herkkuvälipala

design, koti & sisustus, lapset, me, resepti

Heippa! Tajusin juuri, että lupailin kirjoittaa enemmän siivoamisesta, sen jakautumisesta ja järjestämisestä. Yritän koota tälle viikolle jonkun kiva postauksen aiheesta.. 🙂 Mulle siisti koti on kiistatta hyvän mielen tekijä, mutta ei kyllä mikään pakollinen asia. Osaan hyvin heittää myös vapaalle. 😀 Näissä kuvissa näkyykin kun mun ykkös keittiöaprui Mimosa joka avaa jatkuvasti kaappeja ja sieltä paljastuu hallittu kaaos. Heh!
Alla on viime viikon välipalahetkestä kuvia. Normi arjessa tytöt syö aika pienen välipalan, mutta aina kun saadaan kavereita kylään niin tykkään kattaa pöytään runsaammin syötävää. Tällä kertaa herkkuja oli aika paljon, mutta enemmän me aikuiset taidettiin viihtyä pöydän ääressä. Monesti ne leikit ja kaverit vie voiton. <3 Matilda tosin näytti tuittu puoltaan pitkästä aikaa ihan kunnolla ja muistui mieleen kahden vuoden uhma hulinat. Luulen, että Mimo päästää meidän astetta helpommalla.
Leivoin pellillisen foccaciaa mitä oon tehnyt nyt muutamaan otteeseen. Oon muokannut netistä löytyviä reseptejä itselle sopivaksi ja kannattaa todellakin kokeilla. Ei ole yhtään vaikeaa! 🙂
PELLILLINEN FOCCACIAA
Tarvitset
7,5 dl vettä (kädenlämpöistä)
50g hiivaa
2rkl suolaa
2rkl sokeria
1rkl oregano (kuivattu)
1rkl basilika (kuivattu)
2dl oliiviöljyä
noin. 15dl venhäjauhoja
sormisuolaa
1 paketti Apetina Snack aurinkokuivattutomaatti öljy marinaadi
halutessaan – Oliiveja, puoli aurinkokuivattuja tomaatteja, juustoraastetta pinnalle
Ohje
Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri ja oregano+basilika. Lisää kerralla noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten jauhoja vähitellen hyvin vaivaten. Lisää öljy.. Mulla aina tuo 2dl on tuntunut aika paljolta, joten oon laittanut vähemmänkin..
Laita leivinpaperi uunipellille ja voitele oliiviöljyllä. Painele taikina siihen. Kohota kaksinkertaiseksi. Laita fetaa ympärileipää ja aurinkokuivatut tomaatin palat. Pirskottele fetapurkin öljyt leivän päälle ja ripottele juustoraastetta. Ripottele myös sormisuolaa hiukan, tietty riippuen siitä miten suolaista haluat. Lisää halutessasi oliivi, sipuli, juustoraaste tms. 
Paista 200 asteessa noin 30 min.

Hedelmäsalaattiin päätyi perus hedelmien lisäksi tuoretta ananasta ja mansikoita. Kermavaahdon ja mansikoiden yhdistelemä toi kesän niin lähelle. Puhuttiin juuri Mikon kanssa, että tuota hedelmäsalaattia pitää tehdä tälläkin viikolla. Muuten meillä on aika leppoinen viikko tiedossa.. Sopivasti töitä ja loput ajasta aikalailla suunnittelematta!
Tänään suunnataan ulos, koska toi aurinko ja lämmin sää on vain niin vastustamaton yhtälö! 🙂 Millainen viikko teillä on edessä? <3Sara


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

8 kommenttia

 1. Martta 13.02.2017

  Moi! Tänään oon vielä kuumeessa mutta toivottavasti huomenna jo kouluun takas. Partiota, musiikkia, veljen vanhojen tanssit, englannin koe ja loppuviikosta pakkausta kansainvälisyysleirille! Jännittää tuo englannin kielinen leiri, mut onneksi on lähellä kotia leiripaikka ? mukavaa viikkoa teille!

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.02.2017

   Voih, toivottavasti kipeys on jo mennyt ohi <3 Ihanaa tuo leirihomma!!

   Vastaa
 2. Jade 13.02.2017

  Eikä, niin herkullisen näköstä! <3
  Tuli muuten mieleen, että ootteko koskaan koittaneet tehdä välipalapatukoita itse? Ite aion joskus testata <3
  Tällä viikolla miulla suunnitelmissa siivousta, sekä omat synttärini, joita juhlitaan lauantaina. On muuten uskomattoman vaikee keksiä mitään synttärilahjaksi toivottavaa. 😀
  Kaikkein parasta synttäreissä on tietenkin se jälkiherkuttelu… ?
  Tosi ihanaa viikkoa sinne!<3 tää sääkin on niin upea <3

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.02.2017

   Hei ihan mainio idea, KIITOS! Voi mitä juttuja tulossa, jee!
   Samoin sinne <3

   Vastaa
 3. Lilli 13.02.2017

  Tosi ihanalta näyttää! <3:) Ja mukavan oloinen viikkokin teillä kuulostaisi olevan tulossa?
  Meillä olis vuorostaan tiistai ja keskiviikko suurimmaks osaks duunia ja lapset (3v Maria ja 2v Tiitus) on miehen vanhemmilla hoidossa päivät ja illat+yöt tietenkin kotona 🙂 Onnea on miehen vanhemmat jotka asuu 2km päässä meiltä :D<3 Torstaina ollaan koko perhe +miehen äiti meillä kotosalla ja vietetään aikaa yhdessä, eli luultavasti aamupäivällä joku brunssi meillä, leikitään ja pelataan rauhassa ilman kiireitä ja iltapäivällä ulkoillaan ja ilta ollaan rennosti kotona <3 Viikonloppu tulee olemaan yhtä juhlimista, perjantaina kummitytön ristiäiset, lauantaina mun pikkusiskon häät ja sunnuntaina toiset ristiäiset <3:) Ens viikon perjantaina maailmaan pitäis syntyä yks pikku tyttö lisää ? Eli ens viikon alku otetaan tooosi iisisti ja lapset menee tiistaina illalla miehen vanhemmille yökylään muutamaksi päiväksi (siihen asti kun me päästään sairaalasta),ettei tuu sellasta "Oho nyt pitää saada lapset äkkiä jonnekiin ja lähtee ite sairaalaan" 😉
  Ihanaa viikkoa teille, ja hyvää (huomista) ystävänpäivää <3<3

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.02.2017

   Voi mikä tilanne teillä <3<3 niin arvokkaita nuo isovanhemmat <3
   Ja suunnitelmat kuulostaa aivan täydellisiltä, mikä onni teille koittaakaan <3
   Kaikkea hyvää viimeisiin raskauspäiviin ja NAUTTIKAA kun pienokainen syntyy. Halaus!! <3

   Vastaa
 4. ellu 13.02.2017

  Postaustoive: Olisi mielenkiintoista tietää sun ns. omasta ajasta lenkkeilyn ja mahdollisen muun liikunnan näkökulmasta. Millaista musiikkia? Onko ollenkaan ja nautit hiljaisuudesta? Kuinka pitkiä lenkkejä kierrät ja minkälainen maasto saa sut rauhoittamaan? 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 14.02.2017

   Hei joo, postaus aiheesta on tosi hyvä idea! Kiitos <3 palaan tähän!

   Vastaa