aurinko kutsuu

lapset, loma, pohdintaa

Moikka! Kartotettiin eilen meidän matkatavaroita ja mietittiin mitä hankittavaa vielä on. Testailtiin tytöille lenkkareita + kevyitä kenkiä ja luulen, että pärjätään hyvin näillä mitä meiltä kaapista löytyi. On kyllä kätevää, kun kaikki Matildan vanhat vaatteet ja kengät voi kierrättää Mimosalle.

Aurinkorasvaa, uikkarit, uimavaippa, hellehatut, lämmintä, aurinkolasit, lääkettä, vipsejä.. Näillä mun pakkauslista alkaa. Oon pitkin viikkoa kirjannut puhelimen muistiin tavaroita ja vielä erikseen kaikki koneeseen tulevat. Siellä meillä on varmasti hyvä varustus mukana. 😀

Odotellaan reissua hyvillä mielin ja toivotaan ettei viime hetkillä mikään pöpö tule pilaamaan lähtöä. Tämä tulee olemaan Mimosan ensimmäinen ulkomaanmatka (tai no jos ei Ruotsin risteilyä lasketa) ja Matildalle ensimmäinen kerta, kun hän ymmärtää lennon+reissun+uimisen. Mikko sanoikin silloin kun mietittiin reissulle lähtöä, että pelkkä ajatus siitä miten innostunut/onnellinen Matilda tulee olemaan uidessa, rannalla, lentokoneessa jne on kaiken reissaamisen arvosta.

Me matkustettiin Mikon kanssa kaksin aika monet matkat ennen lapsia, joten odotetaan kyllä innolla perinteistä lapsilomaa helpossa kohteessa. Todettiin maailmalla myös moneen kertaan se, että meistä ei kummastakaan ole reppureissaajaksi, vaikka kuinka se ajatus kiehtoo. Onneksi sekin tuli kokeiltua. 🙂

Me vasta heräillään, kun meidän herätyskello (=Matilda) on ollut Siskolla yökylässä ja he suuntaavat vielä aamusta uimahalliin. Päivällä mennään moikkaamaan kavereita ja ilta ollaan kotosalla. Kivaa päivää! <3Sara

Millaisia reissaajia te olette ja onko lasten kanssa reissaaminen sujunut hyvin? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

41 kommenttia

 1. Minna K. 04.01.2017

  Lasten kanssa reissaaminen ei ole kyllä laiskan miehen (tai naisen…) hommia. Ollaan oltu 2 lapsen kanssa espanjassa viime kesänä 5v ja 10kk ja toi pienempi oli aika haasteellinen. Ei suostunut nukkumaan kuin n 30min pätkiä päivällä kun oli niin kuuma ja ruokakaan ei maistunut. Onneksi sentään joi tuttipullosta niin ei ollut äidilläniin kiva stressi. Lisäksi tuossa vaiheessa konttasi ja joka paikassa maa ja hiekka oli ihan tulikuumaa. Teillä varmaan helpompaa kun Mimosa kävelee jo. Mutta vaikka lomailu onkin rankkaa on se silti myös ihanaa! Ps. Hieman nauratti kun Iltalehti oli ottanut asiakseen raportoida sun virtsatietulehduksesta. 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.01.2017

   Joo, pitää kyllä varautua haasteisiin, kunhan vaan ottaa rennosti 🙂 😀 hahaha, jeep!!!

   Vastaa
 2. Jade 04.01.2017

  Teille tulee varmasti ihan hirmu kiva reissu ja onnea siihen! <3 Matilda on varmasti ihan innoissaan 🙂
  Itse en ole ollut ulkomailla kuin vaan kerran ruotsinristeilyllä. Olisin myös pienempänä päässyt matkustamaan isovanhempieni kanssa jonnekin, en enää tarkkaan muista mihin. En kuitenkaan suostunut siihen, koska äitini ei olisi tullut mukaan ja ajatus ilman äitiä pelotti. 😀 Näin jälkikäteen se harmittaa :/
  Mukavaa päivää sinne! <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.01.2017

   Kiitos <3 Varmasti sinäkin tuut reissaamaan vielä kauemmas 🙂 <3

   Vastaa
 3. Annukka 04.01.2017

  Ihanaa matkaa! Sydän suli kun luin mitä Mikko oli sanonut, voin vaan kuvitella miten onnellisia olette kun pääsette tyttöjen kanssa reissuun ja näette pienten riemun <3

