivalle sanoin, että keskenmenon jälkeen en toivo mitään niin paljon kuin sitä, että saan lapseni terveenä syliini. Moni meni aika hiljaiseksi.

  Kiitos mahtavasta blogista & kivaa joulun odotusta koko teidän perheelle❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.12.2016

   Kiitos viestistä ja pahoittelut keskenmenon johdosta <3
   Todella hyvä että pistit ihmiset hiljasiksi.. ehkä osaavat seuraavalla kerralla olla hiljaa. Koskaan ei voi tietää ja nämä asiat ovat niin herkkiä ja yksityisiä. Pitäisi olla tukena eikä kertoa letkautuksia.. :/ huoh!
   Ihana kuulla että siellä on 5 & 6kk typyt <3<3 voi rakkaus! Hyvää joulunaikaa koko perheelle <3

   Vastaa
 17. Tmari 02.12.2016

  Meillä tilanne oli sikäli vähän eri, kun ensimmäisenä tulikin heti kaksoset. Itse olin tosi varmalla fiiliksellä että me selvitään ja että tää on ihanaa, mutta ympäristöpä ei ajatellutkaan että se on siistiä. Raskausaikana oli tosi raskasta välillä, kun odottavalle ystävälle sanottiin onnitteluita ja toivoteltiin hyvää, kun taas monet ajattelemattomuuttaan sanoivat minulle: ” ai kauhea, miten te voitte pärjätä. Ettehän te enää voi tehdä mitään tai mennä mihinkään ja ai kauhea kun kerralla kaksi”. Tiedän kyllä, että tuskin kukaan sanoi pahalla, mutta ai että olisi ollut ihanaa välillä kuulla vaikkapa, että kuinka mahtavaa on saada todella kaksi lasta kerralla ja kuinka mahtavaa on päästä seuraamaan heidän kehitystä toistensa rinnalla.

  Sitten taas kun tytöt syntyi, niin totta, meiltä ei odotettu sitö seuraavaa raskautta, vaan useimmin kuultu kommentti on ”ai ovatko kaksoset? No hyvä niin ei enää tarvitse tehdä lisää”

  Onneksi itse tiedostan, että olen todella etuoikeutettu ihminen saadessani olla kaksosten äiti ja olen siitä käsittämättömän onnellinen. Nyt vaan kun aloin pohtimaan tätä ulkopuolisten suhtautumista, niin jotenkin taas muisti kirjaimellisesti, kuinka herkkä asia lapset ovat ja kuinka huolimaton kommentti jää mieleen, vaikka sitä ei tietoisesti jäisikään miettimään.

  Kiitos vielä huippublogista, aivan parasta luettavaa!

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.12.2016

   Kiitos tästä viestistä <3 tiedän itseasiassa hyvinkin mistä puhut, koska isoäitini oli itse kaksonen, ja molempien raskauksien kohdalla ollaan jännätty josko mun vatsassa onkin kaksoset. Ihmisten kommentit oli valtaosaltaan "negatiivis"sävytteisiä eikä positiivisia ja muistan kuinka tämä ahdisti mua.. Ajattelin että jos tulee kaksoset niin pamautan jokaiselle kommentoijalle, että nämä lapset ovat lahja ja otamme erittäin mieluusti kaksi kerralla. Tämä on kurjaa siinäkin mielessä että olisin ollut puolustuskannalla enkä välttämättä olisi pystynyt puhumaan omista peloista/ajatuksista.. jotenkin ihmisten pitäisi olla enemmän kuuntelijan roolissa, kuin letkauttelemassa.
   Olipa ihanasti ja oikein sanottu että olet etuoikeutettu kaksosten äiti <3<3 todellakin!
   Ihanaa joulunaikaa koko perheelle! 🙂

   Vastaa
 18. Enni 02.12.2016

  Tää on hyvinkin osuva aihe.Toinen toiveissa ja tuttavat,läheiset ja sukulaiset ja jopa lapsen päiväkodin työntekijätkin ovat udelleet jo pitkään ja todenneet että kyllähän se olis korkee aika jo toinen HANKKIA ja POIKA nyt sitten kun tyttö jo on. Tekis miel avautua välillä oikein kunnolla.Joulupukilta tilaukseen poikavauva kiiitooos ? Ei niitä lapsia niin vaan hankita vaan saadaan…

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.12.2016

   ei ************ !!!! 😀 jotenkin noi on niin noita ja ehkä ihmiset ei tajuu et sitä kuulee joku 1000 samat läpät/letkautukset. Voimia ja kaikkea hyvää teille <3<3

