ensi viikon kuviot *

design, koti & sisustus

Moikka! Oli pakko tulla vielä kirjoittamaan teille mun ensi viikon kuvioista. Pääsen tekemään yhteistyötä Apetinan kanssa ja otan vastaan ”lihaton viikko” haasteen. Varmaan aika moni on viime aikoina miettinyt lihansyöntiä ja sitä kuinka paljon tulee ylipäätään syötyä liharuokia kaikkien eläinkunnan muiden tuotteiden lisäksi. Tarkoituksenani ei ole ryhtyä kasvissyöjäksi tai vegaaniksi, vaan pikemminkin opetella uusia tapoja tehdä maistuvaa kasvisruokaa ja jatkossa tarjota sitä myös enemmän lapsilleni. Rakastan erilaisia juustoja todella paljon ja niiden käyttäminen ruuanlaitossa kiehtoo. Niinpä testaan tulevalla viikolla joka päivä eri reseptin/reseptejä missä en käytä lihaa, vaan vastaavasti erilaisia juustoja, kasviksia ja mitä ikinä keksinkään. Täällä blogissa reseptit ovat olleet aina todella suosittuja ja varmasti nostan tännekkin osan tuotoksista. Kuitenkin pääosin postaan instagramin puolella ja apetina_suomi tilin alla. Otan viikoksi heidän instan haltuun ja kuvaan Apetinan Mystoryn puolelle kokkailua, perheen ruokahetkiä ja postaan kuvia. Kannattaa ottaa tili seuraukseen, jos kiinnostaa mitä viikon aikana tapahtuu meidän kotona ja miltä tämä lihaton viikko tuntuu. Ootteko te koskaan olleet lihattomalla? Mä luulen, että tämä on himpun verran vaikeampi paikka Mikolle joka suostui lähtemään mukaan haasteeseen. Itse oon lähinnä vain innoissani uusista ruuista ja mauista mitä toivon löytäväni.

Ihanaa ja rauhaisaa sunnuntain jatkoa! <3Sara

Täältä pääset instan apetina_suomi sivuille ja täältä Apetinan verkkosivuille mistä löytyy mm. ihania reseptejä.

*yhteistyössä Apetina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

11 kommenttia

 1. Sofia 22.01.2017

  Oi vaikuttaa tosi kivalta haasteelta! Me ollaan miehen kanssa paljon juteltu lihan syönnistä. Kumpikaan ei siitä halua luopua mutta ollaan yritetty tehdä enemmän kasvisruokaa.. Jotenkin se on tuntunut yllättävän haastavalta keksiä uusia ruokia kun tottunut menemään niillä vanhoilla tutuilla 😀
  Kiva jos sulta sais vinkkejä! Täytyy laittaa tuo apetina seurantaan 😉

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.01.2017

   Nimenomaan.. ihan sama homma meillä.. Hei mahtavaa että oot innolla mukana, mäkin toivon uusia, helppoja kasvisreseptejä!! 🙂

   Vastaa
 2. taskuapinat 22.01.2017

  Oi ku kuulostaa haasteelta, pitää tekkin kokeilla reseptejä kun tulee tänne ?
  Pidän jo muutenkin apetit tuotteista niin tämä onkin tosi hyvä. Muutenkin tuntuu et lapsiperheessä pyörii ama samat ruuat samalla maulla… jos nyt uudistusta ?
  Hyvää alkavaa viikkoa koko perheelle ❤

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.01.2017

   Joo mäkin tykkään, joten ajattelin että tämä haaste on pakko ottaa vastaan 🙂 ja hei ainakin meillä nimenomaan syödään niitä samoja ruokia, joten vaihtelu tekee kyllä niin hyvää!! Toivotaan että läydän meille & teille uusia suosikkeja 🙂
   Samoin sinne teille kaikille <3

   Vastaa
 3. kaisu 22.01.2017

  Useamman vuoden kasvissyöjänä kun olen ollut, niin vielä ei ole tullut sellaista ruokaa vastaan mistä ei voisi tehdä kasvisversiota 🙂 Sellaisen vinkin voisin sulle ensi viikkoa varten antaa, että käytä rohkeasti mausteita ja lihan sijasta muita proteiininlähteitä. Tsemppiä haasteeseen ja kivaa alkavaa viikkoa <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.01.2017

   Totta, muuten! Kiitos, mahtavia vinkkejä 🙂 Kiitos ja samoin sinne!! <3 Koissuille halaukset!

   Vastaa
 4. Jenni 22.01.2017

  Mä oon pyrkinyt vähentämää lihan syöntiä, ei enään liha oikein tunnu maistuvan :/ en vaan oo keksinyt mitään terveellistä ja hyvää tilalle. Ehkä isoin syy miksi en ala täysin lihattomaksi on käristys, sitä ei vaan voi vastustaa ja varsinkin äitin tai mummin tekemänä! 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.01.2017

   Niinpä.. ymmärrän hyvin.. Mutta ehkäpä siitä ei tartte kokonaan luopua jos vähentää ja opettelee herkullisia kasvisreseptejä 🙂 Ooh, kuulostaa hyvältä tuo käristys 😉
   Toivottavasti löydän kivoja reseptejä mitkä tulis arkikäyttöön teille lukijoille 🙂

   Vastaa
 5. NNiina 22.01.2017

  Oi että kun vaikuttaa tosi kivalta haasteelta! pitää tekkin kokeilla reseptejä kun tulee tänne ? Eilen tein kasvispihvejä missä oli porkkanoita, parsakaali ja Mozzarella lisäksi tein bataattiranskalaiset ? Hyvää alkavaa viikkoa koko perheelle! ?

  Vastaa
 6. Jenni 24.01.2017

  Pakko jakaa lihatonta iloa 😀 ollaan oltu nyt kk ilman punaista lihaa ja voi hitsi ollaan tehty ihania kasvisruokia.. Ja hulluinta tässä se että lapset syö jopa paremmin kuin koskaan!! Ollaan tehty esim. Hernerouheporkkana pihvejä, härkismakaronilaatikkoa, kasvissoijalasagnea, linssicurryä, uunijuureksia ja erilaisia sosekeittoja…

  Vastaa
  • Sara Parikka 24.01.2017

   Oikeesti, huikeeta kuulla 🙂 Kiitos noista ruuista.. kuulostaa älyttömän hyvälle!!! 🙂 IHanaa viikkoa <3

   Vastaa