  Vastaa
 4. Jasmin 04.01.2017

  Ihanaa matkaa teille!
  Mä oon itse 14 vuotta ja oon nähnyt maailmaa tosi paljon (kiitos mun ihanan äidin) joka on rakastanut matkustamista jo pienestä ja tartutti sen tietty muhun 😀
  Matkustellaan aina 2-4 kertaa vuodessa, ja jos tulee risteilyjä niin sitten nekin päälle (mutta harvoin) 😀
  Mulla on pieni 3,5v sisko ja matkustus viime vuonna sujui kun tanssi! Tietty lentokoneessa oli vaikea pysyä paikoillaan! 😀 tänä vuonna ollaan menossa Sri Lankaan ja Japaniin joihin sisko ei tule mukaan. Kesällä taas Maltalle sekä Kroatiaan jonne sisko pääsee 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.01.2017

   EIKÄÄÄÄ vitsit miten kuulostaa ihanalle <3 🙂 oot onnekas 😉

   Vastaa
 5. Klaffilaiset 04.01.2017

  Hyvää matkaa täältä Klaffista myös toivotellaan!=) Koska tuutte hakee ne siipan hanskat täältä?:):):)

  Vastaa
 6. Ada 04.01.2017

  Voi että, kuulostaa niin ihanalta kaikki suunnittelut ja pakkailut! Ei kai haittaa, jos tulen matkalaukussa mukana? 😉

  Vastaa
 7. Milli 04.01.2017

  Saatan olla hieman kateellinen tuosta teidän reissusta ! 😀 te tulitte niin nauttimaan lämmöstä ja auringosta 🙂

  Vastaa
 8. 2x 04.01.2017

  Mäki haaveilen reissusta, mut pienempi 2v niin allerginen et Suomessakin välillä hankalaa, niin mites ulkomailla… Ravintolassa ei mitään sopivaa ruokaa ja ei huvittas lomalla pyörittää sitä keittiösirkusta mitä arkena kotona 😀 Ihanaa reissua, täällä ootellaan sit paljon kuvia! 😉

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.01.2017

   voih, joo allergiat pitää kyllä miettiä erikseen jos on.. mutta varmasti helpottaa mitä enemmän pieni kasvaa <3 Kiitos paljon, kuvia varmasti tulee 🙂 Ihanaa viikkoa tänne Suomeen!!

   Vastaa
 9. Satu 04.01.2017

  Moi!

  Kommentoinkin jo aiemmin, että lähdetään helmikuun alussa reissuun lapsemme kanssa. Se on kans poikamme eka reissu, joten hieman on perhosia vatsassa myös itselle, miten kaikki tulee sujumaan. 😀

  Mitä itsehoitolääkkeitä otatte mukaan?
  Millaista viihdykettä lapsille lennolle?
  Entäs syötävää/evästä jos iskee nälkä lentokone ruuasta huolimatta? Ja meneehän siinä vielä jonkun verran aikaa ennen kuin on päässyt lentokentältä hotellille ja syömään… Onko teillä tietoa, minkä ikäiselle saa vielä ottaa omat eväät koneeseen mukaan?

  Vastaa
  • tyttöppohjanmaa 04.01.2017

   Sori Sara kun vastaan puolestasi, mutta minun mielestäni aikuinenkin saa ottaa omat eväät koneeseen, joten ei kai siinä mitään ikärajoitusta ole. Olen 4 kertaa lentänyt (2 lentoa + liittymälennot) Unkarin reissulla ja lentäminen on rakkauteni! Toukokuussa luokkaretki Espanjaan!

   Vastaa
  • Sara Parikka 07.01.2017

   joo mä palaan näihin, kun todetaan mitkä keinot on parhaita 🙂
   <3 kentältä saa ostaa eväitä vaikka itselle koneeseen, mutta turvatarkastuksesta tulee mun tietääkseni alle 2v ruuat.. pitää vielä selvitellä 🙂

   Vastaa
 10. Nonnu 04.01.2017

  Kuulostaa hyvältä! 🙂 meitä houkuttais kans lähtee reissuun touko-kesäkuussa, Valma olis sillon 8kk ikäinen. Mielelläni siis kuulen lisää lasten kans reissaamisesta.
  Valmismatkat on mun mielestä ihania saa oikeesti rentoutua ja busseilla tai vuokraamalla auton pääsee niin helposti liikkuun ja tutustuun maahan! 🙂 ei tarvi ressata ja miettiä nii paljon kun reppureissul! 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.01.2017

   Joo, mä kirjottelen sitten paljon! 🙂
   Hei ihanaa että aattelet noin valmismatkoista, tuntuu että kaikki vaan ”vihaa” niitä, mut sit oikeesti tykkää 😉
   Oi miten kaunis nimi, Valma <3

   Vastaa
   • Nonnu 07.01.2017

    Haha niinpä!! Koska onhan se nyt trendikkäämpäää tykätä reppureissata 😉 ???
    Kiitos paljon❤❤