   Vastaa
 19. Laura 02.12.2016

  Moikka Sara!
  Tää kuulostaa varmasti vähän typerältä mutta haluaisin kysyä sulta ”neuvoa” joihinkin asioihin, tai mitä mieltä itse olet. Siksi musta tuntuu että juuri sinä osaisit mua auttaa koska mulla on itsellä ollu tosi pienestä asti sellanen vahva tunne ja tieto että haluan nuorena äidiksi. Oon aina tiennyt sen! Mieluiten jopa alle 20 vuotiaana.. tietenkään asiat eivät mee juuri koskaan niinkun on aatellut.. eli ei myös mullakaan. Monia asioita on ensimmäisen suhteen myötä tapahtunut mitä katuu todella ja miksi sekin tuntuu niin pahalta että nyt on 19 ja lasta ei ole ja erokin lähellä.. ? Ja haluaisin myös kysyä että onko Mikko sun ensirakkaus? ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.12.2016

   Mikko ei ollut ensirakkaus.. mulla oli myös vahva tunne siitä että haluan äidiksi, mutta itselle oli vielä tärkeämpää löytää se oikea puoliso ja se henkilö joka pysyy siinä rinnalla ja kenen kanssa voin olla täysin oma itseni. Kyllä sen aika tulee vielä ja ajattele että ainakin tiedät mihin suuntaan olet menossa <3 kaikkea hyvää!

   Vastaa
 20. Laura 02.12.2016

  Itsellä yksi lapsi 🙂 poika ikää 1v 3kk, haaveissa saada toinenkin mutta ei kiirettä koska yhdessäkin jo tekemistä. Itse toivoisin tyttöä mutta koskaan ei tiedä kumpi tulee, meidän suvussa vain poikia 😀 minä ja siskoni ainoat tytöt joten olisi kiva saada tyttöjä lisää sukuun.

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.12.2016

   Jooh, kyllähän 1 veessä riittää jo hommaa 🙂 voih, ehkäpä seuraava lapsenne on tyttö tai sitten suloinen poika. Kummin vain niin varmasti menee kuten tarkoitettu <3 ps.eikös sukupuoli tule miehensuvusta, niin ehkäpä tyttö napsahtaisi 🙂

   Vastaa
 21. Laura 02.12.2016

  Lisään vielä äskeiseen viestiini, että mun mielestä on ihmeellistä miten samanlainen kuva toisella voi olla tulevaisuudesta. Olen seurannut monia tuttuja ja sukulaisiani jotka elävät just sellasta elämää mistä mä olen aina haaveillut! Omakotitalo, perhe (johon kuuluu mies ja lapset ja vaikka eläimiä), työ, matkustelu.. yms.. Nuo on olleet mulle ehdottomasti tärkeimpiä asioita aina mitä tiedän haluavani.Ja nyt sinäkin olet yksi niistä joka elää tavallaan mun unelmaa ? sellasita elämää mitä mä itsekkin haluan! Kirjoitin sulle vuosia sitten kirjeen ja kiitos todella paljon kun vastasit. Sen verran kun nuorempi oli niin se oli kun lotto voitto nuorelle tytölle. Laitoin sun kuvan kehyksiin kun sain nimmarin samalla ja pistin huoneeni hyllylle. Nyt tää pikku tyttökin jos kasvanut aikuiseksi ja haluis vähän jotain vinkkejä elämää varten ja ehkäpä uuden ystävän. Kiitos Sara. (p.s. tällaisen blogin mä itsekkin haluaisin jonakin päivänä omistaa)

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.12.2016

   Varmasti sinäkin saat vielä kaiken haaveilemasi!
   Hei ihanaa kuulla, että aattelet noin, KIITOS <3 voi hyvin, halaus!

   Vastaa
 22. MINSKU 03.12.2016

  Hieno kirjoitus !
  Tuo on niin totta, ensimmäinen kun on vielä vauva niin tuli jo kyselyjä milloin toinen ?
  Kun kerrot odottavasti toista, sanotaan ” rupesit vielä tytön/pojan tekoon”.. välillä tuntuu että eikö muille riitä mikään. Tai ajattele sanojaan.
  Olen sitä mieltä että lapsia ei tehdä, niitä saadaan. Ja olipa kaikki tyttöjä tai poikia, en usko että kenenkään äidin rakkaus lastaan kohtaan on siitä kiinni. Harmiksi niitä ajattelemattomia oletuksia ihmisiltä kuulee, mutta hienosti olitkin kirjoittanut että ehkä se on vaan heidän omaa typeryyttään.
  Jos meille vielä joskus vuosien päästä kolmas lapsi saataisi niin kahden mahtavan pikkupojan äitinä en toivoisi muuta kun että joukkomme täydentyisi juuri sillä pienellä ihmeellä joka meille on tarkoitettu ja mitä jokainen toivoo, kaikki menisi hyvin <3 !
  Huippua risteily viikonloppua teidän porukalle ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.12.2016

