arkifiiliksiä..

koti & sisustus, lapset, me, pohdintaa

Mooi.. Ajattelin tulla kirjoittelemaan teille vielä näin iltasella vähän arkifiiliksistä. Oon huomannut, että loman jälkeen arki ei ole oikein palautunut tänne blogin puolelle ja on tuntunut hankalalta kirjoittaa niistä perusjutuista. Jotenkin on sellainen fiilis, että pää jäi lomalle ja nyt se arki vaan porskuttaa jo eteenpäin. Tytöt ovat molemmat erilailla vaativassa iässä ja jokainen päivä rakentuu aikataulupalasista (töiden takia). Ei olla vielä löydetty rytmiä ja kaikki asiat ovat vähän auki. Matilda aloittaa huomenna tutustumisen päiväkodissa ja on siitä mielettömän innoissaan. Vaikka musta se tuntuu todella haikealta niin on kyllä iloinen neidin puolesta, että pääsee leikkimään kavereiden kanssa muutamaksi päiväksi viikossa.
Mimosa sen sijaan itkee hampaita ja halii mua minkä kerkeää. Siis käytännössä tämä pikkuinen tarkkailee mun liikkeitä 90% hereillä olo ajasta. Sinäänsä todella liikuttavaa, koska tiedän että kohta neiti sanoo ”minä ite” ja äitin menemiset ei niinkään kiinnosta. 😀
On myös ollut sellainen olo että joka puolelta somesta, lehdistä ja mediasta tuutataan tsemppiä erilaisiin asioihin. Herkkulakkoon, urheiluun, työntekoon, iloisuuteen, itsetutkisteluun, you name it. Enemmän kaipaisin hyväksyntää siihen, että pitkän päivän jälkeen on loppu ja haluaa vaan syödä jäätelöä sohvalla. On ihan okei, että ei lähde salille tai jaksa tehdä oikeastaan mitään ihmeellistä. Huh, ehkä tämä tästä lähtee taas pyörimään ja pian täällä virkeänä päivittelen niitä arkiasioita. Eipä tämä tammi-helmikuu ole koskaan lukeutunut mun lemppari kuukausiin, mutta kevättä kohti.. siitä voin olla varma! <3 Tällä hetkellä mua piristää kodin piensisustaminen (esim. kuvissa näkyvät uudet hyllyt) ja ulkoilu, vaikkakin pukemisrumba on tyttöjen kanssa asia erikseen. 😀 Halaus! Ja pahoittelut poissaolevuuteni. <3Sara
psst.. ilatapalaksi valmistuu tänään pizzaa, täältä voi kurkkaa lisää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

34 kommenttia

 1. Minna K. 25.01.2017

  Ihana kuulla, että säkin oot joskus poikki. Tai siis en tietenkään toivo sitä, mutta tarkoitan että blogin kautta susta saa sellaisen energisen ilopillerin kuvan joka ei oo koskaan energiavajeessa. 🙂 Millainen varmasti oletkin omimmillasi. <3 Loman jälkeen on aina rankinta. Onneksi kevättä ja valoa kohden mennään. Tsemppiä väsymyksen selätykseen! <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.01.2017

   Kiitos tästä.. ihana tuo ”loman jälkeen on aina rankinta”. Halaus <3

   Vastaa
 2. NNiina 25.01.2017

  Tsemppiä väsymyksen selätykseen! <3 mun serkun lapsilla on sama vaihe päällä kun Mimosalla. välillä saa olla väsynyt ei kuka jaksaa koko ajan olla ilopilleri ja muutekin pitäsi väillä ottaa lisäaika itselle. Mutta onneksi ollaan menossa kevättä kohti ja sitten tulee kesä! + aurinko. (:

  Vastaa
 3. Katrianna 25.01.2017

  Ihana toi apina <3 ( ps. itsekin tein pizzaa iltapalaksi meidän poppoolle äidin avustuksella 🙂 )

  Vastaa
 4. Karo 25.01.2017

  Hei mistä hyllyt on ostettu? Ihanan näköistä teillä☺️

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.01.2017

   hmmm.. ne oli jostain nettikaupasta.. niitä myydään myös stockalla 🙂 Maze niminen!

