bomberia, lapsia, arkea

me, muoti, ootd, pohdintaa

Moii! Vitsit täällä on kylmä! Eilen mittari näytti illalla -18 astetta.. Huh! Lumesta oon tosi iloinen ja se valaisee niin kauniisti maisemaa. Tänään ollaan aamupäivä kotosalla ja päivällä hoidellaan asioita. Yllättävän tiuhasti nämä päivät ennen matkaa täyttyivät, vaikka aluksi ajattelin että tästä tulisi varsinainen luppoviikko. Mikko on ollut nyt reilun kuukauden lomalla ja oon aivan totaalisen mukavoitunut siihen, että toinen on koko ajan läsnä. Saas nähdä miten mun käy parin viikon päästä, kun jään itekseni pyörittämään arkea. Tosin Mikolla on loppupeleissä aika lyhyitä työpäiviä ja monesti viikossa myös vapaapäiviä vkl lisäksi. Saatiin muuten Matildalle päiväkotipaikka ja tarkoituksena olisi, että neiti kävisi 8-12h/vk leikkimässä siellä. Hän siis toivoi joulupukiltakin päiväkotiin pääsyä. 😀 Matilda jäi kotiin silloin kun minä jäin äippärille ja siitä saakka hän on kysellyt ja muistellut päiväkotia. Uskon, että asiaan vaikutti se kun hän oli siellä niin vähän. Päiväkodista ei koskaan kerinnyt tulla arkipäivää ja rutiinia, kun päivät olivat pääsääntöisesti lyhyitä ja n.2-4 kertaa viikossa. Jollain tavalla haikeus iskee kun ajattelen, että lapset eivät ole täysin mulla koko ajan.. mutta toisaaltaan olihan neiti 4h viikossa kerhossa viime syksyn. Sinäänsä mikään ei edes muutu, kuin vain muutama tunti. (=selitän taas itelleni :D, hah)

Mistähän mun piti alunperin kirjoittaa? Varmaan tuosta bomberista ja siitä, että vaikka on tosi kylmä niin käytän aika usein talvella kevyitä takkeja jos käyn asioilla. Meillä on auto käytännössä oven edessä parkissa ja monesti sitä tulee käytyä kauppakeskuksissa/liikkeissä missä auto on myöskin ihan lähietäisyydellä. Näin ollen sisällä ei tule kuuma ja ei tarvitse kantaa päällä raskasta takkia. Varsinkin tyttöjen kanssa tulee väkisinkin kuuma, kun pitää nostella ja säätää milloin mitäkin. 😀 Mietittiinkin, että suunnataan varmasti myös lentokentälle ilman toppavaatteita. Turhaa me sinne Espanjaan toppapukuja kannetaan! Hei ihanaa torstaita ja alkavaa pitkää viikonloppua! <3 Onko suunnitelmia Loppiaiseksi? <3Sara

(kengät-Zio, housut-drome/Goodwear/saatu, paita-PAPU/saatu/Weecos, bomber-Zara, kello-DanielWellington/saatu)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

33 kommenttia

 1. taskuapinat 05.01.2017

  Moikka!
  Ite oon kauhee vilukissa (villasukat kesät talvet päällä) pakkaan itteni sellasiin toppavaatteisiin kun pakkanen iskee, et oksat pois ? saman teen lapsille ? en ehkä niin paljon pistä vaatetta koska liikkumalla pysyvät lämpösinä.
  Loppiaisena olen töissä joten tänään lähtee joulu jutut kävelemään ja kevät on tervetullut meille ? joulukuussa olikin joku päivä kun lähdettiin liikkeelle niin sanoin miehelle et ihan ku olis kevät, aurinko paisto ja oli lämmin. Ihanaa loppuviikkoa teillekin ❤

  Vastaa
 2. Nonnu 05.01.2017

  voi että on kyllä ihanaa että Mikko pystyy oleen kotona edelleen paljon, vaikka palaakin töihin. Munkin mies alkaa tekeen nyt 4päivästä viikkoo ja oon enemmän kun tyytyväinen siihen ratkaisuun 🙂
  Se on totta että tulee ihan hiton kuuma jos on toppatakki kaupoilla 😀 itekkin tykkään ottaa kevyemmän takin päälle :)!!!
  Me lähdetään lauantaina naantalin kylpylään rentoutuun, yks yö sielä ollaan 🙂 pieni loma arkeen.

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.01.2017

   IHanaa! <3 arvokasta jos mies pystyy myös olemaan kotona!
   Eikääää, voi miten kiva viikonloppu tulossa <3 nauttikaa!!