   Kiitos todella paljon viestistäsi <3 ajattelen juuri samoin kuin sinä!! 🙂 ja toivon todella että rakkaus ei ole riippuvainen sukupuolesta.. sehän ei merkitse loppu peleissä mitään..
   Hei ihanaa, että sieltä löytyy kaksi miniä <3<3 kivaa joulunaikaa koko perheelle ja etenkin kundeille 🙂

   Vastaa
 23. Jonsbe 03.12.2016

  Olisi kiva Sara kuulla jos löysitte Tukholmasta joitain vierailun arvoisia paikkoja, sama reissu olisi edessä ensiviikolla 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.12.2016

   hmm.. noh me käytiin mall of scandinavia kauppakeskuksessa, mikä on huippukiva 🙂 muuten ei oikeen keretty käymään missään :/ tietty vanhakaupunki on varmasti supertunnelmallinen nyt joulun alla <3

   Vastaa
 24. Heli 03.12.2016

  Todella vaivaannuttavaa ihmisten kommentointi lapsiluvusta, tai sukupuolesta. Kummatkin on yhtä rakkaita ja tervetulleita. Itselläni on seitsemän lasta ja viimeiset viisi lasta olen kuullut ja kiltisti kuunnellut että eikö nuo jo riitä tai oletko aivan järjissäsi vai tullut uskoon????olen suht nuori suurperheen äiti mikä aiheuttaa kummaksuntaa myöskin, onko kaikki todella sinun?? Totta se on että rakkaus lisii lapsien myötä ☺

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.12.2016

   Just.. voi luoja.. on niin tökeröä!
   WAU mikä saavutus <3<3<3<3<3<3<3 onnea! mahtavaa että olette eläneet omannäköistä elämää ja tehneet ratkaisuja oman perheen sisällä. ihmisillä on aina jotain sanottavaa ja tärkeintä on kuunnella itseään! ihanaa joulunaikaa koko perheelle!!!

   Vastaa
 25. Laura 03.12.2016

  Ihana kirjoitus, muistakin joskus toivoneeni sinun kirjoittavan tästä.. Itselle tosi ajankohtaisia ajatuksia..Meillä toinen lapsi hyvin vakavasti mietinnässä. Monesti olen miettinyt miten sitä toista voi rakastaa yhtä paljon kuin ensimmäistä,kun ensimmäistä rakastaa jo niin et sydän pakahtuu. Mut ehkä se mitä sanoit,että se rakkauden määrä tuplaantuu..Se onkin sit ihana tunne varmasti?.. Ja toinen sanonta lapsia ei hankita niitä saadaan?. Kaikilla se ei ole mahdollista.Läheinen ystäväni haluaisi kovasti lapsen,mutta eivät ole onnistuneet.Tosi arka se lapsettomuus asia,kun ihmiset utelias koko ajan milloin niille tulee lapsi..Se kyl on totta et ihmiset kyselee aina. Kun seurustellaan, milloin muutto yhteen, milloin kihloihin, milloin naimisiin, milloin lapsia, milloin toinen,tuleeko kolmatta..Ja sit se et toivotteko et on jompikumpi.Tai oletus jos on esim samaa sukupuolta kaksi ekaa lasta nii se kolmas on haluttu et se sit olis toista sukupuolta..Kyllähän jotku saattaa ajatella et joo kokeillaan vielä kolmas tai neljäs jos olis eri sukupuolta..Mut ku ei niitä niin vain voi tilata!! Paitsi Kim Kardashian ??..Ku tärkeintä olisi et lapsi olisi ainakin suht terve.. Teehän joku ihana postaus teidän Tukholman reissusta ??,miten lapsien kanssa pääsee kätevästi keskustaan ku vaunut..Ja missä kannattaa käydä.. Mua kiinnostais nyt lähtee lapsen kanssa sinne,mut jännittää aina miten onnistuu ?..Ja kiitos tästä ihanasta kirjoituksesta ?..

  Vastaa
  • Laura 03.12.2016

   Hei ja huomasin et instassa videossa teillä oli kahdet erilliset rattaat.. Olis kiva kuulla kokemuksia sisarusrattaista ja miten ne toimii teillä. Sekä onko parempi kuitenkin kahdet erilliset olla olemassa..

