Toyota C-HR vertailua *

koti & sisustus, me, muoti, yhteistyö

*Kaupallinen yhteistyö / Toyota

Moikka! Meillä oli tosiaan viime viikon Toyotan C-HR hybridiauto koeajossa ja ehdittiin viikossa hyvin tutustua kyseiseen autoon. Ajattelin tehdä pientä vertailua nykyisen Toyota RAV4 ja C-HR:n välillä. Toisaalta olemme kyllä Mikon kanssa puhuneet, että täydellisesti nämä autot sopisi meille yhdessä, varsinkin siinä vaiheessa kun palailen takaisin töihin ja arkemme muuttuu kertaheitolla isommaksi palapeliksi. Saapas siis nähdä!
RAV4 puolesta

 • Iso takakontti joka avautuu ovena. Tykkään kovasti siitä, että takakontin ovi ei nouse ylös vaan aukeaa ovena. Tämä tosin taitaa jakaa mielipiteitä. Minulle tämä on plussa ja muutenkin takakontin koko on sopivan iso ja samalla näppärä. (Tosin uusissa malleissa ovet eivät aukea sivulle vaan toimintona on sähköinen avaus)
 • Maasturi. Tykkään eniten siitä ominaisuudesta, että autoon ei tarvitse istua alas, vaan auto on ”korkeammalla”. Ajaessa tuntuu siltä kuin näkisi paremmin ja ylempänä on mukava olla. Tuntuu siltä, että auto on hyvin hallinnassa.
 • Lapset mahtuvat hyvin autoon ja kokonsa puolesta auto vetää paljon tavaraa sisäänsä.
 • Mukavan tasainen kyyti, tuuli ei tunnu ja auto on ihanan jykevä.

C-HR puolesta

 • Sporttinen ja ketterä auto jota ajaessa on nuorekas fiilis.
 • Hiljainen HYBRIDIAUTO.
 • Kulutus vähäistä verrattuna RAV4, täydellä tankilla ajaa melkein puolet pidempään.
 • Äänentoisto autossa on mielettömän hyvä ja musiikkia on ihana kuunnella. Myös puhelut hoituu todella kätevästi ajaessa.
 • Auton ulkonäkö on trendikäs ja sporttinen.
 • Yllättävän tilava kontti ja mietittiin, että pärjättäisiin tämän kokoisella autolla sen jälkeen kun tuplarattaat ovat historiaa.. Eli todella pian.
 • Hybridissä kiinnostaa nimenomaan sen ekologisuus ja se että kulutus on pientä. Tuntuu, että olisi paljon järkevämpää ajaa hybridillä jos vain on mahdollisuus valita.

Oli kiva lukea edellisen postauksen yhteydessä teidän mietteitä ja kokemuksia Toyotasta. Jotenkin tuntuu, että kyseessä on kaikin puolin aika helppo merkki. Mieluusti kuulisin onko teillä käytössä kaksi autoa ja mitä ajatuksia se herättää? Olen viimeiseen saakka ajatellut, että pärjätään yhdellä, mutta nyt kun toi Hybrid tuotiin pöydälle (ja ymmärsin miten se toimii / mitä se tarkoittaa) niin en ajattele 2 autoa enää yhtään niin ”pahana”. Alla kuvia sekä Toyota C-HR:stä ja Rav4 (Yritin kuvailla meidän omaa autoa, mutta kröhm se pitäisi kyllä pestä ensin :D, niinpä turvauduin Toyotan upeisiin kuviin). Kumpi miellyttää silmäänne enemmän? <3Sara
RAV4

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

38 kommenttia

 1. Katja 30.03.2017

  Toyota C-HR miellyttää enemmän silmää mutta ajaminenkin ratkaisee.
  Meillä on kaksi autoa sen takia kun mies on paljon töissä ja itse opiskelen + lasten menoja niin tarvitaan ehdottamasti kaksi autoa.
  On ehdottomasti meillä paljon hyötyä et on kaksi autoa.
  Koska laitat postauksen siitä pöydästä joka tuli parvekkeelle ?
  Yksi nopea ruoka mitä tehdään on riisiä,jauhelihaa ja herne-maissi-paprikaa sekaisin ja lapset tykkää.
  Yksinkertainen on myös makaroonia ja jauhelihaa sekaisin.Lapsena tuli paljon syötyä sellaista.
  Oletko enään tehnyt sitä kanakeittoa? Se on todella hyvää et kiitos siitä et olet laittanut sen tänne.Siitä on tullut yksi meidän perheen suosikki ruuista 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.03.2017

