toinen auto / koeajo / Toyota *

design, koti & sisustus, lapset, me, pohdintaa, yhteistyö

*kaupallinen yhteistyö / Toyota

Heippa! Mainitsin alkuviikosta, että saatiin Toyotalta auto viikoksi käyttöön/koeajoon ja oltiin tästä enemmän kuin innoissaan. Meillä on aikaisemmin ollut kaksi autoa ja molemmat Toyota-merkkisiä, joten tuntui todella luontevalta aloittaa yhteistyö kyseisen automerkin kanssa. Innostuttiin myös siitä, että menoja ei tarvinnut tämän viikon osalta sumplia, vaan molemmilla oli auto käytössä. Pääosin käytetään yhtä autoa, mutta kyllähän se antaa ihan eritavalla vapauksia, kun myös mulla ja tytöillä on auto käytössä silloin kun Mikko on töissä. En tosin tiedä kuinka paha tämä meille loppupeleissä on, kun tykästyttiin niin kovasti tähän uuteen laina-autoon. 😀 Heh!
Toyota oli meille alun perin luonnollinen merkki valita, koska Mikon perhe on aina käyttänyt kyseisen merkin autoja ja hintalaatu suhteeltaan se sopii meidän perheen tarpeisiin. Ominaisuuksia löytyy, mutta samalla kaikki osat ovat sellaisia että huollot eivät pomppaa merkkihuollon tai vaikeasti saatavien varaosien johdosta. Meistä  myös kumpikaan ei ole ”autoihminen” joten meille on riittänyt se merkin helppous, varmuus ja kiva ulkonäkö.
Meidän oma auto on Toyota Rav4 eli näppärä maasturi, johon mahdutaan koko perheen kanssa hyvin. Tykkään todella paljon auton muotoilusta ja ”maasturi” fiiliksestä. Auto ei tunnu perhelaivalta vaan on sopivan trendikäs. 🙂 Tämä koeajossa ollut auto sen sijaan on Toyota C-HR uusin malli ja a i v a n ihana. Rav4 ei ole hybridiauto kuten C-HR ja nyt pääsimme kokeilemaan ensimmäistä kertaa hybridiautolla ajamista. Täytyy myöntää, että mulla ei ole ollut aiemmin tiedossa miten hybridi toimii, joten kaikki sen hyvät puolet tulivat suurina yllätyksiä. En tiennyt miten paljon vähemmän hybridiautot kuluttaa, vaikkakin niihin tankataan samalla tavalla bensaa, eikä mikään ole yhtään sen vaikeampaa. Mulla on siis varmaan mennyt päässä hybridi ja sähköauto sekaisin (!?!). Hyvä mä! 😀 Mutta siis, ehkä vaan rupesin ajattelemaan asiaa ensimmäisen kerran, kun huomasin viikon aikana kuinka kauan tankin kesti kulua. Keskikulutus on CH-R:llä selkeästi pienempi kuin Rav4. Oon aina ajatellut ettei tälläisillä asioilla ole merkitystä, mutta ehkä se vaati sen kokreettisen kokemuksen siitä kuinka bensaa (=rahaa) ”säästyi” hybridin avulla. (Täältä voit lukea mitä hybridi tarkoittaa)
Toyota C-HR:ssä kaikki ominaisuudet on mietitty ja auton sporttisuus on omaa luokkaansa. Yllätyimme auton takapenkkien tilavuudesta ja siitä, että mahduttiin tähänkin malliin perheen kanssa mukisematta. Toki tämä auto toimii paremmin meillä kakkosautona, mutta aika todella mukavana sellaisena. Tuo kakkos sana ei ehkä ihan toimi tässä kohtaa. 😀 Aluksi ihmetytti se kuinka hiljainen Toyota C-HR on, johtuen siitä että se on hybridiauto.. En edes älynnyt, että se on käynnissä. Myös ajaessa kuuli ihan selkeän eron hiljaisuudessa ja tietysti myös kiihtyvyydessä. Hyviä puolia autossa on sporttisuuden lisäksi mm se, että puhelimen tiedot näkyy kosketusnäytöllä, spotifyta pystyy kuuntelemaan bluetoothin kautta ja äänentoisto on ihan omaa luokkaansa. Myös ajamista helpottavia pointteja löytyy vaikka kuinka, esim. peruutustutka kuvan kera ja automaattinen nopeusrajoituksien tunnistaminen sekä niissä pysymisen ”valvominen”! 🙂 Voi että, Mikkohan jo mietti tosissaan, että onko meillä auton vaihto tiedossa.
Mitä mieltä olette autosta? Onko teille Toyota tuttu merkki? 🙂 Multa on itseasiassa moneen kertaan kysytty millä autolla ajetaan, mutta ei ole tullut postattua aiheesta. Nyt saitte siis vähän käsitystä meidän perheen auton käytöstä. Me ostettiin ensimmäinen auto kun Matilda syntyi, vaikka oltiin kyllä aluksi pärjäämässä ilman autoa. Täytyy myöntää, että vaikka kuinka ajattelin ettei sitä tarvita niin onhan se helpottanut arkea, etenkin nykyään. Meidän työmatkat triplaantuu julkisilla ja harvoin koskaan liikutaan ruuhka aikoina, joten autolla pääsee vain niin paljon ketterämmin.
Nauttikaa kuvista! Me viedään tämä ihanuus huomenna takaisin Toyotalle ja kiitetään viikon lainasta. Kannattaa ehdottomasti käydä tsekkailemassa Toyotan autoja jos mieli tekee autokaupoille. Minä olen joka kerta yllättynyt Toyotan kohtuullisesta hinnasta vertaillessa ominaisuuksia, kestävyyttä ja ulkonäköä.
Leppoisaa sunnuntaita! Ehkä me tänään käydään vielä ilta-ajelulla tuolla auringon paisteessa. <3Sara

