Lilan kuulumiset

pohdintaa

Moikka! <3 En tiedä oonko kirjoitellut teille siitä miten Lilalle meidän muutto oli kaikista rankinta. Ei yhtään osattu ajatella, että tavaroiden sekaisuus vaikuttaisi Lilaan siten. Mikon isä kertoi, että monesti koirat rauhoittuvat kun uudessa kodissa tutut tavarat ovat löytäneet paikalleen ja juuri niin meilläkin kävi. Tietty jos olisi tiedetty tämä etukäteen, niin oltaisiin viety Lila hoitoon. (Kuitenkin Lilan neljäs muutto ja aijemmin ei ole ollut mitään ongelmia, mutta sanottakoon että aikaisemmat muutot ovat sujuneet hitusen nopeammin kuin nyt kahden pirpanan kanssa 😀)

On muuten ihan korvaamattoman hienoa miten paljon saadaan apua Lilan hoidossa ja hoitopaikka on aina olemassa. Mummin&Vaarin luona Lila on ”lomalla” ja saa köllötellä päivät pitkät rauhassa. Kotona meillä on vähän villimpi meno, vaikka kyllähän Lila tietty tykkää meidän tytöistä. Matilda osaa tosi hienosti käsitellä Lilaa, nostaa syliin ja silittää. Ollaan kiinnitetty tähän huomiota alusta saakka. Tällä hetkellä saa olla tarkkana Mimosan kanssa joka mieluusti olisi silittämässä koko ajan. Sitten Mimon liikkeet on niin nopeita, että yhtäkkiä silittäminen saattaa muuttua liian rajuksi. Lila alistuu lapsille, eikä osaa lähteä tilanteista pois.. tästä syystä me ollaan todella tarkkoja siitä ettei mitään pääse sattumaan. Olisi kurjaa jos Lila alkaisi pelkäämään lapsia. Onneksi tämä hurja vaihe menee nopeasti ohi ja kohta Mimosa osaa käsitellä Lilaa.

Käydään Lilan kanssa päivittäin muutamalla kävelyllä ja säännöllisesti myös pitkillä lenkeillä. Sade ja pakkanen vaikuttaa niin, että lenkkeilyt jää tekemättä.. ei ihan hirveesti haittaa.. 😀 Tietty niinä päivinä leikitään enemmän ja touhutaan Lilan kanssa sisällä. Meinataan puuhata meidän takapiha kevään aikana niin, että Lilan karkaamista ei tarvitse vahtia, vaan hänet voi päästää vapaasti omalle pihalle. Tämä on iso apu keväällä ja kesällä kun ilmat paranee. Lila nimittäin rakastaa köllötellä auringossa. <3Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

12 kommenttia

 1. taskuapinat 12.01.2017

  Lilallakin saattaa ”ikä” painaa ja se tuo omia muutoksia esim just muutto saattaa stressata.
  Meillä kävi kisaan kanssa sama, hän stressasi muuttoa, uudessa kodissa ei enää syönyt ja jouduttiin pakko ruokkia häntä. Loppujen lopuksi nukkui pois.
  Onneksi lila sopeutuu ja Matilda kasvaa niin otteetkin saattaa olla hellempiä ☺

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.01.2017

   hei enpäs ole tätä osannut ajatella.. varmasti totta että vanhempana sopeutuminen hankalaa..
   Joo onneksi nyt on jo sopeutunut <3

   Vastaa
 2. Annukka 12.01.2017

  Voi mikä söpöliini Lila on! ❤

  Vastaa
 3. emmi 12.01.2017

  Olipa kiva lukea Lilan kuulumisia…. <3

  Vastaa
 4. kaisu 13.01.2017

  Moi 🙂 Meillä koirien muuttoa helpotti se, kun tuotiin uuteen kämppään heti koirien vilttejä ja leluja missä oli niiden tuoksua, ja tuotiin ne jo ennen kun koirat edes ensimmäistä kertaa tuli uuteen kämppään. Meidän koirat lähtee mielellään ulos millä säällä tahansa, kova pakkanen on ainut etteivät viihdy ihan niin kauaa ulkona kuin normaalisti. Mutta ne ovatkin kaikki isoja koiria, ja varsinkin yksi sellaista rotua ja semmoisella taustalla että lenkit on pitkiä ja niitä tehdään usein 🙂 Hyvä hoitopaikka koiralle on kyllä ihan mahtava juttu, meilläkin onneksi sellainen löytyy ja sitä arvostaa kyllä todella paljon 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.01.2017

   Kuulostaa mahtavalta 🙂 Vitsit miten teillä tulee liikuttua koirien kanssa, iso etu 🙂 Ja ihana kuulla että teilläkin on hoitopaikka olemassa, se on niin korvaamatonta <3

   Vastaa
 5. NNiina 13.01.2017

  Oi miten suloista Lila kun se ottaa aurinkoa ja muutenkin se on niin ihana näköinen! ? <3 meilläkin on käynyt sama tavalla Rasmuksen kanssa ( koirani) mutta kyllä ne rauhoittuvat kun uudessa kodissa tutut tavarat ovat löytäneet paikalleen. Mutta hyvä kun Lila on tykkänyt uudesta kodista ja viihtynyt ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 17.01.2017

   Joo onneksi se vaikea vaihe meni pian ohi 🙂 On noi koirat niin rakkaita <3

   Vastaa
 6. terhi 13.01.2017

  ihana koira teillä

  Vastaa