   Okei, kiva kuulla että teillä 2 on hyötyä 🙂
   Postailen pöydästä ens viikolla tai viimeistään viikon päästä 🙂
   Hei vitsit miten helppoja ja hyviä ruokia, kiitos vinkesitä 🙂 Joo se kanakeitto on niiin hyvää! PItääpä tehdä sitä taas joku päivä 🙂
   Ihanaa viikonloppua <3

   Vastaa
 2. Anile 30.03.2017

  Mun silmään RAV4 näyttää paremmalta.C-HR ehkä liian trendikäs mun makuuni. Meillä myös kaksi autoa taloudessa. Asutaan sen verran syrjässä, että molemmilla pitää olla oma auto.
  Kiitos mukavasta ja virkistävää blogista, oon ihan koukussa:)

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.03.2017

   🙂 Okei, hyvä kuulla että kaksi autoa toimii käytössä!
   Oi vitsit, kiitos, ihana kuulla <3

   Vastaa
 3. S 30.03.2017

  Meillä on vain yksi auto, vaikka asutaan muutaman tuhannen asukkaan kunnassa jossa ei oikein julkiset kulje 😀 Olin aiemmin vuorotyössä ja sovin työvuoroni niin että pääsin autolla töihin kun mies tuli kotiin. Pidemmän päälle oli tympeää ettei oltu useinkaan samaan aikaan kotona, niin vaihdoin työpaikkaan jossa on sama työaika kuin miehellä ja samassa suunnassa. Kuljemme läheiseen kaupunkiin 40 kilometrin päähän töihin kuten suurinosa täällä asuvista, joten tulisi kalliiksi ajaa kahdella autolla tuota väliä päivittäin. Yritämme selvitä yhdellä autolla jos vain työtilanteet pysyvät ennallaan, saisikin kyllä olla huomattavasti parempi palkka että kummankaan kannattaisi vaihtaa työpaikkaa jos se tarkoittaisi toisen auton laittamista. Auton pitäminen on kyllä niin kallista varsinkin kun itselleni se meinaa automaattisesti lainaa että saa haluamansa 😀

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.03.2017

   Sehän se ongelma on kun autot on niin kalliita ja vielä kallista ylläpitää.. :/ mutta hienoa että ootte saanu järjestettyä yhdellä autolla kulkemisen. Saa kivasti myös yhteistä aikaa <3

   Vastaa
 4. J 30.03.2017

  Saitteko siis yhteistyönä koeajoon vai ihan kokonaan itsellenne?
  Meillä tällä hetkellä yksi auto käytössä, toinen meistä opiskelija ja toinen työssä käyvä. Kaksi autoa olisi niin tarpeen ja pitääkin hankkia tässä ihan just nyt eikä melkein, meilläkin kaksi lasta ja kaksi autoa helpottaisi todella paljon päiväkoti ja työ/koulu matkoihin.

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.03.2017

   koeajoon, ei sentään itsellemme 😀 Joo hitsit, tuntuu että meilläkin se auttais niin paljon käytännön asioissa.. mutta mutta.. pitää nyt miettiä.
   Ihanaa viikonloppua teidän perheelle <3

   Vastaa
 5. LauraKristiina 30.03.2017

  Moi!
  En taida kommentoida Toyotaa, kun ollaan miehen kanssa kummatkin vannoutuneita BMW ihmisiä 😀
  Mutta meillä on käytössä kerralla kaksi autoa (miehellä on käytössä työauto jolla ajaa työmatkansa). Erikseen meillä on siis kesä- ja talviauto 🙂 aikasemmin oli ajossa koko ajan kaksi käyttöautoa ennen kuin tuo työauto tuli kuvioihin ja kyllä se vaan helpottaa kummasti kun ei tarvitse miettiä että voiko lähteä käymään jossain vai tarvitseeko toinen autoa 🙂
  Itse olen siis täysin kahden auton kannalla, vaikka hieman kalliimpaa onkin.. mutta vakuutukset kilpailuttamalla ja jos bonukset kertynyt niin loppuen lopuksi ei se paljon kalliimmaksi tule.
  Lisäksi itse käyn yötöissä, joten huomattavasti helpompaa kulkea autolla eikä varsinkin viikonloppu aamuisin junalla kotiin 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.03.2017

   Okei hei kiitos tästä.. jotenkin tuntuu että kaikki on kahta autoa vastaan.. mutta tuo on niin totta, että kyllähän se jeesaa, kun ei ole riippuvainen toisen menoista ja kumpikin pääsee liikkumaan autolla. Pitääpäs miettiä 🙂
   Ihanaa viikonloppua <3

   Vastaa
 6. Roosalinda 30.03.2017

  Mul on siinä mielessä hieman eri näkökulma, sillä olen 21v joka asuu vanhempien kanssa samassa taloudessa ja asun lisäksi pienellä paikkakunnalla, jolla julkinenliikenne on lähes mitätöntä. Meillä kotona on neljä autoa sillä vanhimmilla ja minulla on työt ja lisäksi veljeni käy vielä lukiota. Tämä auto määrä saattaa kuulostaa ihan hirveältä mutta näin se meillä tuppukylässä vaan menee.

