s a u n a

design, koti & sisustus

Moikka! Vähän venähti tämä postauksen tekeminen, kun odottelin sitä että lähdetään liikkeelle. Nyt istutaan reipas tunti autossa matkalla tyttöjen pikkuserkun syntymäpäiväjuhlille. 🙂 Heti ensi alkuun on sanottava, että nappasin kuvat illalla ilman luonnonvaloa, joten ne eivät ole niin edukseen. Saunan maalaus onnistui todella hyvin ja väri valaisee huonetta älyttömän paljon. Harmi vaan ettei mun kuvaustaidot tässä kohtaa riitä:D. Mutta hiffaatte varmasti idean ja jos googlettaa ”valkoinen sauna” niin löytää paljon ihania inspiskuvia.
Idea valkoiseen saunaan heräsi, kun aloin suunnittelemaan saunan maalausta. Tumma tuntui tutulta, kun edellisessä kodissa meillä oli mustanruskea sauna. En kuitenkaan halunnut tummaa, koska saunan seinä on lasia ja näin ollen tummuus olisi ehkä kaatunut päälle. Lueskelin saunavahasta ja kaikista työvaiheista. Lopulta ostimme Teknosin valkoista saunavahaa mikä soveltuu kaikille saunan pinnoille. Aloitimme homman saunan pesulla, johon käytimme saunaan soveltuvaa pesuainetta. Sitä seuraavana päivänä purimme lauteet+suojasimme ja aloitin maalauksen. Kämmäsin ensi alkuun siten, että en sekoittanut maalia tarpeeksi pohjasta ja kunnolla. Ihmettelin miksi maalaaminen ei näy ja tulosta ei synny. Onneksi tajusin mokan katon jälkeen. Olin lukenut monesta paikkaa, että saunan maalaaminen kestää ja on iso urakka. Joo, olihan se sitä, mutta ehkä olin sitten varautunut pahempaan. Maalasin ti+ke ja keskiviikko iltana kiinnitettiin lauteet takaisin paikoilleen. Maali on todella nopeasti kuivuvaa ja sauna on käyttövalmis heti seuraavana päivänä (!!). Suojaukseen käytettiin myös aikaa, vaikka maali on kyllä helposti pois pyyhkiytyvää (tosin saumoihin se jämähtää, jos kerkeää olla pitkään). Bauhausista oon ite käynyt ostamassa useimmiten maalit+vermeet ja ollut aina todella tyytyväinen ammattiamiseen palveluun. Tänään ajateltiin saunoa ensimmäistä kertaa tuunaukseen jälkeen. Saas nähdä tuntuuko löylyt erilaisilta valkoisessa ympäristössä. 😀 Ja heiii lasikuuttani pesuhuoneen katto on jäänyt maalaamatta (vain kaksi paneelia). Täytyy nyt joku päivä ottaa asiakseen malaata loput.
Nyt kohti synttäreitä! <3 Kyselkää jos herää mitään mieleen saunan maalaamisesta! <3Sara

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

17 kommenttia

 1. saanama 12.02.2017

  Moi!
  Ihanan valkoinen sauna, ei kuitenkaan liian valkoinen että hyppisi silmille. 🙂 Maalasitteko lauteetkin?

  Vastaa
 2. Maikki 12.02.2017

  Minkä näköinen sauna oli ennen maalausta? Nyt näyttää tosi raikkaalta ja ihan uudelta!

  Vastaa
 3. NNiina 12.02.2017

  Teidän valkoinen sauna on super mahtava näköinen! ? Tykkään siitä ? Nyt tuli fiilis että pitää itse maalaa omani sauna valkoiseksi ?

  Vastaa
 4. Piia 12.02.2017

  Toi on kyl tosi upee! Ehkä joku päivä meilläkin on oma sauna mitä laitella. Ehkä sitten joskus kun tarvetta ostaa isompi kämppä… ? nykyisessä ei saunaa ole. Sauna on kyl ihan ykkönen jos sellanen olis.
  Ens kuussa alkas saunavuoro, saa nähä millanen sauna tuolla alhaalla on… sitä tuskin saa maalailla ? ostettiin valmiiks saunatuoksut ym jo, jotta sitten kaikki olis valmista kun vihdoin vuoro on.
  Vaikee oli valita päivää ja aikaa. Toisaalta olis joku arki-ilta ihana pysähtyä ja mennä nauttimaan salin jälkeen saunasta MUTTA koska vuorotyö pääsen välillä vasta klo 22 töistä ? joten päädyttiin lauantai-iltaan kuitenkin, yövuoro jos on niin silloin ei pääse mutta muuten vuorot antaa periks jotta sinne ehtii ellei ole sitten muite menoja sovittuna. Käytettekö te saunaa paljon? 🙂 Porukoilla kun vielä asuin niin tuli vähintään joka toinenpäivä käytyä kun puusauna oli.
  Ja siis aivan super mageem näkönen tuo sauna! Oot kyl taitava tekeen ja maalaamaan.

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.02.2017

   saunavuoro on kyllä niin mukava :):) Muistan kun lapsuudessa aina käytiin saunavuorolla ja se oli ihan parasta.
   Me käydään kyllä 1-3 kertaa vikossa saunassa!
   Kiitos <3

   Vastaa
 5. Eva 12.02.2017

  Vitsi miten ihana lopputulos, tuli jotenkin tosi harmoninen fiilis! Itseä vähän kyllästyttää ne lähes mustat saunat, kun niitä on nyt niin paljon. Tää näyttää niin freesiltä niihin verrattuna 🙂 On varmasti ollut iso työ maalaamisessa, mut lopputulos palkitsee.

  Vastaa
 6. Juulia 12.02.2017

  Upean näköinen tuo valkoinen sauna! Meillä on vaalean harmaa ja sekin tosi raikas.

  Vastaa
 7. taskuapinat 12.02.2017

  Wautsi, ompas upea. Tila näytti todella valosalta ja tuli heti joku spa mieleen ? muutama viherkasvi ja ”vesiputos” vielä lisäksi. Ihanan rentouttavan näköinen. Toki toi katto iski silmää, mutta kaikki aikanaan.
  Miten teijän frozen reissu meni?
  Hyvää alkavaa viikkoa teille ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.02.2017

   Kiitos <3 hehe, olispa hyvä lisäys hei 😉
   Meni TOSI hyvin, voi miten innoissaan Matilda oli! <3 Ihanaa viikkoa sinne myös!

   Vastaa
 8. Kiti 12.02.2017

  Onpas upea! Me asutaan vanhassa talossa, remontoitiin pari vuotta sitten sauna. Laitettiin mustat seinät, lauteet on puunväriset. Nyt alko houkuttaa ainakin lauteiden maalaaminen valkoisiksi. Ois kiva kontrasti. 🙂
  T: Kiti
  http://www.lily.fi/blogit/katso-tarkemmin/puhevika-noin-niinku-kaytannossa

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.02.2017

   Oi miten kuulostaa hyvältä <3 Pitää mennä heti kurkkimaan 😉

   Vastaa
 9. Laura 12.02.2017

  Tosi hieno on 🙂 ehkä itsekin voisi sitten kun joskus omakotitalo niin laittaa saunan valkeaksi

  Vastaa
 10. Jenna 16.02.2017

  Paljonko teillä meni vahaa koko saunaan?
  Laitoikkote kuinka monta kerrosta?

  Vastaa