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

20 kommenttia

 1. Kro 26.03.2017

  Katoin kauan että auto on kaksiovinen ja mietin miten ihmeessä tämä toimii lapsiperheessä, jossa täytyy turvaistuimet saada takapenkille. Mutta takaoven kahvat näyttäis olevan vähän normaalia ylempänä 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 27.03.2017

   haha, jep, ovet avautuu kätevästi ylhäältä 🙂 Löytyy kyllä! 🙂

   Vastaa
 2. taskuapinat 26.03.2017

  Ihanan näkönen. Meillä oli 2010vm toyota avensis, mun isä puoli on toyotalla töissä ni merkki oli meille tuttu.
  Nyt meillä on enää ukon työsuhde auto, muuta autoa ei oikeen tarvita kun lapset on päiväkodissa kävelymatkanpäässä kotoolta samoin mun työpaikka.
  Mut jos joskus oma auto taas hommataan niin hyllä toi hybridi varmaankin on yksi vaihtoehto.

  Vastaa
  • Sara Parikka 27.03.2017

   Avensis on kyllä suosittu malli 🙂
   Oi miten hyvä tilanne teillä kun välimatkat on noin näppärät 🙂 loistavaa! Joo mä kyllä yllätyin todella positiivisesti hybridistä 🙂

   Vastaa
 3. Heini 26.03.2017

  Nyt on vihdoin ja viimein PAKKO tulla kommentoimaan kun aiheena on Toyota ❤ Me vaihdettiin Toyotaan pari vuotta sitten enkä kyllä ihan herkästi oo merkkiä hylkäämässä! Haaveilen tällä hetkellä nimenomaan heidän eräästä hybridistään, ehkäpä kesällä voisi vaihtaa uuteen ?
  Olen lukenut blogiasi nyt jonkun aikaa (muita en luekaan ?), aiheet ovat kiinnostavia sen takia koska ovat arkisia, se on mukavaa. Kävelen ajoittain vaunulenkeillä talonne ohi, pihalta kuuluu usein iloisia kiljahduksia ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 27.03.2017

   Ihanaa kun tulit kommentoimaan <3
   Joo siis toi hybridi on ollut niin loistava ja vitsit mikä bensankulutus!
   Oikeesti onpa ihana kuulla 🙂 <3 Kivaa viikkoa teille!!

   Vastaa
 4. Katja 27.03.2017

  Toyota<3
  Meiltä löytyy toyota avensis ja niin tyytyväinen autoon.Meillä on 2 autoa koska mies niin paljon töissä et jos tulee menoja tai lapsia pitää viedä lääkäriin on hyvä et pääsee liikkumaan.