   Vastaa
   • Sara Parikka 04.12.2016

    Joo, hei uusimpaan postaukseen kerroinkin enemmän 🙂 kiitos kyssäristä 🙂

    Vastaa
  • Sara Parikka 04.12.2016

   Hahahaha toi kim kardashian :D:D ja hei joo meitäki jännittää aina lasten kanssa reissaaminen, sitä miettii että meneekö hyvin vai aiheuttaako vaan lisä stressin kaiken perushärdellin päälle 😀 mutta oikeesti meni tosi kivasti ja helposti päästiin myös liikkumaan, siellä oli paljon muillakin rattaita 🙂

   Mutta joo, noi ihmisten kysymykset on niin huoh, ehkä porukka ei tajuu et ne samat jutut kuulee niin monta kertaa.. Hei tsemppiä mietintään, kyllä aika varmasti näyttää toisen vauvan kohtalon <3<3 tosiaan se rakkaus tuplaantuu, mutta tietty täytyy miettiä mikä tuntuu itselle luonnolliselta. Hei ihanaa joulunaikaa koko perheelle <3

   Vastaa
 26. mari 04.12.2016

  Voi kuule jos sinä olet saanut kuulla kahdesta tytöstä niin voit kuvitella kuinka me ollaan kuultu neljästä pojasta ? jopa pappi sanoi että ” onneksi olkoon kuitenkin ” .
  Ei oikein riitä sanat kuvailemaan kuinka paljon tympii vastata näihin ai kauheeta kyllä te olitte varmaan pettyneitä kommentteihin varsinkin lasten edessä..
  Meillä pojat on 12, 10, 5 ja 1 vuotiata. Ja kun sitä sukupuolta ei voi valita ja kaikki tietysti niin kamalan rakkaita niin ärsyttää että sitä joutuu aina ikäänkuin todistella .
  Samoin kuin stereotypiset kuvitelmat siitä kuinka tytöt istuu nätisti ja piirtelee kukkasia ja pojat hyppii miekkojen kanssa ja riehuu ? vaikka tietenkin kaikki ovat erilaisia Niinkuin meidänkin jokainen ? mahtuu hiljaista taivaanrannanmaalaria ja rempseätä jalkapalloilijaa .
  Mutta ihanaa joulunaikaa teidän perheelle ??

  Vastaa
  • Sara Parikka 04.12.2016

   Joo siis toi on niin totta! Ensinnäkin juuri tuo todistelu.. on jotenkin todella hämmentävää selittää toisille että on tyytyväinen OMAN perheen tilanteeseen ja lasten sukupuoliin, aika absurdia oikeastaan. 😀 tottakai sitä itse leikittelee ajatuksella että jos meille tulisi kolmas niin olisikohan se tyttö vai poika, mutta todellisuudessa sillähän ei ole mitään väliä.. koska juuri kuten sanoit niin eihän sukupuoli määrää sitä millainen persoona ja ihminen lapsi on. stereotyyppistä!!! meidän likat ovat ainakin niin rämäpäitä että huh huh 😀
   hei kiitos paljon tästä viestistä ja onnittelut <3<3<3<3 neljästä lahjasta! Ihanaa joulunaikaa koko perheelle!

   Vastaa
 27. Jenna 05.12.2016

  Voi Sara!!! Mun oli pakko sulkea silmät ja avata ne uudestaan kun tulin tänne blogin puolelle… Meille on syntymässä toinen lapsi huhtikuussa ja Maryamista tulee isosisko!<3 mulla on tullut niin paljon erillaisia ajatuksia mitä mulla ei ollut esim maryamin aikaa.. olen just miettinyt että miten voin jakaa rakkauden, miten riitän kahdelle lapselle, unohdanko ensimmäisen? Miten maryam suhtautuu? Mutta silti jokainen päivä itken onnesta kun tunnen pienen vauvan liikkeet mutta joskus päässä pyöryy paljon kasa kysymyksiä joihin en saa vastausta ennen kun olen kahden lapsen onnellinen äiti <3 Olin ajatellut kysyä sulta että tuliko sulla toisessa raskaudessa minkäänlaisia ajatuksia mutta ajattelin aiheen olevan liian henkilökohtainen, tätä oli ihana lukea, tätä mä oon toivonut piiiiitkään!! Mä just sanoin miehelle että Sara osaa lukea jopa ruudun takaa meidän ajatuksia 😀 kiitos kun teit tän postauksen mä oon niin ONNELLINEN <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 05.12.2016