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.03.2017

   Heeei hauska näkökulma, kiitos <33 toi on kyllä varmaan niin totta ja auttaa kanssa arkea paljon kun kaikki pääsee liikkumaan!

   Vastaa
 7. Laura 30.03.2017

  Ei oo henk.koht. kokemusta Toyotasta, mut kuullu et hyvä auto.. Meillä on tällähetkellä käytössä yksi auto, julkiset/bussi kulkisi täällä ihan hyvin, mut tulee menot suunniteltua miehen työn mukaan. Itse oon kotona lapsen kanssa joten tulot ei oo kovin suuret. Tällähetkellä mietinnässä josko saisin toisen jonku super halvan auton käyttöön, mis olis halvat kulut..Ainakin kesäksi :), mut pitää miettiä ja laskea kun rahaa ei oo hirveesti käytössä. Mut kyllähän se ns helpottaa arkea kun on kaks autoa, eikä ole julkisten orja tai pääsee kotoa lähtee lapsen kans asioille silloinkin kun mies töissä..Mut hyvin pärjätty yhdellä autolla ??..

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.03.2017

   Meillä on aika sama tilanne, että julkiset menee kyllä ok, mutta jotenkin se kyllä helpottais niin paljon jos pääsisi autolla, pitää miettiä 🙂
   Ihanaa viikonloppua teidän perheelle <3

   Vastaa
 8. Minkkis 30.03.2017

  Meillä on kaks autoa ollut aina. Asutaan kans syrjässä ja mies ajaa yli 100km päivässä työajoja. Minä en välttämättä aja kertaakaan viikossa ja joskus taas pitää käydä monta kertaa viikossa jossain. Lisäksi täällä maaseudulla se tuo turvallisuuden tunteen, kun ei ole sukulaisia lähellä, jolla tottakai olisi kyyditsemismahdollisuus aina hädän” hetkellä. Nyt kun meillä on ollut huonoa onnea ja toinen auto hajalla on tullut vielä paremmin varmuus siitä, että se toinen auto on oltava. 4 lapsen kanssa ei voi oikein mahdukaan mihin tahansa ”kyytiin”. Automerkeistä en osaa sanoa mitään, kun korjataan itse autot eli ne ovat vanhempia malleja ja oma sukuni ja mieheni ovat vannoutuneita mersuhulluja. Itselle auto mikä auto kunhan on turvallinen.

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.03.2017

   Kiitos tästä! <3 Hei muuten ihan totta tuo turvallisuus pointti. Ja ihanaa että teiltä löytyy korjaajia omasta takaa.. iso etu 🙂

   Vastaa
 9. Noora 30.03.2017

  Meidän perheellä on kaksi autoa, ja jotenkin tuntuu ettei enää mitenkään yhdellä pärjäisi 😀 kolmen lapsen kanssa ehdottamasti helpompi, kun toinen vanhemmista kotona, ja toinen töissä.
  Helppo suunnitella menot, kun ei tarvitse pähkäillä kumpi menee autolla jne.
  Tottakai kuluja on enemmän, kun on kaksi autoa. Mutta kyllä kahden auton plussapuolia on niin paljon, että se on pieni murhe 😀
  Suosittelen ehdottomasti!
  Itse pidän myös Toyotasta. Parempaa autoa ei ole 🙂 haaveilen itsekkin tuosta rav4, koska on ihanan tilava, ja ennenkaikkea tyylikäs.