   Vastaa
 3. Jenni 05.01.2017

  Rovaniemellä pakkasta sen -3, ei tarvi lähtiä pitkille lenkeille koiran kans 😀 Loppiaiseksi ei mitäön kummempia suunitelmia, sisko tulee käymään ja käydäön varmaan muutamassa kaupassa 🙂 ihanaa lomaa teille <3

  Vastaa
  • Jenni 05.01.2017

   Siis sen -31 ? 1 katosi jonnekkin 😀

   Vastaa
   • Sara Parikka 07.01.2017

    aaaah, no mä jo mietinkin että ei kai siellä niin vähän pakkasta oo ollut 😀

    Vastaa
  • Sara Parikka 07.01.2017

   :D:D kerranki näin päin! Kiitos <3

   Vastaa
 4. kaisu 05.01.2017

  MOi 🙂 Täällä tänään -21 astetta, ja olen työssä missä ulkoilen päivittäin niin oon tottunu että varusteet kun on kunnossa niin ei haittaa pakkaset tai loskat 🙂 Koirat meillä meinaa palella ulkona, mutta useita lyhyitä lenkkejä kun tehdään näillä pakkasilla niin homma toimii. Miten teillä Lila pärjäilee kun on niin kovin pieni ja ohut turkki? Loppiaisen suunnitelmat on rentoutuminen, hyvää ruokaa ja ystäviä 🙂 Hyvää viikonloppua sinne <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.01.2017

   voih 😀
   Lila käy vaan asioilla nopeesti ja tutisten!
   Ihanalta kuulosta loppiainen <3
   Kiitos samoin <3

   Vastaa
 5. Henriikka 05.01.2017

  Mä aattelin loppiaisena neuloo sinivalkoisia vauvansukkia tänä vuonna syntyville vauvoille ? ja sitte varmaa alan kattoo yle areenasta sykkeen 4.tuotantokautta

  Vastaa
 6. Jade 05.01.2017

  On kyllä tosiaan kylmä! Täälläkin todella kylmä, eilen tulin kaverilta ja meinasi naama jäätyä matkalla kotiin, hyrr.
  Tuo bombertakki on ihana, itsekin sellaisesta olen haaveillut. 🙂 Ehkäpä voisin toivoa sellaista vaikka synttärilahjaksi sitten helmikuussa 🙂
  Ihanaa päivää sinne! <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.01.2017

   Joo toivo silloin 🙂 Niitä saa monesta paikasta <3 Kiitos, samoin <3

   Vastaa
 7. Maris 05.01.2017

  Meillä näytti eilen illalla mittari -34, nyt enää vajaa 30 pakkasta. Käytiin me eilen pojan kans kokeilemassa uusia suksia, oli niin kova hinku päästä niitä testaamaan. Tosin ei me kauaa oltu 😀
  Oi, pitäis löytää itsellekin tuollanen bombertakki!
  Me ollaan loppiaisena menossa pariksi päiväksi vanhempieni luo talovahdeiksi. Poika odottaa jo innolla milloin sinne mennään 🙂
  Kivaa loppuviikkoa sinne!

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.01.2017

   huiiii vitsit mikä pakkanen 😀
   Ihanat suunnitelmat 🙂 Kivaa viikonloppua <3

   Vastaa
 8. Ada 05.01.2017

  Täällä mittari näyttää samanlaisia lukemia ja nyt pitäisi vielä kylmetä. Pakkaspäivät ovat muuten (lukuun ottamatta kovaa pakkasta) kyllä mukavia, varsinkin kun aurinko paistaa ja lumi narskuu kenkien alla kivasti. 🙂

  Kivaa päivää ja loppuviikkoa! <3

  Vastaa
 9. Laura 05.01.2017

  Mä ajattelin nyt kun lähdetään reissuun reilun parin viikon päästä niin laittaa tolle taaperolle paksun Adidas verkkatakin jossa ”karvasisällös”,sekä aluspaidan,pitkähihaisen ja villatakin..Tietysti pipo ja lapaset,sit farkut ja sinne alle sukkikset,ja vuoraan varmaan nappulan rattaisiin jonku lämpimän peiton alle(jos kauheen kylmää, ku mennää parkkialueelta kentälle)..Itselle ajattelin kentällä tai parkkialueella vaihtaa ohuemman takin päälle ja laittaa lämpimästi alle, lentokoneessa mua ainakin palelee nii takki toimii peittona tarvittaessa .. Onko teillä kaikki jo suht pakattu? Mun pitäs käydä kaappeja läpi ja alkaa pesee tarvittavia pyykkiä. Ja ihan must juttu ennen reissua on se että koti on siisti kun palaa takaisin ja pyykkivuoret nolla!!

