keittiön välitila *

design, koti & sisustus, me

Heippa! Lupasin kirjoitella teille tänään meidän keittiön välitilasta. Se on mietityttänyt meitä siitä saakka kun muutettiin uuteen kotiin. Keittiön välitila oli nimittäin täysin jätetty ”laittamatta”, elikkäs se oli valkoista maalipintaa. Tietty maali oli märälle sopivaa, mutta kuitenkin ihan perus valkoista maalia. Sinäänsä keittiön välitila oli ihan ok, mutta paljaan näköinen minkä huomasi siitä että todella monet kommentoivat sitä. Puustellin keittiö näytti siltä kuin siitä puuttuisi jotain… Mitäs siihen sitten laittaisi? Tätä kysymystä pähkäiltiin muutama kuukausi ja käytiin läpi eri vaihtoehtoja. Yksi suurimmista toiveista oli se, että välitilaan ei kyllästyisi ja että se sopisi ajan kuluessa myös muuhun asuntoon. Keittiö on nimittäin avoin ja tästä syystä se vaikuttaa myös olohuoneen puolelle. Laastia, mikrosemettiä jne meillä on testattu toistaiseksi ihan tarpeeksi 😀 Joten vaihtoehdoiksi jäi kaakelit tai lasi.
Laitoin muutamille yrityksille viestiä josko yhteityö kiinostaisi ja onneksemme juuri ykköstoiveemme nappasi. Lasiverkkokauppa.fi kävi asentamassa meille purewhite lasit ja se jos mikä kävi vikkelästi. Jotenkin tässä on tottunut siihen, että aikataulut ja päivät venyy, mutta kun keittiön tilat tultiin mittamaan niin lasit asennettiin heti seuraavalla viikolla 40 minuutissa.. aika uskomatonta! Sain älyttömän hyvää asiantuntemusta lasien suhteen, sillä alunperin tarkoituksenamme oli asennuttaa peilit keittiön välitilaan. Kun lasiverkkokaupan asiantuntija tuli mittailemaan hän otti asian puheeksi ja suositteli vahvasti purewhite laseja. Nappasin heti kiinni ideaan ja sanoin, että luotan hänen arviointiin! Kuitenkin jos takana on 800 keittiön välitila-asennusta, niin näkee varmasti silmissään mikä toimii ja mikä ei. Minulle myös kerrottiin erilaisia pointteja miksi lasi olisi parempi ja mitä hankaluuksia peilien kanssa saattaisi syntyä. Sain myös muutamia kuvia katsottavaksi siitä miltä purewhite näyttäisi.
Lasit mitattiin ja asennettiin keittiönkaappien mukaisesti, niin että liesituulettimen alle jäi ”paljasta” maalipintaa. Lasi olisi pitänyt rakentaa liesituulettimen alle kahdesta palasta ja olimme yhtä mieltä siitä, että ilmeestä jäisi visuaalisempi ilman toista lisäpalaa. Aluksi mietin, että mikähän pistorasian kohtalo on, mutta lasi leikattiin sen mukaan ja todella taidokkaasti se siihen istuu. Oli tietysti helpottavaa, että pistoke sai jäädä, koska keittiössä ei ole koskaan liikaa pistorasioita ja varsinkaan tuossa kohdassa mistä olen jo tottunut saamaan virtaa.
Nyt tuntuu, että keittiö on valmis ja välitila tuo kivaa korkeakiiltoa muuten niin mattaiseen keittiöön. Mitä tykkäätte? Tajuttiin myös lasin asennuksen yhteydessä, että lasiverkkokauppa.fi on toimittanut kotiimme peililiukuovet silloin kun talo on ollut rakenteilla. Ne toimii edelleen kuin uudet, joten siit tuli tietysti kiva fiilis. Kyseessä on 4hengen yritys joka tekee keikkaa pääsääntöisesti pk-seudulla, kannattaa ehdottomasti tutustua sivuihin mistä löytää vaikka mitä ratkaisuja kotiin. Alettiin heti Mikon kanssa haaveilemaan josko meidän kodinhoitohuoneen maalämpöpumpun+remonttitarvikkeet saisi piiloon jonkun kivan maitolasin taakse. Ehkä sitten joskus kun päästään sinne kodinhoitohuoneeseen. 😀 Ei ole ollut prioriteettilistalla ensimmäisten joukossa.
Ihanaa ja leppoisaa sunnuntaita! <3Sara

*kaupallinen yhteistyö / lasiverkkokauppa.fi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

6 kommenttia

 1. Essimm 19.03.2017

  Lasi on kyllä tosi kiva! Ja varmasti helpoin pitää siistinä, itseäni niin suututtaa pyyhkiä kaakeleita ja etenkin niitä välejä. Jos olisi oma koti niin asennuttaisin lasin noitten kaakeleitten päälle. 😀

  Vastaa
 2. NNiina 19.03.2017

  Oi miten kaunis keittiö! ? Ja toi lasi sopii hyvin ??

  Vastaa
 3. Laura 21.03.2017

  Näyttääpä hyvältä 🙂
  http://www.withlovelauraliam.blogspot.com

  Vastaa
 4. ansku 21.03.2017

  Ehdottomasti paras valinta. Voin kokemuksestani kertoa, et vaikka peilipinta välitilassa näyttää upealta,heijastaa valoa kauniisti jne,roiskeet ja tahrat näkyy ikään kuin tuplana. Tällä hetkellä itse putsailen pikkupaloista tehtyä kaakelipintaa. Enää en valitsisi edes sitä suosittua metrotiilimallia vaan lasia jossain sävyssä. Teillä on kaunis keittiö, jossa on kiva kokkailla!

  Vastaa
  • Sara Parikka 22.03.2017

   Okei, kiitos tosi paljon tästä.. tuli vielä varmempi olo 🙂 Ihanaa kevätviikkoa sinne 🙂

   Vastaa