   Voih, ihan sanattomaksi vetää <3<3 ihana kuulla että odotat toista vauvaa, o n n e a älyttömän paljon <3 aivan ihanaa! Nauti ja luota siihen että kaikki menee pienten kanssa hyvin. Uskon että Maryam ottaa tulevan pienokaisen hyvin vastaan, kerrassaan ihanaa että hänestä tulee isosisko :)<3 ps.multa saa aina kysyä postausaiheita vaikka tuntuis liian henkkoht, mieluusti toteutan teille tärkeitä aiheita <3<3

   Vastaa
 28. Petra 05.12.2016

  Heippa! Mun on pakko tulla tähän kommentoimaan lapsettoman näkökulmasta! Avasit mun silmät, oon itekin syyllistynyt vastaavanlaisiin pohdintoihin ja kyselyihin siitä, että koska tulee toinen lapsi tai toivoisiko sen olevan eri sukupuolta. En tosin koskaan ole sitä kysynyt epäkohteliaisuuttani tai arvostellakseni (enkä koskaan tuntemattomalta!!), vaan mielenkiinnosta koska itsekin haaveilen lapsista ja olen pyöritellyt mielessäni paljon sukupuoliasioita ajoittain. Olen tällä kysymiselläni lähinnä yrittänyt hakea sitä toista puolta asiaan niiltä, joilla on jo lapsia, että miten he asiat kokevat. Mutta mieleeni ei ole koskaan tullut, kuinka ihmiset saattavat ajatella sen tökerönä tai kuinka he varmasti sitä kuulevat paljon!! Kamalaa, heti tuli syyllinen olo, että olenko ollut niin ajattelematon kysymällä moisia! 🙁 Kun luin näitä tarinoita, niin pöyristyin itsekin siitä, kuinka jotkut sanovat TUNTEMATTOMILLEKIN tuollaisia asioita, järkyttävää. Rupesin myöskin ajattelemaan asiaa niin, että joku minulle sanoisi vastaavia asioita, koska olen paljon jo kuullut sukulaisilta sitä, että noh koskas sitten lapsia tai naimisiin menette ja tämäkin on jo alkanut ottaa kaaliin, saati kun tajusin, että kyselyt ei suinkaan tule koskaan jäämään siihen, kun on naimisissa ja odottaa vaikka ensimmäistään. ARGH alkoipa ärsyttää ja ottaa päähän, että olen tätä samaa tehnyt itsekin ystävälleni ja muutamalle sukulaiselleni, ei enää ikinä. Kiitos postauksestasi, taas voi jatkossa olla ajattelevaisempi!

  Vastaa
  • Sara Parikka 05.12.2016

   No hei tietty itekkin oon kysellyt kavereilta samoja kysymyksiä, mutta ehkä se tilanne ja suhde kyseiseen henkilöön on se juttu. Mun mielestä jutustelussa ei oo mitään vikaa, mut just ne letkautukset puoli tutuilta/tuntemattomilta.. ei niin kiinnostaisi kuulla 😀
   Joten älä yhtään pode huonoa omaatuntoa, sun tuttavat ja kaverit varmasti tietää kuka sä oot <3 ja että et tarkoita pahaa. 🙂
   Hei ihanaa että kommentoit ja annoit näkökulmaa toisesta tilanteesta, kiitos <3

   Vastaa
  • Emilia 05.12.2016

   Heippa! Pakko tähän vielä kommentoida hengenheimolaisena (lapsettomana), että näin tämänhetkisenä sinkkuna ei kukaan tule kommentoimaan lasten teosta. :DD Tosin sitten kuulee näitä ”Oletko liian kranttu kun olet vielä sinkku?” tai ”Varo vaan, kohta jäät ihan kokonaan ilman”. Kiitos vaan näistä viisaista sanoista. Tuntuu kyllä siinä mielessä varmaan yhtä lailla pahalta kuin äidiksi kovasti haluavasta naisesta (tai mies/isä). Ei se oikean puolison löytäminenkään mikään itsestäänselvyys ole, niinkuin ei lasten saaminenkaan. =/ Mutta uskomatonta että ihmisillä riittää näin paljon aikaa toisten ihmisten elämien kommentointiin riippumatta elämäntilanteesta, vaikka omissa päissään varmasti miettivätkin asioita – ihan niinkuin minäkin noita mainitsemiasi pohdintoja. =)