    Vastaa
 11. Sofia 04.01.2017

  Moi! Ensinnäkin, ihanaa toi mitä Mikko oli sanonu 🙂 ja teille tulee varmasti tosi kiva reissu. 🙂
  Aattelin tänne tulla kommentoimaan, kun olit instaan laittanu videota.. Niin naureskelin ite miehelleni kans et on se kumma kun sivulauseessa mainitsee terveysasioista ja iltalehdet on heti kirjottelemassa. Tuli vähän myötähäpeä niitä kohtaan…. ?
  Itsellä on tapana selata iltalehtiä pitkin päivää.. Usein kuitenki vaa silmäilee otsikot.. Vähän se on sellasta turhaa ajan vietettä kun ei muutakaan keksi 😀 mut oppinu kyl suodattamaan sitä tietoa sieltä…
  Mukavaa tulevaa reissua viel! Nauttikaa ja ottakaa paljon kuvia nii me voidaan tääl kylmäs suomes fiilistellä sit 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.01.2017

   😀 😀 haha jep!
   Joo varmaan aika monen medianlukutaito suoltaa noi blogi/instan pohjalta tehdyt uutiset 🙂
   Kiitos paljon <3<3

   Vastaa
 12. Henna 04.01.2017

  Ihanalta kuulostaa 🙂 Ja ihan kiva, että on ehtinyt ennen lapsiakin reissata! 😀 Itse ainakin oon kiitollinen niistä reissuista kaksin, mutta odotan myös perhelomia. Meillä olis kunnianhimoinen tavoite lähteä kesällä Madagascarille häämatkalla 1,5-vuotiaan kanssa. Eniten jänskää lennot, kun ollaan käyty pienen kanssa vasta Köpiksessä.

  Mun blogissa muuten arvonta, jossa voi voittaa liput häämessuille. <3 https://bohohaablogi.blogspot.fi/

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.01.2017

   Ihanaaaa, vitsit miten siistiä! 🙂
   Hei pitää käydä kurkkaamassa <3

   Vastaa
 13. NNiina 04.01.2017

  Oi miten ihanalta kuulostaa!(: Teille tulee varmasti ihan hirmu mukava reissu! ja Sydän suli kun luin mitä Mikko oli sanonut. (: Saatan olla hieman kateellinen tuosta teidän reissusta mutta muistakaa nauttia matkasta koko sydämellä. (:

  Hyvää matkaa koko perheelle! (:<3

  Vastaa
 14. Laura 04.01.2017

  Itsekin matkustellut jonkun verran 🙂 lapsen kanssa ei olla vielä mutta ehkä nyt tulevana kesänä käydään jossain.

  Vastaa
 15. Piiu 05.01.2017

  Haluisin kuulla vinkkejä miten meinaatte viihdyttää tyttöjä lennoilla 🙂 Meidän perheellä on sama reissu edessä 4 viikon päästä (apua, siihen on enää neljä viikkoa…) ja mukaan lähtee meidän 2 v 4 kk tehopakkaus-tyttö. Ollaan matkattu melko paljon tytön kanssa mutta ei kertaakaan näin pitkää lentoa joten vähän jännään miten neiti pysyy edes suht paikallaan niin kauan.. Kiitti muuten mukavasta blogista! Olen jo pitkään tätä lueskellut ja saanut hyviä vinkkejä ja hyvän mielen 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.01.2017

   Hei joo, mä postaan viimeistään heti reissun jälkeen, kun ollaan todettu parhaat niksit 🙂 Ihanaa että teilläkin reissu tulossa <3

   Vastaa
 16. Sarkkukai 05.01.2017

  Miehen kanssa ollaan matkusteltu melko paljon kahdestaan ennen lasta. Olisi kyllä kiva päästä pitkästä aikaa reissuun poitsunkin kanssa ja siksi odotankin jo sitten kuulumisia ja kokemuksia, miten teidän matka sujuu! Lentokentillä odottelu on itsellekin välillä hermoja koettelevaa, joten voin vaan kuvitella mitä se on tuommoisella aktiivisella 1-veellä 😀 Joten vinkkejä sitten vaan miten saitte lapset viihtymään 🙂 Otatteko muuten Mimosalle jotain omia ruokia mukaan vai annatteko hotellin/ravintoloiden ruokia? Jotkut tuttuni on ottaneet pienille lapsille omia mukaan.