   Vastaa
 5. kaisu 25.01.2017

  Kaikilla meillä meinaa joskus olla patterit vähän lopussa, mutta siinä olotilassa ei kannatakkaan yrittää liikoja vaan mennä päivä kerrallaan. Jos yhtään auttaa niin mietippä että ajatteletko 5 vuoden päästä että voi harmi kun en käynyt silloin tarpeeksi usein töissä/salilla kun lapset olivat pieniä..tuskin 🙂 Tämä blogi elää sun mukana kaikkissa vaiheissa ja tuntuis oudolta jos aina kaikki postaukset olisi vaan pelkkää iloa, onnea ja jaksamista. Mä ainakin tykkään lukea blogia missä näkyy kaikkea mitä elämään kuuluu. Halaus <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.01.2017

   Niinpä, Kiitos sanoistasi niin paljon <3 Halaus, olet ihana!

   Vastaa
 6. Satu 25.01.2017

  Aah! Mä voin niin samaistua sun fiilikseen.
  Töiden ja lapsen kanssa iltapuuhailujen jälkeen tuntuu, että vois nukkuu vaikka seisaaltaan.
  Mutta todellakin auringon ja valoisuuden määrä sen kun kasvaa, joten kevät ei oo kaukana. ? se jos mikä piristää!

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.01.2017

   hahahahhaa, tiedät niin mun tunteen! Toi nukkuminen seisaaltaan 😀
   aaah, aurinkoa 🙂 <3

   Vastaa
 7. memmu 25.01.2017

  Kiitos tästä postauksesta Sara! ❤ en osaa pukea sanoiksi kunnolla mun fiiliksiä tästä,mutta huojennus ja helpotus, koska itsestä tuntuu toisinaan ettei pysy arjen mukana ollenkaan vaan tekis mieli jäädä lymyämään viltin alle. Kiteytit taas kerran niin hyvin kaiken tässä postauksessa. Onneksi täälläkin 1,5v pitää äitiä väkisin aktiivisena ? tsemppiä arkeen sinne☺??

  Vastaa
 8. Petra 26.01.2017

  Tää kosketti muakin vaikkei vielä omia lapsia olekaan, oot vaan jotenki hurjan hyvä esikuva monelle ihmiselle. Vaikka olisikin täysin eri elämäntilanne, niin silti voi aina samaistua! Mun mielestä susta aina huokuu sellanen positiivisuus ja rento elämänasenne, eikä mulle ainakaan oo välittynyt ettetkö olis tällähetkellä täysin läsnäoleva täällä blogissa. Mutta jaksamisia arkeen, tosiaan pian on kevät ja valoisuus tekee kyllä ihmeitä aikaan. Sitä ennen on ihan ok vaan käpertyä sohvannurkkaan herkutteleen, jos siltä tuntuu <3
  Joku kyllä tuossa pukikin hyvin sanoiksi tuon, että 5v. päästä tuskin ajattelet, että olisi pitänyt jaksaa tehdä silloin sitä ja tätä, tärkeintä kun musta on tehdä _aina_ sitä mikä hyvältä tuntuu sillä hetkellä ja sallia itselleen hemmottelua ja kuunnella kehoaan ja mieltään, olethan kuitenkin myös kahden pienen äiti.
  Palatakseni vielä alkusanoihini, mää ainakin saan susta tosi paljon voimaa ja rohkasua astua itsekin toivottavasti lähivuosina äitiyden saappaisiin ja selvitä siitä yhtä hienosti kuin sinä, eli kiitos kun kirjoitat <3 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.01.2017

   KIITOS älyttömän paljon sanoistasi, merkitsee paljon <3 Halaus! Kiitos Sinulle että luet ja myötäelät siellä <3

   Vastaa
 9. emma 26.01.2017

  Heippa,
  Täällä ollut viime viikot aika raskaita, lapsen sairastumisen,lääkäri käyntien ja aikataulujen sovittamisen suhteen. Nyt ajattelin että tällä viikolla päästään taas arkee, mutta tiistaina alkoi uusi rumba jälkitautien suhteen. Ehkä siis voi antaa luvan itsellekkin että ei tarvitse porskuttaa sata lasissa eteen päin ja yrittää pitää kiinni arjen normaalista rytmistä, kun nyt se ei ole mavdollista. Tsemppiä ja aurinkoa teidän loppu viikkoon. ? On ilo aina tulla kurkkimaan sun kuulumisia. ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.01.2017