   Vastaa
   • Sara Parikka 05.12.2016

    Joo toi on kyllä niin totta! sen oiken puoliskon löytäminen ei ole todellakaan itsestään selvyys ja tuntuu että nykypäivänä se on entistä hankalampaa.. sivusta oon saanut seurata muutamaa läheistä ja ei ole kyllä helppo paikka ja millaista kohtelua sinkkuna välillä saa, huhhhuh :/
    Mutta joo niin totta toi että ihmiset suuntaa liikaa energiaa toisten asioihin!
    Hei ihanaa joulunaikaa ja kaikkea hyvää <3<3

    Vastaa
 29. Sakke 05.12.2016

  Voi että ihmisten ajattelemattomuutta… Ja miten usein nää sukupuolesta letkauttajat on kuitenkin itsekin lapsia hankkineita! En ymmärrä aina sitä logiikkaa…

  Pakko kysyä, että kysyttiinkö teiltä Matildan aikaan, että oliko lapsi suunniteltu? Meille on tulossa maaliskuussa esikoinen. Oon ite 25-vuotias, mies vähän yli 30. Meillä kävi sikäli onnellisesti, että lapsi sai alkunsa heti, kun sille annettiin mahdollisuus. Mulla on kuitenkin yliopisto-opinnot melko lailla paketissa, mutta en ehdi valmistua ennen vauvan tuloa. Varmaan siitä syystä moni puolituttukin on kysynyt, että oliko lapsi ihan suunniteltu juttu. Mua ei oo asia silleen haitannut, siedän tollasta kyselyä kyllä ja ymmmärrän esim. lähipiirin utelut ja heille nyt muutenkin voi kertoa kaikesta. Mutta en ite ikinä kehtais keltään puolitutulta kysellä tuollaista asiaa. Kuitenkin toisilla voi olla vaikka vuosien suunnittelu taustalla tai monta keskenmenoa. 🙁

  Vähän jo kyllä kauhistuttaa tulevaisuus ja ihmisten uteleminen toisen lapsen hankkimisesta. Sekin tuntuu olevan niin yleistä… :/

  Vastaa
  • Sara Parikka 05.12.2016

   Jep, kyllä kysyttiin 😀 Hei ihanaa, onnea todella paljon <3<3 mun mielestä on enemmän tyypillistä raskautua opintojen aikana/loppu vaiheessa kun valmistuneena, siinä on kyllä niin paljon hyviäkin puolia jos saa vauvan vielä opiskelu aikana 🙂 Tai ainakin mun lähipiirissä monelle tullut lapsi juuri tuohon ajankohtaan 🙂 Joo sepä siinä just on kun ei voi koskaan tietää toisten tilannetta! Hei kaikkea hyvää loppuraskauteen ja ihanaa että teille tulee VAUVA <3<3 maailman paras juttu!

   Vastaa
 30. Matu 05.12.2016

  Meillä on kolme tyttöä (1v, 3v ja 6v) ja kun kuopus syntyi, monet tokaisivat ”ei vieläkään poikaa tai just et no, tehkää seuraavaksi poika. Ihan niinkuin niitä lapsia tehtäisiin, ne saadaan!❤ Mieheni sanoi ihanasti kun ultrassa selvisi, että kolmas lapsi on myös tyttö, että ”se otetaan mikä annetaan” ? Meillä on kolme ihanaa ja tervettä tyttöä, saamme olla kiitollisia!❤

  Sinulla on aivan yli-ihana blogi, luen joka postauksen!! Jatka samaa mallia ja ihanaa joulun odotusta perheellesi ❤

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.12.2016

   Ihana isä teidän tyttärillä <3 🙂 Voi huoh noi ihmisten kommentit! Ihanan onnekkaita olette <3
   Voiiii kiitos 🙂 Samoin sinne teidän perheelle <3

   Vastaa
 31. Laurastina 06.12.2016

  Moikka! Sukupuolista keskustellaan paljon ja sanotaan että pitäisi ajatella sukupuolineutraalisti. Minä en osaa. En toki kohtele eriarvoisesti sukupuolen takia tai muuta, mutta näen pojan poikana ja tytön tyttönä oli ne sitten minkälaisia tahansa. En sano, että tyttöjen tarvitsisi rakastaaa prinsessoja ja poikien autoja ja sinistä. Tyrtö tai poika voi olla monella eri tavalla. Mielestäni on biologinen sukupuoli ja henkinen sukupuoli. Joku voi olla fyysisesti tyttö mutta elää poikana. Vähän niknkuin biologinen vanhempi ja se joka kasvattaa jos eivät ole sama asia. Molemmat ovat olemassa ja kullakin voi näkyä niiden vaikutus hieman eri tavoin. Meillä 4-v poika saa valita prinsessan tai nuken tai pinkkiä ihan vapaasti jos haluaa, mutta usein ei kyllä halua.