  Ihanaa reissua teille! <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.01.2017

   Joo mä postaan heti kaikki parhaat vinkit 🙂 Me ei oteta mitään erityistä mukaan, koska Mimosa syö aika hyvin kaikenlaista, saas nähdä ;D
   Kiitos <3

   Vastaa
 17. Johanna 05.01.2017

  Olen huomannut, että tärkeintä mitä lasten kanssa voi pakata reissuun mukaan on ehdottomasti tupla-annos kärsivällisyyttä ? Monesti reissun aikana muistuttelen itselleni ääneen siitä, että nyt ollaan lomalla, eikä nipoteta pienistä ja pidetään hymyä ja iloista mieltä yllä! Lomalla olossa on ihan parasta kun saa olla yhdessä, eikä tarvi huolehtia kotitöistä.
  Kaikilla matkoilla meillä on ollut manducan kantoreppu käytössä ja pienempi nukkui siinä lentokoneessa unetkin. Oli myös tosi hyvä varata lentokoneesta istuinpaikat etukäteen, että pääsi eturiviin, jossa lattiatilaa enemmän. Ja tosiaan lapsille evästä ja naposteltavaa koneeseen. Isommalle tilattiin etukäteen pehmolelu, mikä sitten odotti penkillä koneessa ja sillä leikki paljon lennon aikana, kun oli uutuuden viehätystä ?Oli muuten aivan ihana huomata, miten nopeasti lapset imevät vierasta kieltä. Esikoisen ollessa syksyllä kaksi ja puolivuotias, oppi hän viikon aikana käyttämään ainakin lausetta ice cream please ja kiittämään englanniksi ?
  Ihanaa ja rentouttavaa lomaa! Meillä muistellaan vieläkin syksyistä matkaa, joten varmasti tosiaan Matilda riemastuu kaikesta siellä!

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.01.2017

   Niinpä, oon täysin samaa mieltä 🙂 Meilläkin Manduca lähdössä mukaan 😉 Ihana toi ice cream <3 sydän sulaa!
   Hei kiitos kertomuksestasi <3 Näistä oli paljon apua!!

   Vastaa
 18. Hertta 06.01.2017

  Ihanaa matkaa! Mikä on muuten kohteenne ja millä perusteella sen valitsitte? Valinta tuntuu aina minusta vaikealta kun olis niin paljon ihania paikkoja ja hotelleja.

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.01.2017

   Mennään Kanarialle 🙂 Valittiin, koska on aurinkoa mutta ei liian kuuma lasten kanssa. 🙂

   Vastaa
 19. Katri 07.01.2017

  Oikein ihanaa matkaa teän perheelle! ? Toivottavasti tytöt viihtyy koneessa ? Me ollaan vuoden ikäisen tyttömme kanssa lennettä täältä Espoosta isovanhemmille Lappiin useamman kerran ja tytöllä hermo menee jo siinä ajassa, en uskalla ees kuvitella miten melllä menis pitempi lento ?

  Monelta muuten Matilda herää aamuisin? Entäs Mimosa? Haluaisitko tehdä matkan jälkeen postausta teidän päivärytmeistä? ?

  Vastaa
 20. Mimmi 07.01.2017

  Ei vitsit ihanaa pääsette kohta lämpimään ? oot kyllä niin ansainnut rantaloman ?❤ vähän ehkä kade oon mut onneks kovat pakkaset jo hellitti ?? me ei olla ihan kauheesti uskallettu reissailla lasten kanssa kotimaata pidemmälle.. eka etelän reissu Jirin ollessa 1v3kk meni niin kädelleen, varsinkin sairaalassa Jirin tipassa vietetyn viimesen yön osalta joten ei olla uskaltauduttu enää uudelleen lasten kanssa ulkomaille ? ajateltiin että josko siinä kohtaa yritetään uudestaan kun lapset on sen verta isoja etteivät enää laita kaikkea mahdollista suuhunsa ? mutta kotimaan reissailut on ainakin tähän asti mennyt hienosti ? tarpeeks vaan ajomatkoilla virikkeitä ja herkkuja niin johan matkat menee ihan hujauksessa ? ihanaa reissua teille, jollen myöhemmin enää ehdi toivottelemaan ? paljon sit instastoryyn videopätkää palmujen alta ?

  Vastaa
 21. Sonja 08.01.2017

  Hienoa, että reissaatte lasten kanssa ja uskon että ne ovat ihania muistoja 🙂 Varmasti jo sopivan rennolla lomafiiliksellä pääsee pitkälle 😉

  Juuri palattiin reissusta oli kyllä hieno huomata (toista porukkaa seuratessa) kuinka pienten lastenkin kanssa pitkillä kaukolennoilla voi pärjätä 🙂 Kunnollisen vaihtovaate kerran tärkeyttä lennoilla ei voi varmaan korostaa. Jos esim pahaolo yllättää on ihanaa ja helppoa jos on puhtaat vaatteet mukana. Senkin näin eilen kuinka niille voi tulla tarvetta 😀

  Vastaa