   huh.. toivottavasti pikkuiset paranee ja pian helpottaa <3<3 Voikaa hyvin 🙂

   Vastaa
 10. Mimmi 26.01.2017

  Niin tiedän ton tunteen ❤ päätin et nyt saa loppua työherkuttelu (suklaat, keksit tms pienet herkut töissä kahvin kanssa saa jäädä) ja hyötyliikuntaa lisäsin. Mutta iltasin kun saa lapset nukkuun ja pääsee hengähtään sohvalle niin mieli halajaa vaan jäätelöö, herkullista iltapalaa tms ? vaikka pyrinkin siihen että viikonloppu ois sitä herkutteluaikaa niin suon silti itselleni raskaan päivän jälkeen välillä iltaherkutteluakin enkä todellakaan pode siitä huonoa omaatuntoa ? jaksamista sinne arkeen, koita olla itselles armolline. Ei aina tartte jaksaa mennä suositusten/ihanteiden mukaan, kunhan itsellä on hyvä olla ja jaksaa ? ps.kirjotteletko teijän muuttuvasta päivärytmistä ja matildan päiksyn alotuksesta joku päivä? ? ois kiva kuulla miten teillä tulee menemään. Täällä ainakin alkanut tosi hyvin! Lapset tykkää olla tarhassa, on sopeutunu uuteen arkeen yllättävän hyvin ja innoissaan menee joka aamu ❤

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.01.2017

   Moi ihanuus! Void been there, niiiin monta kertaa 😀 samoja fiiliksiä!! Joo mä kirjoitan ens viikolla kun M jää ekaa kertaa yksin sinne 🙂 Ihana kuulla että teillä on menny noin hyvin, ihan super <3 varmaan kiva fiilis sullakin lähtee töihin! 🙂 nyt rauhaisaa viikonloppua!

   Vastaa
 11. Sanja 26.01.2017

  Hyvä kirjoitus! Pisti miettimään ja oon niin samaa mieltä, että joka paikasta tulee ulos noita ”tsemppi” -haasteita. Onko se toi uusvuos ku sekoittaa pakkaa, yhtäkkiä ollaankin tartuttu herkkulakkohaasteeseen, kesäkuntoon täytyy päästä ja aletaan käymään salilla. Toi kesäkunto-termi on musta jotenkin ällöttävä. Jokainen ihminen olkoon sen näköinen ja kokoinen, kuin on ja silti kesäkunnossa! ✌? Nykypäivänä toi ihmisten pinnallisuus korostuu enemmän ja enemmän, olkaa tyytyväisiä itseenne – kävitte siellä salilla tai ette. Tää on tottakai helpommin sanottu, kuin tehty…
  Työpäivän jälkeen on vaan ihana hemmotella itseään. Käydä perheen kesken saunomassa, pistää jälkikasvu unille ja kaivaa sitten kaapista se salainen suklaalevy tai Kolmen kaverin jäätelö ja syödä yksin tai miehen kera sohvalla ??

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.01.2017

   NIMENOMAAN!!!!! kiitos tästä 🙂
   täälläkin hemmotellaan <3 Ihanaa viikonloppua koko perheelle!

   Vastaa
 12. Ida 26.01.2017

  Samat fiilikset täällä! Arki pyörii, mut mä en oo ihan kelkassa vielä. Oman haasteensa peliin tuo se, että mä oon kotona 1,5v pojan kanssa ja tuntuu, että kaikki kaverit on palannu viimeistään vuodenvaihteessa töihin eikä uusia piirejä oo saanu vielä kasaan. Päivä kerrallaan yritetään keksiä tekemistä, vaikka voimia verottaa myös raskaus (rv 27). Koitetaan löytää kevään voima ja annetaan itsellemme mahdollisuus istua sohvalla syömässä jäätelöä rankan päivän päätteeksi 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.01.2017

   Voih muistan niin tuon kun olin Matildan kanssa kotona ja raskaana.. nyt vaan muistat levätä ja mennä oman fiiliksen mukaan <3 Kaikkea hyvää loppuraskauteen, ihanaa <3 🙂

   Vastaa
 13. Taika 26.01.2017

  Arkifiiliksiä täälläkin, saatiin reissusta flunssapöpö ja nyt on toisella pienellä korvatulehdus jälkitautina ja varmaan kohta toisellakin. Eli toista viikkoa jo kipeenä täällä, niin ei oikein arkirullaa. Ite oon kipeenä ja muutto häämöttää jo nurkan takana niin pakatakin pitäis. Ja ihan samaa mieltä tosta tsemppihommasta. Kyllä on lupa meillä äideilläkin ottaa välillä herkkuhetkiä sohvalla viltin alla pienten jo ollessa untenmailla. Ei oo aina pakko rientää juoksulenkille tai salille, ittestä on parhainta lähtee koiran kanssa metsälenkille laskee koira vapaasti juoksentelemaan ja katsoa kuinka se nauttii siitä. On hallinnassa tottakai, tulee kutsusta heti luokse. 🙂 Ainakin itse oon huomannu tässä 2 pienen kotiäitinä, että kotiäitiyttä ei juuri arvosteta, vaikka tehdään arvokasta työtä. (Päiväkodissa hoitajat tekee samantyön ilman kotitöitä ja saa siitä palkan.) Että sellasia arkifiiliksiä tänne. Ihanat hyllyt, kohta pääsee itsekin sisustamaan, ihanaa!
  Mukavaa loppuviikkoa teidän poppoolle!