  Meillä on kaksi lasta, poika ja tyttö. Toki lasta rakastan oli se mikä tai kuka tahansa mutta pienessä mielessäni olen aina haaveillut tytöstä. Toinen meille siunaantui tytöksi muttta olimme puhuneet että jos on poika voimme vielä miettiä jos joskus annamme kolmannelle mahdollisuuden. Kun tyrtö syntyi tuntui perheemme kokonaiselta enkä usko että uusia tulokkaita tulee. Tytöstämme en osaa vielå sanoa kun on niin pieni mutta tuo poikamme on ollut niin poika kuin voi olla ihan pienestä, ilman että häntä olisi kasvatettu siihen. Hän inhoaa rauhallisia leikkejä välillä ja takastaa riehumista, kilpailuja, taistelua ja rakentamista (ihan lipastojen yms.) . Ennen lapsia ajattelin että se on kasvatuksesta mutta ei se ole. Toki ympäristö vaikuttaa mutta esim vauvana häntä kiinnosti kaikki millä oli renkaat ja siitä sitten siirryttiin autoihin ja auto taisikin olla ensimmäinen sana hänellä.

  Perheitä on erilaisia. Äidilläni on kaksi tyttöä ja hän oli kovin utelias poika vauvastamme kun ei ollut sellaista nähnyt. Koen että jotkut asiat tulevat olemaan erilaisia pojalla ja tytöllä elämän aikana ja siksi olen iloinen että saan kokea molemmat. Rakkauteni heitä kohtaan on kuitenkin sukupuolineutraalia ❤️

  Ihanaa joulunodotusta ja teillä on ihanat tytöt. Päässäni haaveilen myös että olisi kaksi samaa sukupuoltq, siskokset tai veljekset, mutta ehkä en kaikkea voi saada ?

  Vastaa
 32. Oona 08.12.2016

  Minusta on ihanaa, miten olet sanonut tuon, että rakkaus tuplaantuu. Myös aivan mahtavaa, kun olet antanut molempien olla lähellä etkä ole tehnyt sitä mihin monet äidit sortuvat, että odota hetki, kun imettää pienimmäistä 🙂 Todella hyvin olet näyttänyt pärjäävän molempien kanssa. Tyttöjen nimetkin ovat niin suloiset. Itselläni ei vielä ole lapsia, mutta vauvakuumetta on ollut erittäin pitkään ja olen jo miettinyt nimiä valmiiksi 😀 Tytölle tulisi Netta Adalmiina <3 Ihanaa joulunaikaa teidän perheelle uuteen kotiin!

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.12.2016

   <3<3<3 kiitos sanoistasi :)
   oi mikä nimi, aivan ihana <3
   Mitä parhainta joulunaikaa!

   Vastaa
 33. :) 10.12.2016

  Ihanaa kun olet aina niin aito ja lämpimän oloinen 🙂 ihanat tyttäret teillä! Tosiaan tämä lasten teko/hankkiminen yms jutut aina särähtää omaan korvaan ja saa verenpaineen nousemaan. Nyt vajaa 1,5v yritystä takana, tutkimuksissa selvis että mulla ei ole munasoluja ja miehelläkään ei paras mahdollinen tilanne. Nyt menossa toinen kierto clomifen-lääkkeellä, ja se on nyt tuonut avun että munasoluja on tullut 🙂 noh, assiaan 😀 tämän myötä tuntuu nämä ”mulla on yhtäkkiä tullu ihan kamala vauvakuume, sanoin miehelle että nyt aletaan hommiin niin ens kesänä on sitten se vauva” tai ”niin hirveen huono tää olo että jäisimpä rekan alle” -kommentit saa aina itsessä sellaisen myrskyn sisimpään, että on hankala hallita mitä itse töksäyttää takaisin 😀 jospa meidän vuorokin vielä koittaa. Eihän ihmisten tietämättömyydelle mitään voi 🙂 kiitos ihanista kuvista ja teksteistäsi! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 10.12.2016

   Kiitos todella paljon että kirjoitit <3
   Ihmisten pitäisi todellakin miettiä kaksi kertaa.. vaikka tuskin sinulle pahaa ollaan haluttu.. voin vaan kuvitella miltä nuo kommentit/letkautukset tuntuu..
   Äärettömästi voimia sinne, uskon että kaikella on tarkoitus ja ehkä joskus vuosien päästä katsot taakse päin elämää lapsi kainalossa ja tiedät miksi teillä oli tällainen tie <3