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.03.2017

   Hei ihana kuulla <3 kiitos tästä!! jotenkin tuntuu että siitä olisi niin paljon etua ettei tarvitsisi miettiä menoja sen mukaan kummalla on auto. Kiitos kannustuksesta.. 🙂 Ihanaa viikonloppua teidän perheelle <3

   Vastaa
 10. Johanna 30.03.2017

  Kuulostaa kyllä just siltä, että noihan pitäis olla molemmat ? On kuitenki niin erilaisia, etteivät sulje toisiaan pois… Vaikea olis miettiä, kumman auton plussat vetäis voiton. Toisessa koko ja toisessa kulutus ? Turvallisuus autossa kun autossa on tietty ykkösasioita ja tykkäänkin, että autolla on kokoa, koska koen sen silloin turvallisemmaksi. Eikä mitään takavetosia autoja, mistä lähtee helposti perä liiraamaan (oonkohan ymmärtäny oikein) ?. Oikeesti minulla on järjettömän vähän mitään teknistä tietoa autoista, enkä hetki sitten tiennyt edes mikä on lohkolämmitin… Nyt meillä muutes onkin toisessa autossa webasto ja se on ollut ihan taivaallisen kätevä! On ihan huippua painaa vaan sisältä avaimen napista lämmitys päälle ja lähteä sitten lämpimällä autolla liikenteeseen!! Meillä on kaksi autoa ja molemmat farkkuja, mutta ollaan kyllä mietitty toisen vaihtamista jo pienempään, kun tosiaan rattaiden roudailu alkaa vähenemään. Ja niinkuin tuolla aiemmassa kommentissakin mainittiin, sen jälkeen, kun on tottunut siihen kahteen autoon, ei vois kuvitellakaan pärjäävänsä enää yhdellä ? Toki auton ylläpito on kallista ja ymmärrän, ettei siihen kaikissa elämänvaiheissa ole välttämättä mahdollisuutta, mutta meillä oli jo aikoinaan tavatessamme molemmilla omat autot, niin on ollut jotenkin luonnollinen jatkumo pitää kahta autoa. Ollaan vielä oltu niinkin mukavuudenhaluisia, että on pidetty molemmissa autoissa omat istuimetkin lapsille, ettei tarvi niiden kanssa rumppailla. Arki ei voi olla pienten lasten kanssa koskaan liian helppoa ?

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.03.2017

   Joo siis mullakaan ei juurikaan ole mitään teknistä tietämystä 😀 joten samoilla mennään!
   Oi miten kuulostaa helpolta ja luksukselta.. meillä tää touhu on välillä semmosta sumplimista ja puljaamista 😀 Ihana kuulla positiivisia puolia ja ajatuksia 2 auton pitämisestä, KIITOS taas kerran <3

   Vastaa
 11. Nelli Spännäri 30.03.2017

  Meillä on kuusihenkinen perhe. 5/6 on täysikäisiä,joten meiltä löytyy neljä autoa + mopoauto ja skootteri. Kyllä se on kätevää kun ei tarvitse olla riippuvainen toisten menoista, jotta itse saisi kyydin ja pääsisi sinne minne haluaa/tarvitsee päästä. Suosittelen 🙂

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.03.2017

   Oi no siinähän on 🙂 wau! Se on kyllä niin totta että helpottaa jos ei tarvii olla riippuvainen muista 🙂

   Vastaa
 12. Mari 31.03.2017

  Ennemmin vaikka kaasuauto kun hypridi ?
  Meillä ajellaan biokaasulla keski-Suomessa. Etelä-Suomesta saa helposti myös biokaasua ja maakaasua. Suosittelen ?

  Vastaa
 13. Maris 31.03.2017

  Meillä on vain yksi auto ja olishan se mukava, jos itsellä ja lapsilla olisi päivisin auto vapaasti käytettävissä, mutta nyt on pärjättävä näin. Ei ole taloudellisesti järkevää tässä kohdin hommata toista autoa 🙂 Muuten kaksi autoa olisi kätevämpi ratkaisu. Toki mies nyt tarpeen mukaan auton jättää meille, mutta pääsääntöisesti se on hänellä käytössä.
  Onko teillä muuten mitkä rattaat tytöillä käytössä? Itse olen tässä pähkäillyt sisarusrattaiden ostoa vauvalle ja taaperolle, vaihtoehtoja on niin monia.

