pikarisotto

design, koti & sisustus, lapset, me, resepti

Moikka! Tein eilen lounaaksi pikarisoton, mitä meillä syödään itseasiassa aika usein. Tosi simppeli, nopea ja lapsille maistuu. Tänään vietetään Matildan nimipäivää ja voi sitä intoa, kun hän kuuli pikku2 oman nimensä. 😀 Tällä viikolla pitäisi aloittaa yläkerran pikkuvessan suunnittelu ja remppa. Jospa tänään kerkeäisin hakemaan maalin! Olen myös hommannut kaiken maailman koukkuja varastoon, jotta pääsen kiinnittelemään amppeleita jne. Täytyy siis pistäytyä myös Plantagenissa. 🙂 Paljon pientä sisustusta siis luvassa ja postailen heti kun muutoksia tapahtuu. Ainakin keittiön välitilasta tulossa juttua vielä tällä viikolla. Ihanaa keväistä viikkoa! <3Sara
Tarvitset:
1,5 lasillista riisiä
250g kanaa
pakastevihanneksia pussillinen
pakastemaissia pussillinen
kana/kasvisliemi fondi
Ohje: Laita kolme lasillista vettä kiehumaan ja kaada puolitoista lasillista riisiä joukkoon. Keitä riisi valmiiksi pienellä teholla ja lisää riisi-vesi seoksen joukkoon fondi (tietty voit maustaa mausteilla tai jättää kokonaan maustamatta). Riisin keittyessä paista kanat ja keitä pakastevihannekset+maissi (totta kai voi käyttää tuoreita vihanneksia tms). Kun kaikki ainekset ovat kypsiä sekoita ne ja nauti 🙂 Me monesti lisätään omaan annokseen vielä soijaa ja cashewpähkinöitä. Tuo soija maustaa kivasti ruuan, mutta lapsille riittää hyvin tuo yhden fondun antama maku. Todella perusruokaa, mutta hyvää ja riittää monelle päivälle.
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

11 kommenttia

 1. Laura 14.03.2017

  Näyttääpä hyvältä, meillä tehdään monesti tuota samaa,mut laitetaan tonnikalaa öljyssä ja kasviksia…Joskus kanan kanssa laitan kookosmaitoa,hernemaissi paprikaa.. Mut ihanaa kuulla et teillä syödään myös ”pika ruokaa”..

  Vastaa
 2. NNiina 14.03.2017

  Näyttääpä aika herkulliselta! ? Tuli heti suden nälkää kun katson noita kuvia ?Hyvää nimipäivä onnittelut Matildalle! ?

  Vastaa
 3. Petra 14.03.2017

  Hyvää nimpparia Matildalle! Täällä joskus tuskailen arkiruokien kanssa, kun tuntuu, että aina ne samat vakkarit pyörii. Mutta eikai sillä niin väliä, jos kaikille maistuu.
  Asiasta kymmenenteen. Meidän perhe kasvaa syksyllä ja lasten ikäeroksi tulee 1v 9 kk. Taisi teidänkin tytsyillä olla suht sama ikäero? Näyttää huipulta, kun nyt he pitävät toisilleen seuraa ja leikit sujuu…

  Vastaa
  • Sara Parikka 19.03.2017

   Oi ihanaa, onnea todella paljon <33 Meidän tytöillä on juurikin tuo 1v9kk, niin huippua, oon todella onnellinen ikäerosta ja vaikka on tietty raskaita kohtia tms, niin on älyttömän paljon hyviä puolia 🙂
   Kaikkea hyvää teidän perheelle <3

   Vastaa
 4. piitu 14.03.2017

  Miten voi riittää 250g kanaa sisältävä risotto moneksi päiväksi? Ehkä kahdelle taaperolle mut eihän aikuisille…?

  Vastaa
  • Noora 15.03.2017

   Pääosassa onkin riisi ja kasvikset, eivät kanat!!

   Vastaa
  • Sara Parikka 19.03.2017

   Tehdään joskus enemmän liha painotuksella, mutta useimmiten kasvikset&riisi 🙂

   Vastaa