   Vastaa
 34. Sope 12.12.2016

  Moi Sara!
  Ensinnäkin kiitos iki ihanasta blogista! Olen ollut lukija alusta asti, mutta huono kommentoimaan.
  Nyt kuitenkin oli pakko tulla kommentoimaan ja kiittämään sua tästä(kin) postauksesta, jolla sait mulle tosi hyvän ja rauhallisen mielen ja uskon siihen että kyllä ihmiset vielä osaa ajatella ja arvostaa.
  Olemme olleet mieheni kanssa 7 vuotta yhdessä ja pian kaksi vuotta naimisissa. Lasta olemme yrittäneet ja toivoneet pian vuoden ajan.
  Kokoajan saamme kuulla ihmisiltä, varsinkin niiltä joilla on lapsia, että koskas te hankitte lapsia, tai koskas te teette lapsia, tai koskas hommaatte lapsia. Tämä on tosi satuttavaa, koska ei lapsia tehdä tai hankita tai hommata vaan niitä saadaan. Lapset ovat aina lahja ♥ Kumpa kaikki ymmärtäisivät ja arvostaisivat.
  Eniten kuitenkin harmitti ystäväni kommentti ’te varmaan aiotte hankkia tytön keinolla millä hyvänsä’. Meille ei ole mitään väliä mitä sukupuolta lapsi olisi, eniten toivomme että voisimme vielä joskus saada lapsen.

  Kiitos vielä että blogisi on niin hyvää mieltä tuova ja vaikutat täältä ruudun toiselta puolelta aivan uskomattoman upealta ihmiseltä.
  Ihanaa joulunodotusta teidän ihanalle perheelle! ♡

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.12.2016

   Voi miten ihmiset on ajattelemattomia ja nuo heitot osuvat varmasti syvälle mieleen 🙁 <3 tuntuu että on sitten lapsia tai ei, niin ihmiset osaavat kommentoida välillä kurjasti.. Pitää vaan yrittää olla välittämättä.
   Olette todellisia sankareita ja painitte vaikean asian äärellä, mutta ihan varmasti tulee se päivä kun nyytti on sylissä <3 Järjettömän paljon voimia, onnea, iloa ja rakkautta teille! Kaikkea hyvää!
   Ja todella isot kiitokset sanoistasi 🙂 Olen otettu <3

   Vastaa
 35. Äitix2 14.03.2017

  Moikka. Tiedän, että tää postaus on jo vanha, mutta aloin kaverin suosituksesta seuraamaan sun blogia vasta hetki sitten ja hyviä arkiruoka resptejä etsiessäni törmäsin tähän juttuun, joka musta oli tosi mielenkiintoinen. Itselläni on kaksi lasta joilla ikäeroa 1,8kk. Kun toisen raskauden aikana saimme tietää odottavamme pikku siskoa esikoispoikamme kaveriksi oli kaikkien tuttujen kommentti, että hyvä nyt teillä on molemmat, ette tarvitse lisää lapsia. Minusta se kommentti oli tietysti vähän epäkohtelias, mutta samalla olin yllättynyt, että kaikki reagoivat niin, koska itse olisin ollut aivan yhtä innoissani pikkuveljestä pojalleni. Jotenkin itse siskojen kanssa kasvaneena olen aina ajatellut haluavani lapsilleni sen sisarussuhteen mikä minulla oli ja kun lasteni ikäero on niin pieni osasin hyvin kuvitella kuinka veljeksistä tulisi myös parhaat kaverukset. Tietysti olen kahdesta lapsestani todella kiitollinen ja ylpeä, enkä yhtään toivo kummankaan sukupuolen olevan eri. Lapseni ovat myös todella läheisiä ja heidän suhdettaan on ihanaa seurata, mutta en voi välillä olla pohtimatta kaipaakohan poikani joskus veljeä tai tyttäreni siskoa. Saa nähdä tehdäänkö lisää lapsia ja pikkusisaruksia tulisikin lisää! 😀 Kiitos muuten aivan ihanasta blogista!!

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.03.2017

   Ihanaa jos tykkäät blogistani <3
   Joo siis on ihmisten kommentit joskus hassuja! Mulla on itsellä 1,5v nuormepi pikkuveli ja en ole ikinä toivonut pienenä tai nyt vanhempana että hän olisi pikkusisko.. Meillä meni leikit kivasti yhteen ja luulen että joskus tuo sisaruus voi onnistua jopa paremmin jos on vastakkaista sukupuolta 🙂 Mutta tosiaan tietty persoonakysymyksiä 🙂
   Ihanaa uutta alkavaa viikkoa teidän perheelle <3

   Vastaa