  Vastaa
  • Sara Parikka 27.03.2017

   Oi miten kiva kuulla, oon kyllä kuullut niin paljon hyvä avensiksesta 🙂 Ihanaa uutta viikkoa <3

   Vastaa
 5. Lexusmies 27.03.2017

  Tuo on ihan hieno auto ja toyotan hybridit on todella luotettavia.
  Itsellä on toyota konsernin hybridi alla..lexus ja todella tyytyväinen..

  Vastaa
  • Sara Parikka 27.03.2017

   Okei, hei onpa mukava kuulla 🙂 Lexus kuulostaa aikamoisen kivalta 🙂

   Vastaa
 6. Mimmi 27.03.2017

  Täällä myös ajellaan toyotalla ✌ mulla on toyota avensiksen farmari, josta muuten oon tykännyt tosi paljon, mutta auto on ehkä vähän turhan kookas kun melko paljon joudun taskuparkkeeraan kaupungilla ? kulutus myös hieman turhan suuri (7,8l/100km ?) kun autolla tulee ajettua nykyään sen melkein 40km/suunta työmatkaa. Mielessä onkin jonkin aikaa ollut josko vaihtais hieman vähemmän kuluttavaan ja pienempi runkoiseen farmariin. Tosin oon kyllä toyotoista tykänny, että en tiedä haluanko merkkiä vaihtaa ? joni hankki syksyllä itselleen MIESauton (nelipaikkanen cc koppanen volgswagen passat), jonka takia mulla oltava tilavampi perheauto pidempiä reissuja varten ??

  Vastaa
  • Sara Parikka 27.03.2017

   Kiva kuulla 🙂 Oon kuullut tuosta Avensiksesta tosi paljon hyvää 🙂
   Jooh, just tuo kulutus muakin mietityttää :/ Mutta pitääpä tutkailla!
   Oih vitsit oot varmaan mestari taskuparkkeeraa, mulla on se vielä aika hakusessa 😀
   Hei ihanaa viikkoa teille <3

   Vastaa
   • Mimmi 28.03.2017

    Hah, oisinki! ? vihaan niin paljon taskuparkkia että sen takia varmaan sen pienemmän auton haluisinkin ? ei tarttis yrittää tota maantielaivaa änkee parkkiin ? ja kiitos, ihanaa viikkoa teillekin ?

    Vastaa
 7. Jenna 29.03.2017

  Meillä ollaan myös vannoutuneita Toyotaan 😀 tällä hetkellä Toyota Avensis, hyvä ajaa ja ihanan tehokas. Kulutus vaan on meilläkin jotain 7,5l/100km. Toki tämä onkin se pirteämpi malli mutta silti vähän tyyriiks tulee ajella. Hyvin mahtuu takapenkille, joskus tuli testattua mun tytön (2V) istuin ja sit viereen ystävän kaksoset turvakaukaloineen ja hyvin sovittiin 😀
  Tyylikäs tämä teidän laina-auto! Voisin kuvitella itsekin ajelevan tuommoisella 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.03.2017

   Okei, onpa hyvä kuulla että noin hyvin mahtuu 🙂 Joo hitsit miten tyyikäs kyllä tuo lainaauto oli 😀

   Vastaa
 8. Tanja 05.05.2017

  Mulla on ihan uusi Toyota Auris hybridi farkkumallisena. Kivasti tykkään näistä Toyotan hybrideistä, saisivat vaan olla tehokkaampia. Mutta tuota C-HR:ää oon käyny koeajamassa ja se kyllä polttelis kovasti. Ei vaan oo järeä uutta vaihtaa uuteen. ? Niin ja miehellä oli Rav4 hybridinä mutta meni ja vaihtoi sen Audiin.

  Vastaa
  • Sara Parikka 06.05.2017

   okei, kiva kuulla 🙂 Kiitos näistä! Joo olis toi c-hr kyllä niin mahti!

   Vastaa
 9. Marja-Sisko Aalto 21.06.2017

  RAV4 hybrid omassa käytössä. Tätä ennen hybridikokemusta 2 x Prius ja 1 x Lwexus 200 ja Auris. Kaikki ihania, mitä nyt RAV4:n automaattivaihteisto on jotenkin kökkö ja vanhanaikainen verrattuna muiden mainittujen mallien pieneen siroon namiskuukkeliin.

  Vastaa