f u d g e

design, koti & sisustus, me, resepti

Mooi! Multa on kysytty muutamaan otteeseen, että mitä tykkään tarjota vieraille ja onko mulla jotain vakkareita. Musta tuntuu, että teen aina pitkään jotain tiettyä mm. suolastapiirakkaa (tonnikala) ja sitten siirryn seuraavaan suosikkiin. Yritän kuitenkin pysyä perillä siitä mitä oon viimeksi kenellekkin tarjonnut, ettei aina olisi samaa syötävää pöydässä. Mulle on taas kehkeytynyt lempparit ja luulen, että kulutan ne pian loppuun. Kuvissa näkyvää fudgea oon tehnyt nyt jo monta kertaa ja aina se on vienyt kielen mennessään. Kyseessä on todella tuhti suklaapläjäys jota ei pysty syömään montaakaan palaa.
Toinen tämän hetken suosikki on täytetty croissant josta sain inspiksen maanantaina kun käytiin Fazerilla aamupalalla. Siellä nimittäin oli täytetty normi croissant juustolla ja kinkulla jonka jälkeen se oli laitettu uuniin hetkeksi, niin että juusto oli sopivasti sulanut. Croissant oli siis valmiiksi paistettu, joten uunissa vain sulatettiin ja lämmitettiin croissant. Ne maistui todella hyviltä ja sitten vielä kun väliin sujautti salaattia+tomaattia. Toimii! Toivottavasti saitte kuvan siitä mitä meinasin. 🙂 Testasin näitä kotona heti tiistaina kun saatiin kavereita iltapalalle. Kaikki meni!
Eilen sain vihdoin viimein hammaskaluston taas kuntoon, kun pahasti tulehtunut hammas poistettiin. Nyt uusilla voimilla eteenpäin ja tässä onkin vielä 101 asiaa ennen viikonloppua. Pidän teidät ajantasalla juhlavalmisteluista ja viikonlopusta. Kivaa torstaita! <Sara
Tarvitset: 
– Tästä tulee noin puolikas pellillinen (vuoka noin 20cmx27cm)kaksi levyä taloussuklaata
1 tölkki makeutettua kondensoitua maitoa
60g voita
suolapähkinöitä
kinuskikastiketta
Ohjeet:
Laita leivinpaperi vuuan päälle ja voitele nokareella voita. Paloittele suklaa ja voi kuutioiksi ja lisää ne kondensoidun maidon kanssa samaan astiaan. Sulata seos hiljalleen vesihauteessa (meillä ei oo mikroa), täytyy varoa että seos ei kuumene liikaa, vain sulaa. Kun seos on sulanut kaada se vuokaan ja lisää päälle pähkinät sekä kinuskikastike. Täytteet voi jättää pois tai vaihtaa itselle mieluisiksi. Anna kovettua jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli. Leikkaa lopuksi sopiviksi paloiksi. Yllättävän pienet palat toimii, koska fudge on niin tuhtia 🙂
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

13 kommenttia

 1. Laura 23.03.2017

  Ilmeisesti toi makeutettu suklaa on kodensoitua suklaan makuista maitoa? En oo ikinä kokeillu tuota kodensoitua maitoa,vois kyllä kokeilla tuota sun ohjetta. Toi pohja vois olla hyvä myös vaikka jos lisäisi kuivattuja marjoja, rusinoita yms.. Tota lämmitettyä croisantti juttua vois kokeilla,kuulostaa niin hyvältä,oon yleensä vaan laittanu mozarellaa,tomaattia ja tuorejuustoa väliin ja ripauksen suolaa.. Voisin tutustua myös tohon tonnikala piirakkaan ku aina pähkäilee mitä tarjoaa vieraille :)..

  Vastaa
  • Sara Parikka 23.03.2017

   siis nyt en tiiä millä aivoilla oon rustaillu.. 😀 anteeks!! Piti kirjoittaa makeutettua, kondenstoitua maitoa 😀 ööö ja mähän kirjotin ”suklaa” 😀
   Joo hei marjat ja rusinat tms sopis varmaan superhyvin 🙂
   aurinkoista päivää <3

   Vastaa
   • Laura 23.03.2017

    Samoin aurinkoista päivää ja viikonloppua, mut pitäiskö sun käydä vielä kerran korjaamassa tuo lause:
    1 tölkki makeutettua kondensoitua suklaata , korjata toi suklaa maidoksi ???. Kolmas kerta todensanoo 🙂

    Vastaa
    • Sara Parikka 23.03.2017

     ei herranjumala :D:D en kestä kuin urpo osaan olla 🙂
     Kiitos <33

     Vastaa
 2. Jenni 23.03.2017

  Moi.
  Mun silmään myös pisti makeutettu suklaa. Kyseessä taitaa kuitenkin olla ihan vain tavallinen kondensoitu maito?