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.01.2017

   Kuulostaa tosi hyvältä suunnitelmalta 🙂 meillä ei oo vielä pakattu 😀 mutta listat suht valmiina 😀
   Jooo, hei toi koti siistinä on todella hyvä pointti <3 sama homma mullakin!!

   Vastaa
 10. Mummu 05.01.2017

  No Sara -18 sehän on melkein helle. Meillä aamulla täällä Kemissä -31,4 hui. No onneksi rakas siippani nakkasi minut töihin ja haki. Minun rakas söpö (Peugeot)raukka olisi varmaan paleltunut. Siis itsekin kun liikun autolla pukeutuminen on aika keveä ja jos pakkasta on monestikin palelee ne pienetkin matkat. No asiaan itselläni ei ole pieniä, mutta lapsenlapsia(3,5 ja 1,5) ja sanonut, että prinsessoille tekee hyvää tarhat ja kerhot Vaikka se äiti ja isi on murheissaan. Omien lapsien kanssa en ole jaksanut 8H/pv leikkiä ja askarrella. Mutta hyvää matkaa Teille kaikille.

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.01.2017

   Ouuuuh,no siinä on pakkasta! Joo se on kyllä ihan totta 🙂 Kiitos paljon <3

   Vastaa
 11. Hanna85 05.01.2017

  Meillä täällä Seinäjoella mittari näyttää -23. Loppiainen otetaan vastaan jännityksellä: pikkuveljeni ja hänen avopuolisonsa ovat juuri synnyttämässä esikoistaan! Musta tulee siis pienen tytön täti, oon niin onnellinen! <3 Mukavaa viikonloppua teidän perheelle! 🙂

  Vastaa
 12. Suvi 05.01.2017

  Moi sara. Sulla on kiva blogi ja kivoja tekstejä sekä kuvia. Tätä blogia on kiva lukea.
  Mutta nyt mua vaan häiritsi kun se teidän koira oli rajattu pois.. 😀
  Oikein kivaa reissu teille! 🙂

  Kirjoitan itsekkin blogia ja olisi kiva kuulla sulta blogiin liittyviä juttuja, mistä saat inspiraatiota, mikä motivoi, milloin ja miksi aloitit bloggaamisen? Jne.
  Ja mikä omi se sun edellinen blogi alusta. Se näytti niin kivalta.

  Vastaa
  • Sara Parikka 07.01.2017

   haha, joo Lila ei millään mahtunut kuviin 😀
   Joo, hei kiitos vinksitä 🙂 voisin hyvin postata aiheesta!!

   Vastaa
 13. tyttöppohjanmaa 05.01.2017

  Täällä Pohjois-Pohjanmaalla oli eilen 4.1. kaksi kertaa kylmempää kuin siellä, eli -36 astetta! Jostain syystä mulla ei kovalla pakkasella palele, mutta pienellä pakkasella palellun muutamassa minuutissa.

  Vastaa
 14. Martta 05.01.2017

  Minun vanhemmat on tehnyt lämpimään mennessä silleensä, että joku tuttu on vienyt lentokentälle, ja sitten toppavaatteet on jätetty tällä viejälle autoon. Sitten käynyt reissun jälkeen hakemassa toppavaatteet mukana! Tosin en tiedä olisiko tämä lapsille hyvä, jos kentällä tarvitsee lämmikettä. Toivottavasti ymmärsit selitykseni 🙂

  Vastaa
 15. Laura 05.01.2017

  Laatuaikaa puolison kanssa 🙂 lapsi menee mummon luo. Käydään ainakin syömässä ja jotain muuta, kiva olla välillä vain kahdestaan.

  Vastaa
 16. Mimmi 07.01.2017

  Onneks tänään jo ilma lämpeni ja pihallekin uskaltautuu jo ? kyl toi -27° näin plussakelien jälkeen melko vilposalta tuntu ?? mutta tosta lumesta oon kyl hyvin onnessani ? ihanan valoisaa ja ihana kun päivätkin jo pidentyny.. tuntu tosi ahdistavalta, väsyttävältä ja puuduttavalta noi pari kuukautta kun oli aina pimeää kun töihin lähti ja töistä tuli. Ja kauppakeskuksen alakerrassa työskennellessä ei nää luonnonvaloakaan työpäivän aikana lainkaan.. Nyt toi lumi sentään valasee niin paljon että on ihan erilaista ajella työmatkojakin ?

  Vastaa