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.01.2017

   Voih pieniä, toivottavasti voivat jo paremmin <3
   Ihanalta kuulostaa teidän lenkkeily koiran kanssa.. tuo on jotain niin rauhoittavaa ja ihanaa kun pääsee luontoon ja koira nauttii vapaana niin paljon! 🙂
   Toi on muuten ihan totta ja hyviä pointteja <3 Ihanaa viikonloppua koko perheelle <3

   Vastaa
 14. Sofia 26.01.2017

  Niin ihanaa, että sanot suoraan ettei aina jaksa! Olis hienoa, jos voitais yleisestikin hyväksyä se, ettei tarvii aina suoriutua kaikesta ja saa myös makaa sohvalla tai mennä bussilla kotiin arkiliikunnan sijasta… Sitä on varmasti itse kukin vähän väliä miettimässä, että voinko ottaa tämän suklaapalan tai voinko vaan olla tekemättä mitään.. Kauheet tunnon tuskat siitä aina välillä tulee, mutta parasta on huomata, että se päivä, kun luvan kanssa teki -eimitään- on ollu kaikista paras ja on tosi levännyt olo. 🙂 😀
  Kiitos vielä, kun sanoit tän ääneen. 🙂 ja hei, kevät tulee ja sitten jaksaa 🙂 Tsemppiä ja jaksamisia! :)))

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.01.2017

   NIMENOMAAN <3 ihan samoja ajatuksia täällä 🙂 Ihanaa viikonloppua sinne <3

   Vastaa
 15. Johanna 26.01.2017

  Kiitos rehellisesti postauksessa. Itselläni on parhaillaan sama ongelma; arki ei ota sujuakseen rantalomailun jälkeen. Mä yritän kovasti ylläpitää yhden naisen kansanliikettä ”jäätelönsyönti keskellä viikkoa hyvällä omalla tunnolla”. 🙂
  Mukavaa kevättä 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 28.01.2017

   hhahahah oon mukana <3 🙂 samoin sinne, koko perheelle <3

   Vastaa
 16. Pilvi 28.01.2017

  Moi Sara. Olipa osuva aihe. Täällä kanssa pienen ahistuksen kourissa, kun ihana loma perheen kanssa takana ja huomenna paluu arkeen. Töitä, opiskelua ja pitäis liikkua ja laihtuakin ja kaikkea muutakin. Vaikka arki onkin pääsääntösesti ihanaa (tai ainakin ok:ta ?) niin tällä hetkellä ei vaan jaksa ajatella positiivisesti. Omalla kohalla fiilis varmaan johtuu, koska lomaa odotettiin pitkään ja nyt se on ohi. Mutta eiköhän tämä alakuloisuus mene nopeasti ohi, kun pääsee taas kiinni mukavaan normaaliin arkeen. Tsemppiä siulekin ja muista olla itsellesi armollinen! ?
  Ps. Suosittelen Dubaita matkakohteeksi lasten kanssa ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.02.2017

   Noniinpä, kyllä tämä tästä 🙂 arki on loppupeleissä ihan parasta <3<3<3
   Oii hei kiitos vinkistä 😉 kaikkea hyvää sinne koko perheelle!!

   Vastaa
 17. heidisusanna 01.02.2017

  ” Enemmän kaipaisin hyväksyntää siihen, että pitkän päivän jälkeen on loppu ja haluaa vaan syödä jäätelöä sohvalla.”
  Tää oli ihan loistava! Tää oli ihana postaus, vaikkei ihanaa ookaan et olo on uuvahtanut. :/ Voimia kovasti! Kyllä se valo ja kevään lähestyminen sitten pikku hiljaa taas lataa akut täyteen. 🙂 Tuon ikäisten tyttöjen kanssa johan sitä olis ihan yliluonnollinen supermutsi, jos aina vaan askel nousis ja fiilis ois katossa. Täällä riittää yks 2,5 v. välillä äidin sohvajumien aiheuttajaksi. Valoa päiviisi ja kivoja sisustuslöytöjä!
  heidisusanna
  http://viivyvierellain.blogspot.fi/

  Vastaa