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.03.2017

   joo meillä aika sama tilanne.. Pärjätään hyvin mutta mukavuus houkuttaa.. pitää miettiä..
   Meillä on bugaboo donkeyt, ollaan tykätty älyttömän paljon! 🙂
   Ihanaa viikonloppua teidän perheelle <3

   Vastaa
 14. Mimmi 31.03.2017

  Meillä on ollut nyt kaksi autoa siitä lähtien kun alotin työt. Mulla töihin kulku ei ois onnistunut ilman autoa, joten vähän pakon edestäkin toinen auto hankittiin.. tosin nyt en vois elää ilman toista autoa vapaa-aikanakaan ? ja kyllä siitä ois niin suuri apu ollut sillon kotona ollessakin koska usein olin jumissa kotona lasten kanssa, jos ois vaikka tehnytkin huonolla säällä mieli liikkua johonkin ? arki varsinkin on niin hektistä töiden ja lasten kanssa, että nyt jos pitäisi kulkea julkisilla töihin, viedä lapsia kävellen hoitoon jne niin kyllä tunnit vaan loppuis päivästä ihan liian aikasin ? tosin täältä nyt ei oikein julkiset hämeenlinnaan kunnolla edes kulje ? oon kyllä ehdottomasti kahden auton kannalla. Varsinkin kun töihin lähdet, kyllä siinä vaan aikaa säästää huimasti ?

  Vastaa
  • Mimmi 31.03.2017

   Niin ja piti vastata myös siihen että kumpi noista teillä olleista autoista miellyttää mun silmääni enemmän ? rakastan toyota rav4. Äitipuolella oli sellainen jonkin aikaa sitten ja kuolasin sitä aina ? tykkäsin todella paljon ajaa sillä, sen korkeudesta jne. Mutta toki nykyisellä autotarpeellani olisi ehkä turhan iso ? juurikin sen parkkeerauksen takia..

   Vastaa
   • Sara Parikka 31.03.2017

    Okei, kiva kuulla 🙂 hehe, totta, ei kyllä niin unelma koko parkkeeraukseen 😀

    Vastaa
  • Sara Parikka 31.03.2017

   Noniinpä, just näitä juttuja mä oon pohtinut. Kiitos paljon <3 on kiva kuulla positiivisia etuja 2 autosta. 🙂
   Ihanaa viikonloppua teidän poppoolle!! <3

   Vastaa
 15. 2x 31.03.2017

  Mun kahden auton haaveet kariutuu aina siihen, kun mietin et pitää maksaa autosta, verot, vakuutukset, huollot, bensat… bussikortti tulee halvemmaks 😀 Ykskin auto kustantaa niin hirveesti, puhumattakaan kun pitää rueta korjailemaan!

  Vastaa
  • Sara Parikka 31.03.2017

   TOTTA!!!! tämä on juuri se puoli mitä mä pähkäilen 😀

   Vastaa
   • Johanna 01.04.2017

    Toi on tosiaan hyvä pointti! Vähintäänkin toinen auto kannattaiski siks olla pienikulutuksinen, jossa myös pienempi vero. Vakuutuksiin on onneksi nykyään mahdollista saada puhtaalla vahinkohistorialla hyvät bonukset, jolloin vakuutusmaksukin pienentyy. Mutta joo, huollot ON kalliita ja jos ostaa uuden auton, missä on vähemmän ainakaan mitään korjattavaa, niin maksaa siitä itsensä kipeäksi ja arvo laskee käsittämätöntä vauhtia. Jos taas hankkii edullisemman auton, on siinä koko ajan jotain korjattavaa ? Mutta se mukavuus, mitä auto tuo tullessaan, sitä on välillä vaikea rahassa mitata, varsinkin kun asuu syrjemmässä.

    Vastaa
    • Sara Parikka 02.04.2017

     nojoo toi on kyllä totta 🙂 alkaa jo tosi paljon kuumottelemaan se apu minkä 2 auto tois 😀

     Vastaa
 16. Nipsu 31.03.2017

  Meillä on aina ollut kaksi autoa, ja sattumalta vielä kaksi Toyotaa ? olen tässä ajatellut seuraavaksi autokseni tuota C-HR toitsua, miellyttää silmää ja on kaikinpuolin juuri sellainen auto joka pystyy ”tarjoamaan” saman kuin nykyinen toyotani ?
  Ei kahden auton omistaminen ole ongelma, tai onhan se jos siitä tekee ongelman ?
  Ihanaa kevään jatkoa sinulle ja perheellesi Sara, ja kiitos ihanasta blogista jota on aina yhtä kiva lueskella ❤️

  Vastaa
  • Sara Parikka 01.04.2017

   Okei hei kiva kuulla että aattelet noin 🙂
   Toi c-hr oli kyllä niin ihana, en voi muuta kuin suositella 🙂
   Voi kiitos <3 Ihana sinä!!

   Vastaa
 17. Tepsu 26.05.2017

  Meillä kaksi autoa joista toinen Toyota Auris Hybrid olemme olleet erittäin tyytyväisiä.
  Nyt tilattu C-HR jonka valitettavasti saa vasta elo-syyskuussa pitkän toimitus ajan takia.

  Vastaa