  Vastaa
  • Sara Parikka 23.03.2017

   jep… en tosiaan tiedä mikä aivopieru iski 😀 hyvin hoksattu! 🙂

   Vastaa
 3. Sanja 23.03.2017

  Oi näyttääpä herkulliselta! ? Mikä sun hampaassa siis oli? Oon kyllä tietoinen, että jotain hässäkkää ollut hampaan kanssa – muutama päivä vaan mennyt tässä ihan sumussa, kun meidän perheen vallannut joku mieletön räkätauti! ?
  Mulla oli itsellä pari vuotta sitten hampaan kanssa kauhea ongelma. Hammas lohkesi ja sitten tulehtui tosi pahasti… sitä yritettiin juurihoitaa ilman puudutusta(!!!!!!), koska ei kuulemma puutunut tulehduksen takia. Mä luulin oikeasti, et multa lähtee taju kun hammaslääkäri iski poran siihen tulehtuneeseen hampaanpuolikkaaseen. Noh, se jäi kun jäikin hoitamatta ja sain niin hirveän kammon, etten uskaltanut enää mennä sinne. Sitten soitin Oraliin ja varasin ajan pelkopotilaisiin erikoistuneelle lääkärille. Hammas puutui ja juurihoidettiin kivutta. Sen jälkeen hänestä tulikin mun vakkari hammaslääkäri ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 23.03.2017

   Vitsit mikä stoori.. hui! Mulla oli edellisen paikan alle jäänyt tulehdus ja nyt se on siellä muhinut ja koko hammas tulehtui.. Piti lopulta poistaa :/ Mutta vaihtoehtona se oli kyllä paras! 🙂
   Ja siis ORAL!!!! ihan mieletön paikka, oon käynyt vain niillä joilla on se ”pelkopotilas” homma ja vitsit miten tyytyväinen oon ollut, ihana kuulla että sinäkin <3 Ja niin parasta että sulle löyty vakkari hammaslääkäri <3
   Aurinkoa päivään!

   Vastaa
 4. Jade 23.03.2017

  Mihin ihme salaliittoon oot liittoutunut, kun äskenkin näin kuvan liian herkullisen kuuloisesta jäätelöstä ja nyt vielä nää fudget… 😀 hirvee makeenhimo iski, nyt kyllä tekis mieli testata tota fudgea! <3
  Kiitos kun jaoit reseptin, varmasti tulee joskus testaukseen, eihän noin herkullista reseptiä voi jättää käyttämättä <3
  Mukavaa torstaita! <3

  Vastaa
 5. Laura 24.03.2017

  Itsekin tykkään leipoa jonkun verran 🙂 mun ehdoton vakkari on mutakakku, se vie kielen mennessään.

  Vastaa
 6. Camilla 24.03.2017

  Moikka! Tämä kommentti ei liity ollenkaan tähän postaukseen. Muistanko oikein, että teillä on sellainen sänky, jossa on säilytyslaatikoita alla? (En löytänyt sitä postausta etsiessäni). Mietin sitä, että pystyykö sängyn alta mitenkään imuroimaan (ts. saako laatikot pois)? Oletko ollut tyytyväinen tuohon sänkyratkaisuun?
  Olemme antaneet tarjouksen eräästä asunnosta (iiks!), jossa säilytystilaa ei ole mitenkään ruhtinaallisesti; mietin nyt jo etukäteen mahdollisia ratkaisuja tätä varten, hehe. Nuorena minulla oli säilytyslaatikoita sängyn alla ja silloin kirosin sitä pölyn määrää mikä niiden alle ja jokaiseen koloon ilmestyi. Silloin ajattelin, ettei ikinä enää samanlaista ratkaisua. Mutta, jos muutamme tuohon asuntoon niin kaikenlaiset siistit säilytysratkaisut olisivat kullan arvoiset 🙂
  Ihanaa viikonloppua!

  Vastaa
 7. Fanny 24.03.2017

  Hammasongelmistan puheen ollen. Minua kiinnostaisi tietää, minkälaisia hammashoitorutiineja perheellänne on? Pesettekö hampaat yhdessä lasten kanssa ja annatte sitä kautta niille esimerkkiä? Kuinka tärkeitä sinulle ja mikolle on, että tyttöjen hampaat tulee pestyiksi aamuin illoin ja onko sulla jotain kikkoja miten saat sen onnistumaan? ja oletteko olleet tarkkoja sen kanssa, ettette käytä lasten suussa lusikkaa joka on ollu teidän suussa välttääkseen lasten reikiintymistä?
  Ehkä vähän spesifi kysymys, mutta kiinnostaa tietää!

  Vastaa
 8. Janika 24.03.2017

  Moikka! Fudge meni heti testiin ja vitsit miten hyvää ja MAKEETA! Yks pala riittää ?? olisin kiinnostunut vielä siitä foccaccio reseptistä?
  Oikein hyvää ja aurinkoista viikonloppua teille! Ja Matildalle hyvää syntymäpäivää! ???

  Vastaa